-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
θελώ να μοιραστω μια ατυχη ημερα με το ξανθια μαζι σας...ξεκιναω την ημερα μπαινοντας στο ξανθια... υστερα απο 20 λεπτά στην κίνηση, μια κυρία, ξεχναει να φρεναρει και ενω ειμαι σταματημενος σε φαναρι μου ριχνει ενα βρόντο...!!! αποτελεσμα, προφυλακτηρας πισω σπασμενος, βασεις προφυλακτηρα στραβες..... τελοσπαντων γινεται η φιλικη δηλωση και η μερα συνεχιζεται....
μεσημερακι και ενω κινουμαι στην αττικη οδο, ακοθω ενα κρατσ απο την πορτα του οδηγου και βλέπω το παραθυρο να εξαφανίζεται μεσα στην πορτα... συνεργειο και πάλι και με ενημερωνουν οτι εχει κοπει το συρματοσχοινο του παραθυρου και επειδη δεν εχουν ανταλλακτικο μου 'μπαταρουν' το παραθυρο με ταινια για να μενει κλειστο....
απογευματακι και ενω ξεκινω για το γυμναστηριο, βλέπω μια πρασινη λιμνουλα κάτω από το αυτοκίνητο (μπροστα).... σωληνάκι αποφάσισε να τρυπήσει και να αδειασει ολα τα LHM υγρα και ετσι δεν εχω ουτε αναρτηση ουτε φρενα.. αποφασισα να μην ξαναβγω απ το σπιτι μου σημερα καθως η μερα δεν ειναι καλη....
αυριο πρωι θα γεμισω το αυτοκινητο υγρα και βουρ για το συνεργειο...
(υπάρχει περιπτωση ολα τα παραπανω να οφείλονται στο τρακαρισμα;;;;; σημειωνω οτι με χτυπησε απο πισω και ο βροντος ηταν δυνατος αλλα να κοπει σωληνακι???? το παράθυρο????)
Αρα δεν το έχω πάθει μόνο εγώ με την δικιά μου !!!!
Λοιπόν για να σου .. ανέβει η διάθεση να σου πω ότι πριν 3 χρόνια ένα ωραίο βράδυ Κυριακής ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας (χμ λέω ύποπτο),
Anyway σκέφτομαι σε λίγο πάω σπίτι οπότε το πρωϊ το πολύ πολύ καλώδια και μετά συνεργέιο!
Ελα ντε που δεν συμφωνούσε και η Ξανθούλα μαζί μου !
Σε απόσταση 1 km απο το σπίτι μου σταματάω σε φανάρι και βλέπω την θερμοκρασία στους περίπου 100 βαθμούς.
Ακούγετε μια φωνή μέσα απο το αυτοκίνητο (ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!) και το ανεβάζω στο πεζοδρόμιο και το σβήνω άμεσα.
Κατεβαίνω και ακούω το βεντιλατέρ να δουλέυει τρελλά, και λέω ΟΚ οδική βοήθεια. Πάω απέναντι να τηλεφωνήσω και βλέπω και μια λιμνούλα κάτω παο το αυτοκίνητο (εκεί σκέφτηκα ότι μάλλον μας άφησε χρόνους).Τελικά δεν ήταν κάτι το τρόμερο, απλά αποφάσισε σε μια ημέρα να μου βγάλει όλες μαζί τις βλάβες που έχει βγάλει εδώ και 4 χρόνια ! Δυναμό, σωληνάκι ανάρτησης κομμένο και τρυπημένος σωλήνας απο το ψυγείο νερού !!!!
3 σε 1 απο τότε όλα καλά.
Αρα να χαρείς δεν θα σε ξαναενοχλήσει για πολύ καιρό με οτιδήποτε -
Ο χρήστης scientist έγραψε:
θελώ να μοιραστω μια ατυχη ημερα με το ξανθια μαζι σας...
ξεκιναω την ημερα μπαινοντας στο ξανθια... υστερα απο 20 λεπτά στην κίνηση, μια κυρία, ξεχναει να φρεναρει και ενω ειμαι σταματημενος σε φαναρι μου ριχνει ενα βρόντο...!!! αποτελεσμα, προφυλακτηρας πισω σπασμενος, βασεις προφυλακτηρα στραβες..... τελοσπαντων γινεται η φιλικη δηλωση και η μερα συνεχιζεται....
μεσημερακι και ενω κινουμαι στην αττικη οδο, ακοθω ενα κρατσ απο την πορτα του οδηγου και βλέπω το παραθυρο να εξαφανίζεται μεσα στην πορτα... συνεργειο και πάλι και με ενημερωνουν οτι εχει κοπει το συρματοσχοινο του παραθυρου και επειδη δεν εχουν ανταλλακτικο μου 'μπαταρουν' το παραθυρο με ταινια για να μενει κλειστο....
