-
Ο χρήστης eleos έγραψε:
Να ρωτησω και κατι αλλο. Η εγγυηση ισχυει παντου? Για παραδειγμα αν φερω ενα αμαξι του 2008 και εχει αλλα 2 χρονια εγγυηση θα ισχυει και για την Ελληνικη αντιπροσωπια?
Αν δεν ειναι η εργοστασιακη εγγυηση δεν νομιζω οτι ισχυει παντου.
Ναι για εργοστασιακη μιλαω. Για παραδειγμα αν δεν κανω λαθος η ford εδινε 5 χρονια εγγυηση οποτε αν αγορασω ενα αμαξι του 2008 θα εχω αλλα 2 -3 χρονια εγγυηση.
Και στην Γερμανια εδινε τοση εγγυηση;Σιγουρα στα χαρτια του αυτοκινητου θα γραφει αν η εγγυηση ειναι πανευρωπαϊκη.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Να ρωτησω και κατι αλλο. Η εγγυηση ισχυει παντου? Για παραδειγμα αν φερω ενα αμαξι του 2008 και εχει αλλα 2 χρονια εγγυηση θα ισχυει και για την Ελληνικη αντιπροσωπια?
Αν δεν ειναι η εργοστασιακη εγγυηση δεν νομιζω οτι ισχυει παντου.
Ναι για εργοστασιακη μιλαω. Για παραδειγμα αν δεν κανω λαθος η ford εδινε 5 χρονια εγγυηση οποτε αν αγορασω ενα αμαξι του 2008 θα εχω αλλα 2 -3 χρονια εγγυηση.
Και στην Γερμανια εδινε τοση εγγυηση;Σιγουρα στα χαρτια του αυτοκινητου θα γραφει αν η εγγυηση ειναι πανευρωπαϊκη.
Λογικα ναι, γιατι αν δεις στις περισσοτερες αγγελιες του 2007-8 λενε οτι εχει 2 χρονια ακομα εγγυηση
-
Ναι αλλα ειναι πανευρωπαικη;Μπορει να ειναι οπως εδω που τα επιπλεον χρονια ειναι απο ασφαλιστικη εταιρια.Πχ η Τογιοτα εδινε 7 χρονια στην Ελλαδα ενω στην Αγγλια εδινε 3 χρονια.
-
δηλαδη για να καταλαβω εστω οτι εχω βρει ενα αυτοκινητο euro 5 italia kai εχει εκει 21000 ευρω αυτο για να το εκτελεωνισω εδω ποσο θα μου στοιχησει περιπου? το αμαξι ειν αι αλφα ρομεο 159 πετρελαιο 2000 κυβικα με ρυπυς 139g/κμ poy shmainei oτι θα πληρωνω και λιγα τελη κυκλοφοριας.
-
Φιλε μου δενε χει σημασια ποσο το αγορασες.
Εχουν μια περιπλκη εξισωση και αυτοι υπολογιζουν την εργοστασιακη(καινουργιο) η χονδρικη (μεταχειρισμενο) εστω και αν το αγορασες πολυ φτηνο ακομα πληρωνεις με τα δικα τους νουμερα.Να ενας συνδεσμος:
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
Φυσικα δεν εχω την παραμικρη ιδεα ποσο συχνα ανανεωνεται και αν αυτα ισχυουν.
-
Με το φόρο πολυτελείας ΙΧ τι γίνεται? στο λινκ που δίνεις φίλε τιτσατακι δεν τον αναφέρει καθόλου όπως είδα. Αλλά σίγουρα ισχύει βλέπε http://www.autotriti.gr/data/magazine/viewthema/38859_26368.asp και αλλάζει από μέρα σε μέρα με υπ. απόφαση.
-
Ο χρήστης ysitar έγραψε:
Με το φόρο πολυτελείας ΙΧ τι γίνεται? ...... αλλάζει από μέρα σε μέρα με υπ. απόφαση.Επειδή κανένας πλέον δεν ξέρει τι γίνεται, για αυτό και η 'σιγή ιχθύος'.
Αν επιμένεις για αγορά αυτοκινήτου απο το εξωτερικό φέτος, ρώτα εκτελωνιστή.
Χοντρά-χοντρά: Αν το αυτοκίνητο δεν είναι κάτω απο 1929cc, 2ετίας τουλάχιστον και -πλέον- Euro 5 (τα 2 τελευταία δύσκολα συνδυάζονται με μιά καλή τιμή αγοράς στο εξωτερικό), ξέχνα το. Εκτός αν βρείς αυτοκίνητο στο 60% της τιμής ίδιου μτχ στην Ελλάδα και οπωσδήποτε όχι πάνω απο 1929cc.
