-
Αν όμως το δεχτείς προσωρινά, θα μείνει μόνιμο.
(βλέπε και 'Ολυμπιακές' κάμερες)Επί πλέον, δεν θα είναι για να συνετίσει, αλλά για να εισπράττει το κράτος.
Εκτός και αν τα πρόστιμα γίνουν δυσβάσταχτα μεγάλα και κυμαίνονται ανάλογα με το εισόδημα του παραβάτη. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζονται οι κάμερες, όσο ο σωστός έλεγχος από τους τροχαίους.
(όχι φραπέ κάνα 2ωρο - πάμε να γράψουμε και κανένα τώρα για να πιάσουμε το στόχο της εβδομάδας/μήνα-ξανά φραπέ-σχολάσαμε) -
Ο χρήστης StavrosG έγραψε:
(όχι φραπέ κάνα 2ωρο - πάμε να γράψουμε και κανένα τώρα για να πιάσουμε το στόχο της εβδομάδας/μήνα-ξανά φραπέ-σχολάσαμε)Αυτό είναι, ο ΣΤΟΧΟΣ!
Πρέπει να αλλάξει ο στόχος, Αν αυτός που θέτει το στόχο είναι στόκος, τι να περιμένουμε;
-
Δυστυχως ψηφιζω ΝΑΙ γιατί δεν υπάρχει ελπίδα για άλλη λύση. Δεν μπορω να εμπιστευομαι την κρίση του κάθε ένα για να με προσέξει και να με σεβαστεί στον δρόμο. Οι περισσότεροι σχεδόν πάντα ξέρουμε το σωστό αλλά πόσες φορές δεν το κάναμε; αν δεν σκοπεύω να παρανομήσω γιατι να με ενοχλούν οι κάμερες;;;
-
ναι για τις λεωφορειολωριδες.
ναι για τα κοκκινα φαναρια [red light cameras].
ναι για υπερβολικη ταχυτητα σε κατοικημενες περιοχες και επαρχειακους δρομους.
ναι για ελεγχο της κυκλοφοριας σε μεγαλα αστικα κεντρα και αυτοκινητοδρομους.
ναι για τον αποτροπη εγκληματικων πραξεων
οχι σε αυτοκινητοδρομους για τον ελεγχο της ταχυτητας και την τηρηση ανοητων οριων που κανεις δεν τα τηρει [και πολυ καλα κανει].
-
Λεω ναι,για αρχη τουλαχιστον να χρησιμοποιουνται και σιγα σιγα να αρχισουν και τα υπολοιπα μετρα κλπ.Μια αρχη για να δουμε οτι αλλαζει κατι.Βασικα τα παντα αρχιζουν απο τον ιδιο τον οδηγο και καταληγουν σε αυτον.Ποιος σου λεει οτι αν φτιαξουν καλους δρομους οτι ολοι οι βλακες δεν θα τρεχουν παραπανω και γενικοτερα δεν θα κανουν περισοτερες χαζομαρες?Τελικα μπαμπουλα θελουμε ολοι.Βλεπε και ολυμπιακους αγωνες.Μονοι μας θα τους καναμε σε 10 χρονια και...
Ειναι σαν κι αυτο που λενε ολοι να γινει για το ποδοσφαιρο,αυστηροι κανονες και τετοια.Ας με παρακολουθουν οι καμερες απο το να ρθει κανενας χαζος και να μου κανει το παραμικρο,ως και το χειροτερο.Δεν ειμαστε πιο αχρηστοι απο τους ξενους.Τα προσωπικα δεδομενα δεν καταπατουνται ετσι.Καθε μερα ''οικιοθελως'' μας παρακολουθουν ετσι,αυτο μας πειραξε? -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ψήφισα 'ΟΧΙ' με το σκεπτικό ότι κανείς ελεύθερος άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δε θα ήθελε** ποτέ και για οπιοδήποτε λόγο **...κάμερες στη ζωή του.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπέρτερη όλωνΟταν η αξιοπρεπεια ερχεται αντιμετωπη με την δικη μου ασφαλεια τοτε τι γινεται?