απογευματακι και ενω ξεκινω για το γυμναστηριο, βλέπω μια πρασινη λιμνουλα κάτω από το αυτοκίνητο (μπροστα).... σωληνάκι αποφάσισε να τρυπήσει και να αδειασει ολα τα LHM υγρα και ετσι δεν εχω ουτε αναρτηση ουτε φρενα.. αποφασισα να μην ξαναβγω απ το σπιτι μου σημερα καθως η μερα δεν ειναι καλη....
αυριο πρωι θα γεμισω το αυτοκινητο υγρα και βουρ για το συνεργειο...
(υπάρχει περιπτωση ολα τα παραπανω να οφείλονται στο τρακαρισμα;;;;; σημειωνω οτι με χτυπησε απο πισω και ο βροντος ηταν δυνατος αλλα να κοπει σωληνακι???? το παράθυρο????)
Αρα δεν το έχω πάθει μόνο εγώ με την δικιά μου !!!!
Λοιπόν για να σου .. ανέβει η διάθεση να σου πω ότι πριν 3 χρόνια ένα ωραίο βράδυ Κυριακής ανάβει το λαμπάκι της μπαταρίας (χμ λέω ύποπτο),
Anyway σκέφτομαι σε λίγο πάω σπίτι οπότε το πρωϊ το πολύ πολύ καλώδια και μετά συνεργέιο!
Ελα ντε που δεν συμφωνούσε και η Ξανθούλα μαζί μου !
Σε απόσταση 1 km απο το σπίτι μου σταματάω σε φανάρι και βλέπω την θερμοκρασία στους περίπου 100 βαθμούς.
Ακούγετε μια φωνή μέσα απο το αυτοκίνητο (ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!) και το ανεβάζω στο πεζοδρόμιο και το σβήνω άμεσα.
Κατεβαίνω και ακούω το βεντιλατέρ να δουλέυει τρελλά, και λέω ΟΚ οδική βοήθεια. Πάω απέναντι να τηλεφωνήσω και βλέπω και μια λιμνούλα κάτω παο το αυτοκίνητο (εκεί σκέφτηκα ότι μάλλον μας άφησε χρόνους).Τελικά δεν ήταν κάτι το τρόμερο, απλά αποφάσισε σε μια ημέρα να μου βγάλει όλες μαζί τις βλάβες που έχει βγάλει εδώ και 4 χρόνια ! Δυναμό, σωληνάκι ανάρτησης κομμένο και τρυπημένος σωλήνας απο το ψυγείο νερού !!!!
3 σε 1 απο τότε όλα καλά.
Αρα να χαρείς δεν θα σε ξαναενοχλήσει για πολύ καιρό με οτιδήποτετο κακο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι ακομη συνεργειο γιατι σωληνακι δεν ειχε ουτε ο συγγελιδης ουτε ο πουλακης ούτε ο απεργης ούτε ο ρουσσακης και το παρηγγειλε απο γαλλία.. ερχεται αυριο μεσημερι... το παραθυρο το εφτιαξαν απο οτι μου ειπαν με αλλαγη του μοτερ του παραθυρου... αυριο το πρωι εχω κανονισει και ραντεβου με τον εμπειρογνώμονα να δει τη ζημια.... μαλλον η τυχη μου γυρνάει....
-
Ο χρήστης citastak έγραψε:
το κακο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι ακομη συνεργειο γιατι σωληνακι δεν ειχε ουτε ο συγγελιδης ουτε ο πουλακης ούτε ο απεργης ούτε ο ρουσσακης και το παρηγγειλε απο γαλλία.. ερχεται αυριο μεσημερι... το παραθυρο το εφτιαξαν απο οτι μου ειπαν με αλλαγη του μοτερ του παραθυρου... αυριο το πρωι εχω κανονισει και ραντεβου με τον εμπειρογνώμονα να δει τη ζημια.... μαλλον η τυχη μου γυρνάει....Αν δεν υπαρχουν σωληνακια για την Ξαντια εγω με την ΒΧ μαλλον δεν εχω καμια ελπιδα να ξαναβρω ανταλλακτικα. Σε λιγο μολις αλλαζει μοντελο θα σταματαν να βγαζουν και ανταλλακτικα
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
το κακο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι ακομη συνεργειο γιατι σωληνακι δεν ειχε ουτε ο συγγελιδης ουτε ο πουλακης ούτε ο απεργης ούτε ο ρουσσακης και το παρηγγειλε απο γαλλία.. ερχεται αυριο μεσημερι... το παραθυρο το εφτιαξαν απο οτι μου ειπαν με αλλαγη του μοτερ του παραθυρου... αυριο το πρωι εχω κανονισει και ραντεβου με τον εμπειρογνώμονα να δει τη ζημια.... μαλλον η τυχη μου γυρνάει....
