-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν συντρέχει λόγος αποταμίευσης , αφού μάλλον θα αυτοκτονήσεις πρίν γεράσεις .
Είναι τυχαίο το ποσοστό αυτοκτονιών άραγε ?Ρωτείστε τα 'θύματα' του greek kamaki Σουηδέζες που έμειναν μόνιμα στα νησιά μας , αν θα ξαναγύριζαν εκεί .
Κανε λιγο υπομονη κ θα δεις που θα τους ξεπερασουμε ,ηδη η Εθνικη καταθλιψη ειναι γεγονος ,την συνεχεια φανταζομαι την γνωριζεις .
Παντως οτι κ να γινει ,εγω εδω θα μεινω -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Κανε λιγο υπομονη κ θα δεις που θα τους ξεπερασουμε ,ηδη η Εθνικη καταθλιψη ειναι γεγονος ,την συνεχεια φανταζομαι την γνωριζεις .
Παντως οτι κ να γινει ,εγω εδω θα μεινωΓιά εμάς είναι προσωρινό . αλλά γιά εκείνους είναι μόνιμο .
-
Ερωτήσεις: εγώ μπορώ να βρω κάπως την κάτοψη της πυλωτής που θα φαίνονται καθαρά οριοθετημένες οι θέσεις πάρκινγκ?
Επίσης κάθε θέση πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο μέσα ανεξαρτήτως μεγέθους, σωστά? -
Μπορείς να πάς στην πολεοδομία και να ζητήσεις τον φάκελο της αδείας.
Θα σου ζητήσουν τον αριθμό αδείας. Αν δεν τον έχεις πρέπει να το βρείτε με την οδό και τον αριθμό. Συνήθως γκρινιάζουν αλλά μπορούν να τον βρουν.
Εκεί θα έχει τις νόμιμες θέσεις της πυλωτής... -
Πιθανότατα θα ήταν συνημμένη στην πράξη σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών...οπότε αν βρεις το συμβόλαιο αυτό, θα έχει το τοπογραφικό ο συμβολαιογράφος που το συνέταξε (ή αυτός που διατηρεί το αρχείο του).
Αλλιώς μπορείς να βρεις τα τοπογραφικά από την πολεοδομία.
Edit: βλ. το ακριβώς από πάνω post για λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία στην πολεοδομία. Στη Θεσ/νίκη τα ευρετήρια τουλάχιστον είναι παρατημένα σε ένα τραπέζι και ψάχνεις μόνο σου, φαντάζομαι και εκεί που βρίσκεσαι δεν θα είναι πολύ διαφορετικά
-
thanks παιδιά!
Θα μου τον δώσουν όμως? Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης. -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
thanks παιδιά!
Θα μου τον δώσουν όμως? Εγώ δεν είμαι ιδιοκτήτης.εισαι οτι δηλωσεις
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
thanks παιδιά!
Nα δηλώσω υπουργός να μου φέρουν σπίτι αν είναι τότε.
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
thanks παιδιά!
Nα δηλώσω υπουργός να μου φέρουν σπίτι αν είναι τότε.
Αν μοιάζεις με κανέναν από τους υπουργούς...
Δε νομίζω ότι πρέπει να είσαι ιδιοκτήτης. Μία φορά με έχουν ρωτήσει ιδιότητα αλλά όχι για να πάρω σχέδια από το αρχείο αλλά για να καταθέσω φάκελο νέας άδειας.
Δεν ξέρω σε ποια πολεοδομία ανήκει το ακίνητο σου αλλά στις περισσότερες της Αθήνας η κατάσταση είναι για γέλια..(και για κλάματα για όποιον καίγεται να εξυπηρετηθεί ) -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
@Nozomi + υπολοιποι Θαυμαστες των βορειο ευρωπαιων πειτε μας η μαλλον να μας θυμιζετε και τι μενει για αποταμιευση στους κατοικους εκει μετα απο τους γνωστους συντελεστες φορου... και μη δυνατοτητα φοροαποφυγης που εδω ειναι σε ακμη το ειδος..
Δεν συντρεχει λογος αποταμιευσης εκει ,ειναι τοσο απλο .Μακαρι το συστημα τους να το ειχαμε κ εμεις κ σε πληροφορω ειναι πολυ πιο δικαιο απο το δικο μας .
Κανε ενα ταξειδι μεχρις εκει.. η ρωτα ενα Σουηδο - Σουηδη... για το που θελει να μενει... ακομα και την Μεση Ανατολη προτιμανε!!!! και οι γονεις και τα παιδια τους... αρκετα παραδειγματα περαν των 'καμακιων' που αναφερθηκαν..
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερωτήσεις: εγώ μπορώ να βρω κάπως την κάτοψη της πυλωτής που θα φαίνονται καθαρά οριοθετημένες οι θέσεις πάρκινγκ?
Επίσης κάθε θέση πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο μέσα ανεξαρτήτως μεγέθους, σωστά?Αν τα έχεις καλά με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που μένεις, νομίζω οτι μια καλή αρχή θα ήταν να του ζητήσεις το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας (ακόμη καλύτερα της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, ΑΝ το έχει). Έτσι θα δεις σε πρώτη φάση πόσες είναι οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης και σε ποιά διαμερίσματα αντιστοιχούν. Αν γνωρίζεις τον αριθμό της οικοδομικής αδείας του κτηρίου, το πιθανότερο είναι να συγκεντρώσεις την ίδια πληροφορία και στο αρχείο της πολεοδομίας.
