-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Για όποιον μελλοντικά κινδυνέψει να πέσει σε τόσο θαναητφόρο παράπτωμα λοιπόν μπορεί να συμβουλευτεί αυτό το λίνκ: http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... E%AD%CF%82Αφού τσέκαρα αυτό που ήθελα μπορώ να πω με σιγουριά πως ξέρω αν η παράταξη όσων ψήφισα έχει ή δεν έχει εκλεγεί κυβέρνηση. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήρεμοι
Εγώ πάλι, χωρίς να θυμάμαι ποιος βγήκε πότε με βεβαιότητα, χωρίς να θυμάμαι ποιον ψήφισα πότε με βεβαιότητα, και χωρίς να χρειάζεται να τσεκάρω οτιδήποτε, είμαι απολύτως βέβαιος ότι η ψήφος μου δεν έχει καταλήξει να γίνει κυβέρνηση ποτέ.
Γιατί να συμβαίνει αυτό άραγε;
-
Για να μπορείς άνετα να λες 'αν βγαίναμε εμείς θα σας είχαμε σώσει' ή/και 'το δικό μας σύστημα είναι το καλύτερο' ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
...
Αν θες τη γνώμη μου καλά έκανες, εφόσον έκανες τη δουλειά σου τίμια χωρίς υπεξαιρέσεις, υπερκοστολογήσεις κλπ δεν έχεις να απολογηθείς για κάτι. Όμως συλλογικά σαν χώρα (ΟΛΟΙ οι πολίτες, όχι ένας πρωθυπουργός) αποφασίσαμε πως θέλουμε Ολυμπιακούς αγώνες, θέλουμε να δανειστούμε και θέλουμε να πληρώσουμε τους διάφορους imago να φτιάξουν τα ανάλογα έργα.
...
Όχι και όλοι ρε φίλε.
Την ημέρα που ανακοινώθηκε ότι πήραμε τους αγώνες ήμουν έξω από το ΟΠΑ (πρώην ΑΣΟΕΕ).
Ακούω τις κόρνες των αυτοκινήτων και απογοητευμένος ψιθυρίζω 'όχι ρε γμτ'.
Το ακούει η συνάδελφος που ήταν δίπλα μου και με ρωτάει τι γίνεται με τις κόρνες και γιατί είπα αυτό που είπα με τέτοια απογοήτευση.
Της απάντησα με μορφασμό ότι μόλις είχε γίνει η ανακοίνωση ότι πήραμε τους ολυμπιακούς αγώνες.Πριν, αλλά και κατα τη διάρκεια του, 2004 ούτε συμμετείχα ούτε ήθελα τους ΟΑ γιατί θεωρούσα ότι ήταν μία καταστροφική φιέστα. (ίσως το μόνο πραγματικά καλό που έφερε και άφησε ήταν το aDSL)
Τότε -φυσικά- ήμουν μλκς, κομπλεξικός και μίζερος.
Δεν έχει σχέση το τι πίστευα και τι φοβόμουν βέβαια, απλά τα γράφω όλα αυτά γιατί κάπως μου έκατσε εκείνο το 'ΟΛΟΙ' που έγραψες με κεφαλαία.
Και όχι τπτ άλλο, να σκεφτείς ότι το 1992-93 υποστήριζα θερμά να αναλάβει η Ελλάδα τους Ολυμπιακούς στο κοντινό μέλλον.
_
Το έχω ξαναγράψει νομίζω: το Σεπτέμβρη του 1997 που πήραμε τους Ολυμπιακούς ήμουν νεοσύλλεκτος 4-5 ημερών. Μας μάζεψαν όλους μαζί να μας το ανακοινώσουν. Λοιπόν, από τα 300 άτομα που ήμασταν εκεί, το θεωρώ πλέον αρκετά αντιπροσωπευτικό ως στατιστικό δείγμα (ΟΚ δεν είχε γυναίκες ) ζήτημα είναι να ΜΗΝ πανηγυρίζαμε (λες και βάλαμε γκολ στο 90' του τελικού του Champions League, χειροκροτήματα, σφυρίγματα, αγκαλιές κτλ.) καμιά 20αριά το πολύ, μιλάμε κοιταζόμασταν ο ένας με τον άλλον σαν χαζοί πρακτικά δακτυλοδεικτούμενοι, 20 στους 300...
