-
Ναι και εγω αυτο ακριβως.... οταν λεμε δηλωνεις τοσο... π.χ. εισοδημα εννοηται οτι ειναι, μετα απο την αφαιρεση των ποσων που μειωνουν.... το αρχικο..
-
με το τεκμηριο ειναι γ@##$#τα. Εχουμε κατι αποθηκες και χωραφακια απο παλια στο χωριο και γιιαυτα τωρα το τεκμηριο/εισοδημα μας θα παει αρκετα ψηλα. Τεσπα...
Ατομο που μένει με τους γονεις του αλλα κάνει δική του φορολογική δήλωση πρέπει να δηλωσει κάτι στο χώρο κατοικιας? Πέρυσι δεν δήλωσαμε. -
όχι, είναι φιλοξενούμενος.
-
Εδώ
http://news247.gr/oikonomia/forologia/27_synxes_erwthseis_kai_oi_apanthseis_toys.839954.htmlδιάβασα το παρακάτω, ισχύει ή απλά δε βάζουμε τίποτα αν είμαστε φιλοξενούμενοι (αναφέρεται σε δήλωση που κατατίθεται ηλεκτρονικά);
- Αδυναμία συμπλήρωσης της ένδειξης 'Φιλοξενούμενος' στο πεδίο 'Ονοματεπώνυμο Εκμισθωτή'. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
«Σε περίπτωση φιλοξενίας , αναγράψτε στον κωδικό 801 τον ΑΦΜ του προσώπου που σας φιλοξενεί, χωρίς να συμπληρώσετε τους κωδικούς 091, 097 και 811. Η συμπλήρωση του ονοματεπωνύμου ή της επωνυμίας του εκμισθωτή, γίνεται αυτόματα με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ στο σχετικό κωδικό (801, 802 κ.λπ.)».
-
Στην αντικειμενικη δαπανη ακινητου στο Ε1 τι θα δηλωσω γιατι εχω χασει λιγο την μπαλα? Το ακινητο στο οποιο ειμαι ενοικιαστης και χρησιμοποιω ως κυρια κατοικια της οικογενειας στην πολη που μενω και εργαζομαι? ή το ακινητο που μου ανηκει και εκμισθωνω σε τριτο (για το οποιο συμπληρωνω Ε2) σε αλλη πολη?
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Εδώ
http://news247.gr/oikonomia/forologia/27_synxes_erwthseis_kai_oi_apanthseis_toys.839954.htmlδιάβασα το παρακάτω, ισχύει ή απλά δε βάζουμε τίποτα αν είμαστε φιλοξενούμενοι (αναφέρεται σε δήλωση που κατατίθεται ηλεκτρονικά);
- Αδυναμία συμπλήρωσης της ένδειξης 'Φιλοξενούμενος' στο πεδίο 'Ονοματεπώνυμο Εκμισθωτή'. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση;
«Σε περίπτωση φιλοξενίας , αναγράψτε στον κωδικό 801 τον ΑΦΜ του προσώπου που σας φιλοξενεί, χωρίς να συμπληρώσετε τους κωδικούς 091, 097 και 811. Η συμπλήρωση του ονοματεπωνύμου ή της επωνυμίας του εκμισθωτή, γίνεται αυτόματα με την πληκτρολόγηση του ΑΦΜ στο σχετικό κωδικό (801, 802 κ.λπ.)».
O φορολογικός οδηγός γράφει (σ.52):
ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν στην ένδειξη 10 γράψετε ότι φιλοξενείστε, πρέπει να σημειώσετε το ονοματεπώνυμο του προσώπου που σας φιλοξενεί και τον Α.Φ.Μ. του. Τον Α.Φ.Μ. αυτό θα τον αναγράψετε κάτω από το ονοματεπώνυμο και όχι στους Κ.Α. 801-803.
Εγώ προσωπικά δεν το συμπλήρωσα γιατί απλά μου ξέφυγε... Δεν νομίζω όμως να υπάρχει θέμα και να μην το γράψεις, στις παλαιότερες δηλώσεις (χειρόγραφες), μόνο μια φορά μου ζήτησαν να το γράψω.
Υ.Γ. Βέβαια δνε ξέρω εάν το απο πάνω παίζει έτσι απλά στην ηλεκτρονική υποβολή
-
Ο χρήστης Vreel έγραψε:
Στην αντικειμενικη δαπανη ακινητου στο Ε1 τι θα δηλωσω γιατι εχω χασει λιγο την μπαλα? Το ακινητο στο οποιο ειμαι ενοικιαστης και χρησιμοποιω ως κυρια κατοικια της οικογενειας στην πολη που μενω και εργαζομαι? ή το ακινητο που μου ανηκει και εκμισθωνω σε τριτο (για το οποιο συμπληρωνω Ε2) σε αλλη πολη?Προφανώς το ακίνητο το οποίο χρησιμοποιείς ως κύρια κατοικία. Το άλλο, αν και σου ανήκει, ΔΕΝ μπορείς να το χρησιμοποιησεις ως κύρια ή 2ουσα κατοικία εφόσον το εκμισθώνεις.
