-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Δηλαδή φίλε xristos69, εσύ δεν έχεις περάσει ποτέ μια αλληλουχία στροφών μπαίνοντας στα 8 ή 9/10, πάντα όμως με γνώμονα την ασφάλειά σου και των άλλων?Προσοχή, δεν μιλάω μόνο για τα λιμανακια, αλλά και για οποιαδήποτε διαδρομή εντός και εκτός Αττικης. Και όταν μιλάω για ασφάλεια, εννοώ **να έχεις τσεκάρει, όσο αυτό είναι δυνατόν, αν και τι έρχεται από απέναντι ή πως μπορεί να μεταβληθεί κάποια παράμετρος του δρόμου **(ποιότητα ασφάλτου, υγρασίες, χώματα κτλ).
Λυπάμαι που στο λέω, αν μου πεις ότι ποτέ δεν έχεις προβεί σε 'επικίνδυνη οδήγηση', όπως εσύ τη χαρακτηρίζεις, δεν πρόκειται να σε πιστέψω, με όλο το σεβασμό.
Εκτός αν το '69' του nickname δηλώνει την ηλικία σου, οπότε έτσι θα εξηγούνται όλα
όχι ποτέ δεν έχω προβεί σε επικίνδυνη οδήγηση και πολυ περισότερο συνηδητά.Και ούτε θα το κάνω γιατι πολύ απλά δεν μπορώ εγω,και κανένας νομίζω, να 'τσεκάρει' τι μπορεί να υπάρχει ή τί μπορεί να προκύψει σε μια τυφλή στροφή!!
το ξέρεις οτι σε μια στροφή στην παραλιακή στο Λαγονήσι έπεσα πάνω σε ένα βαρέλι πλαστικο ευτυχώς που τσούλαγε στην ασφαλτο?
Ειναι μήν σου τύχει!!!
Οπότε για ποιά 'μέτρα ασφαλείας' λές οτι παίρνεις?Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου τύχει. Στα τυφλά πας πάντα στις στροφές ακόμα (ειδικά) και τη νύχτα και ευτυχώς που δεν σου έχει τύχει κάτι ακόμη.Μια γάτα να σου πεταχτεί ξέρεις για πότε χάνεις τον έλεγχο σε αυτές τις συνθήκες?Αυτά,ότι μέτρα και να πάρεις,είναι επικίνδυνα παιχνίδια, και αν σε κάποιον του αρέσει ο κiνδυνος εμένα δεν μου αρέσει και δεν θέλω να κυνδυνεύω εξ αιτίας του.
Όσο για την ηλικία μου το '69' δηλώνει χρονολογία γέννησης.
Αλλα αυτό δεν έχει σημασία. Είτε 20 είναι κάποιος είτε 35 όπως εγω είτε 70, έχει το δικαίωμα να κινείται με ασφάλεια στο δρόμο και να φτάσει ζωντανός στον προορισμό του.
Και δεν έχει κανένα δικαίωμα κανένας 'γρήγορος' που νομίζει οτι ο δρόμος είναι δικός του και οτι κινείται μόνος του, να θέσει σε κίνδυνο την ζωή των άλλων. Και κάτι τέτοιους γρήγορους υποψήφιους δολοφόνους πολυ θα ήθελα να 'περιποιόμουν' καταλλήλως άν είμουν μπάτσος. -
Εγώ πάντως πιστεύω πως όλοι μας έχουμε τρέξει σε δημόσιο δρόμο είτε μόνοι μας είτε σε κοντρούλα,είτε σε ευθεία είτε σε στοφιλίκια χωρίς απαραίτητα να ψαχνόμαστε για κάτι τέτοιο!Υπερισχύει βλέπετε εκείνη την ώρα(την ώρα δηλαδή που κάποιος έχει κολλήσει τον προφυλαχτήρα του πίσω μας)το αίσθημα του εγωισμού που διακατέχει τους περισσότερους Ελληνάρες από εμάς και χωρις να σκεφτόμαστε τους κινδύνους και φυσικά χωρίς να μπορούμε να τους ''μαντέψουμε'' παίζιυμε το παιχνίδι του άλλου!Κακά τα ψέματα!Όλοι όσοι έχουμε τρέξει σε δημόσιο δρόμο(έστω και για λίγο)την έχουμε βγάλει καθαρή όχι γιατί εκμηδενίσαμε τους κινδύνους αλλά επειδή σταθήκαμε τυχεροί!