Οπότε μην ξανακούσω μαλακίες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού (αυτού που αγανακτεί τώρα ντε...) τους ήθελε και τους παραήθελε (μετά λόγου γνώσεως ή επειδή του είχε τριβελίσει το μυαλό το Mega, δεν έχει σημασία, το αποτέλεσμα μετράει, στο κάτω-κάτω αν ο περιούσιος λαός άγεται και φέρεται από το κάθε Mega και αυτό κάτι δείχνει, έτσι δεν είναι ?).
Ευτυχώς τουλάχιστον που, εκτός από τα χρέη και τους Καλατράβες και τους λευκούς ελέφαντες, έμειναν και κάποια έργα (ΑΟ, Αεροδρόμιο, Μετρό, υποδομές ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών), τα οποία βέβαια έτσι και αλλιώς θα γίνονταν, ίσως αργότερα.
Εγώ πάντως έχω εντελώς αντίθετη εμπειρία. Δεν θυμάμαι κανέναν απ' τον περίγυρό μου να 'ταν υπέρ των ολυμπιακών αγώνων.
Το νόημα των σχολίων ήταν 'όλα τα 'χαμε, οι Ολυμπιακοί αγώνες μας έλειπαν', συνοδευόμενο από τη χαρακτηριστική κίνηση ( ). (Ή υπονοώντας την) -
Και στο δικό μου περίγυρο. Αλλά ως στατιστικό δείγμα νομίζω 300 άτομα στο στρατό κάτι δείχνει.
-
Ντάξει, τώρα που το σκέφτομαι, στο στρατό γνώρισα άτομα που, μέχρι τότε, νόμιζα ότι υπάρχουν μόνο στις ταινίες.
-
Ακριβώς, πολύ πιο αντιπροσωπευτικά ως δείγμα από τους 10 γνωστούς σου και τους άλλους 10 δικούς μου...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Για να μπορείς άνετα να λες 'αν βγαίναμε εμείς θα σας είχαμε σώσει' ή/και 'το δικό μας σύστημα είναι το καλύτερο' ?αυτό είναι το αποτέλεσμα, όχι η συνθήκη
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
αυτό ή το μεγαλείο τις μνήμης σου που δε θυμάται αν αυτό που έχει ψηφίσει έχει βγει κυβέρνηση στην πολύχρονη μεταπολεμική ιστορία τις ελληνικής δημοκρατίας
Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά δε πάνε όλοι να ψηφίσουν σαν στρατευμένα κομματόσκυλα, ο λόγος που είπα πως δεν είμαι σίγουρος είναι γιατι σε συγκεκριμένες εκλογές αποφάσισα πολύ δύσκολα τι να ψηφίσω και όπως και τις περισσότερες φορές αυτό έγινε με την εις άτοπο απαγωγή.
