-
Όσον αφορά τον περιφερειακό, είμαι σίγουρος πως όλοι συμφωνούμε ότι είναι κ@λόδρομος, από όποια άποψη κ να το δείς (χάραξη/κλίσεις/ποιότητα ασφάλτου/απομάκρυνση νερού κλπ).
Το όριο των 90 χαω είναι κάτι το διακοσμητικό. Μπορείς κάλλιστα να πάς με πολλλλλλλάαααα περισσότερα κ να είσαι ασφαλέστατος.
Αλλά όσο ασφαλής αισθάνομαι με 180χαω 4 το πρωί σε έναν άδειο περιφερειακό, τόσο αγχωμένος είμαι με 80χαω μεσημέρι με κίνηση κ βροχή.
Αλήθεια ξέρει κανείς ποιές κάμερες λειτουργούν (πέρα από έξοδο πανοράματος από ανατολικά και στην κατηφόρα πριν το φιλίπειο από δυτικά)?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άνετα στην Βαλαωριτου, Συγγρού κλπ θα μπορούσε να εχει 10 ή 30 όριο, όπως άλλωστε γίνεται έξω.Κωνσταντίνε καλημέρα,
Φυσικά και θα μπορούσε να έχει χαμηλό όριο! Αλλά να βάλουν ταμπέλες σε κάθε δρόμο το βρίσκω αδύνατο και ουτοπικό.
Αυτό που είπα ήταν μια αντιδιαστολή στο πνεύμα αυτών που έγραψε ο Λεωνίδας για την περιφερειακή, δηλαδή μήπως θα έπρεπε να κατεβάσουν το όριο ταχύτητας για όλη την πόλη στα 10km/h, επειδή σε κάποιους δρόμους το 50 km/h είναι πολύ υψηλό;
-
Όποιος φοβάται ή δεν μπορεί να κάθεται σπίτι του. Ο περιφερειακός είναι άνετα 120 σε καλές συνθήκες και χωρίς άσχετους. Στις 4 το πρωί και 200άρες (στις ευθείες προφανώς) δεν είναι ουτοπικές...
-
Σύμφωνοι, γι αυτό έγραψα παραπάνω ότι μετά το τούνελ μπορεί να γυρίσει το αμάξι ανάποδα - δεν θα γυρίσει ανάποδα με 140, πρέπει να τρέχεις λίγο παραπάνω.
Το θέμα όμως είναι ποια είναι η ασφαλής ταχύτητα στον γεμάτο με αμάξια δρόμο.
-
Απο ορφανοτροφειο λαμπρακη χθες
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Σύμφωνοι, γι αυτό έγραψα παραπάνω ότι μετά το τούνελ μπορεί να γυρίσει το αμάξι ανάποδα - δεν θα γυρίσει ανάποδα με 140, πρέπει να τρέχεις λίγο παραπάνω.Το θέμα όμως είναι ποια είναι η ασφαλής ταχύτητα στον γεμάτο με αμάξια δρόμο.
Το αμάξι φίλε leonp μπορεί να γυρίσει ανάποδα και με πολύ μικρότερες ταχύτητες, άσχετα με τις ικανότητες του οδηγού.
Και το θέμα είναι όχι τόσο ποιά είναι η ασφαλής ταχύτητα, αλλά ποιά είναι η ασφαλής απόσταση μεταξύ των αυτοκινήτων.Γιατί όταν πηγαίνω πχ με 110χαω κ έχω πίσω μου κολλημένο στα 30cm αυτοκίνητο εικοσαετίας ξέρω οτι με το που θα τσιμπήσω το φρένο, θα πέσει πάνω μου =>ξενερώνω κ πάω μεσαία ή και δεξιά λωρίδα.
Πάντως φανταστείτε να τολμήσει κάποιος να πηγαίνει με 40-50χαω δεξιά λωρίδα στη Μεγ.Αλεξάνδρου.
Μέχρι κ τα υπερφορτωμένα 5άρια/6άρια θα σου παίζουν φώτα, και παίζει να τον κουδουνάνε κ οι ποδηλάτες! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Όποιος φοβάται ή δεν μπορεί να κάθεται σπίτι του. Ο περιφερειακός είναι άνετα 120 σε καλές συνθήκες και χωρίς άσχετους. Στις 4 το πρωί και 200άρες (στις ευθείες προφανώς) δεν είναι ουτοπικές...Οι 'άσχετοι' φοβούνται μη πέσει κανένας 'χεράς', που νόμιζε πως το έχει, πάνω τους. Μήπως να κάτσει ο 'χεράς' σπίτι του να παίζει κανένα Playstation και να λέει στους φίλους του πόσο γρήγορος είναι, χωρίς να κινδυνεύει άλλος κόσμος;
-
Αλεξανδρε αν δεν θέλεις άσχετους εκεί πού κινείσαι τότε κλείνεις την πιστά και πηγαίνεις εκεί. Σε δημόσιο δρόμο υπάρχει η σύμβαση ότι κυκλοφορούν ΟΛΟΙ. Το ίδιο μπορεί να ισχυριστει και ο Βωβός για σένα η ο Χ με το ζουπερκαρ επειδή έχεις φοκους.