-
Ο χρήστης ÄçìÞôñéïò έγραψε:
Õ.à Ìéá öïñÜ Suv ìå ôá áðáñáßôçôá -óýæõãï ,ðåèåñÜ ðáéäéêü êÜèéóìá êáé 'Baby on Board' êÜíåé ðñïóðÝñáóç êáìéêÜæé ôñéþí áõôïêéíÞôùí ëßãï ðñéí ìéá óôñïöÞ Þìïõí ôï ôñßôï áõôïêßíçôï ,åõôõ÷þò ïé áíôéäñÜóåéò ôüóï ïé äéêÝò ìïõ üóï êáé ôùí õðïëïßðùí Þôáí áêáñéáßåò êáé óùóôÝò öñÝíá êáé ôïðïèÝôçóç ôùí áõôïêéíÞôùí üóï ðéï äåîéá .. êÜðïéá ÷ëì ìåôÜ . ìéá ðáñÜêáìøç üðïõ áêïëïõèïýóáí ïé ðåñéóóüôåñïé äåí ôçí áêïëïýèçóá äéüôé ìïõ Ýäéíå ôçí äõíáôüôçôá íá ðåñÜóù áðï Ýíá êïììÜôé éäáßôåñá ïäçãéêÜ åíäéáöÝñùí åêåß ðÝôõ÷á ôï âëÞìá êÜëõøá ôçí üðïéá áðüóôáóç ìáò ÷þñéæå ðïëý ðéï ãñÞãïñá áðï èá Ýêáíá óå Üëëç ðåñßðôùóç êáé ôïõ Ýñéîá ìéá ðñïóðÝñáóç ðïõ èá ôçí èõìÜôáé ÷ñüíéá .¨ï÷é äåí ðÝñáóá êáèñÝðôç ôïí êáèñÝðôç ,åß÷á ìéá åõèåéá 1,5 ÷ëì ìðñïóôÜ êáé Üðëåôç ïñáôüôçôá ,áëëÜ ìå åß÷å äåé Þîåñå üôé èá ôïí ðÝñíáãá áðï ðÜíù êáé ç öÜôóá ôïõ óôïí êáèñÝðôç ìïõ èýìéóå Ýíá êáêïìáèçìÝíï ðïõ äåí ôïõ êÜíáíå ôï 1000 ÷áôÞñé óå 10 äåõôåñá ,ôüóï åßíáé Ýíá êáëü 400áñé ,Íá ôïõò ÷áéñüìáóôå ........
ÊáëÜ êÜôé ìáò åßðåò ôþñá!!!
Êáé 'ãù ðáñáóýñïìáé ðïëëÝò öïñÝò êáé êÜíù ôá ßäéá.
ÂÜâáéá åãêáôáëåßðù áìÝóùò üôáí äù üôé ôï ðñÜãìá áðïêôÜ õðïøßá êéíäýíïõ Þ üôáí äù üôé ï Üëëïò ôï ðáñáôñáâÜ ôï ó÷ïéíß ãåíéêþò...
Ðéï ðïëý åõ÷áñéóôéÝìáé íá ðñïóðåñíþ ôýðïõò ìå áëáæïíéêÞ óõìðåñéöïñÜ, ìåñóåíôÜäåò, suvÜäåò ê.á. ðïõ äåí îÝñïõí ôßðïôá áðü áìÜîéá, êáé íïìßæïõí üôé Ý÷ïõí ìéá 'ìåñóåíôÝ' êáé üëïò ï êüóìïò åßíáé äéêüò ôïõò (ìáêÜñéïé ïé ðôù÷ïß ôù ðíåýìáôé...)