Έχω γεννηθεί το 79 και όχι δεν θυμάμαι από μνήμης ακαριαία τι έχω ψηφίσει σε βουλευτικές, δημοτικές, ευρωεκλογές και περιφερειακές. Αν ήξερα πως θα λυσσάγατε έτσι και πως υπήρχαν τόσα απωθυμένα θα το τσέκαρα και δεν θα είχα αμφιβολία. Αλλωστε αυτοβούλως το έγραψα, δεν ήταν υπεκφυγή σε κάποια ερώτηση (στο μυαλό του mjacob μπορεί και να ήταν, ποιος να ξέρει)
Για όποιον μελλοντικά κινδυνέψει να πέσει σε τόσο θαναητφόρο παράπτωμα λοιπόν μπορεί να συμβουλευτεί αυτό το λίνκ: http://el.wikipedia.org/wiki/Κ�% ... E%AD%CF%82
Αφού τσέκαρα αυτό που ήθελα μπορώ να πω με σιγουριά πως ξέρω αν η παράταξη όσων ψήφισα έχει ή δεν έχει εκλεγεί κυβέρνηση. Μπορείτε να κοιμηθείτε ήρεμοι
Ρε σεις τον φάγατε τον άνθρωπο! Βρε μανία με το τι ψήφισε! Και για να κάνω τον έξυπνο, υπάρχουν πολλά ενδεχόμενα πέρα του δίπολου Πασοκ/Νδ, όπως πχ 'Ψηφίζω χρυσή αυγή και μια φορά ψήφισα τον κουνιάδο μου που κατέβηκε με τη νδ, αλλά δε θυμάμαι πότε ήταν'
Σοβαρά τώρα και πέρα από την πλάκα, νομίζω οτι εδώ και αρκετό καιρό ένοχοι δε θα έπρεπε να νιώθουν μόνο οι πολιτικοί, αλλά και αυτοί που ανελλιπώς τους ψηφίζουν, γνωρίζοντας εν τέλει περί τίνος πρόκειται. Πώς να το κάνουμε; Όταν συγκεντρώνεται ένα 80% ψήφων, ήτοι περίπου ένα 65% του συνόλου, ε αυτό είναι απογοητευτικό.
Να δούμε λοιπόν τι θα γίνει στις επόμενες εκλογές.
Προσωπικά έχω πει στον εαυτό μου: όποιον δω απ αυτούς που τώρα ορίωνται (έτσι γράφεται; ) να κουνάνε μπλε και πράσινες σημαίες προεκλογικά, τους κόβω και την καλημέρα. Έτσι απλά...Όχι πως τα υπόλοιπα κόμματα τα πάνε καλύτερα, αλλά δεν αντέχω άλλο αυτή την υποκρισία με τη δήθεν αντίδραση στις εκάστοτε κυβέρνήσεις.
-
μα οταν βλεπεις οτι ακομη και τωρα οταν πανε περιοδια οι κλεφτες υπαρχουν ατομα που τους χειροκροτουν ε ειναι προφανες οτι αυτη η χωρα δεν εχει σωτηρια..
-
Δυστυχώς έχεις απόλυτο δίκιο...
-
δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το σενάριο του βαμμένου, αλλά εγώ εκτιμώ πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που ψηφίζει κυβερνητικά κόμματα, το κάνει γιατί όταν φτάνει η ώρα της κάλπης τότε πιστεύει πως καλύτερα μια γνωστή ποσότητα σαπίλας παρά η ακυβερνησία, το χάος, η κατάρρευση.
Και φυσικά έχουμε και το στρατό μανδραβέληδων, καρκαγιαννέων κλπ που φροντίζουν το δίλημμα να είναι στο μυαλό πολύ κόσμου
-
Ενα μεγαλο ποσοστο το κανει και γιατι βασιζεται σε υποσχεσεις/ρουσφετια της τελευταιας στιγμης.
