-
Γνωρίζει κανένας που μπορώ να βρω ένα 5λιτρο Mobil 1 esp formula 5w30? O λαμπριανίδης δεν έχει στο site του.
-
g-market.gr αλλά τα συνθετικά λάδια είναι πλέον πολύ ακριβά.
Καλύτερα πιο φθηνά ημισυνθετικά και συχνότερες αλλαγές.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
g-market.gr αλλά τα συνθετικά λάδια είναι πλέον πολύ ακριβά.Καλύτερα πιο φθηνά ημισυνθετικά και συχνότερες αλλαγές.
Μια φορά το χρόνο αλλάζω, συνήθως με
-
Μετά την αλλαγή λαδιών στο punto στα motul x-cess 5w-40 παρατήρησα μείωση της κατανάλωσης.
Μέχρι τώρα έβλεπα 18.2km/l και τώρα είμαι στο 20.9km/l σε 95%+ ανοιχτού δρόμου με 80-90 που κάνει το αμαξι.
Ας πούμε ότι ήταν πιο μικτή η χρήση, ότι προσέχω πιο πολύ κτλ όπως και να το κάνουμε αφού ποτέ πριν δεν είχα δει τέτοια κατανάλωση στις στανταρ διαδρομές που κάνω άρα κάτι έχει πετύχει το λάδι.
Θα δω και την κατανάλωση λαδιού (αν και μάλλον πρόκειται για απώλεια απο τσιμουχάκια κτλ)
-
Καλό το Motul για οικονομία αλλά ζέστανε και ο καιρός.
-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Καλό το Motul για οικονομία αλλά ζέστανε και ο καιρός.Στην αρχή έλεγα πως για 5w40 μιλάμε, τι θες να πεις; Να βάλει παχύτερο; Αλλά μετά σε κατάλαβα
Ναι, φυσικά, βοηθάει η ζέστη στην μείωση της κατανάλωσης λίγο πολύ για τον ίδιο λόγο που βοηθούν και τα λεπτά λάδια.
Χμ, ίσως να υπάρχουν και άλλοι λόγοι, μου διαφεύγει αυτό τώρα... για πείτε ... -
Ψάχνω λάδια αυτόματου σαζμάν Diamond SPII ή SPIII. Έχω βρεί κάπου αλλά 17€ το λίτρο και θέλω γύρω στα 10. Υπάρχει κάπου φτηνότερα?
-
μπορεί να σου κάνει αυτόπου φέρνει ο Αγγελόπουλος (http://www.amsoil.gr), πάρε τηλ, δεν πρέπει να έχει πάνω από 12€
-
Ποια λάδια για Ritmo 1.1 σχεδόν 300χιλ. km;
Tα τωρινά κλείνουν 2 χρόνια ( ~13χιλ km) σ'ένα μήνα και πρέπει να είναι 20w50 shell helix. -
εξαρτάται.
εύκολη γρήγορη απάντηση είναι τα ίδια.
διαφορετικά πρέπει να μας πεις περισσότερα.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Ποια λάδια για Ritmo 1.1 σχεδόν 300χιλ. km;
Tα τωρινά κλείνουν 2 χρόνια ( ~13χιλ km) σ'ένα μήνα και πρέπει να είναι 20w50 shell helix.Tα κίτρινα;;;;
Πολλά χιλιόμετρα και δύο χρόνια για ένα απλό ορυκτέλαιο; -
+1
Τα λάδια έχουν γίνει πολύ καλά αλλά τα 20W50 δεν νομίζω να είναι η αιχμή της τεχνολογίας.Πάντως είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τα ημισυνθετικά 10W40 που έχει τώρα το αμάξι μου σε σχέση με τα πολύ πιο ακριβά συνθετικά λάδια.
-
Ναι, τα κίτρινα!
Η απάντηση από τη ..διεύθυνση είναι ότι μπήκαν για να μην τα κάψει.
Καλά ο χρόνος δε δικαιολογείται, ξεχάστηκαν. Πάνω στο χρόνο κανονικά αλλάζουν. Τις προάλλες, ελέγχοντας τη στάθμη, τα είδα αρκετά μαύρα.Πιο λεπτόρευστα ημισυνθετικά λοιπόν;
Sent
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Ναι, τα κίτρινα!
Η απάντηση από τη ..διεύθυνση είναι ότι μπήκαν για να μην τα κάψει.
Καλά ο χρόνος δε δικαιολογείται, ξεχάστηκαν. Πάνω στο χρόνο κανονικά αλλάζουν. Τις προάλλες, ελέγχοντας τη στάθμη, τα είδα αρκετά μαύρα.Πιο λεπτόρευστα ημισυνθετικά λοιπόν;
Sent
Νομίζω πως το ηρωικό 10-40 είναι ΟΚ για τις ανάγκες του οχήματος δλδ 7.5κ χλμ τον χρόνο. Αν δεις πως το καίει το ξαναγυρνάς σε κάτι πιο χοντρό. Ο γκαγκαμπλουμ εχει καλες τιμές σε Total
-
Καλά φέτος πάνω από 5k αποκλείεται να κάνει. Ούτε καν τόσα.