Αν δεν υπαρχουν σωληνακια για την Ξαντια εγω με την ΒΧ μαλλον δεν εχω καμια ελπιδα να ξαναβρω ανταλλακτικα. Σε λιγο μολις αλλαζει μοντελο θα σταματαν να βγαζουν και ανταλλακτικα
Όσο βρίσκω εγώ ανταλλακτικά μπορείτε να ελπίζετε!!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
το κακο ειναι οτι το αυτοκινητο ειναι ακομη συνεργειο γιατι σωληνακι δεν ειχε ουτε ο συγγελιδης ουτε ο πουλακης ούτε ο απεργης ούτε ο ρουσσακης και το παρηγγειλε απο γαλλία.. ερχεται αυριο μεσημερι... το παραθυρο το εφτιαξαν απο οτι μου ειπαν με αλλαγη του μοτερ του παραθυρου... αυριο το πρωι εχω κανονισει και ραντεβου με τον εμπειρογνώμονα να δει τη ζημια.... μαλλον η τυχη μου γυρνάει....
Αν δεν υπαρχουν σωληνακια για την Ξαντια εγω με την ΒΧ μαλλον δεν εχω καμια ελπιδα να ξαναβρω ανταλλακτικα. Σε λιγο μολις αλλαζει μοντελο θα σταματαν να βγαζουν και ανταλλακτικα
Κωστα ανταλλακτικα απο εδω κι απο κει βρισκω, αλλα ειναι απαραδεκτο να μου λενε οτι αν δεν υπαρχουν κολαρα νερου στην Γαλλία δεν προκειται να ξαναβγάλει το εργοστάσιο. Ήμαρτον μέχρι το 1992 πουλιώταν η ΒΧ, δεν ειναι αντίκα.
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κωστα ανταλλακτικα απο εδω κι απο κει βρισκω, αλλα ειναι απαραδεκτο να μου λενε οτι αν δεν υπαρχουν κολαρα νερου στην Γαλλία δεν προκειται να ξαναβγάλει το εργοστάσιο. Ήμαρτον μέχρι το 1992 πουλιώταν η ΒΧ, δεν ειναι αντίκα.
Ποια ανταλλακτικά θεωρούνται πολύ σπάνια για το ΒΧ?
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Ποια ανταλλακτικά θεωρούνται πολύ σπάνια για το ΒΧ?
όλα
-
Βασικά από προσωπική εμπειρία με τα 2 σωληνάκια βενζίνης που πάνε στην μπεκιέρα και από την εικόνα ενός ανθρώπου που ούρλιαζε στο συνεργείο ( κανα χρόνο πρίν ) γιατί ενα μήνα περίμενε ένα σωληνάκι ανάρτησης για xanthia Ι πριν το facelift και κατάλαβα οτι η Citroen Hellas δεν τα πάει καλά με το στοκ τέτοιου τύπου ανταλακτικών. Εγώ τα περίμενα 2 μήνες παρακαλώ και ενώ είχε έρθει το ένα το άλλο δεν υπήρχε γιατί εν τω μεταξύ είχαν αλλάξει οι κωδικοί και είχε έρθει λάθος ανταλακτικό από Γαλλία και δεν συμμαζεύεται.
Νομίζω πάντως οτι τα εργοστάσια πρέπει να βγάζουν ανταλλακτικά για 20 χρόνια από την στιγμή που λήγει η παραγωγή ενός μοντέλου. -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Βασικά από προσωπική εμπειρία με τα 2 σωληνάκια βενζίνης που πάνε στην μπεκιέρα και από την εικόνα ενός ανθρώπου που ούρλιαζε στο συνεργείο ( κανα χρόνο πρίν ) γιατί ενα μήνα περίμενε ένα σωληνάκι ανάρτησης για xanthia Ι πριν το facelift και κατάλαβα οτι η Citroen Hellas δεν τα πάει καλά με το στοκ τέτοιου τύπου ανταλακτικών. Εγώ τα περίμενα 2 μήνες παρακαλώ και ενώ είχε έρθει το ένα το άλλο δεν υπήρχε γιατί εν τω μεταξύ είχαν αλλάξει οι κωδικοί και είχε έρθει λάθος ανταλακτικό από Γαλλία και δεν συμμαζεύεται.
