-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Ούτε αυτό που λες ισχύει. Έχουν πιαστεί μεγάλα ΕΤΑΙΡΙΚΑ πρατήρια της Shell σε κεντρικούς δρόμους να κλέβουν στην αντλία (όπως και άλλων εταιριών).Οχι φιλε μου! Κατηγορηματικα οχι...
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια... -
Ο χρήστης melos86 έγραψε:
Ούτε αυτό που λες ισχύει. Έχουν πιαστεί μεγάλα ΕΤΑΙΡΙΚΑ πρατήρια της Shell σε κεντρικούς δρόμους να κλέβουν στην αντλία (όπως και άλλων εταιριών).
Οχι φιλε μου! Κατηγορηματικα οχι...
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια...Eγώ γιατί θυμάμαι ότι ήταν η Aegean?
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Άντε και σου έκανε, και; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Φυσικα! Αλλα θα γινει ανεφικτος ο ελεγχος ολων των καταγγελιων λογω του αριθμου τους...
Εδω τωρα δν φτανουν τα συνεργεια, φαντασου αν παρουν στα σοβαρα και ολες τις καταγγελιες!φοβασαι δηλαδη μηπως σου κανουν καταγγελια και δεν προλαβουν να σε ελεγξουν?
Αδυνατεις να σκεφτεις η απλα το παιζεις χαζος?
Μάλλον εσύ παίζεις με την νοημοσύνη μας, γιατί τόσες σελίδες τώρα μας λες ότι ξέρεις ποιοι κλέβουν αλλά δεν τους καταγγέλεις γιατί... αλήθεια γιατί δεν τους καταγγέλει?
Γιατι πολυ απλα δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω στα δικαστηρια με μυνησεις για δυσφημισεις και διαφυγωντα κερδη...
Και γιατι ακομα περισσοτερο γιατι δεν αξιζει τον κοπο! Αφου καποιοι δειχουν με αυτα που γραφουν οτι γουσταρουν το συναισθημα που νιωθει τωρα ο τυπος στο 0.12 του παρακατω βιντεο... Τους αρεσει πολυ!! -
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Ούτε αυτό που λες ισχύει. Έχουν πιαστεί μεγάλα ΕΤΑΙΡΙΚΑ πρατήρια της Shell σε κεντρικούς δρόμους να κλέβουν στην αντλία (όπως και άλλων εταιριών).
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια...Eγώ γιατί θυμάμαι ότι ήταν η Aegean?
Γιατι θυμασαι λαθος...
http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htmΣτην λιστα παραπανω υπαρχουν 13 πρατηρια της AEGEAN και μολις 7 της SHELL!
Αν αναλογιστεις κι ολας οτι στο συνολο τους τα πρατηρια της Shell ειναι σχεδον τριπλασσια απο αυτα της AEGEAN τοτε καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ τους... -
Περίεργο που από όλα αυτά μόνο 2 αν δεν κάνω λάθος αφορούν απλή αμόλυβδη... Οι περισσότερες παραβάσεις είναι για πετρέλαιο.... Καλό θα ήταν να έλεγε και πότε πιάστηκαν.
Αλήθεια όταν πιάνονται πόσος καιρός περνάει μέχρι να δικαστούν, να καταδικαστούν και να πληρώσουν;;
Επίσης αυτό που βλέπω είναι σε πιάσαν, σε κλείσαν και μετά από λίγο το πρατήριο ανοίγει ξανά υπό 'νέα διεύθυνση' ίσως και με άλλη μάρκα....
Μήπως θα έπρεπε να τοποθετείται εξωτερικά της αντλίας ένας μετρητής σφραγισμένος από το κράτος ώστε ο καταναλωτής να έχει μια σχετική εξασφάλιση τουλάχιστον ως προς την ποσότητα. Όπως και στις ζυγαριές, εκεί νομίζω συμβαίνει κάτι τέτοιο...Δεν είσαι ρουφιάνος ούτε κουκουλοφόρος. Σαν πολίτης μιας δημοκρατικής χώρας είναι υποχρεώσή σου (και όχι απλά δικαίωμα) να αναφέρεις οτιδήποτε πέφτει στην αντίληψή σου που είναι παράνομο είτε είναι σε βάρος δικό σου είτε εναντίον οιουδήποτε πολίτη ή του δημοσίου. Δυστυχώς όμως μας έχουν αναπτύξει λάθος ιδέες στο θέμα αυτό, συνεχίζουμε να νομίζουμε ότι ο εχθρός μας είναι το κράτος και έτσι αφήνουμε τον κλέφτη να κλέβει τους άλλους ή το δημόσιο (δηλαδή εμάς) μπροστά στα μάτια μας....