-
Εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έχει μέσα τη μαγική λέξη 'διορισμός'
-
Σε ο,τι αφορα τα ρουσφετια, ισως, ομως τελικα θα τα καταφερουν ελαχιστοι
Σε ο,τι αφορα ομως τις υποσχεσεις (που ειναι και το συντριπτικα μεγαλυτερο ποσοστο), προκειται για κακομοιρηδες που αξιολογησαν ως σημαντικο οτι πχ ο Καραμανλης θα παει τη συνταξη του ΟΓΑ απο 300 σε 330 ευρω ή οτι θα γινουν (και καλα) εργα υποδομης στο χωριο τους -
Οι υποδομες που ολοκληρωθηκαν λογω των Ολυμπιακων Αγωνων, ειναι ανεκτημιτο κεφαλαιο.... δειτε μετα, ακομα και απο μετρο ποσα χλμ εχουν προστεθει ... Προσωπικα ειδα απο κοντα και την φοιτητικη εστια στην Ουλωφ Παλμε... εγινε ενα κοσμημα... Ισως να επρεπε να κοστισει λιγωτερα... Ο.Κ. αλλα τελειωσε!!!! και λειτουργησε...... στην ωρα της... μερικοι αυτο δεν το υπολογιζουν.... εγω ομως το βαζω στα συν.... οπως και αλλα.... εργα.... Ενα φταιξιμο ειναι οτι μετα δεν αξιοποιηθηκαν.... αναλογα.... συμφωνοι... ουτε αυτο δεν εκανε η ΝΔ.... ομως και το Πασοκ ολο εμποδια εβαζε για τα δικα του συμφεροντα... Εδω ηδη στο Συνταγμα χωριστικανε στα δυο οι Αγανακτησμενοι.... για να δουμε τελικα αν θα βγει κατι απο τις κουβεντες εκει εστω και σε ωριμοτητα των πολιτων....
Α!!!! και στην Πορτογαλια αλλαξαν τους Σοσιαλιστες... αλλα με τεραστια αποχη..... για σκευθητε και για τα δικα μας εδω...
Αυτο που ειπε ο asimov στο τελος ειναι το τραγικωτερο και η εξηγηση γιατι δεν θα αλλαξουν πολλα μετα απο την νεα οικονομικη βοηθεια που θα ψηφισουν...
-
Μα πως μπορείς να λες ότι 'εντάξει, υπερκοστολογηθήκανε, αλλά φτιαχτήκανε στην ώρα τους'???
Δηλαδή αν είχαν κοστολογηθεί σε νορμάλ επίπεδα, δεν θα υπήρχε η απαίτηση να φτιαχτούν στην ώρα τους? -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Μα πως μπορείς να λες ότι 'εντάξει, υπερκοστολογηθήκανε, αλλά φτιαχτήκανε στην ώρα τους'???
Δηλαδή αν είχαν κοστολογηθεί σε νορμάλ επίπεδα, δεν θα υπήρχε η απαίτηση να φτιαχτούν στην ώρα τους?Προφανώς θέλει να τονίσει οτι ναι μεν τα έργα δεν ήταν 'καθαρά' από κάθε άποψη, αλλά τουλάχιστον έγιναν κάποια έργα. Σα το μαιευτήριο του Μαυρογιαλούρου ένα πράγμα
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Δηλαδή αν είχαν κοστολογηθεί σε νορμάλ επίπεδα, δεν θα υπήρχε η απαίτηση να φτιαχτούν στην ώρα τους?Η απαιτηση θα υπηρχε αν και το 'στην ωρα του' εχει μια ευρεια ερμηνια στην Ελλαδα... αλλα ας μην κολλαμε σε αυτες τις λεπτομερειες... Βγαινει μια υπηρεσια και δημοπρατει το εργο στα Ανω Λιοσια... (Σταδιο.....) με απαιτηση ολοκληρωσης σε συγκεκριμενη ημερομηνια γιατι θα επρεπε να γινουν και τα τεστ λειτουργειας της εγκαταστασης..κ.λ.π. το οικοπεδο δεν ειναι απαλλωτριομενο σε ποσοστο 25%... στο ενα τεταρτημοριο του οικοπεδου δεν μπορει να το δουλεψει ο εργολαβος..... Σε αλλες συνθηκες θα τραβουσε μια δικαστικη διαμαχη και το εργο θα ηταν ακομα στα μπετα.... λογω ομως ισως και της υπερκοστολογησης.... ας πουμε 'εβαλε' πλατη και το εφτιαξε τμηματικα (κοστισε φυσικα περισσωτερο αυτο στην τελικη...), Δεκεμβριο του 2003 του χρωσταγαν συνολικα πολλα εκατ. και δεν σταματησε το εργο.. αλλα περιμενε στις 7 Ιανουαριου του 2004 που πηρε δανειο η Κυβερνηση με τον νεο χρονο και πληρωθηκε στο περιπου.... για ολα αυτα αν ηθελε το παιζε κινεζος και ετρεχε σε δικαστηρια ... λεω λοιπον οτι η ανοργανωσια του κρατους δημιουργει συνθηκες νομιμης καθυστερισης...
