-
Αντι για το QQ γιατι δε κοιτας το juke???
-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Αντι για το QQ γιατι δε κοιτας το juke???- Πολυ μικρους χωρους για οικογενεια (250 lt χωρος αποσκευων!!!)
- Πολυ 'φρεσκο' ακομη για να το εμπιστευτεις...
- Και σημαντικοτερο, δεν μου αρεσει καθολου συνολικα σαν σχεδιασμος χωρις αυτο να σημαινει οτι λεω οχι σε
extreme σχεδια αυτοκινητων. Το Juke ομως δε μου καθεται καλα... Γούστα ειναι αυτα.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
- Πολυ μικρους χωρους για οικογενεια (250 lt χωρος αποσκευων!!!)
- Πολυ 'φρεσκο' ακομη για να το εμπιστευτεις...
- Και σημαντικοτερο, δεν μου αρεσει καθολου συνολικα σαν σχεδιασμος χωρις αυτο να σημαινει οτι λεω οχι σε
extreme σχεδια αυτοκινητων. Το Juke ομως δε μου καθεται καλα... Γούστα ειναι αυτα.
Πασο τοτε απλα ειπα σαν ποιο φρεσκο οχημα γιαυτο.Ουτε εμενα μ'αρεσει.
-
Ο χρήστης i30mania έγραψε:
2. Πολυ 'φρεσκο' ακομη για να το εμπιστευτεις...Στα ηλεκτρονικά του και κατασκευαστικά δεν είναι κάτι καινούριο. Τα περισσότερα μέρη του δοκιμασμένα είναι από άλλα μοντέλα. Μηχανικά και το QQ πλέον είναι ίδιο (από πέρσι τον Σεπτέμβρη στην Ευρώπη/Δεκέμβρη στην Ελλάδα). Του έβαλαν τον Euro5 1,6 με 117hp και όχι αυτόν που είχε το προf/l αλλά και τα αρχικάf/l με τα 115hp. Ο ίδιος στην ουσία με τον προηγούμενο, αλλά με βελτιώσεις.
-
Αντι για το QQ γιατι δε κοιτας το juke???σωστοοοος! απο το ανοστο κασκαι καλυτερα το ιδιαιτερο τζουκ!
-
Ο χρήστης theo13 έγραψε:
σωστοοοος! απο το ανοστο κασκαι καλυτερα το ιδιαιτερο τζουκ!
Το Juke ειναι ιδιαιτερο αλλα μαλλον δε μπορει να ικανοποιησει τις οικογενειακες αναγκες οπως μπορει το QQ στη περιπτωση του φιλου.
-
Στα του διλλήματος σου να πάρεις όποιο σου αρέσει περισσότερο. Αν θέλεις όμως πες μας τι αναγκες θέλεις να καλύπτεις
Ενας φίλος μόλις πλήρωσε 27,000 για ένα Tiguan 4X2
Εγώ το θεωρώ υπερβολικό κυριώς στα λεφτα, σε θέμα οδηγικής συμπεριφοράς, f/l, μικρο πορτ μπαγκαζ και κρέμασμα στις υψηλές στροφές αλλά δεν κατάφερα να τον μεταπείσω. Επίσης είναι βαριά αμαξώματα και ζορίζονται δίσκοι-πλατώ.
Eγώ έχω το Yeti 1.2 4χ2 συνειδητά για αμάξι πόλης, σουπερ μαρκετ, νησια κλπ αντι για polo. Αυτο το στυλ αυτοκινήτων για τα δικά μου οδηγικά γούστα δεν κάνει για το βασικό σου αυτοκίνητο!
Για δεύτερο είναι μια χαρά
Πόσο μάλλον που ακούω να τα παίρνουν και νεοι γονεις που θέλουν καρότσια κλπ κλπ.