-
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια...Κατηγορηματικά κιόλας;
http://www.gasprice.gr/main/prostima2.asp
Αυτό που βλέπεις κάτω κάτω (αν δεν γνωρίζεις από Αθήνα), είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ πρατήριο, σε πολύ κεντρικό δρόμο και με πολύ μεγάλη κίνηση.
-
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια...Καλα το ενα που ξερω εγω της shell ειχε πιαστει για νοθεια. Ειναι ενα τεραστιο στην Ηλιουπολη οταν γυριζεις απο Κατεχακη στο δεξι σου χερι
-
Γιατι θυμασαι λαθος...
http://www.ypan.gr/flash_fuel/kafsima/PROSTIMA.htmΣτην λιστα παραπανω υπαρχουν 13 πρατηρια της AEGEAN και μολις 7 της SHELL!
Αν αναλογιστεις κι ολας οτι στο συνολο τους τα πρατηρια της Shell ειναι σχεδον τριπλασσια απο αυτα της AEGEAN τοτε καταλαβαινεις οτι δεν υπαρχει καμια συγκριση μεταξυ τους...Αυτό το έγγραφο που παραθέτεις είναι αρχαίο με ελέγχους από το 2003 έως το 2009. Επίσης το επίσημο site πλέον είναι το http://www.ypeka.gr/, το οποίο πάλι περιέχει αυτό το αρχαίο έγγραφο.
Άντε και σου έκανε, και; Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
Φυσικα! Αλλα θα γινει ανεφικτος ο ελεγχος ολων των καταγγελιων λογω του αριθμου τους...
Εδω τωρα δν φτανουν τα συνεργεια, φαντασου αν παρουν στα σοβαρα και ολες τις καταγγελιες!φοβασαι δηλαδη μηπως σου κανουν καταγγελια και δεν προλαβουν να σε ελεγξουν?
Αδυνατεις να σκεφτεις η απλα το παιζεις χαζος?
Μάλλον εσύ παίζεις με την νοημοσύνη μας, γιατί τόσες σελίδες τώρα μας λες ότι ξέρεις ποιοι κλέβουν αλλά δεν τους καταγγέλεις γιατί... αλήθεια γιατί δεν τους καταγγέλει?
Γιατι πολυ απλα δεν εχω καμια διαθεση να τρεχω στα δικαστηρια με μυνησεις για δυσφημισεις και διαφυγωντα κερδη...
Και γιατι ακομα περισσοτερο γιατι δεν αξιζει τον κοπο! Αφου καποιοι δειχουν με αυτα που γραφουν οτι γουσταρουν το συναισθημα που νιωθει τωρα ο τυπος στο 0.12 του παρακατω βιντεο... Τους αρεσει πολυ!!Τώρα εσύ χαίρεσαι με την καταστροφή της περιουσίας του άλλου από τη νοθευμένη βενζίνη ή από την κλοπή στη μέτρηση;
-
Ernani το γνωρίζω. Επίτηδες το έβαλα για να δει ο melos ποιο πρατήριο αναγράφει στη λίστα και έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται.
-
Βασίλη, το κατάλαβα και συμφωνώ με ό,τι γράφεις.
Απλά έδειξα κι εγώ με τη σειρά μου στον melos86 ότι αυτά τα δεδομένα που μας παρουσιάζει είναι πολύ παλιά.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Η Shell συγκεκριμενα απο το 2003 που ανακοινωνονται τα πρατηρια που πιανονται να παρανομουν στο site του υπουργειου εχει απο τα 189 επιβεβαιωμενα περιστατικα μονο 5! Αναλογικα με τον αριθμο των πρατηριων που φερουν το σημα της, ειναι στατιστικα η καθαροτερη εταιρια...Κατηγορηματικά κιόλας;
http://www.gasprice.gr/main/prostima2.asp
Αυτό που βλέπεις κάτω κάτω (αν δεν γνωρίζεις από Αθήνα), είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ πρατήριο, σε πολύ κεντρικό δρόμο και με πολύ μεγάλη κίνηση.
