-
-edit-
-
κι από τι μια έχεις πχ την γαλλία που τα έχει όλα κρατικά, κι από την άλλη την super japan με τους άμεμπτους ηθικούς κανόνες που τα κάναν πουτάνα, και δίνουν και γαμώ τις αποζημιώσεις, εκεί θέλεις να καταλήξεις?
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Προφανώς δεν θέλεις να καταλάβεις ότι η πυρηνική ενέργεια αποτελεί την στρατηγική επιλογή κρατών, καμμιά εταιρεία δεν μπορεί να κατασκευάσει πυρηνικά εργοστάσια μόνη της.
Όλα αυτά που έγραψα σχετίζονται στο γιατί η πυρηνική ενέργεια αποτελεί στρατηγική επιλογή χωρών όπως η Ιαπωνία.
End of story.'Προφανώς' μπορεί και να μη θέλεις να ασχοληθείς με το τι σχολιάζει ο καθένας αλλά να γράψεις τα δικά σου. Δεν είν' κακό.
Κάτι άλλο σχολίαζα, αλλά δε γαμιέται. Προφανώς κανείς δεν θέλει να καταλάβει αυτά που γράφεις.
-
-edit-
-
είναι κι αυτό το πρόβλημα με τα ελληνικά. Βρες μου που έγραψα ότι δεν καταλαβαίνεις τι γράφω, να αποκτήσει κι ένα ενδιαφέρον, 'μάλιστα'.
-
Ο χρήστης Nozomi έγραψε:
Το 'κανείς' είναι εσύ και ο Ντρίφτης ;
Όποιος δεν σχολιάζει στο πλαίσιο που εσύ αρέσκεσαι να ορίζεις (κεφάλαιο, κέρδη εταιρειών κτλ.) και αναφέρεται σε στρατηγικές επιλογές κρατών δεν καταλαβαίνει τι γράφεις ;
Μάλιστα.αν η απάντηση σου καταφέρει έστω και υποτυπωδώς να καλύψει το θέμα των φοβερών αποζημιώσεων πάει στο διάολο, αλλα το μονο που κανεις είναι να συνεχίζεις να ζεις στη nirvana του μη πολυπολιτισμικού υπερκράτους
a,
malista -
Αυτή πορεία διαλόγου είναι φοβερή πάντως.
Ο ίδιος που με κράζει ότι δεν καταλαβαίνω τι γράφει, είναι ο ίδιος που με ξανακράζει ότι εγώ επαίρομαι ότι δεν καταλαβαίνει τι γράφωΚαι το μόνο που έγραψα στο ενδιάμεσο είναι ότι ήθελε να γράψει τα δικά του, κάτι που αποδέχεται και ο ίδιος
-
-edit-
-
το παράδειγμα τις γαλλίας ας πούμε εσένα δε σου δίνει καμια απάντηση
μα καλά, δεν καταλαβαίνεις ότι αυτά που γραφεις στο μονο που απαντάν είναι στο να καλύψουν το βίτσιο σου για τους ιάπωνες? αυτή ακριβώς η νοοτροπία που περιγράφεις έχει δημιουργήσει τεραστια προβλήματα, πέραν τις δήθεν αμέμπτου ηθικής εταιρίες
eep, το να μιλάς για κράτος και μετά να βρίζεις την αριστερά, είναι epic fail
-
-edit-
-
Ανάλυση κόστους Kwh στην Ιαπωνία μετά το συμβάν στη Φουκουσίμα
α. Το καθεαυτό κόστος της πυρηνικά παραγώμενης Kwh, αυτό που αρέσκονται διάφοροι να προβάλλουν ως το μόνο σωστό και
β. Το κόστος της 100% αναπλήρωσης της παραγωγικής δυνατότητας του εργοστασίου
γ. Το κόστος του εκμηδενισμού της χρηματιστηριακής αξίας της Τέπκο
δ. Το κόστος των αποζημιώσεων σε περιοίκους από τη ζώνη εκκένωσης
ε. Το ανθρώπινο κόστος από τους θανόντες και οι αποζημιώσεις για τους θανάτους αυτούς
στ. Το κόστος περίθαλψης των νοσούντων σε βάθος δεκαετιών
ζ. Το κόστος διαβίωσης, σίτισης, περίθαλψης και οικονομικής ενίσχυσης αυτών που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να μετοικήσουν κάπου ή να επιστρέψουν σε αυτές
η. Το κόστος οριστικής μετοίκησης των υποχρεωτικώς μετοικησάντων
θ. Το κόστος από την ερήμωση της ζώνης εκκένωσης (για εκατοντετηρίδες ίσως...)
