-
Ο χρήστης Cyberguy έγραψε:
Γεια σας παιδια!
Σημερα εγινε μια τρομερη βλακεια.... ηταν να γινει μια μεταβιβαση αυτοκινητου στην μανα μου και πηγα στην τραπεζα να παρω το παραβολο μεταβίβασης και εβαλα την δικια μου υπογραφη στο παραβολο! Μου ειπαν μετα στα κεπ οτι μαλλον θα υπαρξει προβλημα.... αρκει να μη δωσει σημασια ο υπαλληλος.... Αν δωσει σημασια ο υπαλληλος πρεπει να πληρωσουμε παλι τα 165 ευρω?
Εχει κατσει καμια τετοια στραβη σε κανεναν??ναι εαν το παρει χαμπαρι θα στο ακυρωσει. οταν λες υπογραφη προφανως εννοεις και το ονοματεπωνυμο σου, σωστα?
Και τι πειραζει τι υπογραφη εχει στο παραβολο;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Γεια σας παιδια!
Σημερα εγινε μια τρομερη βλακεια.... ηταν να γινει μια μεταβιβαση αυτοκινητου στην μανα μου και πηγα στην τραπεζα να παρω το παραβολο μεταβίβασης και εβαλα την δικια μου υπογραφη στο παραβολο! Μου ειπαν μετα στα κεπ οτι μαλλον θα υπαρξει προβλημα.... αρκει να μη δωσει σημασια ο υπαλληλος.... Αν δωσει σημασια ο υπαλληλος πρεπει να πληρωσουμε παλι τα 165 ευρω?
Εχει κατσει καμια τετοια στραβη σε κανεναν??ναι εαν το παρει χαμπαρι θα στο ακυρωσει. οταν λες υπογραφη προφανως εννοεις και το ονοματεπωνυμο σου, σωστα?
Και τι πειραζει τι υπογραφη εχει στο παραβολο;
επειδη και εγω παραλιγο να την πατησω (εκανα μεταβιβαση του αδερφου μου με εξουσιοδοτηση) μπορει να εχεις προβλημα εαν το δουν. το γιατι?? δημοσιο...
-
ναι εαν το παρει χαμπαρι θα στο ακυρωσει. οταν λες υπογραφη προφανως εννοεις και το ονοματεπωνυμο σου, σωστα?
Ναι αυτο!! Μεσα στο αγχος και στο τρεξιμο δεν το σκεφτηκα καθολου!!
Την διαδικασια την καναμε πεσο ΚΕΠ και ελπιζω να μη δινουν σημασια στου ΚΕΠ τα χαρτια και καλα σαν ελεγμενα... αλλιως αποτι καταλαβα αλλα 165!!!μπορει να εχεις προβλημα εαν το δουν. το γιατι?? δημοσιο...
Γιαυτο και εγω φιλε μου κανονιζω για να φυγω μόνιμα απο αυτη την χωρα!!!
-
Καλά, αν δε στο δεχτουν , πάς με την μητέρα σου και σου κάνει μια εξουσιοδότηση για μεταβίβαση οχήματος και εισαι καλυμμένος μιας και έχεις δικαίωμα μετά να υπογράφεις για την μεταβίβαση....
-
Σοβαρά??? αυτο δεν το ειχα σκεφτει! Θα μαθω σε εναν μηνα.... τοσο λεει κανει να βγει η αδεια... ΕΛΕΟΣ!!!
-
Παιδιά καλησπέρα,
Θα ήθελα τη βοήθειά σας:Ετοιμάζομαι να αγοράσω ένα αυτοκίνητο απο ιδιώτη ο οποίος το έχει κερδίσει σε διαγωνισμό. Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω; Ο ανθρωπος πάντως ήτανευγενέστατος και εξυπηρετικότατος και μου έδειξε τα εγγραφα του αυτοκινήτου και ήταν ΟΚ (άδεια στο όνομα του κλπ). Το δε αυτοκίνητο έιναι ολοκαινουργιο. Υπάρχει κάτι που πρεπει να ψάξω παραπάνω? Μήπως το αυτοκίνητο δεν μπορεί να πουληθεί καθώς προέρχεται απο διαγωνισμό και θα έπρεπε να ζητήσω να δω του όρους του διαγωνισμού και του συμβολάιου; Η εγγύησή του ισχύει κανονικά έτσι?
