-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Μην ξεχνάς ότι έχω καταφέρει να μπω στη λίστα των πιο αντικειμενικών αλφίστι του φόρουμ πριν αμολήσει ο technik την (ασημένια?) σφήκα του!
Λίστα;Τί λίστα;Εχει καί λίστα τό φόρουμ;
Ποιός τήν συνέγραψε;Κανένας μοντερέιτορ;
Νά αλυσοδεθεί,καί νά πεταχτεί στά Τάρταρα ΑΜΕΣΩΣ!!!http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... c&start=30
Για τις 15άρες τις 147, και μάλιστα με τα firestone που φοράει από το εργοστάσιο εγώ θα επιμείνω. Δεν παραβλέπω τον παράγοντα της θερμοκρασίας, αέρα κτλ, αλλά από προσωπική εμπειρία, για την 147 νομίζω ότι μεταμορφώνεται όταν απαλλαγείς από το άθλιο 15άρι firehawk 700.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα μάλλον συμφωνούμε.Εφόσον φοράει firestone και επειδή και το δικό μου αυτοκίνητο φορούσε firestone 580 σαν ελαστικά πρώτης τοποθέτησης, το πράγμα αλλάζει...
Στα υπόλοιπα δεν γίνεται να διαφωνούμε...
Μετά από όσα διάβασα πάντως θα σε 'προτείνω' μαζί με τον kyan και τον cmarin για τον τίτλο των πιο αντικειμενικών αλφιστί του φόρουμ.
Ελπίζω να μην ξεχνάω κανέναν... -
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μην ξεχνάς ότι έχω καταφέρει να μπω στη λίστα των πιο αντικειμενικών αλφίστι του φόρουμ πριν αμολήσει ο technik την (ασημένια?) σφήκα του!Εδώ που τα λέμε (και διατηρώ κι εγώ την αντικειμενικότητά μου) δεν είστε και πολλοί...
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Απλά συγκρίνετε την 156 με αλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας όπως το Mondeo, Mazda 6, Avensis κλπ. Παρότι 1.6 είναι ακριβότερη από μοντέλα μεγαλύτερων κυβικών
Εδω ό,τι πληρώνεις παίρνεις. Η 156 είναι καλύτερη σαν αυτοκίνητο απο τα Mondeo, Mazda 6, Avensis . Γιατι να μην είναι πιο ακριβή?
Εχμμμ... αντικειμενικά (φτου-κα-κα! Είπα την απαγορευμένη λέξη! ) μάλλον το Μοντέο και το 6 έχουν φτάσει την 156 σε επιδόσεις-οδική συμπεριφορά και μάλλον είναι καλύτερα σε χώρους, άρα θα έλεγε κανείς ότι συνολικά είναι 'καλύτερα' αυτοκίνητα. (:o ακούω τι λέω; ) Από την άλλη βέβαια δεν έχουν το design (αν και το 6 δεν είναι άσχημο), το όνομα και το συναισθηματισμό της Άλφα Ρομέο.
odigisa kai to Mondeo kai to Mazda 6 kai odigika einai xeirotera apo tin 147 pou eixa. EIdika to Mondeo exei paliosei poli. Tora an milisoume gia ena kainourgio autokinito opws to Volvo S40, htan kalytero apo ola ta alla.
-
Μα και το S40 Mondeo είναι, Αγη!
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Μα και το S40 Mondeo είναι, Αγη!den einai Mondeo alla Mazda 3/neo Ford Focus sasi. Alla epidei einai kainourgia sxediasi kai Volvo (mallon pio akampto ama3wma apo Ford/Mazda) ekei einai h diafora. E3alou kai to Mazda 3 einai poli kalo kai poulaei san trelo.
-
Aφού λοιπόν είμαι ένας αντικειμενικός αλφιστι (εγώ θα έλεγα μόνο αντικειμενικός), θα σας πω πόσα πλήρωσα - αντικειμενικά - για το service των 30.000 χιλ. Ουσιαστικά δεν είναι service αλλά εγώ άλλαξα λάδια 40€ (selenia), φιλτρο λαδιού 12,5€, τακάκια μπρος-πίσω 145Ε και μεταβλητό χρονισμό 236Ε (μεταβλητός, λουρί μηχανής, τεντοτήρας, καρούλι). Σύνολο με εργασία 520Ε . Με γειά
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Aφού λοιπόν είμαι ένας αντικειμενικός αλφιστι (εγώ θα έλεγα μόνο αντικειμενικός), θα σας πω πόσα πλήρωσα - αντικειμενικά - για το service των 30.000 χιλ. Ουσιαστικά δεν είναι service αλλά εγώ άλλαξα λάδια 40€ (selenia), φιλτρο λαδιού 12,5€, τακάκια μπρος-πίσω 145Ε και μεταβλητό χρονισμό 236Ε (μεταβλητός, λουρί μηχανής, τεντοτήρας, καρούλι). Σύνολο με εργασία 520Ε . Με γειάse pio synergeio?
ladia, filtro kai ergasia poso? posa litra ladia?
kales fainonte h times. bazw stoixima oti den piges ston mosxou h ston tolia, oxi?