ι. Το βιομηχανικό κόστος από την υποχώρηση των ιαπωνικών εξαγωγών
κ. Το βαρύ πλήγμα στον τουρισμό της χώρας
λ. Το πλήγμα από την καταβαράθρωση της αλιευτικής βιομηχανίας (θεμελιώδης για τη διατροφή της χώρας)
μ. Το πλήγμα σε οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα στη ζώνης εκκένωσης, αλλά και όμορων περιοχών
ν. Το κόστος πρόσθετων μέτρων σε υφιστάμενα πυρηνικά εργοστάσια της χώρας για να μην τους ξαναπάρει και τους σηκώσει
ξ. Το κόστος των πρόσθετων ασφαλιστικών διατάξεων σε νέα πυρηνικά εργοστάσια (αν ξαναφτιάξουν), προκειμένου αυτά να θωρακιστούν κι' άλλο μετά τα διδάγματα του παρόντος συμβάντος
ο. Το τεράστιο πλήγμα στην αξιοπιστία της Τέπκο και της ιαπωνικής κυβέρνησης, αλλά και άλλων εμπλεκομένων στο συμβάν (πόσοι π.χ. θα αναθέσουν το νέο τους πυρηνικό εργοστάσιο ή έστω το κονσάλτινγκ αυτού σε Ιάπωνες από 'δω και πέρα? )
π. Το ανυπολόγιστο κόστος στο παγκόσμιο περιβάλλον.Παρόλο που όλο και κάτι θα έχω ξεχάσει, το αβίαστο ερώτημά μου είναι γιατί να παίξω λόττο με την τύχη μου και να βάλω και εγώ μια εν δυνάμει Φουκουσίμα στην αυλή μου?
Την οθόνη ας παραλάβουν οι τυχόν υπέρμαχοι.
-
Είναι στρατηγική επιλογή!
-
Ο χρήστης y.v έγραψε:
:rtfm: Είναι στρατηγική επιλογή!Υπομονη και θα φανει ποσο καλη η κακη ηταν - ειναι..... Στη Γαλλια παντως μια χαρα 58 μοναδες.... και φτηνη ενεργεια...
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
:rtfm: Είναι στρατηγική επιλογή!
Υπομονη και θα φανει ποσο καλη η κακη ηταν - ειναι..... Στη Γαλλια παντως μια χαρα 58 μοναδες.... και φτηνη ενεργεια...
wikipedia link
..αλλά στη Γαλλία, ούτε ο Cro-Magnon δεν ήξερε τι πάει να πει troublement de terre...
Ας ληφθει και αυτό υπόψη, πλιζ. -
224.v έγραψε:
y.v έγραψε:
Είναι στρατηγική επιλογήΣαφώς και είναι στρατηγική επιλογή των Ιαπώνων, όπως και ολίγων άλλων. Σου λέει, δεν έχω απλώς μερικά πυρηνικά εργοστάσια, παράγω εγώ ο ίδιος τεχνολογία γι' αυτά, και την μεταπουλάω για χρυσάφι και στους ιθαγενείς. Και τους κρατάω από τους όρχεις με τα σέρβις, τις αναβαθμίσεις, τις επεκτάσεις, τα καύσιμα, την απομάκρυνση των αποβλήτων, την αποσύνθεση του σταθμού μετά από δεκαετίες κ.α.
Όμως στο λαλακιστάν, όπου όλη η σχετική τεχνολογία θα είναι 100% εισαγόμενη, όπου το μέγεθος της επένδυσης καθότι δημόσιο έργο, θα είναι στην ιονόσφαιρα, όπου, όπου, όπου... γιατί να φτιάξουμε ένα πυρηνικό π.χ. στην Πτολεμαίδα ή στο Αλιβέρι δίπλα στους παλαιούς ατμοηλεκτρικούς σταθμούς ?
Τι έχω να κερδίσω? Γιατί το πόσα πολλά δυνητικά έχω να χάσω τα ξέρω πάνω κάτω, το πρώτο ψάχνω ακόμη. -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
224.v έγραψε:
y.v έγραψε:
Είναι στρατηγική επιλογήΣαφώς και είναι στρατηγική επιλογή των Ιαπώνων, όπως και ολίγων άλλων. Σου λέει, δεν έχω απλώς μερικά πυρηνικά εργοστάσια, παράγω εγώ ο ίδιος τεχνολογία γι' αυτά, και την μεταπουλάω για χρυσάφι και στους ιθαγενείς. Και τους κρατάω από τους όρχεις με τα σέρβις, τις αναβαθμίσεις, τις επεκτάσεις, τα καύσιμα, την απομάκρυνση των αποβλήτων, την αποσύνθεση του σταθμού μετά από δεκαετίες κ.α.