Ο χρήστης Pitt έγραψε:
Άνετα στην Βαλαωριτου, Συγγρού κλπ θα μπορούσε να εχει 10 ή 30 όριο, όπως άλλωστε γίνεται έξω.
Κωνσταντίνε καλημέρα,
Φυσικά και θα μπορούσε να έχει χαμηλό όριο! Αλλά να βάλουν ταμπέλες σε κάθε δρόμο το βρίσκω αδύνατο και ουτοπικό.
Αυτό που είπα ήταν μια αντιδιαστολή στο πνεύμα αυτών που έγραψε ο Λεωνίδας για την περιφερειακή, δηλαδή μήπως θα έπρεπε να κατεβάσουν το όριο ταχύτητας για όλη την πόλη στα 10km/h, επειδή σε κάποιους δρόμους το 50 km/h είναι πολύ υψηλό;
Ουτοπικό δεν είναι, δύσκολο ναι. Τα όρια πρέπει να είναι σαφή και ρεαλιστικά. Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είναι, στον Έλληνα έχει καλλιεργηθεί η κουλτούρα του να τα θεωρεί ολίγον τι συμβουλευτικά και στο τέλος να τα αγνοεί.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Αλεξανδρε αν δεν θέλεις άσχετους εκεί πού κινείσαι τότε κλείνεις την πιστά και πηγαίνεις εκεί. Σε δημόσιο δρόμο υπάρχει η σύμβαση ότι κυκλοφορούν ΟΛΟΙ.Ντίνο, το πρόβλημα είναι τα οδηγικά standards που στην Ελλάδα είναι τραγικά. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υπάρχει και εξέταση σε πίστα όπου θα υπήρχαν δοκιμασίες αποφυγής εμποδίου, ελέγχου υπο/υπέρ-στροφής και τέλος χρονομετρημένος γύρος όπου και δεν θα έπρεπε να μπορείς να βγεις σε δημόσιο δρόμο αν δεν πετύχαινες ένα συγκεκριμένο γυρολόγιο. Έτσι εξασφαλίζεις ότι οι οδηγοί έχουν γνώση των δυναμικών χαρακτηριστικών του αυτοκινήτου και των δικών τους δυνατοτήτων. Επίσης εξασφαλίζεις ομαλότερη και ταχύτερη ροή της κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όποιος φοβάται ή δεν μπορεί να κάθεται σπίτι του. Ο περιφερειακός είναι άνετα 120 σε καλές συνθήκες και χωρίς άσχετους. Στις 4 το πρωί και 200άρες (στις ευθείες προφανώς) δεν είναι ουτοπικές...
Οι 'άσχετοι' φοβούνται μη πέσει κανένας 'χεράς', που νόμιζε πως το έχει, πάνω τους. Μήπως να κάτσει ο 'χεράς' σπίτι του να παίζει κανένα Playstation και να λέει στους φίλους του πόσο γρήγορος είναι, χωρίς να κινδυνεύει άλλος κόσμος;
Τα περισσότερα κουλά στους δρόμους τα βλέπεις από άσχετους, όχι από σβέλτους. Χθες συγκεκριμένα στην έξοδο από περιφερειακό προς Μουδανίων, ένας μπάρμπας (60άρης αλλοδαπός Πακιστανικου συμπλέγματος) που φυσικά πήγαινε σαν κότα και εμπόδιζε όλη την αριστερή λωρίδα, άναψε φλας και απλά άλλαξε λωρίδα ερχόμενος κατά πάνω μου που εκινούμουν στην δεξιά. Επέφυγα την σύγκρουση για εκατοστά. Φυσικά άκουσε τα μπινελίκια του αιώνα και το μόνο που έκανε ήταν να με κοιτάει με το σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας! 1000 φορές ένα σβέλτος που κοιτάει καθρέπτες, προσχεδιάζει τις κινήσεις του και έχει εναλλακτική δίοδο διαφυγής παρά αυτά τα κοιμώμενα, περιφερόμενα ζώα!!!