ÅéäéêÜ ðïëëïß 'ìåñóåíôÜäåò' èá ìå èõìïõíôáé ãéá ðïëõõý êáéñü!... (Íá ðù êáé 'ãù ôçí êáöñßëá ìïõ! )To ëÝù óáí ðáñÜðïíï ãéáôß êÜèå ìÝñá Ý÷ù Ýíá äßðëá üôé íá åßíáé íá øéëïðáßæåé ôï ãêáæÜêé ãéá ìéá øéëÞ ,ôïõò 'õðåýèõíïõò' ïéêïãåíåéÜñ÷åò íá ìïõ ôá ðñÞæïõí êáé íá ìïõ óðÜíå ôá áðáõôÜ üôáí õðïôßèåôáé èÝëïõí íá ðñïóðåñÜóïõí ãéáôß? ÅðåéäÞ åßíáé øþíéá êáé èÝëïõí íá êÜíïõí ôï êïììÜôé ôïõò ,ïé 'ôïõò ðåñíÜù üëïõò ðáíôïý' ....ùñáßá áëëÜ êÜíïõí ôéò íïýëåò üôáí Ý÷ù îåèÜøåé ôï ôóåêïýñé ôïõ ðïëÝìïõ êáé ðÜù ãñÞãïñá åùò ðÜñá ðïëý ãñÞãïñá -áõôü óå åðáñ÷éáêü.
Êáé óôçí ôåëéêÞ êÜðïéïé ðïõ åßíáé ðñáãìáôéêÜ ãñÞãïñïé ìå ðñáãìáôéêÜ ãñÞãïñá áõôïêßíçôá äåí óïõ ôçí ðÝöôïõí?? Êáé êÜíåéò êáé Üêñç êáé ðåñéìÝíåéò ôçí 'êáôáéãßäá' íá ðåñÜóåé ãéá íá ðåßò üôé åðéôÝëïõò íá êáé Ýíáò ïäçãüò ðïõ ïäçãÜ ìå ôï ðÜíù êåöÜëé êáé ü÷é ôï êÜôù ,Üó÷åôá áí äåéò 1,5 -2 ôüííïõò íá ðÜíå óïõæáñéóôïß -
Ο χρήστης polo_gti έγραψε:
1...Åãþ ðÜíôùò ðéóôåýù ðùò üëïé ìáò Ý÷ïõìå ôñÝîåé óå äçìüóéï äñüìï åßôå ìüíïé ìáò åßôå óå êïíôñïýëá,åßôå óå åõèåßá åßôå óå óôïöéëßêéá ÷ùñßò áðáñáßôçôá íá øá÷íüìáóôå ãéá êÜôé ôÝôïéï!
2...Õðåñéó÷ýåé âëÝðåôå åêåßíç ôçí þñá(ôçí þñá äçëáäÞ ðïõ êÜðïéïò Ý÷åé êïëëÞóåé ôïí ðñïöõëá÷ôÞñá ôïõ ðßóù ìáò)ôï áßóèçìá ôïõ åãùéóìïý ðïõ äéáêáôÝ÷åé ôïõò ðåñéóóüôåñïõò ÅëëçíÜñåò áðü åìÜò
Ãéá ôï ðñþôï ôá Ý÷ù êÜíåé êáé åãþ áëëÜ ôçí êïíôñïýëá çèåëçìÝíá ôçí Ýêáíá ìå Üíèñùðï ðïõ ãíþñéæá ,ãíþñéæå üôé êáé åãþ ,ôçí êÜíáìå óå äñüìï ðïõ äåí õðÞñ÷å ðåñßðôùóç íá ìçí áíôéëçöèïýìå ôïí ïðïéïäÞðïôå óå áðüóôáóç ìéóïý ÷éëéïìÝôñïõ êáé üóï êáé áí öáíåß ðáñÜîåíï äåí êïëëÞóáìå ðñïöõëáêôÞñá äåí óôçèÞêáìå äßðëá äßðëá áíÜâáìå öëÜò ãéá ïðïéáäÞðïôå áëëáãÞ ðïõ óêïðÝõáìå íá êÜíïõìå ....ÄçëáäÞ Ýíá track day áðÜíù óå âïõíü.