Είπαμε: Απο το 2012 ξαναβλέπουμε για εισαγωγή. -
παιδια να ρωτησω αν ξερετε......γινεται να εκτελωνιστει δεξιοτιμονο αμαξι και να βγαλει κανονικα Ελληνικες πινακιδες?????
-
Ο χρήστης leoluton έγραψε:
παιδια να ρωτησω αν ξερετε......γινεται να εκτελωνιστει δεξιοτιμονο αμαξι και να βγαλει κανονικα Ελληνικες πινακιδες?????Γιατι οχι;
-
καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να φέρω αυτοκίνητο από Ελβετία. Δεν θα γίνει αγορά, το παραχωρεί η αδελφή της που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, στην αρραβωνιαστικιά μου, WV Polo 2005 νομίζω. Απορίες. Τι έξοδα προκύπτουν; Θα πρέπει να πληρώσουμε τελωνείο και όλα τα συναφή παρ' όλο που δεν υπάρχει συναλλαγή;
-
Σήμερα το απόγευμα, παρκαρισμένη σε κάθετο της Μεσογείων, πρίν την Κατεχάκη, Μercedes E 200 k σε άριστη κατάσταση, με προσωρινές Γερμανικές πινακίδες (αυτές με την κίτρινη ρίγα στο τέλος και την ημερομηνία) , ΛΗΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ 10/07/08, ημερομηνία στην οποία έπρεπε ή να ξαναεξαχθεί ή να εκτελωνιστεί.
Κανένα 'οργανο' δεν το βλέπει, να βουτήξει τον απατεώνα ???
Αν και αμφιβάλλω ότι καταλαβαίνουν τι πινακίδα είναι αυτή και πως μπορούν να τη 'διαβάσουν'!!! -
Καλά χαλάρωσε Στην παλιά γειτονιά μου κυκλοφορούσε Grand Cherokee με γερμανικές που είχαν λήξει 10 χρόνια και μόνιμα διπλοπαρκαρισμένο: φιλοσοφία ζωής = στα π@π@ρι@ μου.
-
Ο χρήστης kathiki έγραψε:
καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να φέρω αυτοκίνητο από Ελβετία. Δεν θα γίνει αγορά, το παραχωρεί η αδελφή της που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, στην αρραβωνιαστικιά μου, WV Polo 2005 νομίζω. Απορίες. Τι έξοδα προκύπτουν; Θα πρέπει να πληρώσουμε τελωνείο και όλα τα συναφή παρ' όλο που δεν υπάρχει συναλλαγή;Δεν μπορείς καν να το εκτελωνίσεις γιατί δεν είναι euro5
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
καλησπέρα, θέλω να κάνω μια ερώτηση. Θέλω να φέρω αυτοκίνητο από Ελβετία. Δεν θα γίνει αγορά, το παραχωρεί η αδελφή της που ζει και εργάζεται στην Ελβετία, στην αρραβωνιαστικιά μου, WV Polo 2005 νομίζω. Απορίες. Τι έξοδα προκύπτουν; Θα πρέπει να πληρώσουμε τελωνείο και όλα τα συναφή παρ' όλο που δεν υπάρχει συναλλαγή;
Δεν μπορείς καν να το εκτελωνίσεις γιατί δεν είναι euro5
Φυσικα και μπορει να το εκτελωνισει, με τη διαφορα πως φορολογικα θα αντιμετωπιστει οπως τα ΕU3 μεχρι πριν λιγο καιρο (η απαγορευση ισχυει για τα καινουρια αυτοκινητα βασει οδηγιας της ΕΕ) και ναι θα πρεπει να πληρωθουν τεη ταξινομησης και φπα προκειμενου να βγαλει πινακιδες και να κυκλοφορει νομιμα στην Ελλαδα. Δες αυτο το λινκ ειναι πολυ κατατοπιστικο http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
Οπως εχει γραφτει ομως πολλακις στο παρον θεμα, παιζεται πολλη βρωμια στα τελωνεια οποτε το καλυτερο θα ηταν να βρεις εναν εκτελωνιστη να σου κανει τη δουλεια εναντι καποιας αμοιβης, για να μη σου ζητανε 'δωρακια' οσοι θα βρεθουν στο δρομο σου...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Καλά χαλάρωσε Στην παλιά γειτονιά μου κυκλοφορούσε Grand Cherokee με γερμανικές που είχαν λήξει 10 χρόνια και μόνιμα διπλοπαρκαρισμένο: φιλοσοφία ζωής = στα π@π@ρι@ μου.Και εγω αυτο λεω ψυχραιμια
