-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
[...]
Γενικά αυτή η τυφλή προσκόληση στο γράμμα του νόμου που δείχνετε μερικοί χρήζει ψυχολογικής παρακολούθησης. Μου φαίνεται οτι όταν κυκλοφορείτε στο δρόμο μονίμως ψάχνεστε να βρείτε στον άλλο κάποια παρανομία μονο και μόνο για να του την βγείτε απο πάνωΞέρεις τι άλλοα χρήζει ψυχολογικής παρακολούθησης; Να πιστεύεις ότι το μόνο που μετράει είναι να πας άκοπα στο σπιτάκι σου, χωρίς να έχει σημασία τί βλακείες-καφρίλες θα κάνεις. Αυτή η αισθηση πως εσύ δεν ενοχλείς κανένα, αλλά όλοι οι άλλοι κατά ένα μυστήριο τρόπο σου σπάνε τα νεύρα.
@ zorz
Κλασσικό το σκιτρσάκι του xkcd -
Μάλλον ο Dog τρολλάρει.
Αλλιώς υπάρχουν άλλα θέματα ψυχικής υγείας κλπ.
-
Αυτό το μπαίνω ανάποδα γιατί άμα πάω κανονικά είναι μεγάλος κύκλος μου τι δίνει αφάνταστα και έμενα ο δρόμος μου δεν με βολεύει σε αυτή τη κατεύθυνση που είναι αλλά δεν έχω σκεφτεί πότε να μπω ανάποδα, στην τελική μαζευτείτε 5-10 άτομα και ζητήστε από το Δήμο σας αλλαγή κατεύθυνσης.
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
dog80 το ότι είναι 20 μέτρα δεν είναι δικαιολογία. Ούτε το ότι έχεις να κάνεις μεγάλο κύκλο. Αν έπεφτε επίτηδες πάνω σου και πλήρωνες όλες τις ζημιές εσύ, δε νομίζω να το έπαιζες τόσο άνετος.
Ο συγκεκριμένος δρόμος και οι γύρω έχουν ελάχιστη κίνηση απο περαστικούς και ελάχιστη κίνηση γενικά, οι πιό πολλοί είναι αυτοί που μένουν στα σπίτια εκεί και γενικά όλοι δείχνουμε κατανόηση στο συγκεκριμένο θέμα. Πχ έχει τύχει να έρχομαι εγώ κανονικά και ο άλλος ανάποδα και να κάνω εγώ πίσω να τον διευκολύνω.
Αλλά αν μου έρχεται ο άλλος με λυμένο το ζωνάρι για καυγά μαγκιά-κλανιά-εξάτμιση τότε δέν κάνω πίσω χιλιοστό
Δεν θα έκανες πίσω χιλιοστό ενώ γνωρίζες ότι είσαι παράνομος ?!? Εγώ θα έσπρωχνα το μπ....λο σου μέχρι το επόμενο τετράγωνο αν ήμουν στη θέση αυτού που ερχόταν κανονικά.
**Όσο για την 'κατανόηση' των γειτόνων, προσέχτε το λίγο γιατί αυτή η γ@μημένη η 'κατανόηση' και η ανοχή είναι αυτά που μας έχουν φέρει στο σημείο που είμαστε τώρα ..
Το έχουμε χάσει τελείως **
+1
Πρέπει να εξηγούμαι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ τα ίδια αυτονόητα από την αρχή. Δεν υπάρχει λύτρωση...
Υ.Γ.: 'Εδώ είναι η περιοχή μας', 'Εδώ είναι το μαγαζί μου', 'Εδώ είναι το τσιφλίκι μου', κτλ. ΌΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ, η ιδιοκτησία σου είναι στα όρια που είναι δηλωμένα στο κτηματολόγιο, στο υποθηκοφυλακείο και στο Ε9. Μισό χιλιοστό πιο πέρα είναι δημόσιος χώρος ΚΑΙ ΔΕΝ έχεις καμία 'προτεραιότητα' έναντι των υπολοίπων!!!
-
Αν του την εχωνε τι θα ελεγε; Βρε το ζωο τον νομο που με αναγκαζει να πληρώσω την ζημια μονος μου; Κι εγω βραδυ κουρασμενος για 10 μετρα σε αδειο δρομο, αναποδα θα παω, αλλα αν ερθει αλλος θα κανω πισω και θα του κανω κι ενα νοημα οτι φταιω και αν με βρισει παρόλα αυτά, δικιο θα χει. και αν έχει το ζωνάρι λυμένο εγώ θα τον έχω προκαλέσει.
-
@dog80 : Το περιστατικό σου δεν θα το σχολιάσω με βάση το ποιος ήταν νόμιμος ( που είναι προφανές ),αλλά σαν ανθρώπινη συμπεριφορά.