Εχεις δικιο τελικα για το συγκεκριμενο πρατηριο... Απλα ηταν σε διαφορετικη λιστα! Αλλα ακομα και ετσι, τα περιστατικα της Shell ειναι 8 (καποια αφορουν το ιδιο πρατηριο) σε ενα συνολο σχεδον 800 πρατηριων!
Καμια εταιρια δεν συγκρινεται μαζι της...Ernani η λιστα περιλαμβανει και περιστατικο του 2010! Και εκτος αυτου ειναι το μονο επισημο εγραφο απο το υπουργειο και ειναι η μονη επισημη λιστα απο την οποια μπορεις να βγαλεις ασφαλη συμπερασματα... Ετεροχρονισμενα μεν, συμπερασματα δε!
-
Είναι όμως ένα μόνο περιστατικό από ολόκληρο το 2010!!! Τί συμπεράσματα να βγάλει κανείς;
Δυστυχώς αυτές είναι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε από το κράτος το σωτήριο έτος 2011.
-
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Τώρα εσύ χαίρεσαι με την καταστροφή της περιουσίας του άλλου από τη νοθευμένη βενζίνη ή από την κλοπή στη μέτρηση;Απο που συμπερανες οτι εγω χαιρομαι?
Απλα τα παραπανω ειναι πραγματα που λεγαμε εδω και παρα πολυ καιρο, τοσο εγω οσο και 1-2 αλλοι συναδελφοι...
Τοτε, και ακομα και τωρα, μας αντιμετωπιζουν με ειρωνια και καχυποπτα σχολια...
Αν κατι αισθανομαι αυτο ειναι η επιβεβαιωση για τα οσα ελεγα τοσο καιρο! Αλλα προς Θεου δεν υπαρχει καμια χαρα για τα λεφτα που εχασαν οι καταναλωτες (ζημιες δεν αναφερω γιατι δεν ηταν περιστατικο νοθειας)! -
Ο χρήστης Ernani έγραψε:
Είναι όμως ένα μόνο περιστατικό από ολόκληρο το 2010!!! Τί συμπεράσματα να βγάλει κανείς;Δυστυχώς αυτές είναι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε από το κράτος το σωτήριο έτος 2011.
Οτι οι ελεγχοι ηταν ανεπαρκεις?? Εγω αυτο το συμπερασμα βγαζω αλλα δεν ειναι κανενος πρατηριουχου ευθυνη αυτο...
Αλλου πρεπει να ζητησεις ευθυνες!
Νομιζω οτι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι τιμιοι συναδελφοι θα ηθελαν περισσοτερους ελεγχους στην αγορα! -
Τώρα εσύ χαίρεσαι με την καταστροφή της περιουσίας του άλλου από τη νοθευμένη βενζίνη ή από την κλοπή στη μέτρηση;
Απο που συμπερανες οτι εγω χαιρομαι?
Απλα τα παραπανω ειναι πραγματα που λεγαμε εδω και παρα πολυ καιρο, τοσο εγω οσο και 1-2 αλλοι συναδελφοι...
Τοτε, και ακομα και τωρα, μας αντιμετωπιζουν με ειρωνια και καχυποπτα σχολια...
Αν κατι αισθανομαι αυτο ειναι η επιβεβαιωση για τα οσα ελεγα τοσο καιρο! Αλλα προς Θεου δεν υπαρχει καμια χαρα για τα λεφτα που εχασαν οι καταναλωτες (ζημιες δεν αναφερω γιατι δεν ηταν περιστατικο νοθειας)!Έτσι όπως σχολίασες το βίντεο δεν το κατάλαβα, για να είμαι ειλικρινής. Γιατί κι εσύ (και οποιοσδήποτε) αν πήγαινε σε κάποιον επαγγελματία (πχ υδραυλικό) και τον έκλεβε, πιστεύω ότι θα ήταν αγανακτισμένος.