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ψήφισα 'ΟΧΙ' με το σκεπτικό ότι κανείς ελεύθερος άνθρωπος με στοιχειώδη αυτοσεβασμό δε θα ήθελε** ποτέ και για οπιοδήποτε λόγο **...κάμερες στη ζωή του.
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπέρτερη όλωνπολυ γενικευμενο και αφοριστικο αυτο που λες.
εισαι σιγουρος;;;;;
εδω μιλαμε για τον Κωδικα Οδικης Κυκλοφοριας και κυριως τον ελεγχο επικινδυνων παραβασεων οπως ειναι η παραβιαση κοκκινου και η υπερβολικη ταχυτητα σε κατοικημενες περιοχες.
-
Ο χρήστης alexastrag έγραψε:
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπέρτερη όλωνπολυ γενικευμενο και αφοριστικο αυτο που λες.
εισαι σιγουρος;;;;;
εδω μιλαμε για τον Κωδικα Οδικης Κυκλοφοριας και κυριως τον ελεγχο επικινδυνων παραβασεων οπως ειναι η παραβιαση κοκκινου και η υπερβολικη ταχυτητα σε κατοικημενες περιοχες.
Μόνο που δεν έχω δει καμία κάμερα σε φανάρι να γεμίζει φωτογραφίες στην πρώτη... ώρα και όσες έχω δει είναι σε 'ακατοίκητες' περιοχές, δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και μεγάλες λεωφόροους
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εισαι σιγουρος;;;;;
Μόνο που δεν έχω δει καμία κάμερα σε φανάρι να γεμίζει φωτογραφίες στην πρώτη... ώρα και όσες έχω δει είναι σε 'ακατοίκητες' περιοχές,
δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και μεγάλες λεωφόροουςκαι ποιος ειπε οτι υπαρχουν τετοιες στην χωρα μας .......ακομα τουλαχιστον.
-
Βεβαια μακαρι να μπορουσαν οι καμερες να βιντεοσκοπουν τις εξυπναδες του καθενα μας και να σου ερχοταν κληση και για αυτες.οχι μονο ταχυτητα και λεφορειοδρομους.Αμα με βαλουν σε μια πιστα και με τραβαει η καμερα και οι φωτογραφοι για οτι κανω εκει,δεν με χαλαει.Στον δρομο ομως μου καταπατα την προσωπικοτητα.Σαν μονη λυση ισοπεδωτικη ειναι να βγαλουν αμαξια που να πιανουν ως 120 km/h υποχρεωτικα!:D .Αλλιως τα ιδια παντελακη μου...
-
Ο χρήστης TSAKY7650 έγραψε:
.Σαν μονη λυση ισοπεδωτικη ειναι να βγαλουν αμαξια που να πιανουν ως 120 km/h υποχρεωτικα!:D .Αλλιως τα ιδια παντελακη μου...Kαι πάλι, αν βγουν αυτά τα αυτοκίνητα με κόφτη στα 120χλμ/ω, σου δίνει την επιλογή να πας 120 όπου θες.. Άρα και πάλι δεν κανεις δουλεια... Πρέπει να βγει ένα αυτοκίνητο που να σκανάρει τις πινακίδες και να κόβει αυτόματα κ να πηγαίνεις πάντα κάτω απο το όριο...
Αλλα για μια στιγμή... μετά πως θα παίρνει το κράτος λεφτά απο τις κλήσεις;;;
-
εισαι σιγουρος;;;;;
Είμαι απόλυτα σίγουρος.Ο φόβος του ...μπαμπούλα(ηλεκτρονικού ή μη) δεν οδηγεί σε αποτελέσματα.Τουλάχιστο ποτέ δεν οδήγησε μέχρι τώρα...
-
Ο χρήστης TSAKY7650 έγραψε:
Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι υπέρτερη όλωνΟταν η αξιοπρεπεια ερχεται αντιμετωπη με την δικη μου ασφαλεια τοτε τι γινεται?