Το να μας παραχωρήσει κάποιος την θέση ,η την προτεραιότητα του,είναι δικό του θέμα, δικαίωμα του,και εάν θέλει το κάνει.
Είναι σαν να είσαι στο στο ταμείο του σουπερμάρκετ, να έχεις ένα προϊόν στα χέρια σου, ο μπροστινός να έχει ''ένα βουνό'' πράγματα,και να τον αρχίσεις στα μπινελικια,η να μπεις μπροστά του και να τον εμποδίσεις με το έτσι θέλω, επειδή δεν σου παραχώρησε τη σειρά του,παρότι εσύ του ζήτησες.
Το ανθρώπινο θα ήταν να στη παραχωρήσει....Όμως δεν το έκανε ,και δεν είχε καμία υποχρέωση να το κάνει.
Από μέσα σου θα μπορούσες να πεις ότι θέλεις(π.χ κολλημένο , μ@λάκα..κ.α ),απέξω όμως δεν δικαιολογείται καμία αντίδραση τέτοιου τύπου γιατί απλά δεν έχεις δίκιο!!
Στην περίπτωση σου λες απλά ''έπαιξα κ έχασα'' κάνεις πίσω και τελειώνει εκεί το θέμα. -
Έχουμε στην περιοχή μας Σκλαβενίτη κι επειδή βαριούνται οι περισσότεροι να πάνε ένα τετράγωνο παρακάτω και να στρίψουν, πάνε τελικά ανάποδα από το δικό μας τετράγωνο. Βέβαια το ίδιο κάνουν και τα φορτηγά που ξεφορτώνουν στο Σκλαβενίτη. Κι επειδή πλέον έχει γίνει κοινή συνείδηση στρίβουν και οι δίτροχοι με αποτέλεσμα κάποιες φορές που έρχεται κανονικά αυτοκίνητο να χτυπάνε τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Υπάρχουν κι άλλα περιστατικά από το συγκεκριμένο σημείο.
-
Εγω παντως μολις δω οτι κινειται αναποδα καποιος τραβαω χειροφρενο και τον υποχρεωνω να κανει οπισθεν και ας ειναι 100μετρα πισω
-
χαλαρα το εκανα και εγω και αυτο
-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Εγω παντως μολις δω οτι κινειται αναποδα καποιος τραβαω χειροφρενο και τον υποχρεωνω να κανει οπισθεν και ας ειναι 100μετρα πισωΒγάζεις και το γκάνι και τον σκοπεύεις μέσα απο το αστέρι;
-
Σελ.28 στο θεμα, 6ο ποστ μπορειτε να διαβασετε ενα καρο μαλακιες^2..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Να παθουν καρκινο. Αλλα αφου πρωτα χασουν τα παιδια τους απο καρκινο.
Τα μελλοντικά παιδιά τους που κολλάνε; 'Αμαρτίες γονέων παιδεύουσι τέκνα', guilt by association κλπ;
Απλά σου εύχομαι να μην χρειαστεί να γνωρίσεις αυτή την αρρώστια από κοντά, για να συνειδητοποιήσεις τι είδους επικές μαλακίες γράφεις τώρα.
Πριν 10 μερες πεθανε ο πατερας φιλης μου μετα απο σχεδον 10 χρονια μαχη με τον καρκινο. Μπορω να γραφω τωρα?
σοβαρέψου ρε συ
είναι 20χρονα που σημαίνει ανώριμα και κάνουν μαλακίες στο δρόμο όπως κάναμε και μεις μικροί. Κανα δυο σφαλιάρες θέλουν να στρώσουν για να μάθουν, όχι και καρκίνο
έχεις δίκιο μεν σ'αυτό που λες ότι κακώς επιβραβεύουμε αυτές τις συμπεριφορές αλλά όχι και να ευχόμαστε θάνατο για τέτοια πταίσματα που έχουν περιθώριο να διορθωθούν.
Αυτα τα 20χρονα ανωριμα
α) Ειναι αδερφες που βασιζονται στην δυναμη του οχλου (4 φουσκωτοι εναντιον του αλλου)
β) θα πλακωναν στο ξυλο οποιον δεν ανεχοταν την μαλακια τους.
γ) Οταν μεγαλωσουν θα κανουν πολυ χειροτερα.
Θανατο θελουν. ΠΟΛΛΟΙ γυρω μας δεν πρεπει να ζουν. Τοσο απλο.
το χω ξαναγράψει, σα νέος οδηγός έκανα πολλές βλακείες και καγκουριές όχι επίτηδες αλλά χαζά, άφελα. Διαβάζοντας όμως εδώ μέσα και αφού έφαγα και κραξίματα βελτίωσα πολλά πράγματα στην οδηγική μου συμπεριφορά. Τρόπο θέλει, όχι φόνο
Θεωρεις οτι οι 4 φουσκωτοι που κανουν αυτο κ μετα χασκογελωντας ριχνουν κωλοδαχτυλα, το κανουν απο αφελεια? Εγω λεω οτι το κανουν επειδη ειναι τραμπουκοι.