Ãéá ôï äåýôåñï ôï êüëëçìá óôïí ðñïöõëáêôÞñá åßíáé üôé ðñÝðåé ãéá íá öñåíÜñåéò íá áðïöýãåéò ôïí üðïéï êßíäõíï êáé íá ðÝóåé ðÜíù óïõ ç åðéâñÜâåõóç ìå ôçí ìïñöÞ ôïõ âëÜêá ðïõ äåí êñáôïýóå áðüóôáóç -
Πάντως σε αυτό έχετε δίκιο νομίζω … οι περισσότεροι πραγματικά γρήγοροι οδηγοί, με γρήγορα αυτοκίνητα απλά δεν ασχολούνται με ποντικομαχίες … επειδή ακριβώς έχουν χορτάσει από Gs, και από πραγματικά αξιόλογες κόντρες σπανίως θα τους δει κανείς να κάνουν επικίνδυνες και ανούσιες καγκουριές … Ή τουλάχιστον έτσι νομίζω …
Ενα ωραίο είχα δει μια φορά στις στροφές της Υλίκης … εγώ ήμουν στην μεσαία και από αριστερά με προσπερνάει μια ασημί Ferrari (μάλλον 360, δεν θυμάμαι καλά) με περίπου 140-150χαω … από πίσω της, και σε μικρή σχετικά απόσταση, ακολουθούσε μια μαύρη χαμηλωμένη καγκουρο-octavia με φιμέ τζάμια, πίσω αεροτομή αλά EVO και χωρίς άλλα 'διακριτικά' … ο τύπος στην Ferrari μόλις με προσπέρασε βγάζει δεξί φλας μπαίνει στην μεσαία λωρίδα και αφήνει τον, μάλλον απογοητευμένο, οκταβιανό να προσπεράσει ανενόχλητος … Έχω την φρικτή υποψία ότι ο συγκεκριμένος οκταβιανός πιθανότατα θα διηγούνταν στους φίλους του εκείνο το βράδυ ότι “άνοιξε 10 κενές σε Ferrari' και μάλιστα μέσα σε στροφή ...
-
Χτες το βραδυ πηγαινα προς την Σιθωνια (2ο ποδι Χαλκιδικης), κατα τις 9 και λιγο πριν στριψω στην γεφυρα Μουδανιων με περνα ενα Seat Ibiza (Top Gun μαλλον) με 140χλμ. και απο πισω κολλημενο ενα Punto. Φανερο ηταν οτι κανανε κοντρα.... Μετα απο λιγο τους βλεπω πανω στην γεφυρα Μουδανιων με μετωπο προς Σιθωνια να εχουν στησει παραλληλα τα αυτοκινητα τους και να ειναι ετοιμοι για κοντρα ! Με το που φτανω επανω αυτοι ηδη εφυγαν......
Καθως προχωρουσα απο απεναντι αρχισαν σινιαλα, αλαρμ, φωτα κτλ. Στην αρχη νομιζα οτι επροκειτο περι μπλοκου της τροχαιας..... Δυστυχως εκανα λαθος..... Μετα την διασταυρωση της Ολυνθου καταλαβα το γιατι !
Οι 2 κοντρακηδες βγηκαν απο το δρομο (προς τα αριστερα) μεσα σε κατι ελαιωνες αφου πρωτα χτυπησανε ενα αμαξι απο το αντιθετο ρευμα το οποιο τουμπαρε και εκλεισε και τις 2 λωριδες .
Οσο για τους 2 'μαγκες' επιτοπου αποδημησαν εις τον Κυριο. Προσφερθηκαμε να βοηθησουμε με φωτα, φακους αλλα η τροχαια γυρισε και ειπε καλυτερα να μη βλεπουμε, να γυρισουμε απο την αλλη.....
Δεν στεναχωριεμε για αυτους, καλα να παθουν ! Αυτο τους αξιζε, αυτο παθανε !! Εγω θελω να ξερω σε τι εφταιγε ο ανυποψιαστος οδηγος που ερχοτανε απο απεναντι ???? Μπορει καποιος να απαντησει σε αυτο το ερωτημα ?!? Δηλαδη ειναι μεγαλη μαγκια να κανεις κοντρα σε δημοσιο δρομο, αυτο τους κανει να εχουν μεγαλυτερα @ρχδ@ απο αυτους που οδηγανε συνετα ???
-
Ο χρήστης DimisGR έγραψε:
Οι 2 κοντρακηδες βγηκαν απο το δρομο (προς τα αριστερα) μεσα σε κατι ελαιωνες αφου πρωτα χτυπησανε ενα αμαξι απο το αντιθετο ρευμα το οποιο τουμπαρε και εκλεισε και τις 2 λωριδες .Οσο για τους 2 'μαγκες' επιτοπου αποδημησαν εις τον Κυριο. Προσφερθηκαμε να βοηθησουμε με φωτα, φακους αλλα η τροχαια γυρισε και ειπε καλυτερα να μη βλεπουμε, να γυρισουμε απο την αλλη.....