Όμως στο λαλακιστάν, όπου όλη η σχετική τεχνολογία θα είναι 100% εισαγόμενη, όπου το μέγεθος της επένδυσης καθότι δημόσιο έργο, θα είναι στην ιονόσφαιρα, όπου, όπου, όπου... γιατί να φτιάξουμε ένα πυρηνικό π.χ. στην Πτολεμαίδα ή στο Αλιβέρι δίπλα στους παλαιούς ατμοηλεκτρικούς σταθμούς ?
Τι έχω να κερδίσω? Γιατί το πόσα πολλά δυνητικά έχω να χάσω τα ξέρω πάνω κάτω, το πρώτο ψάχνω ακόμη.Ε οχι και δημοσιο... η διοικηση του κρατους μας δεν μπορει να παραλαβει σωστα ουτε οιδοποιια (λες να πανε για ψαρακια το μεσημερι και μετα να βαλουν υπογραφες....). EPC μορφης θα πρεπει να ειναι η συμβαση με περιοδο εκμεταλευσης... με υψηλη επιστασια της συμβασης και των υποχρεωσεων, κρατικη, επιστημονες υπαρχουν στο εξωτερικο να ερθουν...
Οι Ελληνες επιστημονες που θα δουλεψουν σε αυτη τη κατασκευη θα εχουν να κερδισουν πολλα απο τον τροπο κατασκευης και μονο των εγκαταστασεων... (ποιοτητα κατασκευης και απαιτησεις προδιαγραφων συναρμολογησης...) ασε που οι περιοχη που θα γινει θα ειναι εκτος κεντρου αρα αναβαθμηση σε εμψυχο υλικο αλλα και οικονομικη ολης της περιοχης αφου οι επιστημονες που θα ζησουν εκει θα αλλαξουν και το κοινωνικο πρωτυπο ισως στη τοπικη κοινωνια... Δεν θα ειναι οι 'επισκεπες' καθηγητες των νυν πανεπιστημιων... που απλα περνανε απο την επαρχια σαν διατοντες και κανουν τις παραδωσεις που εχουν και μετα ...πετανε στην πρωτευουσα και την οικογενειακη θαλπωρη...
-
Και αργότερα κάποια στιγμή στο μέλλον, πιθανόν 80- 100 χλμ περιμετρικά ακατοίκητη ζώνη...
Πλήρης αναβάθμιση σε εμψυχο αλλά και άψυχο υλικό, της περιοχής... -
Δεν τα είχα σκεφτεί αυτά 224. Ρε μπας και συμφέρει λοιπόν?
-
Σκεψου να φτιαχτει στην Αλβανια - Βουλγαρια και να πανε εκει να δουλεψουν οι δικοι μας.... (θεωρω οτι δεν υπαρχουν αρκετοι Αλβανοι εξιδεικευμενοι σε κατασκευη πυρηνικων....βουλγαροι βεβαια υπαρχουν για την λειτουργεια αλλα οχι για την κατασκευη...)
Το κοστος ειναι και γυρω στα 10 δις... (10 γεφυρες Ριου Αντιριου π.χ.)
Τοσα θα δωσουν οι Εμιρατιανοι στην Κορεα για την κατασκευη... που την υπεγραψαν περισυ... -
Εξελίξεις στη Φουκουσίμα
Δύο νέες πρέσσες μπετόν θα πάνε αεροπορικώς με Αντόνοφ από την Αμερική στην Ιαπωνία, για να βοηθήσουν στην ρίψη νερού στους αντιδραστήρες. Υπενθυμίζουμε ότι μια κινέζικη πρέσσα με μπούμα 65 μέτρων έχει ήδη πάει εκεί από ημέρες.
Οι νέες πρέσσες έχουν μπούμα 70 μέτρων, είναι κατασκευής γνωστής γερμανικής εταιρείας που σχεδόν μονοπωλεί τον κλάδο, είναι οι δύο από τις 3 ίδιες που υπάρχουν σε όλη την υφήλιο και είναι οι μεγαλύτερες που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Η μία εξ αυτών έχει και σχετική προυπηρεσία αφού έχει αξιοποιηθεί στο παρελθόν στο Τσερνομπύλ για την κατασκευή της τσιμέντινης σαρκοφάγου του διαβόητου αντιδραστήρα.http://edition.cnn.com/2011/WORLD/asiapcf/04/07/japan.concrete.pumps/index.html?hpt=T2
Μια μπουγάτσα κρέμα ότι τα θηρία κάποια στιγμή θα πάψουν να ρίχνουν νεράκι και θα κάνουν αυτό που έκαναν πάντα, να ρίξουν μπετόν δηλαδή.
Εκτιμώ δε, ότι σε κάθε νέο πυρηνικό σταθμό που θα ανεγείρεται εφεξής, και φυσικά σε όλους στους υφιστάμενους, θα υπάρχει στον μόνιμο εξοπλισμό τους και μια τέτοια πρέσσα, just in case.
Πυρηνικό ατύχημα στη Fukushima