περιμενω απαντηση kacey...
Τοσοι του ειπαν οτι ειναι ΖΩΟΝ, τι να απαντησω εγω?
Αν οδηγουσε κατι παλιο, θα ησουν τοσο μαγκας? Γιατι εγω απλα θα επεφτα πανω σου (κ το εχω κανει). Πας αναποδα σε μονοδρομο (για οποιονδηποτε λογο) κ ο αλλος δεν το δεχεται (για οποιονδηποτε λογο). Δεν θα κατσω να συζητησω το ποιος πρεπει να κανει πισω.
Κ οπως σου εγραψε κ αλλος, οταν εισαι φαουλ, δεν ειναι επιλογη σου το τι θα συμβει. Μπορεις να ζητησεις το οτιδηποτε, θα δεχτεις ομως την αποφαση αυτου που δεν ειναι φαουλ.
Θυμαμαι οτι παλια στους 4τροχους,ειχε μια στηλη με νομικες συμβουλες-δεδικασμενα,
οπου αναφερονταν ξεκαθαρα περιπτωση οδηγου οπου αυτος που ηταν κανονικα στον μονοδρομο τρακαρε με αυτον που ηταν παρανομα στον μονοδρομο και το δικαστηριο επιδικασε ευθυνη σε αναλογια 70%-30% αντιστοιχα για τον καθενα τους.
Αυτος που ηταν κανονικα ισχυριστικε ( οτι λογο εργων στον παραλληλο δρομο) ολοι εμπαιναν αναποδα στον μονοδρομο για να γλυτωσουν χρονο και ο δικαστης απαντησε οτι ακριβως επειδη το γνωριζε οτι λογω των εργων εμπαινε κοσμος αναποδα στον μονοδρομο ηταν υποχρεωμενος και αυτος να δειξει μεγαλυτερη προσοχη ασχετα αν ο αλλος ηταν παρανομος και ετσι επιδικασε τις ευθυνες με το παραπανω ποσοστο.Αυτο, μεχρι να το βρεις ποσταρισμενο-γραμμενο, ΔΕΝ το πιστευω.
-
Once upon a time μπήκα καταλάθος ανάποδα σε μια ανηφόρα και προς το τέλος της ένας άλλος μπήκε κανονικά και ήταν στην κατηφόρα, μπορούσε δε να κάνει 5 μ. όπισθεν να μπει σε ένα πάρκινγκ.
ΟΚ, του ζήτησα να κάνει λίγο πίσω, γιατί εγώ είχα 50 μ. και γι' αυτόν ήταν μικρός κόπος. Αυτός ανένδοτος, λες κι ήμουν ο φονέας της Εθνικής Οδού και έπρεπε να με τιμωρήσει. Ρε καλέ μου, ρε χρυσέ μου...όχι-όχι-όχι. Τελικά έκανα όπισθεν. Βέβαια, αν είχα το αυτοκίνητο του Τζέμις Μποντ, θα του έριχνα έναν exocet πριν φύγω.
Συγνώμη τώρα, αλλά το ζώο ήμουν εγώ ή εκείνος;
-
Ζωο ο ξεκρανωτος παπακιας με ξεκρανωτη συνεπιβατη που Αρατου και Κανακαρη μου ζητησε τα ρεστα γιατι δε σταματησα στο stop ΤΟΥ για να περασει..
Ζωο ο ξεκρανωτος παπακιας που Γουναρη και 25ης Μαρτιου περασε με κοκκινο και αγχωθηκε μονο οταν ξεκ*&^ασα τη κορνα μου .. Ημουν 3ο αμαξι στην 25ης Μαρτιου στριβωντας πανω και καταφερε να περασει μετα απο τοση ωρα το αναμμενο του κοκκινο..
Αν θελετε να αυτοκτονησετε ΖΩΑ μη μας μπλεκετε εμας..
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Once upon a time μπήκα καταλάθος ανάποδα σε μια ανηφόρα και προς το τέλος της ένας άλλος μπήκε κανονικά και ήταν στην κατηφόρα, μπορούσε δε να κάνει 5 μ. όπισθεν να μπει σε ένα πάρκινγκ.ΟΚ, του ζήτησα να κάνει λίγο πίσω, γιατί εγώ είχα 50 μ. και γι' αυτόν ήταν μικρός κόπος. Αυτός ανένδοτος, λες κι ήμουν ο φονέας της Εθνικής Οδού και έπρεπε να με τιμωρήσει. Ρε καλέ μου, ρε χρυσέ μου...όχι-όχι-όχι. Τελικά έκανα όπισθεν. Βέβαια, αν είχα το αυτοκίνητο του Τζέμις Μποντ, θα του έριχνα έναν exocet πριν φύγω.