Θεωρώ ότι σε ΕΟ και επαρχιακούς δρόμους αυτα τα ψηλούτσικα, στενα, προσθιοκίνητα είναι 'δυσκολα'
Δεν μπορείς να φτάνεις σε αυτά τα λεφτά και να αγνοείς τα Passat, Avensis και ένα σωρό άλλα αυτοκίνητα.Όταν κάνεις το πρώτο τεστ αποφθγής εμποδίου στην ΕΟ ή δυνατό φρενάρισμα τότε θα καταλάβεις πόσο καλύτερα συμπεριφέρεται πχ ένα avensis από 1 Tiguan
Αν μου πειτε για 4Χ4 αλλάζει η ιστορια, όπου εκει κοιτάμε για την χρηση 4χ4 μιλάμε, τι λάστιχα θα φοράμε και μετά τι έχει το μενου? κροκκάλα, λάση, φουσκωτό, τροχόσπιτο κλπ. κλπ. ή πεζοδρομιο και 1εκ χιονι?
MARKETING IS THE GOD
-
σωστοοοος! απο το ανοστο κασκαι καλυτερα το ιδιαιτερο τζουκ!
Το Juke ειναι ιδιαιτερο αλλα μαλλον δε μπορει να ικανοποιησει τις οικογενειακες αναγκες οπως μπορει το QQ στη περιπτωση του φιλου.
ε οχι και juke ρε παιδια πολυ ιδιαιτερο, όποτε το βλεπω δρομο νομιζω οτι με αυτοτ ο αμαξι κατι δεν παει καλα...
το qashqai πολυ ομορφότερο, qashqai που τα σπαει... -
Ο χρήστης evita έγραψε:
Καλημέρα παιδιά.
Είμαι σε δίλημμα για αγορά αυτοκινήτου!
Βασανίζομαι ανάμεσα σε δύο μοντέλα τζιποειδή- στο νισσαν quasquai 4x2 1.6 accenta
- στο tiguan vw 4x2 1.4 TSI
To δεύτερο είναι ακριβότερο αλλά με μικρή διάφορα.
Παρακαλώ σε όποιους τα έχουν οδηγήσει να με βοηθήσουν στην επιλογή μου. Από άποψη μηχανικών προβλημάτων,κατανάλωσης, ασφαλούς οδήγησης και άλλα γενικά χαρακτηριστικά.
Ευχαριστώ πολύ για κάθε άποψη!
Απο μηχανικα προβληματα δεν εβγαλαν κατι ιδιαιτερο. Κατανάλωση (για τα δικα μου δεδομενα) το τιχουαν εχει καλυτερη λογω 6ταχυτου κιβωτιου (εξαρταται απο το στυλ οδηγησης παντως). Ασφαλη ειναι και τα δυο, τοσο σε αστερια, οσο και σε φρενα. Επιδοσεις, ελαφρα καλυτερες το tiguan. Χωρους καλυτερους το qq. Ποιοτητα καλυτερη το τιχουαν. Πολυ φτηνοτερα σερβις το qq.
Για τα υπολοιπα που ακουστηκαν, το juke ειναι τραγικο σε χωρους, τα σχολια για την συμπεριφορα του πισω αξονα του qq ειναι υπερβολικα, αδυνατω να πιστεψω οτι το αβενσις ειναι τοσο καλυτερο οδηγικα απο το τιχουαν, το qq δεν ειναι βαρυτερο απο ενα φοκους, τα qq & tiguan ειναι μισο μετρο κοντυτερα απο αβενσις και πασατ, και θεωρω τραγικα ασχημα και opel τα μεριβα / ζαφειρα μελα / κλπ για να τα προτιμησω, ενω το μοναδικο τους πλεονεκτημα (χωροι γηπεδου γκολφ) ειναι αχρηστοι στο 95% των μετακινησεων.
-
Θα συμφωνήσω με πολλά από όσα ανέφεραν οι προηγούμενοι, ωστόσο επειδή το δίλημμα που θέτεις είναι συγκεκριμένο, η άποψή μου είναι πως το qashqai είναι πολύ πιο 'τίμιο'. Το σηματάκι της vw το πληρώνεις 'παπορίσιο', ιδιαίτερα εν Ελλάδι, σε κάθε σχεδόν επίπεδο. Και αυτό στο λέει ένας άνθρωπος που δεν 'το πάει' το qashqai...
ΔΙΛΗΜΜΑ QUASQUAI VS TIGUAN