-
Ο χρήστης agisd έγραψε:
se pio synergeio?
Σπυρόπουλος Ν.Ηράκλειο
ladia, filtro kai ergasia poso? posa litra ladia??
Επειδή αλλάξα το variator (χτυπούσε 4 μήνες) και τακάκια δεν μπορω να υπολογίσω πόσο την εργασία μόνο για τα λάδια! Τα λάδια ήταν 5 λίτρα.
kales fainonte h times. bazw stoixima oti den piges ston mosxou h ston tolia, oxi?
Ναι τα έχω κόψει τα ναρκωτικά, είμαι σε πρόγραμμα αποτοξίνωσης
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
...μάλλον το Μοντέο και το 6 έχουν φτάσει την 156 σε επιδόσεις-οδική συμπεριφορά και μάλλον είναι καλύτερα σε χώρους, άρα θα έλεγε κανείς ότι συνολικά είναι 'καλύτερα' αυτοκίνητα.Μπα έφτασαν την 156 μετά από επτά (7) χρόνια κυκλοφορίας? μπράβο στα παιδιά και εις ανώτερα!
Υγ υποθέτω πως δεν μιλάς για την 156 με sportpack έτσι?
-
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
...μάλλον το Μοντέο και το 6 έχουν φτάσει την 156 σε επιδόσεις-οδική συμπεριφορά και μάλλον είναι καλύτερα σε χώρους, άρα θα έλεγε κανείς ότι συνολικά είναι 'καλύτερα' αυτοκίνητα.
Μπα έφτασαν την 156 μετά από επτά (7) χρόνια κυκλοφορίας? μπράβο στα παιδιά και εις ανώτερα!
Υγ υποθέτω πως δεν μιλάς για την 156 με sportpack έτσι?
Και γι'αυτή, για θυμίσου το σχετικό συγκριτικό με το Mondeo
Και δεν έχουν 7 χρόνια διαφοράς
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Aφού λοιπόν είμαι ένας αντικειμενικός αλφιστι (εγώ θα έλεγα μόνο αντικειμενικός), θα σας πω πόσα πλήρωσα - αντικειμενικά - για το service των 30.000 χιλ. Ουσιαστικά δεν είναι service αλλά εγώ άλλαξα λάδια 40€ (selenia), φιλτρο λαδιού 12,5€, τακάκια μπρος-πίσω 145Ε και μεταβλητό χρονισμό 236Ε (μεταβλητός, λουρί μηχανής, τεντοτήρας, καρούλι). Σύνολο με εργασία 520Ε . Με γειάGiati alakses to metavlito toso noris? Aytos kai ta louria den eina gia ta 60.000? Ego ta alaksa ayta sta 50.000 mazi me set buzi dioti vrahikiklosane an kai lene oti einai gia 100.000km. O logos itan lene to plysimo tis mixanis.
-
Ο χρήστης nk έγραψε:
Giati alakses to metavlito toso noris? Aytos kai ta louria den eina gia ta 60.000? Ego ta alaksa ayta sta 50.000 mazi me set buzi dioti vrahikiklosane an kai lene oti einai gia 100.000km. O logos itan lene to plysimo tis mixanis.
Eπειδή την πάτησε ακριβώς με την λήξη της εγγύησης τον Μάιο!
ΥΓ Αν θέλεις γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες όπως μας λένε οι κανονισμοί και φυσικά για τα μάτια μας
-
Γεια σας παιδια, εγω δεν εχω 147 αλλα 146. Απο οτι λενε εχοθν τα ιδια μοτερ με τα 120 αλογα.
Μηπως κανεις απο εσας εχει κανει δυναμομετρηση? Αν ναι ποια ηταν τα αποτελεσματα? -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και γι'αυτή, για θυμίσου το σχετικό συγκριτικό με το MondeoΚαι δεν έχουν 7 χρόνια διαφοράς
Μου θυμίζεις τεύχος, γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια...
-
Και γι'αυτή, για θυμίσου το σχετικό συγκριτικό με το Mondeo
Και δεν έχουν 7 χρόνια διαφοράς
Μου θυμίζεις τεύχος, γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια...
397 10/03
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
397 10/03Ευχαριστώ!
nk έχουμε δυναμομετρήσει τρεις 147 (από τις πρώτες και μετά τα 20000 km) και οι τρεις έδειξαν από 122 άλογα μέχρι ακόμα και 130.
Οι δυναμομετρήσεις που έχω δει σε δυο νέα μοντέλα (2003 με 17000)ήταν στα 115 και 118 άλογα (στο ίδιο δυναμόμετρο με τις παραπάνω).