Δεν στεναχωριεμαι για αυτους, καλα να παθουν ! Αυτο τους αξιζε, αυτο παθανε !! Εγω θελω να ξερω σε τι εφταιγε ο ανυποψιαστος οδηγος που ερχοτανε απο απεναντι ???? Μπορει καποιος να απαντησει σε αυτο το ερωτημα ?!? Δηλαδη ειναι μεγαλη μαγκια να κανεις κοντρα σε δημοσιο δρομο, αυτο τους κανει να εχουν μεγαλυτερα @ρχδ@ απο αυτους που οδηγανε συνετα ???
Τουλάχιστον ο άλλος που ερχόταν ανυποψίαστος από απέναντι ζει; ή σκοτώθηκε και αυτός;
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Έχω την φρικτή υποψία ότι ο συγκεκριμένος οκταβιανός πιθανότατα θα διηγούνταν στους φίλους του εκείνο το βράδυ ότι “άνοιξε 10 κενές σε Ferrari' και μάλιστα μέσα σε στροφή ...Λες; Λες να είναι ΤΟΣΟ ηλίθιος;
-
Ο χρήστης ÄçìÞôñéïò έγραψε:
¸÷ù ôçí öñéêôÞ õðïøßá üôé ï óõãêåêñéìÝíïò ïêôáâéáíüò ðéèáíüôáôá èá äéçãïýíôáí óôïõò ößëïõò ôïõ åêåßíï ôï âñÜäõ üôé “Üíïéîå 10 êåíÝò óå Ferrari' êáé ìÜëéóôá ìÝóá óå óôñïöÞ ...
Ëåò; Ëåò íá åßíáé ÔÏÓÏ çëßèéïò;
BÜæù êáé óôïß÷çìá üôé ôï åßðå Ãéá áõôü ðïõ ñùôÜò ôþñá èÝëåéò êáé áðÜíôçóç
-
Ενα πραγμα που ειδα πριν λιγο και μου εκανε κακη εντυπωση: ενα Lancia Delta (νομιζω) ειχε πισω αριστερα αυτοκολλητο που ελεγε: 'Street racing is not a crime' Σε ελληνικα 'Οι αγωνες σε δημοσιο δρομο δεν ειναι εγλημα'
Μετα κοιταξα τον οδηγο...... Ο κλασσικος καφρος ξενοιαστος νεανιας κοντα 27 ετων με το χερι εξω απ' το παραθυρο αλα ταριφα στυλ 'δεν με νοιαζει τιποτα' και η μαγκια ξεχειληζε απ' τα μπατζακια
Καλα τοση καφριλα ποια ?!?!?!?!?!?
-
Mήπως είδες και από ποιό περιοδικό ήταν το αυτοκόλλητο?
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Τουλάχιστον ο άλλος που ερχόταν ανυποψίαστος από απέναντι ζει; ή σκοτώθηκε και αυτός;Δυστυχως σε αυτο το αυτοκινητο ηταν 2 ατομα τα οποια σκοτωθηκαν και αυτα....
-
Ο χρήστης billlllll έγραψε:
Mήπως είδες και από ποιό περιοδικό ήταν το αυτοκόλλητο?μου ξεφυγε αυτη η λεπτομερια απο την επομενη φορα θα βαλω και κυαλια μεσα στο αμαξι και για την παραμικρη λεπτομερια
-
Mήπως είδες και από ποιό περιοδικό ήταν το αυτοκόλλητο?
μου ξεφυγε αυτη η λεπτομερια απο την επομενη φορα θα βαλω και κυαλια μεσα στο αμαξι και για την παραμικρη λεπτομερια
Ήταν από το σοβαρό και διακεκριμένο περιοδικό max power της σοβαρής εκδοτικής εταιρίας option press!Έχω δει πάμπολα αυτοκίνητα με αυτό το αυτοκόλλητο και κάθε φορά που το αντικρίζω διερωτούμαι:Μπορεί να υπάρχουν κάποιοι που είναι τόσο θύματα και κολλάνε τέτοια αυτοκόλλητα στο αμάξι τους?Και καμαρώνουν κιόλας??????
Πιστεύω πως είναι το πιο ασυνείδητο έγκλημα οι κόντρες σε δημόσιο δρόμο! -
Ο χρήστης gskarmou έγραψε:
1...Εγώ πάντως πιστεύω πως όλοι μας έχουμε τρέξει σε δημόσιο δρόμο είτε μόνοι μας είτε σε κοντρούλα,είτε σε ευθεία είτε σε στοφιλίκια χωρίς απαραίτητα να ψαχνόμαστε για κάτι τέτοιο!
2...Υπερισχύει βλέπετε εκείνη την ώρα(την ώρα δηλαδή που κάποιος έχει κολλήσει τον προφυλαχτήρα του πίσω μας)το αίσθημα του εγωισμού που διακατέχει τους περισσότερους Ελληνάρες από εμάς
Για το πρώτο τα έχω κάνει και εγώ αλλά την κοντρούλα ηθελημένα την έκανα με άνθρωπο που γνώριζα ,γνώριζε ότι και εγώ ,την κάναμε σε δρόμο που δεν υπήρχε περίπτωση να μην αντιληφθούμε τον οποιοδήποτε σε απόσταση μισού χιλιομέτρου και όσο και αν φανεί παράξενο δεν κολλήσαμε προφυλακτήρα δεν στηθήκαμε δίπλα δίπλα ανάβαμε φλάς για οποιαδήποτε αλλαγή που σκοπέυαμε να κάνουμε ....Δηλαδή ένα track day απάνω σε βουνό.
Για το δεύτερο το κόλλημα στον προφυλακτήρα είναι ότι πρέπει για να φρενάρεις να αποφύγεις τον όποιο κίνδυνο και να πέσει πάνω σου η επιβράβευση με την μορφή του βλάκα που δεν κρατούσε απόστασηΚατά την αποψή μου όταν έναν δρόμο τον χρησιμοποιούν και άλλοι εκτός από εμένα(και δεν εξετάζω την συχνότητα της διέλευσης)υπάρχει ανα πάσα στιγμή ο κίνδυνος του κακού!Την διαδρομή που ανέφερες δεν την γνωρίζω και εσύ φαίνεται να την γνωρίζεις καλά και να ήξερες τι έκανες,γι'αυτό δεν μπορώ να την σχολιάσω θετικά ή αρνητικά!Αυτό που ήθελα να πω είναι πως σε ένα δρομό που μπορεί ανα πάσα στιγμή να συναντήσουμε είτε στο αντίθετο ρεύμα είτε μπροστά μας άλλο αμάξι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα!Και εγώ την διαδρομή Ωρωπό-Μαλακάσα(12klm)την ξέρω με κλειστά τα μάτια αλλά όποτε την πάω σβέλτα τρέμει το φιλοκάρδι μου!
-
Δυστυχως σε αυτο το αυτοκινητο ηταν 2 ατομα τα οποια σκοτωθηκαν και αυτα....Μα καλά! Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Τοτε μιλάμε για μακελιό!!! Στις ειδήσεις δεν άκουσα τίποτα!!! Στις εφημερίδες το ίδιο!!
-
Ο χρήστης Δημήτριος έγραψε:
Δυστυχως σε αυτο το αυτοκινητο ηταν 2 ατομα τα οποια σκοτωθηκαν και αυτα....
Μα καλά! Είσαι σίγουρος γι' αυτό; Τοτε μιλάμε για μακελιό!!! Στις ειδήσεις δεν άκουσα τίποτα!!! Στις εφημερίδες το ίδιο!!
Ειμαι σιγουρος γιατι το ατυχημα εγινε και μετα απο 5-10 λεπτα εφτασα στο σημειο. Αφου τους ειχα δει πανω στην γεφυρα των Μουδανιων στημενους και μεχρι να ανεβω ειχαν φυγει ηδη ! Μετα απο 10 χλμ. εγινε το τροχαιο !
Με τα κεφαλια εξω απο τα αμαξια ηταν
ειχα και ενα φιλαρακι μαζι μου, τα ειδαμε ολα......
-
Ρε π..στη μου αυτά να μην είχαμε!!!!Κρίμα για τα παλικάρια και ακόμα πιο κρίμα για τα δύο άτομα που δεν έφταιγαν σε τίποτα!Κριμα!!!
-
Φίλε Polo_gti, αυτά είναι τα αποτελέσματα μιας κόντρας δυστυχώς... Και αυτό για δυο λόγους: 1ον η κόντρα πολλές φορές μας οδηγεί στην υπερβολή (ρε τον π...τη με πέρασε, τώρα θα του δείξω εγώ του κουλού και άλλα χαριτωμένα ) και 2ον σε μια κόντρα με δύο ή περισσότερα αυτοκίνητα ο απαιτούμενος χώρος για μια πιθανή διόρθωση μικραίνει δραματικά... Οπότε πρώτο δεδομένο είναι ότι είμαι κατά της κόντρας, όπως την εννοούμε εμείς.
Αν αναφερθούμε όμως στην 'επικίνδυνη οδήγηση' όπως την εννοεί ο φίλος xristos69, θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως. Γιατί όταν γενικεύουμε έτσι τον όρο, παίρνει η μπάλα πολλούς, αν όχι όλους μας, που δεν είναι απαραίτητα επικίνδυνοι οδηγοί. Για παράδειγμα, μπορείς να πεις τότε φίλε xristos69 ότι ΟΛΟΙ οι δοκιμαστές-δημοσιογράφοι του αγαπημένου μας περιοδικού, συμπεριλαμβανομένου και του δάσκαλου-boss K.K. έχουν προβεί σε ενέργειες 'επικίνδυνης οδήγησης' (σύμφωνα με τον ορισμό που δίνεις εσύ, για να μην παρεξηγηθώ από κανέναν), αφού είναι φύσει αδύνατον να βγάλει κάποιος το συμπέρασμα ότι το τάδε 'Μπρίκι GLXi, 1.6 16V κτλ' υποστρέφει στο όριο, αν δε βρει πρώτα το όριό του (και μην ακούω για πίστες και άλλα χαριτωμένα, οι πίστες δεν υπήρχαν από πάντα στο Ελλαδιστάν, συν το ότι για πραγματικά συμπεράσματα της συμπεριφοράς ενός αυτοκινήτου στους ελληνικούς δρόμους, τα Μέγαρα δεν είναι καθόλου αντιπροσωπευτικά, βλέπε ποιότητα οδοστρώματος)
Προς Θεού, δεν θέλω να εξισωθώ οδηγικά με κανέναν δοκιμαστή αυτοκινήτων, οδηγό αγώνων ή οποιονδήποτε επαγγελματία του είδους, αυτό δεν γίνεται εξάλλου, αλλά δεν νομίζω ότι κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους ίσους και θεωρούνται 'ακίνδυνοι' όταν κάνουν το ίδιο για το οποίο εγώ θεωρούμαι 'επικίνδυνος'.
Και σε ερωτώ φίλε xristos69: Ποιος είναι πιο επικίνδυνος; Εγώ που περιστασιακά και σε ελεγχόμενες - το δυνατόν - συνθήκες στρίβω λίγο πιο γρήγορα το αυτοκίνητό μου ή ο παππούς που προχτές στην εθνική πήγαινε αριστερά με 90 και όταν του έκανα σινιάλο να περάσω μου έκανε νόημα να περάσω από δεξιά;
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
… ο τύπος στην Ferrari μόλις με προσπέρασε βγάζει δεξί φλας μπαίνει στην μεσαία λωρίδα και αφήνει τον, μάλλον απογοητευμένο, οκταβιανό να προσπεράσει ανενόχλητος … Έχω την φρικτή υποψία ότι ο συγκεκριμένος οκταβιανός πιθανότατα θα διηγούνταν στους φίλους του εκείνο το βράδυ ότι “άνοιξε 10 κενές σε Ferrari' και μάλιστα μέσα σε στροφή ...Σπάνια περίπτωση εν Ελλάδι, όπου ακριβό αμάξι συνοδεύεται και με οδηγό υψηλού επιπέδου οδηγικής (και κατα πάσα πιθανότητα, γενικής) μόρφωσης...
ΟΙ ΚΟΝΤΡΑΚΗΔΕΣ