-
3 μόνο σκηνικά θα σας αναφέρω από περιφερειακό, για το πως μπορείς να πάθεις χοντρή πλάκα στα καλά καθούμενα....
Πρώτο σκηνικό: Δεκέμβριος 05 ή 06 παίρνω για test drive φτιαγμένο C2 vts φίλου και αφού τελειώνω τα ανοίγματα και τις καφρίλες πηγαίνουμε χαλαρά για καφέ στην Κρήνη. Πιάνω περιφερειακό κ μπαίνω με 100χαω στο τούνελ, μεσαία λωρίδα, με κατεύθυνση προς Καλαμαριά.
Κάποιος είχε τρακάρει στην έξοδο=> είδα μπροστά μου σταματημένα αυτοκίνητα ενώ κάποιοι καλοί άνθρωποι του δήμου είχαν ρίξει αλάτι.
Αποτέλεσμα: το C2 δίπλωσε με τη μία, ενώ δεν μπορούσα εύκολα να το μαζέψω με γκάζι καθώς έμπαινε το κωλο-esp. Μέσα στον πανικό μου κατέβασα 2 ταχύτητες, πέρασα διπλωμένος από την αριστερή λωρίδα (ευτυχώς το C2 είναι μικρό), έκανα σφήνα με ανάποδο στη μεσαία, φρέναρα στη δεξιά κ μεσαία (μετά από 2 άλλες σφήνες που ακόμα απορώ πως έκανα), και είμαι ζωντανός σήμερα κ μπορώ τώρα να κάνω post.Δεύτερο σκηνικό: Οδηγούσα το διαλυμένο μου ΖΧ με 90 στη δεξιά λωρίδα όταν το διαφορικό παρέδωσε πνεύμα => σταμάτησε να μεταδίδει κίνηση στην αριστερή ρόδα =>άλλαξα ακαριαία 2 λωρίδες κ βρέθηκα στην αριστερή. Ευτυχώς δεν ερχόταν κανένας....
Τρίτο και καλύτερο σκηνικό: Πρωινή ώρα Αυγουστιάτικης Κυριακής (7:00) ξεκινάω με το C5 για Αθήνα, και πηγαίνω γρήγορα στην άδεια εξωτερική περιφερειακή. Σε μία αριστερή στροφούλα (αυτή με τις 2 λωρίδες πριν βγείς στο ισιάδι με τις 3) και ενώ καμαρώνω πως στρίβει η σιτροενάρα με 160, βλέπω στο μέσον του δρόμου............................... έναν κυνηγό!
Μιλάμε για παππού με στολή παραλλαγής, καραμπίνα στον ένα ώμο και σακίδιο στον άλλο, να διασχίζει αμέριμνος τις δύο λωρίδες μαζί με το σκύλο του!
Έκανα ζιγκ ζαγκ για να αποφύγω τον παππού κ το σκύλο και νά'ναι καλά οι άνθρωποι που σχεδιάζουν τις υδροπνευματικές τις Citroen και τα Primacy της Michelin! O Θεός να κόβει χρόνια από τον μ@λ@κ@ κυνηγό κ να τα δίνει τους Γάλλους μηχανικούς!Ηθικό δίδαγμα: Στον περιφερειακό δεν είσαι ποτέ ασφαλής, ότι αυτοκίνητο κ να έχεις, όσο άδειος και να είναι. Και δυστυχώς, ο μόνος τρόπος για να μη ζορίζεις την τύχη σου είναι να πηγαίνεις με 90-100.
-
λες οτι σταματησες τις καφριλες κ μπηκες με 100 στο τυφλο τουνελ με αναποδη κλιση και σε πειραξε που εριξαν αλατι?λιγο λογικη ρε παιδια,λιγο
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Απο ορφανοτροφειο λαμπρακη χθεςΕπειδή έμεινε -προφανώς από ηλεκτρολογικά- η Σιτροέν έξω από το Cookieman μαζεύτηκαν ΔΙΕΣ και αναρχικοί;
-
-
Για να μην αισθάνεται μοναξιά...
-
Τί κόλπα είναι αυτά ρε παιδιά?
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Τί κόλπα είναι αυτά ρε παιδιά?Στη Β. Ελλάδα, έχετε μάλλον γεμίσει 'Φαντομάδες'
-
Και ομως ακομα ζω στο διαδικτυο...πετυχε η ψηφιοποιηση μου οταν πηρα το βιαγκρα...ε...το μπλε χαπι!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Στη Β. Ελλάδα, έχετε μάλλον γεμίσει 'Φαντομάδες' -
Ασυμμετρη απειλη,επιθεση χακερς η απλα ενα τερτιπι του κον5?
Posts προς Θεσσαλονικείς