Εξακολουθεί να προέχει η αξιοπρέπεια
-
Αν παρατηρήσετε σε πολλές περιπτώσεις στη ζωή μας τα προβλήματα τα δημιουργεί ο ανθρώπινος παράγοντας.
Γι'αυτό και στην περίπτωση που αναφέρω θα ήθελα να τον αποκλείσω.Αν είναι δυνατό η κλήση να πηγαίνει απ'ευθείας στην Εφορία!!
Έχω δει την επίδραση που έχουν οι κάμερες στην 'Οδηγική Παιδεία'...
Γίνονται όλοι κυρίες...Τα όρια είναι γελοία στους γελοίους δρόμους....
Στην Ιταλία το όριο είναι 120 αλλά στις μεγάλες εθνικές οι κάμερες δεν γράφουν κάτω από τα 150.Και μην μου πείτε ότι θέλετε να πηγαίνετε πάνω από 150...
-
Ο χρήστης YiannisWalker έγραψε:
Και μην μου πείτε ότι θέλετε να πηγαίνετε πάνω από 150...Ε, χμμ... Ναι! Κακό είναι;
Το κακό δεν είναι να πηγαίνεις με 150 ή με 250, νομίζω, αλλά να πηγαίνεις με τόσα χωρίς να το επιτρέπουν οι συνθήκες. Πχ έλειψη νησίδας, περιορισμένη ορατότητα, κουρασμένος, μεθυσμένος, νευριασμένος, παιδιά στο αυτοκίνητο, τελειωμένα λάστιχα, και διάφορα παρόμοια τα οποία ένας οποισδήποτε λογικά σκεπτόμενα οδηγός τα σκέφτεται και τα λαμβάνει υπ'όψην του. Και υποτίθεται βέβαια πως το να έχεις δίπλωμα σημαίνει πως είσαι λογικά σκεπτόμενος οδηγός.
Μπορεί κάλλιστα να θωρηθεί εγκληματικό ακόμα και αν πηγαίνει κάποιος με 100-120 σε εθνική οδό, αν δεν βοηθάνε οι συνθήκες.
Εγώ προσωπικά θα εξακολουθώ να τελικιάζω το αυτοκίνητο όποτε μου το επιτρέπουν οι συνθήκες, ανεξαρτήτως ορίου και είδος δρόμου. Κοντεύω να κλείσω τα 30, και πιστεύω πως η κρίση μου είναι πλέον αρκετά αυξημένη ώστε να μου επιτρέπει να παραβιάζω τον ΚΟΚ κατά κόρον χωρίς να κινδυνέψουν οι συνανθρώποι μου ή εγώ. Και στην τελική αν ζορίσουνε τα πράγματα ξηλώνουμε και τις πινακίδες, κάνουμε την πλάκα μας και μετά τις ξαναβάζουμε.
-
Σεβαστές όλες οι απόψεις. Αλλά διαβάζοντας όλες τις σελίδες στο post έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι γράφοντες μάλον προέρχονται απο κάπιο άλλο κοινωνικό σύστημα. Και για να γίνω ποιό σαφής. Απο την μιά παραπονιόμαστε ότι η κατάσταση στους δρόμους έχει γίνει αφόριτη και απο την άλλη........