( Αν και περιμένω ενημέρωση από dr για ένα ταξιδάκι των ~700km)
Γκαγκαμπλούμ όπως; Πμιασέ με
Sent
-
καλησπερα ποια ειναι η αποψη σας για τα Aral blue tronic 10w40 της ΒΡ Grup;;;; για ποσα χλμ ενδικνιονται;;;
θα ηταν καλο αν χρισημοποιουσα τα Aral blue tronic 5w40 σε κινητηρα τεχνολογιας 95 με 150.000χλμ;;
-
Ο χρήστης lioyfka έγραψε:
καλησπερα ποια ειναι η αποψη σας για τα Aral blue tronic 10w40 της ΒΡ Grup;;;; για ποσα χλμ ενδικνιονται;;;θα ηταν καλο αν χρισημοποιουσα τα Aral blue tronic 5w40 σε κινητηρα τεχνολογιας 95 με 150.000χλμ;;
επειδη εχω προσωπικη εμπειρια απο τα αραλ καθως τα δουλευα σου λεω οτι ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας λαδια. το 10-40 ειναι καλυτερο για την περιπτωση σου. το 5-40 ειναι λιγο πιο ''συγχρονο'' και επειδη μπορει να το καιει δε στο προτεινω.τι μαρκα ειναι το αυτοκινητο?
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
καλησπερα ποια ειναι η αποψη σας για τα Aral blue tronic 10w40 της ΒΡ Grup;;;; για ποσα χλμ ενδικνιονται;;;
θα ηταν καλο αν χρισημοποιουσα τα Aral blue tronic 5w40 σε κινητηρα τεχνολογιας 95 με 150.000χλμ;;επειδη εχω προσωπικη εμπειρια απο τα αραλ καθως τα δουλευα σου λεω οτι ειναι παρα πολυ καλης ποιοτητας λαδια. το 10-40 ειναι καλυτερο για την περιπτωση σου. το 5-40 ειναι λιγο πιο ''συγχρονο'' και επειδη μπορει να το καιει δε στο προτεινω.τι μαρκα ειναι το αυτοκινητο?
Αν ανήκουν στην ίδια κατηγορία (ορυκτέλαιο, ημισυνθετικό, συνθετικό) δεν βλέπω γιατί να μην προτιμήσεις το 5-40 έναντι του 10-40 για γενική χρήση. Και τα δύο είναι το ίδιο πράμα ζεστά (40άρια) οπότε αν είναι να κάψουν το ίδιο θα κάψουν. (υπάρχουν και άλλες διαφορές ανάμεσα σε 2 λάδια που μπορούν να επηρεάσουν το κάψιμο αλλά θα ξεφύγουμε χωρίς λόγο)
Το 5 όμως θα είναι πιο λεπτό κρύο άρα θα έχεις μειωμένες τριβές τα κρίσιμα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την εκκίνηση (υπεύθυνα για το μεγαλύτερο ποσοστό φθοράς του κινητήρα) και πιο γρήγορο ζέσταμα (και οικονομία). Το μοναδικό μειονέκτημα το λίγο μεγαλύτερο εύρος ιξώδους που μπορεί να σημαίνει μειωμένη σχετικά αντοχή και περισσότερα κατάλοιπα. Αν τίθεται θέμα επιλογής μεταξύ ορυκτελαίου και ημισυνθετικό προτιμάς το δεύτερο, η όλη διαφορά σε ιξώδες που έτσι κι αλλιώς είναι μικρή στη συγκεκριμένη περίπτωση καταντάει άνευ σημασίας μπροστά στην αλλαγή κατηγορίας λαδιού. -
το αμαξι ειναι Audi A4 1.8 20βαλβηδο ατμοσφερικο 95μοντελο 155.000χλμ
η αντηπροσοπια της περιοχης μου λεει 15w40, αλλα χοντρο λαδι δεν ειναι ;;;;;
-
15-40 και μάλιστα ό,τι νάναι έβαζα σε κάτι χρέπια που είχα που δεν με ένοιαζε και που πήγαν για απόσυρση. Υπάρχουν καλύτερα λάδια προτίμησέ τα. Εγώ πάντως στο αυτοκίνητό μου του 1997 με 170.000 χλμ βάζω 0-30 ή 5-30 και είμαι ευχαριστημένος... και ο κινητήρας μου κι αυτός ευχαριστημένος μου μοιάζει!
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]