-
Τον τελευταίο καιρό, μετά τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, βλέπω τους μαντράδες να παραδίδουν τις πινακίδες των ΙΧ που έχουν στις εκθέσεις τους, ακόμα και για τα μικρά αυτοκίνητα των 1000 κ.ε. Ερώτηση: τι γίνεται όταν κάποιος αγοραστής συμφωνήσει να αγοράσει ένα από αυτά; Ποιος επιβαρύνεται τα τέλη κυκλοφορίας-πινακίδων κλπ που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ξανακυκλοφορήσει; Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ή ξέρει σίγουρα τι είθισται, ας απαντήσει.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό, μετά τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, βλέπω τους μαντράδες να παραδίδουν τις πινακίδες των ΙΧ που έχουν στις εκθέσεις τους, ακόμα και για τα μικρά αυτοκίνητα των 1000 κ.ε. Ερώτηση: τι γίνεται όταν κάποιος αγοραστής συμφωνήσει να αγοράσει ένα από αυτά; Ποιος επιβαρύνεται τα τέλη κυκλοφορίας-πινακίδων κλπ που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ξανακυκλοφορήσει; Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ή ξέρει σίγουρα τι είθισται, ας απαντήσει.Μα φυσικά ο πελάτης...
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Τον τελευταίο καιρό, μετά τις αυξήσεις των τελών κυκλοφορίας, βλέπω τους μαντράδες να παραδίδουν τις πινακίδες των ΙΧ που έχουν στις εκθέσεις τους, ακόμα και για τα μικρά αυτοκίνητα των 1000 κ.ε. Ερώτηση: τι γίνεται όταν κάποιος αγοραστής συμφωνήσει να αγοράσει ένα από αυτά; Ποιος επιβαρύνεται τα τέλη κυκλοφορίας-πινακίδων κλπ που χρειάζεται το αυτοκίνητο για να ξανακυκλοφορήσει; Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ή ξέρει σίγουρα τι είθισται, ας απαντήσει.
Μα φυσικά ο πελάτης...
Αναμενόμενο... Επαναδιατυπώνω την ερώτηση: στην τιμή που ανακοινώνουν για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, περιλαμβάνονται αυτά τα κερατιάτικα;
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Μα φυσικά ο πελάτης...
Αναμενόμενο... Επαναδιατυπώνω την ερώτηση: στην τιμή που ανακοινώνουν για ένα συγκεκριμένο αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες, περιλαμβάνονται αυτά τα κερατιάτικα;
Η τιμη είναι χωρίς τα έξοδα μεταβίβασης και τα τέλη φυσικα...
-
Έχει κάνει κανείς μεταβίβαση τώρα τελευταία? Γιατί περιμένω από την 1η Ιουνίου που κατέθεσα τα χαρτιά με το ΚΕΠ να λέει για 1 με 1,5 μήνα! Τι παίζει? Φταίει ότι είναι από κληρονομία ή πάντα τόσον καιρό κάνουν? Λευκή απεργία και εκεί?
-
κανείς ε;
-
Mια ερώτηση.......
Ενδιαφέρεται ένας φίλος από Αθήνα για αγορά ενος καινούργιου αυτοκινήτου απο Θεσσαλονίκη, πώς γίνεται να βγάλει πινακίδες Αθήνας?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Έχει κάνει κανείς μεταβίβαση τώρα τελευταία? Γιατί περιμένω από την 1η Ιουνίου που κατέθεσα τα χαρτιά με το ΚΕΠ να λέει για 1 με 1,5 μήνα! Τι παίζει? Φταίει ότι είναι από κληρονομία ή πάντα τόσον καιρό κάνουν? Λευκή απεργία και εκεί?Τόσο παίρνει από ΚΕΠ.