-
Είναι όμως ένα μόνο περιστατικό από ολόκληρο το 2010!!! Τί συμπεράσματα να βγάλει κανείς;
Δυστυχώς αυτές είναι οι υπηρεσίες που απολαμβάνουμε από το κράτος το σωτήριο έτος 2011.
Οτι οι ελεγχοι ηταν ανεπαρκεις?? Εγω αυτο το συμπερασμα βγαζω αλλα δεν ειναι κανενος πρατηριουχου ευθυνη αυτο...
Αλλου πρεπει να ζητησεις ευθυνες!
Νομιζω οτι ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι τιμιοι συναδελφοι θα ηθελαν περισσοτερους ελεγχους στην αγορα!Μα αυτό ακριβώς γράφω στην τελευταία πρόταση που αφορά τον κρατικό μηχανισμό.
-
Ο χρήστης Άρης έγραψε:
Σήμερα το κοίταξα καλύτερα.
Είναι 3 στην ίδια περιοχή (είσοδος της πόλης) στο 1.609 και άλλα 2 στο 1.619. Δε νομίζω να κλέβουν γιατί είναι πολύ προκλητικό και επίσης το πιο ακριβό της περιοχής (BP) είναι στα 1.68-1.69.Αυτό βγαίνοντας από το βόλο στη λαρίσης; Είχα βάλει με 1.795 από αυτό πριν από καναδυό μήνες ( lrp)
Ναι στη λαρίσης είναι όλα.
-
Νεα ψαρια των ελεκτικων μηχανισμων.
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=124018 -
Τώρα τελευταία έχουν αρχίσει και δουλεύουν κάποιες δημόσιες υπηρεσίες.
Ρε λες;
-
Δύο είναι τελικά τα βενζινάδικα που εντοπίστηκαν: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... =111269378
Χωρίς φρένα κινείται η αισχροκέρδεια στα καύσιμα με τους επιτήδειους που πειράζουν ηλεκτρονικά τις αντλίες να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ντ. Ρόβλιας ανακοίνωσε τον εντοπισμό άλλων δύο βενζινάδικων που «έκλεβαν» τους καταναλωτές παρεμβαίνοντας στις αντλίες.
Πιο συγκεκριμένα σήμερα επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου εντοπίστηκε, πρατήριο υγρών καύσιμων με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε 5 από τις 8 αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητα. Ο μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.
Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση, πλέον δε αυτού, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.
Χθες, Δευτέρα 23 Μαΐου 2011, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες εντοπίστηκε στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.
Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Άνω Ηλιούπολη εντοπίστηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου) η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων που δεν προβλέπονται στο κατασκευαστικό διάγραμμα του συγκεκριμένου τύπου αντλιών και απαγορεύεται βάσει της πρόσφατης τροπολογίας περί μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών (άρθρο 17 του Ν.3908/2011 ).
Η εν λόγω κατασκευαστική εικόνα, με βάση την ανάλυση της λειτουργίας των αντλιών, κατατείνει στο συμπέρασμα της κατά πάσα πιθανότητα ύπαρξης μηχανισμών που παρενέβαιναν στον προγραμματισμό αντλιών και αλλοίωναν την ένδειξη των αντλιών εξαπατώντας τους πολίτες, αλλά που όμως είχαν αφαιρεθεί πριν από τον εντοπισμό των συνδεσμολογιών.
Οι συγκεκριμένες αντλίες σφραγίστηκαν και στον ιδιόκτητη του πρατηρίου επιβλήθηκε σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αρχικό πρόστιμό 20.000 ευρώ, ενώ η σχετική αλληλογραφία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή πρόσθετου προστίμου 20% επί του συνολικού τζίρου της προηγούμενης χρήσης, το οποίο αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ.
Παράλληλα η Διεύθυνση Μετρολογίας θα προβεί σε περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ευρημάτων μέσω του εργαστηρίου εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την τεκμηρίωση συμπεράσματος. Σε καταφατική περίπτωση, θα αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου και θα ακολουθηθούν τα νόμιμα προβλεπόμενα της ποινικής πλευράς.
Ποιά Βενζινάδικα πιάστηκαν Νοθευμένα!