Συγνώμη τώρα, αλλά το ζώο ήμουν εγώ ή εκείνος;
Εξαρτάται...
Αν του είπες 'κάνε λίγο πίσω να περάσω', το ζώον γράφει σε αυτό το forum.
Αν του είπες 'δεν το πρόσεξα, συγγνώμη' κτλ., τότε παίζεται.
-
Mωρέ και συγνώμη του είπα, παρακαλώ μπορείτε να... του είπα, αυτός εκεί, μπαστακωμένος.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Mωρέ και συγνώμη του είπα, παρακαλώ μπορείτε να... του είπα, αυτός εκεί, μπαστακωμένος.Επειδή έκανες πίσω, 'κέρδισες' το 'δικαίωμα' να αναρωτιέσαι κατά πόσο ήταν ζώο, παρόλο που τυπικά εσύ είχες άδικο. Αν, όμως, είχες τραβήξει χειρόφρενο, έμπαινες στο διπλανό ψιλικατζίδικο και μετά ερχόσουν όλο χαρά να μας γράψεις ότι είναι ζώο, τα σχόλια θα ήταν περιττά...
-
@manosk : Δεν υπάρχει οδηγός που να μην έχει κάνει εσκεμμένα η όχι, παράβαση του κ.ο.κ .
Αυτό που μας διαφοροποιεί από τα ζώα ειναι η μετέπειτα συμπεριφορά μας όταν η παράβαση δημιουργεί προβλήματα σε άλλους οδηγούς.
Η αντίδραση σου σε όλη τη φάση του περιστατικού ήταν η σωστή ,άρα δεν λειτούργησες σαν ζωο,ούτε όμως και ο άλλος οδηγός είναι ζώο αφού πήγαινε σωστά στον μονόδρομο. Αυτός είναι ο κλασικός κολλημένος π@πάρας που ενώ έχει δίκιο δεν κάνει την παραμικρή παραχώρηση για να διευκολύνει μια κατάσταση.
Βέβαια από τη στιγμή που έχει δίκιο ,σφίγγεις τα δόντια ( )και κάνεις αυτό που σωστά έκανες. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Θυμαμαι οτι παλια στους 4τροχους,ειχε μια στηλη με νομικες συμβουλες-δεδικασμενα,
οπου αναφερονταν ξεκαθαρα περιπτωση οδηγου οπου αυτος που ηταν κανονικα στον μονοδρομο τρακαρε με αυτον που ηταν παρανομα στον μονοδρομο και το δικαστηριο επιδικασε ευθυνη σε αναλογια 70%-30% αντιστοιχα για τον καθενα τους.
Αυτος που ηταν κανονικα ισχυριστικε ( οτι λογο εργων στον παραλληλο δρομο) ολοι εμπαιναν αναποδα στον μονοδρομο για να γλυτωσουν χρονο και ο δικαστης απαντησε οτι ακριβως επειδη το γνωριζε οτι λογω των εργων εμπαινε κοσμος αναποδα στον μονοδρομο ηταν υποχρεωμενος και αυτος να δειξει μεγαλυτερη προσοχη ασχετα αν ο αλλος ηταν παρανομος και ετσι επιδικασε τις ευθυνες με το παραπανω ποσοστο.Αυτο, μεχρι να το βρεις ποσταρισμενο-γραμμενο, ΔΕΝ το πιστευω.
Το θυμάμαι κι εγώ και μάλιστα θυμάμαι ότι ο κανονικά κινούμενος ήταν με μοτοσυκλέτα.
Δεν μπορώ βέβαια να βρω σε ποιο τεύχος είχε δημοσιευθεί - πρέπει να είναι πριν από καμιά δεκαριά χρόνια. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ζωο ο ξεκρανωτος παπακιας με ξεκρανωτη συνεπιβατη που Αρατου και Κανακαρη που ζητησε τα ρεστα γιατι δε σταματησα στο stop ΤΟΥ για να περασει..Ζωο ο ξεκρανωτος παπακιας που Γουναρη και 25ης Μαρτιου περασε με κοκκινο και αγχωθηκε μονο οταν ξεκ*&^ασα τη κορνα μου .. Ημουν 3ο αμαξι στην 25ης Μαρτιου στριβωντας πανω και καταφερε να περασει μετα απο τοση ωρα το αναμμενο του κοκκινο..
Αν θελετε να αυτοκτονησετε ΖΩΑ μη μας μπλεκετε εμας..
Ζώα οι 'ξεκράνωτοι' γενικώς.
Μέγιστα όσοι από αυτούς καπνίζουν ταυτόχρονα.
Τριμέγιστα όσοι χρησιμοποιούν κινητό ενώ οδηγούν τη μηχανή.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]