- Εμείς οι ίδιοι θα λαδώσουμε για να πάρουμε το δίπλωμα οδήγησης
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που γράφουμε τον ΚΟΚ στα παλαιότερα τον υποδημάτων μας, αλλά πάντα τον επικαλούμαστε αν είναι να μας ξελασπώσει σε περίπτωση ατυχήματος
- Εμείς οι ίδιοι τρέχουμε να βάλουμε λυτούς και δεμένους για να μας σβύσουν την κλήση και αν γλυτώσουμε και τους πόντους
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που δεν ανεχόμαστε κανείς να μας προσπεράσει στο δρόμο
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που ανα πάσα στιγμή είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τόπι στο ξύλο τον αδύνατο φουκαρά που μας έκανε κάποια παρατήρηση στο δρόμο
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που αισθανώμαστε ότι βρισκόμαστε μόνοι μας στο δρόμο οδηγώντας το καλύτερο και βάλε αυτοκίνητο της αγοράς
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που θέλουμε να τιμορούνται όλοι οι άλλοι εκτός απο εμάς τους ιδίους
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα κάνουμε ζημιά στο διπλανό μας παρκαρισμένο αλλά δεν θα του αφήσουμε τα στοιχεία μας
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα αποφύγουμε να βρεθούμε μάρτυρες για το ατύχημα που συνέβει μπροστά μας
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που θα αντιδράσουμε στην διαπλάτηνση του δρόμου εφ'όσον θείγονται τα περιουσιακά μας στοιχεία
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που πιστεύουμε ότι οι οδηγικές μας ικανότητες είναι καλύτερες απο οποιονδήποτε άλλον
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που σταθμεύουμε καθημερινά επάνω στα πεζοδρόμια και στις στροφές
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε διπλοσταθμέυουμε με τα αλάρμ ανοιχτά μη και πέσει κανείς επάνω μας
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που ζορίζουμε τον μπροστινό μας οδηγό με τα φώτα μας γιατί πάει με το όριο ταχύτητας
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που πάντα παραβιάζουμε τον κίτρινο σηματοδότη
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που φτάσαμε να σταθμέυουμε επάνω στις γραμμές του τράμ
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που φτάσαμε να μη σεβόμαστε ακόμη και τις μπάρες στις φυλασόμενες σηδηροδρομικές διαβάσεις
- Εμείς οι ίδιοι είμαστε που πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά για να μετατρέψουμε το αδύναμο κονσερβοκούτι μας σε πύραυλο βγάζοντάς το έξω απο τις προδιαγραφές του
- Εμείς οι ίδιοι ........
- Και πρώτους απο όλους, ΕΓΩ Ο ΙΔΙΟΣ!!!!!
Θα μπορούσα να γράψω σελίδες επι σελίδων. Εξ'άλλου όλοι μας τα γνωρίζουμε. Λοιπόν τι μιλάμε για κάμερες, ποινές, σωστή εκπαίδευση κλπ. κλπ. κλπ. Ολα είναι τόσο διαβρωμένα στην σημερινή μας κοινωνία που τίποτα δεν νομίζω ότι μπορεί να μας σώσει. Απλά θα πληρώνουμε τον φόρο αίματος στην άσφαλτο, και ο σώζον ευατόν, σωθήτω!
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
[............Κοντεύω να κλείσω τα 30, και πιστεύω πως η κρίση μου είναι πλέον αρκετά αυξημένη ώστε να μου επιτρέπει να παραβιάζω τον ΚΟΚ κατά κόρον χωρίς να κινδυνέψουν οι συνανθρώποι μου ή εγώ. ................................το τι πιστευει ο καθενας μερικες φορες απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα ......
κανε copy το ποστ αυτο στα αρχεια σου και οταν καποια στιγμη αργα ή γρηγορα ερθει η στιγμη να αποδειχθει το αντιθετο απο αυτο που πιστευεις [και εισαι σε θεση να το αντιληφθεις φυσικα ] να το ξαναδιαβασεις.
για το μονο που εγω θλιβομαι ειναι κατα ποσον τα αποτελεσματα των πραξεων αυτων που περιγραφεις οτι συνηθιζεις να κανεις θα επηρεασουν την σωματικη ακεραιοτητα των ''συνανθρωπων'' σου.
εκτος και αν εχεις υπογραψει κανα συμβολαιο με την τυχη σου οτι δεν θα σε εγκαταλειψει ποτε..............οποτε αν ειναι ετσι ....
-
.........για το μονο που εγω θλιβομαι ειναι κατα ποσον τα αποτελεσματα των πραξεων αυτων που περιγραφεις οτι συνηθιζεις να κανεις θα επηρεασουν την σωματικη ακεραιοτητα των ''συνανθρωπων'' σου............Να είσαι σίγουρος πως εγώ θα στεναχωρηθώ πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον αν γίνει κάτι τέτοιο, γι'αυτό προσπαθώ να παίρνω τα μέτρα μου.