Δεν σκοτωσανε κανενος τον πατερα η τιποτα τραγικο...πχ:
Το καλοκαιρι ειχα ερθει στην Ελλαδα και ημουν σε ενα χωριο στην Κεφαλονια και ενας κουμπαρος εμφανιζοταν στην τοπικη παραλια με ενα παλαιο (μιλαμε 20αετιας και βαλε) Μερσεντες με πετρελαιο με Αμερικανικες πινακιδες απο Νεα Υορκη ληγμενες χωρις αυτοκολητα(και αυτοκολητο απο ΚΤΕΟ ΗΠΑ/Νεας Υορκης). Λετε οτι ο μαγκας ενδιαφεροταν για τιποτα; Δεν νομιζω... -
Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ η ερώτηση μου αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα και το αν ισχύει το κόστος μηδέν για τον εκτελωνισμό ενός μεταχειρισμένου από ευρωπαική χώρα?Επίσης με ποιον τρόπο θεωρούνται υβριδικά,εννοώντας ότι π.χ. το BMW X6ACTIVE HYBRID ή η MERCEDES S400 HYBRID εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία? Και αν γνωρίζει κάποιος αν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας και για τα υβριδικά μοντέλα και αν είναι πληρωτέος άμεσα ή με την κατάθεση της δήλωσης?
Ευχαριστώ προκαταβολικά -
Ο χρήστης napet1 έγραψε:
Παιδιά καλησπέρα, είμαι καινούργιος στο φόρουμ η ερώτηση μου αφορά τα υβριδικά αυτοκίνητα και το αν ισχύει το κόστος μηδέν για τον εκτελωνισμό ενός μεταχειρισμένου από ευρωπαική χώρα?Επίσης με ποιον τρόπο θεωρούνται υβριδικά,εννοώντας ότι π.χ. το BMW X6ACTIVE HYBRID ή η MERCEDES S400 HYBRID εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία? Και αν γνωρίζει κάποιος αν επιβάλλεται φόρος πολυτελείας και για τα υβριδικά μοντέλα και αν είναι πληρωτέος άμεσα ή με την κατάθεση της δήλωσης?
Ευχαριστώ προκαταβολικάΦυσικα και θα παρεις την S 400 Hybrid νομιζω πως ο φορος ειναι στο μισο επειδη ειναι υβριδικα. Θα σε διαφωτισει καποιος αλλος συνφορουμιτης καλυτερα.
-
Μπορει καποιος που γνωριζει και ,δε θα τον βαλω σε κοπο να ψαχνει, ποσο στοιχιζει πλεον ο εκτελωνισμος-πινακιδες ενος 2λιτρου προδιαγραφων euro 2 μοντελου, μεσα '90s?
-
Το μονο standard ειναι το ποσοστο τελους ταξινομησης που διαμορφωνεται στο 216%. Θα εχει ομως σημαντικη απομειωση λογω χιλιομετρων οποτε ψαξ'το
Βασικα το κλειδι ειναι να μαθεις την τιμη cif (δεν εχω βρει καμια στο ιντερνετ, στα τελωνεια ομως εχουν τεραστιο αρχειο) και υπολογιζεις ευκολα το τελος αφου βεβαια κατανοησεις οσα γραφει το παρακατω σαιτ (τοσες φορες που το εχω δωσει μαλλον πρεπει να το βαλω για υπογραφη )
http://www.gsis.gr/teloneia/xrisimes_pl ... k/efk5.htm
-
Παιδιά καλησπέρα.
Να ρωτησω κατι απλό γιατί δεν μπορώ να βγάλω ακρη
Αν θελήσω να αγοράσω ένα αυτοκίνητο παλιό απ εξω το οποίο ομως απλά μου αρέσει να το εχω στο γκαράζ μου(γιατι ετσι είναι παλιό το βρηκα τζαμπα και έχω έρωτα μαζι του) και να μην το μετακινώ,μπορώ?ή θα πρεπει να πληρώσω ενα σωρό χαρατσια για το τπτ παλι?
Και αν γίνεται ποια είναι η διαδικασία?απλά το περνάω απ τα συνορα με ξενες πινακίδες και μετα το αφήνω σπιτι μου,ή πρεπει να δηλώσω κατι κάπου?
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.