Νομίζω πάντως οτι τα εργοστάσια πρέπει να βγάζουν ανταλλακτικά για 20 χρόνια από την στιγμή που λήγει η παραγωγή ενός μοντέλου.Πόσο κοστίζουν?
-
Κώστα θα σε γελάσω. Αύριο το πρωί θα ψάξω την απόδειξη και θα σου πώ
-
Κώστα για το σωληνακι του αμί που εψαχνες παλιοτερα ρωτάς?
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
Κώστα για το σωληνακι του αμί που εψαχνες παλιοτερα ρωτάς?όχι!
Για αυτά που λέτε ότι είναι σπάνια σε ΒΧ, Xantia κλπ κλπ -
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
όχι!
Για αυτά που λέτε ότι είναι σπάνια σε ΒΧ, Xantia κλπ κλπΚωστα δεν δικαιολογητε να μην εχει στοκ η Σιτροεν ελλας εοιστροφες αναρτησης μιας οπως εχω γραψει πιο πανω θελουν αλλαγμα στα 10 χρονια. Και ο Καρυάδης μου το είπε αυτό. Δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβοί, θα βρω τις αποδειξεις αυριο να σου πω. Παντως οι σωληνες του νερου για το ΒΧ δεν υπάρχουν πλεον (τουλαχιστον για 16ν)
-
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
όχι!
Για αυτά που λέτε ότι είναι σπάνια σε ΒΧ, Xantia κλπ κλπΚωστα δεν δικαιολογητε να μην εχει στοκ η Σιτροεν ελλας εοιστροφες αναρτησης μιας οπως εχω γραψει πιο πανω θελουν αλλαγμα στα 10 χρονια. Και ο Καρυάδης μου το είπε αυτό. Δεν ειναι ιδιαίτερα ακριβοί, θα βρω τις αποδειξεις αυριο να σου πω. Παντως οι σωληνες του νερου για το ΒΧ δεν υπάρχουν πλεον (τουλαχιστον για 16ν)
Απλά ρωτάω από περιέργεια γιατί δεν ήξερα πόσο έχουν.
Αν είναι φτηνοί καλύτερα κάποιος να τους έχει στο στοκ του δηλαδή για ώρα ανάγκης...
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
όχι!
Αν είναι φτηνοί καλύτερα κάποιος να τους έχει στο στοκ του δηλαδή για ώρα ανάγκης...
Πλεον ειναι ολοι καινουριοι οποτε για δεκα χρονια ειμαι οκ
Αν πανε ολα καλα και την κρατησω την ΒΧ θα στοκαρω αρκετα πραγματα. -
Ο χρήστης chrmes έγραψε:
όχι!
Αν πανε ολα καλα και την κρατησω την ΒΧ θα **στοκαρω **αρκετα πραγματα.Ελπίζω τουλάχιστον να μην στοκάρεις κυριολεκτικά όπως εγώ το Ami!
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
όχι!
Αν πανε ολα καλα και την κρατησω την ΒΧ θα **στοκαρω **αρκετα πραγματα.Ελπίζω τουλάχιστον να μην στοκάρεις κυριολεκτικά όπως εγώ το Ami!
Οχι θα το παω φαναρτζη
-
Παιδιά, λίγη αυτοσυγκράτηση με τα nested quotes παρακαλώ. Είναι πολύ σπαστικό να σκρολάρεις συνέχεια για να διαβάσεις μία γραμμή τη φορά!
Κατά κανόνα όταν απαντάτε στο τελευταίο μήνυμα δεν χρειάζεται quote εκτός κι αν θέλετε να τονίσετε κάποιο μέρος του. Όταν απαντάτε σε κάποιο προηγούμενο καλό είναι να αφαιρείτε τα quotes που περιείχε αυτό.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Παιδιά, λίγη αυτοσυγκράτηση με τα nested quotes παρακαλώ. Είναι πολύ σπαστικό να σκρολάρεις συνέχεια για να διαβάσεις μία γραμμή τη φορά!Κατά κανόνα όταν απαντάτε στο τελευταίο μήνυμα δεν χρειάζεται quote εκτός κι αν θέλετε να τονίσετε κάποιο μέρος του. Όταν απαντάτε σε κάποιο προηγούμενο καλό είναι να αφαιρείτε τα quotes που περιείχε αυτό.
Ευχαριστώ.
Εγώ ήθελα να τονίσω την λέξη 'στοκάρω' και την έβαλα και με bold!
-
Κόστος σωλήνων βενζίνης : 8,36 ευρώ.
CITROËN FORUM