Αν πήγαινες στο υπουργείο θα γινόταν αυθημερόν. -
droemmen: θενκς!
cpp: Κανονικά αθηναϊκές πρέπει να του βγάλουν εφ' όσον η διεύθυνση/έδρα του είναι Αθήνα... αλλά μπορεί και όχι: π.χ. στην αδερφή μου που έχει κατοικία νότια Αθήνα της έδωσαν πινακίδες δυτικής Αθήνας όπου ήταν η έδρα του εμπόρου (καινούργιο αμάξι μιλάμε πάντα). Ρώτα καλύτερα την ομάδα των πινακίδων
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
droemmen: θενκς!cpp: Κανονικά αθηναϊκές πρέπει να του βγάλουν εφ' όσον η διεύθυνση/έδρα του είναι Αθήνα... αλλά μπορεί και όχι: π.χ. στην αδερφή μου που έχει κατοικία νότια Αθήνα της έδωσαν πινακίδες δυτικής Αθήνας όπου ήταν η έδρα του εμπόρου (καινούργιο αμάξι μιλάμε πάντα). Ρώτα καλύτερα την ομάδα των πινακίδων
Θα βάλει ο Θεσσαλονικιος έμπορος πινακίδες Αθήνας στο αμάξι? Θα του τις στείλουν από Αθήνα?
-
Δεν είμαι σίγουρος πως λειτουργεί... Κάποιος παραδίπλα στις πινακίδες θα ξέρει επακριβώς.
-
Ας παραθέσω και 'γω ένα πρόβλημα που υπάρχει σχετικά με ένα αυτοκίνητο που υπάρχει. Το 2003 η μητέρα μου κληρονόμησε λόγω θανάτου του πατέρα μου το αυτοκίνητό του. Έβγαλε νέα άδεια στο όνομά της και όλα καλά. Τώρα θέλουμε να το πάμε για οριστική διαγραφή και διαπίστωσα ότι η άδεια γράφει παρακ΄ρατηση κυριότητας. Μάλλον τα σαίνια στη διεύθυνση συγκοινωνιών έκαναν το θαύμα τους γιατί εγώ βρήκα χαρτί που μας είχε δώσει η αντιπροσωπεία το 2005 που έγινε η μεταβίβαση και άρει με αυτό την παρακράτηση έτσι ώστε να μπορεί να μεταβιβαστεί. Παρ' όλα αυτά και στη νέα άδεια που έβγαλαν γράφει παρακράτηση κυριότητας!!!!
Να πω εδώ ότι το αυτοκίνητο είχε ξοφληθεί κανονικότατα πολύ πριν το 2003 που πέθανε ο πατέρας μου, απλά εκείνος δεν έιχε κάνει ποτέ την άρση και εμείς τη ζητήσαμε όταν χρειάστηκε να βγει η νέα άδεια στο όνομα της μητέρας μου.
Τώρα τι κάνουμε εμείς? Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει καμμία αντίστοιχη περίπτωση ή να ξέρει αν θα τρέχουμε 5 μήνες για να βγάλουμε άκρη? Πάντως στην εταιρεία ανακύκλωσης που πήρα τηλέφωνο μου είπαν ότι εφόσον πάει για καταστροφή, δεν τους πειράζει να γράφει παρακράτηση και θα το αναλάβουν αυτοί αν το διεκπεραιώσουν. Δυσκολέυομαι να το πιστέψω όμως!Τί λέτε?
-
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει την διαδικασία μεταβίβασης αυτοκινήτου?
Πρόκειτε να αγοράσω ένα απο μια μάντρα και αυτός μου είπε θα τα κανονίσω όλα εγώ , αλλά θέλω να ξέρω τι παίζει για να έχω μια επιφύλαξη(Πότε του δίνω τα λεφτά κ.τ.λ.).Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Mια ερώτηση.......Ενδιαφέρεται ένας φίλος από Αθήνα για αγορά ενος καινούργιου αυτοκινήτου απο Θεσσαλονίκη, πώς γίνεται να βγάλει πινακίδες Αθήνας?
Για να βγάλει πινακίδες Αθήνας πρέπει τα χαρτιά να κατατεθούν σε Διεύθυνση Συγκοινωνιών Αττικής. Αλλιώς, βγάζει στην αρχή Θεσσαλονίκης κανονικά και μετά από ένα μήνα (όταν και λογικά θα βρίσκεται) στην Αθήνα, τις πάει σε κάποιον που κάνει μεταβιβάσεις κλπ (σχολή οδηγών;) τους δίνει κανά 50άρικο, και του βγάζουν καινούριες αθηναϊκές λόγω 'φθοράς'.
Ερωτήσεις περί μεταβίβασης