Για να μην πω για την μελετη του περιφημου Καθηγητου του ΕΜΠ με το εργαστηριο των σεισμων που σε καθε ευκαιρια τα καναλια των εχουν πρωτη μουρη, συμβουλου της ΓΓΑ που εκανε πειραματα και εφτασε να βαλουμε 350κιλα σιδερο στο κυβικο... μετα απο δικες του απαιτησεις...(στα θεμελια δεν χωραγαν να μπουν τα σιδερα.. στους πεδιλοδοκους...) -
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
δεν ξέρω αν είναι καλύτερο ή χειρότερο από το σενάριο του βαμμένου, αλλά εγώ εκτιμώ πως η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που ψηφίζει κυβερνητικά κόμματα, το κάνει γιατί όταν φτάνει η ώρα της κάλπης τότε πιστεύει πως καλύτερα μια γνωστή ποσότητα σαπίλας παρά η ακυβερνησία, το χάος, η κατάρρευση.Και φυσικά έχουμε και το στρατό μανδραβέληδων, καρκαγιαννέων κλπ που φροντίζουν το δίλημμα να είναι στο μυαλό πολύ κόσμου
μα δεν εχουν γνωρισει ακομη την ακυβερνησια και το χαος για να μπορουν να διαλεξουν...απλα το κανουν για να μπουν καποτε 'στο δημοσιο'
-
Λίστα με τα ονόματα 500 επίορκων υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων οι υποθέσεις έχουν τελεσιδικήσει στην τακτική Δικαιοσύνη, απέστειλε ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής στους φορείς του Δημοσίου για την επιβολή πειθαρχικών ποινών.
Οι υπάλληλοι αυτοί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, όπως η υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος, η πλαστογράφηση δημοσίων εγγράφων και ο παράνομος χρηματισμός, δεν θα υποστούν -μετά και την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας- μόνο πειθαρχικές διώξεις.
Οι νέες ρυθμίσεις για το πειθαρχικό δίκαιο, τις οποίες προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, θα έχουν ως συνέπεια να αποκλειστούν εφ' όρου ζωής από οποιαδήποτε διαδικασία εξέλιξης στην ιεραρχία, ενώ θα τους επιβληθεί ακόμη και μείωση των αποδοχών τους, το ύψος της οποίας θα εξαρτάται πλέον από τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.
Εκτός από τα ονόματα των 500 επίορκων υπαλλήλων, των οποίων οι υποθέσεις τελεσιδίκησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης, ο κ. Ρακιντζής έχει στην κατοχή του ακόμη μία λίστα με 1.540 ονόματα λειτουργών οι οποίοι, σύμφωνα με τα πορίσματα του ελέγχου, εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς.
Αυτό σημαίνει ότι για περισσότερους από 2.040 «επίορκους»υπαλλήλους, σε βάρος των οποίων έχουν κινηθεί ή έχουν ολοκληρωθεί οι ποινικές διώξεις την περίοδο 2010-2011, έχουν κλείσει οριστικά και αμετάκλητα οι πόρτες για οποιαδήποτε εξέλιξή τους στο Δημόσιο, ακόμη και στην περίπτωση που θα παραμείνουν στη θέση τους και δεν τους επιβληθεί η ποινή της αργίας.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231112079
κρατος δικαιου!
μην χεσω
Αγανακτισμένοι Έλληνες