Τα μοντέλα προ 147 (και οι πρώτες 156) είχαν να κάνουν με πιο 'χαλαρούς' κανονισμούς καυσαερίων άρα η απόδοση τους θα είναι σε κάθε περίπτωση πάνω από 122 άλογα.Αν ενδιαφέρεσαι για βελτίωση ξέρω ότι λύσεις σε γνωστούς έχουν δωθεί γι 'αυτά τα μοντέλα (145, 146) από την Autocorse και την GT-AR. Είμαι σίγουρος όμως ότι και άλλοι θα έχουν δοκιμασμένη τεχνογνωσία, αρκεί να ψάξεις λίγο...
-
397 10/03
Ευχαριστώ!
nk έχουμε δυναμομετρήσει τρεις 147 (από τις πρώτες και μετά τα 20000 km) και οι τρεις έδειξαν από 122 άλογα μέχρι ακόμα και 130.
Οι δυναμομετρήσεις που έχω δει σε δυο νέα μοντέλα (2003 με 17000)ήταν στα 115 και 118 άλογα (στο ίδιο δυναμόμετρο με τις παραπάνω).
Τα μοντέλα προ 147 (και οι πρώτες 156) είχαν να κάνουν με πιο 'χαλαρούς' κανονισμούς καυσαερίων άρα η απόδοση τους θα είναι σε κάθε περίπτωση πάνω από 122 άλογα.Αν ενδιαφέρεσαι για βελτίωση ξέρω ότι λύσεις σε γνωστούς έχουν δωθεί γι 'αυτά τα μοντέλα (145, 146) από την Autocorse και την GT-AR. Είμαι σίγουρος όμως ότι και άλλοι θα έχουν δοκιμασμένη τεχνογνωσία, αρκεί να ψάξεις λίγο...
Αυτα τα αποτελεσματα ειναι στο στροφαλο, μηπως ξερεις ποσα βγαλανε στο τροχο? Σε ρωταω γιατι αυριο παω για δυναμομετρηση στροφαλου και τροχου.
Οσο για τον οικο GT-AR μηπως ειναι αυτο στον αλοιμο κοντα στο CARREFOUR? Αν ναι πηγα και εκει -
Χαιρετώ την παρέα!
Μάλλον είμαι κ εγώ ένας από αυτούς που είχαν χαθεί για αρκετό καιρό... Ελπίζω τώρα που ξανά έχω internet να τα λέμε συχνά. Απ' ότι βλέπω δεν έχουν αλλάξει κ πολλά πράματα εδώ. Τόσο το καλύτερο.Πλέον η κούκλα μου έχει 54000χλμ. στην πλάτη της κ μάλλον κάπου εδώ περνάει στην... εφηβεία. Τα χρονάκια της αρχίσαν φαίνονται, έχει αρχίσει να τρίζει (λιγάκι, αλλά με ξενερώνει...), το CD player πέθανε, τα λάστιχα έχουν λιώσει, αλλά πάντα παραμένει το μωρό μου!
Το χειρότερο είναι όμως ότι σε λίγο καιρό θα είναι το 'παλίο' μοντέλο. Σα να μην έφτανε η GT σύντομα θα υπάρχει κ δεύτερος ανταγωνιστής. Η 147 facelift... Αχ, αχ, δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα αντέξω! Βέβαια οι φωτογραφίες που είδα εώς τώρα δεν μου άρεσαν, αλλά επιφυλάσσομαι γιατί κ με την GT έτσι έλεγα κ όταν την είδα από κοντά έπαθα πλάκα! Για να δούμε...
-
Ο χρήστης nk έγραψε:
Αυτα τα αποτελεσματα ειναι στο στροφαλο, μηπως ξερεις ποσα βγαλανε στο τροχο? Σε ρωταω γιατι αυριο παω για δυναμομετρηση στροφαλου και τροχου.Αυτές με τα 130 έδειχναν (στο συγκεκριμένο δυναμόμετρο) λίγο πάνω από 100-105 στον τροχό...
Οσο για τον οικο GT-AR μηπως ειναι αυτο στον αλοιμο κοντα στο CARREFOUR? Αν ναι πηγα και εκει
Στην Αργυρούπολη στην Λαμίας (νομίζω ότι λέμε το ίδιο) έχω δει αρκετές 'φτιαγμένες' (με αλλαγή κινητήρα) 145-146 εκεί...Μήπως δεν αναλαμβάνουν πια τι να πω...
@Dimitris_UK
Χαίρομαι που δεν έχουν πάει όλοι στο Alfisti.gr! Εμένα αντιστέκεται σθεναρά στους τριγμούς παρόλο την σκληρή ανάρτηση! -
Σήμερα είδα την 147 που ήρθε στην αντιπροσωπεία,την έχω παραγγήλει εδώ και 2,5 βδομάδες είναι μαύρη distictive 120hp με κόκκινο εσωτερικό και 16άρες ζάντες.Παίδιά δεν ξέρω αν την βλέπω έτσι επειδή είναι δικιά μου αλλά είναι μαμάτη!!!
Την παραλαμβάνω την δευτέρα γιατί ακόμα δεν είναι έτοιμα τα χαρτιά
Alfa 147 forum