-
βρε παιδια εγω πηρα περυσι 12.445 € .ο ενας λογιστης μπου λεει οτι θελω 1300€ αποδειξεις και ο αλλος 4.500€ ποσο πρεπει να δωσω που εφτιαξα το σπιτι φετος και εχω 8.000€ αποδειξεις και καθολου λεφτα στην τραπεζα χεχε!!αν περισεψουν τιποτα να τις δωσω στον πατερα μου...
-
Θέλεις 1333,50€ (12.000 χ 10%) + (445 χ 30%).
-
ουτε στο υπουργειο τοσο γρηγορη απαντηση!!!οποτε τις παραπανω τις κραταω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση για επιπλεον επιστροφη φορου ετσι δεν ειανι?
-
Ο χρήστης koloko έγραψε:
ουτε στο υπουργειο τοσο γρηγορη απαντηση!!!οποτε τις παραπανω τις κραταω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση για επιπλεον επιστροφη φορου ετσι δεν ειανι?Αν σου εχει παρακρατηθει φορος και δεν εχεις προβλημα για δικαιολογηση κεφαλαιου για μελλοντικη αγορα μπορεις να βαλεις και αλλες αποδειξεις για να σου επιστραφει ο παρακρατηθεις φορος.
-
Ο χρήστης DAP έγραψε:
ουτε στο υπουργειο τοσο γρηγορη απαντηση!!!οποτε τις παραπανω τις κραταω γιατι δεν υπαρχει περιπτωση για επιπλεον επιστροφη φορου ετσι δεν ειανι?
Αν σου εχει παρακρατηθει φορος και δεν εχεις προβλημα για δικαιολογηση κεφαλαιου για μελλοντικη αγορα μπορεις να βαλεις και αλλες αποδειξεις για να σου επιστραφει ο παρακρατηθεις φορος.
Οι αποδειξεις αυτες μειωνουν το μελλοντικο διαθεσιμο κεφαλαιο για αγορες???
-
πρωτη φορα κανω δηλωση και απο οτι βλεπω θα εχω 16000 εισοδημα του χρονου δεν εχω πληρωσει ποτε φορο μονο μου ειχε επιστραφει που ειχα κανει μια φορα ακομα δηλωση κατι λιγα λεφτα.σε αυτη την περιπτωση τι κανω?
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Αν σου εχει παρακρατηθει φορος και δεν εχεις προβλημα για δικαιολογηση κεφαλαιου για μελλοντικη αγορα μπορεις να βαλεις και αλλες αποδειξεις για να σου επιστραφει ο παρακρατηθεις φορος.
Νομιζω οτι παντα ετσι γινοταν αν ηθελες να δικαιολογησεις οτι ειχες λεφτα στο στρωμα και εκανες καποια σοβαρη αγορα.
Απο το εισοδημα αφαιρουσαν τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ δαπανες που εμφανιζες στις δηλωσεις σου και ο υπολογισμος αυτος γινοταν οχι για ολα τα προηγουμενα χρονια,νομιζω τα 5-6 τελευταια. -
Ενταξει..... ομως στα προηγουμενα χρονια βαζαμε τα εξοδα που μας μειωνανε φορους, εισφορες, κ.λ.π. οπως και καποια αγορα περιουσιακου στοιχειου... κινητου η ακινητου.... δεν βαζαμε εξοδα καθημερινα..... αυτα τα τελευταια τωρα δεν ξερω αν θα σου μειωνουν το διαθεσιμο εισοδημα.. για το μελλον...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Οι αποδείξεις που βάζουμε στον 049 ΔΕΝ υπολογίζονται στο διαθέσιμο κεφάλαιο προς κάλυψη μελλοντικών αγορών.
-
Πασο.
-
οποτε και εγω θα βαλω μονο αυτα τα 1333€ που μου προειπατε.οπο οτι καταλαβα δεν χρειαζετε να βαλω κατι παραπανω.αυτες τις αποδειξεις που θα περισσεψουν μπορω να τις δωσω στον πατερα μου ετσι δεν ειανι?
-
Όχι ακριβώς...Θα βάλεις και κάτι παραπάνω, ώστε να εξασφαλίσεις και επιστροφή μέρους του παρακρατηθέντα φόρου(If any)
-
http://www.taxnews.tv/foroklima/
(Κάποιος το δημοσίευσε σε προηγούμενη σελίδα)
Βάζεις το ετήσιο ακαθάριστο εισόδημά σου (αφού έχουν αφαιρεθεί οι κρατήσεις ΙΚΑ, ΣΙΚΑ, κτλ, προτού αφαιρεθεί ο φόρος εισοδήματος). Δίπλα στο 'Αποδείξεις που απαιτούνται' αναφέρεται το ποσό των αποδείξεων που απαιτούνται για να διατηρήσεις το αφορολόγητο των 12000ευρώ. Δίπλα στο 'Φόρος που αναλογεί' αναγράφεται το ποσό του φόρου που αναλογεί στο εισόδημα κι έχει (κατά πάσα πιθανότητα) ήδη παρακρατηθεί ήδη από τη μισθοδοσία σου. Για κάθε δέκα ευρώ επιπλέον αποδείξεων σού επιστρέφεται ένα ευρώ παρακρατηθέντα φόρου.
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος