-
Ο παραλογισμός είναι να πληρώνουν εκατομμύρια για τις βλακείες και 'κλοπή' λίγων χιλιάδων.
Οι πόρτες φυσικά και ανοίγουν, δεν είναι μυστικό, απλά ακολουθείς τις οδηγίες που αναγράφονται σε κάποια ΜΜΜ.. -
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο δικαίωμα κλείνει τις πόρτες και καθυστερεί από τη δουλειά τους τους υπόλοιπους επιβάτες που έχουν πληρώσει κανονικά εισιτήριο για χάρη 4-5 τζαμπατζήδων.
Τι μπορώ να κάνω σε τέτοια περίπτωση; Που έχω πληρώσει κανονικά εισιτήριο και επειδή βρέθηκε ένας του κινήματος, ο οδηγός-ελεγκτές δεν αφήνουν κανένα να αποβιβαστεί μέχρι να έρθουν οι μπασκίνες.
Προφανώς να αρχίσω να μοιράζω μάπες δεξιά αριστερά δεν είναι λύση και ούτε πρόκειται να το ξανακάνω. -
Μα και εγω αυτο αναρωτιεμαι...Ο οδηγος κλεινει τις πορτες και ακινητοποιει το οχημα ή αν ειναι κοντα σε Α.Τ το παει εκει...Με ποιο δικαιωμα κραταει μεσα στο οχημα τους νομιμους επιβατες που θελουν να πανε στον προορισμο τους?
Δεν αποτελει παραβαση αυτο?Γιατι οι εισαγγελικες αρχες δεν δινουν μια λυση? -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Τι μπορώ να κάνω σε τέτοια περίπτωση;Προσωπικά εγώ έχω κόψει τελείως τα ΜΜΜ και παίρνω αμάξι / μοτοσυκλέτα / ταξί / τα ποδαράκια μου...
-
Αλλα εντος πολης η χρηση των αστικων ειναι μερικες φορες η μονη λυση καθως δεν υπαρχουν χωροι σταθμευσης και για να βρεις θεση θα κανεις κυκλους και αν τελικα βρεις....Ειδικα στο κεντρο δεν κατεβαινω ποτε με το ΙΧ..Μονο με αστικο και αργα το βραδυ γυρναω με ταξι,οταν δεν εχει συγκοινωνια...
-
Τρελο γιουχαρισμα σημερα το πρωι στους ελεκτες απο τους επιβατες επειδη κοψαν προστιμο σε τυπο που ειχε μειωμενο εισιτηριο εναντι του κανονικου.Η δικαιολογια ηταν ''αυτον βρηκες να γραψεις που παει για ενα μεροκαματο??? '' Οτι να ναι.....
-
Ο χρήστης garvanitis έγραψε:
VANGSKG, ειναι πραγματι παραλογισμος να ταλαιπωρουνται 150 ατομα για 15. Απο την αλλη ομως εχεις να προτεινεις καποιο καλυτερο τροπο αντιμετωπισης του φαινομενου? Επισης παρανομο δεν ειναι (κατα μια ερμηνεια του νομου συμφωνα με εισαγγελικες πηγες) διοτι τα εν λογω ατομα μπηκαν οικειοθελως στο οχημα. Δηλαδη οταν καποιος shoplifter συλλαμβανεται απο καποιο σεκιουριτα σε καποιο πολυκαταστημα πρεπει να τον αφηνει να φυγει?Δεν είμαι δικηγόρος, αλλά νομίζω οτι αφού ο σεκιουριτάς (άρα και ο ελεγκτής) δεν είναι αστυνομικός δεν έχει τη δυνατότητα προσωποκράτησης. Στην Αμερική πχ οι σεκιουριτάδες δεν μπορούν να κρατήσουν κάποιον παρά τη θέληση του λόγω φόβου μήνυσης, μπορούν μόνο να πάρουν την αστυνομία (η οποία όμως θα εμφανιστεί σε 5 λεπτά και θα κάνει τη δουλειά της).
Άμα μπεις εσύ στη καφετέρια μου πχ, μπορώ εγώ να σε κρατήσω εκεί χωρίς τη θέληση σου; Προφανώς το αδίκημα που έκανες εσύ θα πρέπει να είναι σοβαρότερο/σημαντικότερο από αυτό της παράνομης προσωποκράτησης, αλλιώς θα μπλέξω εγώ. Τώρα που έκαναν το 'τζαμπα' ποινικό αδίκημα (τι γελοιότητα θεέ μου, έχεις κλέφτες, λαμόγια, φονιάδες να κυκλοφορούν με εκατομμύρια στο εξωτερικό και κυνηγάς τους κακομοιροπουλαίους με το 1,4€...), πρέπει να δούμε ποιό από τα 2 είναι σοβαρότερο.
Προσωπικά ποτέ δεν έμπαινα τσάμπα στα ΜΜΜ (ζήτημα στα 12 χρόνια που τα χρησιμοποιώ να μπήκα 10 φορές, και αυτές επειδή δεν είχα εισητήριο, δε μπορούσα να βρω κάπου και ερχόταν το λεωφορείο). Ούτε τώρα μπαίνω τσάμπα, αλλά πλέον το'χω κόψει και πάω περπατώντας ή με το ποδήλατο αν είναι κοντά.
Μερικές φορές που παίρνω το λεωφορείο για να κατέβω κέντρο, αφήνω το εισητήριο μου στο μηχάνημα γιατί το βρίσκω εξωφρενικό να πληρώνω 1,3-1,4€ για απόσταση 4χλμ-10 λεπτών. Όταν κάνω 'κανονική' χρήση, το πετάω. -
Δε νομίζω να είναι και τόσο νόμιμο να σε κρατάνε στο λεωφορείο, είτε είσαι παράνομος, είτε είσαι νόμιμος, ειδικά στη 2η περίπτωση. Δηλαδή πληρώνω εισιτήριο και με κρατάνε μέσα, με πηγαίνουν σε άλλο προορισμό και αυτό είναι νόμιμο και αποδεκτό; Δηλαδή, το εισιτήριο αντιστοιχεί σε επιβίβαση και όχι σε διαδρομή τελικά. Δηλαδή πληρώνω για να μπω και όπου καταλήξω. Κάτι δεν πάει καλά τελικά. Ποιος ο λόγος, λοιπόν, να πληρώσω εισιτήριο; Και στο κάτω κάτω της γραφής, έστω ότι ένας μπαίνει σε ΤΑΧΙ με διπλοκούρσα. Αν ο ένας πελάτη δεν πληρώσει, ο άλλος θα αναγκαστεί να μείνει μέσα μέχρι το Α.Τ. χωρίς τη θέλησή του; Ή αντιστοίχως, επειδή κάποιος έκλεψε σε ένα κατάστημα, θα μείνουν όλοι οι πελάτες εγκλωβισμένοι μέχρι να έρθει η αστυνομία;
Δεν το έχω ψάξει νομικά, αλλά δε νομίζω να είναι τόσο απλά τα πράγματα και δεν είμαι σίγουρος ότι μία αγωγή για αποζημίωση έναντι της ΕΘΕΛ ή του ιδιοκτήτη του καταστήματος θα ήταν εύκολη υπόθεση για τις εταιρείες.
Ευχαριστώ.
-
panos2171 ,τωρα αρχισαν να μπαινουν και Κυριακες οι ελεγκτες?
-
Ναι 7.30πμ!!! Κυριακες δεν μπαιναν παλαιοτερα???
-
Τράβηξε πιστόλι σε έλεγχο εισιτηρίου
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=266157 -
Δεν πειράζει, όλοι έχουμε δύσκολες στιγμές στο επάγγελμα μας.
-
Ενώ εμείς 'δεν πληρώνουμε', η χώρα πλησιάζει με γοργό βήμα την Αφρική.
-
Τελικα ακομα και μεσα στο αστικο δεν ξερεις τι κουμασι ειναι ο συνεπιβατης σου..Αφου πυροβολησαν τον ελεγκτη για ενα προστιμο που προσπαθησε να τους κοψει,φανταστητε τι θα εκακαν αν για καποιον λογο ειχαν διαπληκτηστει με καποιον αλλον...Δυσκολοι και βιαιοι καιροι..
-
Ο κλασσικός Ελληναράς. Εκεί που μας παίρνει τσαμπουκάς αλλού κο-κο-κο.
Είναι τραγικό βέβαια ότι κάποιοι θα ταυτιστούν με αυτόν τον μαλάκα (παρακαλώ όπως και η έκφραση παραμείνει αγαπητοί διαχειριστές του forum) και θα πανηγυρίζουν για το γεγονός αυτό. Ας ελπίσουμε δε, ότι οι βολές ήταν στα πόδια και όχι στην κοιλιακή χώρα (όπως έλεγε εχθές ο Α) γιατί το δεύτερο είναι πολύ χειρότερο.
@ angel rabbit Η χώρα δεν πλησιάζει με γοργό βήμα την Αφρική. Η χώρα έχει ξεπεράσει και τις πλέον δυσοίωνες προβλέψεις.
-
Τί παίζει με τα πρόστιμα του ΟΑΣΘ και σε περίπτωση που δεν πληρωθούν;Μετα τις πόσες μέρες ανεβαίνει;Έφαγα πρόστιμο πριν καμια βδομάδα όμως ο ελεγκτής έγραψε λάθος το επίθετό μου και την διεύθυνση μου καθώς και στον αριθμό πάσου είναι 4 αλλά φαίνεται σαν 9.Λέω μπάς και την γλυτώσω (όχι τπτ άλλο απλά επειδή έχω κάθε μέρα μάθημα μέχρι τις 3-4 και δεν προλαβαίνω να πάω στα κωλογραφεία να την πληρώσω και παρασκευή απόγευμα φεύγω για πάσχα).Πήρα τηλέφωνο σε αυτό που αναγράφεται στο πρόστιμο να ρωτήσω άν γίνεται να τους πώ έναν αριθμό πάσου να μου πούν άν υπάρχει σημειωμένο πρόστιμο σε αυτόν τον αριθμό και μου δώσαν αρχικά έναν άλλο αριθμό να πάρω, αυτοί με την σειρά τους μου δώσαν έναν τρίτο αριθμό και στον τρίτο αριθμό μου ξαναδώσαν τον αρχικό οπότε και τα παράτησα.Για πείτε όποιος ξέρει σχετικά.
-
Μεσα σε 10 μερες διπλασιαζεται.Αφου γραψαν λαθος το επιθετο και τον αριθμο ταυτοτητας,γιατι αυτο γραφεται πανω στην κληση οχι ο αριθμος πασου χεσ το την γλιτωσες.
-
Είχα φοιτητικό και όντως πάνω στην κλίση γράφει αριθμός ταυτότητας αλλά εκεί σημειώνουν όταν ο άλλος είναι φοιτητής τον αριθμό πάσου νομίζω.Άλλωστε πάνω το πάσο γράφει ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ οπότε φαντάζομαι θα έχουν μια βάση δεδομένων σχετικα με τους αριθμούς απο πάσο.
-
Τα πάσα μπορεί να'χουν αριθμό πάνω, αλλά δεν υπάρχει λίστα με αντιστοιχία φοιτητή-πάσου.
Εκτός αν σημείωσε τον αριθμό μητρώου σου στη σχολή. Ο κωδικός του πάσου του ΟΑΣΑ δε σημαίνει τίποτα, τα πάσα δίνονται τυχαία στους φοιτητές. Το πολύ να καταγράφεται το εύρος των κωδικών που στέλνουν σε κάθε τμήμα, πχ στο μαθηματικό στέλνουμε από 3000 εως 4000, που και αυτό αμφιβάλλω αν συμβαίνει. Βέβαια έχω να πάρω πάσο 1 χρόνο, οπότε δε ξέρω αν φέτος μπορεί να αποφάσισαν να το κάνουν αλλιώς το πράγμα.Εφόσον το επώνυμο και η διεύθυνση σου είναι λάθος (αρκετά λάθος, όχι πχ χαζό ορθογραφικό) δε θεωρώ οτι πρέπει να ανησυχείς. Το θέμα είναι ο συνδυασμός των 2 να μην οδηγήσει σε σένα, όταν θα προσπαθήσουν να στείλουν τη κλήση ταχυδρομικώς (αν στελνεται). Άλλος ο Παπαδόπουλος που μένει στη Μπενάκη και άλλος ο Παπαδάκης που μένει στη Μπενοπούλου πχ.
-
Στο επίθετο έχει βάλει για πρώτο γράμμα αντί για Κ, Χ ενώ στην διεύθυνση το γάμησε και ψόφησε καθώς παρέλειψε τα 3 πρώτα γράμματα και έκανε και λάθος τον αριθμό.Άρα τί λές;Να με φοβήσει αυτό με το επίθετο;Α επίσης μέσα στο πάσχα μετακομίζω.Μήπως είμαι τυχερός;
Περι εισιτηρίων λεωφορείων