εκτος και αν εχεις υπογραψει κανα συμβολαιο με την τυχη σου οτι δεν θα σε εγκαταλειψει ποτε..............οποτε αν ειναι ετσι ....
Η αυξημένη κρίση λόγω 'προϋπηρεσίας' που αναφέρω παραπάνω, την οποία νομίζω πως έχω και όχι ελπίζω πως έχω, βοηθάει πιστεύω κάποια, όχι λίγα, γεγονότα που για άλλους θα ήταν τυχαία, για μένα να είναι προβλέψιμα. Δεν θεωρώ λοιπόν πως έχω υπογράψει συμβόλαιο με την τύχη μου (γιατί προφανώς αν μου σκάσει τυχαία λάστιχο στα 200+ μάλλον δεν θα προλάβω να κάνω τίποτα), αλλά πως οδηγώ έχοντας το μυαλό μου ανοιχτό και καθαρό, και τα ανταλλακλαστικά μου σε υπερπλήρη λειτουργεία πάντα, τα οποία σε συνδυασμό με την κρίση μου την οποία εμπιστεύομαι, μου δίνουν το σπρώξιμο να ασελγήσω εις βάρος του ΚΟΚ (και όχι των συνανθρώπων μου).
Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πιστεύω πως εγώ είμαι ο τέλειος κι όλοι οι άλλοι οι χαζοί, αλλά ας μην ψάχνουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
[Η αυξημένη κρίση λόγω 'προϋπηρεσίας' που αναφέρω παραπάνω, την οποία νομίζω πως έχω και όχι ελπίζω πως έχω, βοηθάει πιστεύω κάποια, όχι λίγα, γεγονότα που για άλλους θα ήταν τυχαία, για μένα να είναι προβλέψιμα. Δεν θεωρώ λοιπόν πως έχω υπογράψει συμβόλαιο με την τύχη μου (γιατί προφανώς αν μου σκάσει τυχαία λάστιχο στα 200+ μάλλον δεν θα προλάβω να κάνω τίποτα), αλλά πως οδηγώ έχοντας το μυαλό μου ανοιχτό και καθαρό, και τα ανταλλακλαστικά μου σε υπερπλήρη λειτουργεία πάντα, τα οποία σε συνδυασμό με την κρίση μου την οποία εμπιστεύομαι, μου δίνουν το σπρώξιμο να ασελγήσω εις βάρος του ΚΟΚ (και όχι των συνανθρώπων μου).Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν πιστεύω πως εγώ είμαι ο τέλειος κι όλοι οι άλλοι οι χαζοί, αλλά ας μην ψάχνουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος.
σαν λογια ολα αυτα καλα ειναι....... αυτο που φοβαμαι ομως ειναι η πραγματικοτητα που κατα την αποψη μου δεν στηριζεται σε αυτα που λες αλλα σε αυτα που κανεις.
και για να ειμαστε πιο συγκεκριμενοι οταν λες οτι ''ασελγεις'' στον ΚΟΚ μηπως θα μπορουσες να φανεις λιγο πιο συγκεκριμενος ωστε να μπορεσουμε να βγαλουμε καποια συμπερασματα .......
-
Ο ΚΟΚ τα αναφέρει ως 'υπέρβαση ορίου ταχύτητας (γενικώς), επικίνδυνοι ελιγμοί, μη χρηση δεικτών κατεύθυνσης, οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, οδήγηση χάριν επίδειξης και εντυπωσιασμού, προσπέραση από δεξιά, προσπέραση σε σημεία που απαγορεύεται με πινακίδες ή διπλή γραμμή, συμμετοχή σε αυτοσχέδιους αγώνες'. Κυρίως αυτές είναι οι παραβάσεις που κάνω καθημερινά και με έχουνε γράψει κατά καιρούς.
Ολα αυτά μπορεί να δίνουν την εντύπωση πως κυκλοφορώ με το δρεπάνι κάθε φορά που οδηγώ αλλά, πίστεψέ με, αυτή η εντύπωση απέχει πολύ απ'την πραγματικότητα.
Το δικαίωμα στην αυτοκίνηση, η ασυδοσία κ' το "μάντρωμα