Αν σε έναν χώρο μπορούν να σταθμεύσουν δύο αυτοκίνητα, τότε αυτός ο χώρος είναι δυο θέσεις στάθμευσης - κοινώς μια θέση για κάθε αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
@Nozomi + υπολοιποι Θαυμαστες των βορειο ευρωπαιων πειτε μας η μαλλον να μας θυμιζετε και τι μενει για αποταμιευση στους κατοικους εκει μετα απο τους γνωστους συντελεστες φορου... και μη δυνατοτητα φοροαποφυγης που εδω ειναι σε ακμη το ειδος..
Δεν συντρεχει λογος αποταμιευσης εκει ,ειναι τοσο απλο .Μακαρι το συστημα τους να το ειχαμε κ εμεις κ σε πληροφορω ειναι πολυ πιο δικαιο απο το δικο μας .
Κανε ενα ταξειδι μεχρις εκει.. η ρωτα ενα Σουηδο - Σουηδη... για το που θελει να μενει... ακομα και την Μεση Ανατολη προτιμανε!!!! και οι γονεις και τα παιδια τους... αρκετα παραδειγματα περαν των 'καμακιων' που αναφερθηκαν..
Παρεξηγησες ,δεν εγραψα ποτε οτι θελω να ζησω εκτος Ελλαδος ,,αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αναγνωριζουμε οτι υπαρχουν χωρες με καλυτερη οργανωση κ καλυτερες υπηρεσιες απο την δικη μας .
Αλλωστε γι αυτο εγραψα εδω θα μεινω -
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Επίσης κάθε θέση πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο μέσα ανεξαρτήτως μεγέθους, σωστά?Oι θέσεις στάθμευσης διαμορφώνονται με δύο τρόπους .
- στην άδεια κατασκευής , όπου εμφανίζονται στην κάτοψη του επιπέδου που βρίσκονται συνήθως υπογείου η και πιλοτης και επίσης με συμβολαιογραφική δήλωση γκαράζ που μεταγράφεται και συμπεριλαμβάνεται στην άδεια .
- Στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που γίνεται σε συμβολαιογράφο μετά την έκδοση της άδειας και πριν την έναρξη της ανέγερσης , όπου εμφαίνονται πάλι οι θέσεις στο σχέδιο του αντίστοιχου επιπέδου που συνοδεύει την σύσταση .
Υπάρχει περίπτωση να διαφέρουν τα δύο σχέδια και αυτό που καθορίζει την πραγματικότητα είναι της σύστασης , αφού με βάση αυτή γίνονται οι πωλήσεις των διαμερισμάτων κλπ χώρων .
Αρα τυπικά γιά να τα βρείς οι δρόμοι είναι 2.
Ο πολεοδομικός δρόμος είναι δύσκολος .
Πρέπει να ξέρεις σε ποιανού το όνομα βγήκε η άδεια , ποιόν χρόνο βγήκε και να βρείς από το ευρετήριο τον αριθμό αδείας .Ενας άλλος τρόπος που μπορεί αν είσαι τυχερός είναι , να πας στην ΔΕΗ και με τον αριθμό του ρολογιού σου να βρείς τον φάκελλο της οικοδομής και εκεί υπάρχει αντίγραφο της άδειας , ώστε να μάθεις τον αριθμό της και να πας μετά πολεοδομία γιά τα σχέδια . Το ίδιο μπορεί να παίξει και στην ΕΥΔΑΠ .
Δεν είμαι σίγουρος όμως αν θέλουν η μπορούν να σου το δείξουν .Γιά τον άλλο δρόμο η εύρεση του συμβολαιογράφου είναι δυσκολότερη .
Αν έχει κτηματολόγιο η περιοχή , ίσως βρείς άκρη από εκεί .
Εαν θέλει να σε βοηθήσει ο ιδιοκτήτης σου μπορεί να γίνουν όλα πιό εύκολα .Σε κάθε θέση καθορίζονται πόσα αυτοκίνητα παρκάρουν εκεί από το ίδιο το σχέδιο .
Παρεξηγησες ,δεν εγραψα ποτε οτι θελω να ζησω εκτος Ελλαδος ,,αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αναγνωριζουμε οτι υπαρχουν χωρες με καλυτερη οργανωση κ καλυτερες υπηρεσιες απο την δικη μας .
Αλλωστε γι αυτο εγραψα εδω θα μεινωΕκεί είναι το θέμα .
Σίγουρα μπορεί να έχουν καλύτερη οργάνωση και υπηρεσίες από εμάς και λογικό είναι , αφού μιλάμε γιά χώρες με ειρήνη πάνω από 500 χρόνια , με μηδενικό κόστος εξοπλισμών , με μικρή πυκνότητα πληθυσμού και με πλούσιους φυσικούς πόρους επίγειους και υπόγειους , αλλά σημασία έχει το κόστος αυτών των παροχών .Δηλαδή αν εμείς κυκλοφορούμε με χιουντάι και τα πληρώνουμε σαν χιουντάι , ενώ αυτοί κυκλοφορούν με μερσεντές , αλλά τις πληρώνουν σαν φερράρι , ποιοί είναι σε καλύτερη μοίρα ?
Αυτή είναι η αλήθεια και το πραγματικό θέμα .
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Επίσης κάθε θέση πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο μέσα ανεξαρτήτως μεγέθους, σωστά?Αν τα έχεις καλά με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που μένεις, νομίζω οτι μια καλή αρχή θα ήταν να του ζητήσεις το συμβόλαιο της αγοροπωλησίας (ακόμη καλύτερα της σύστασης οριζοντίων ιδιοκτησιών, ΑΝ το έχει). Έτσι θα δεις σε πρώτη φάση πόσες είναι οι νόμιμες θέσεις στάθμευσης και σε ποιά διαμερίσματα αντιστοιχούν. Αν γνωρίζεις τον αριθμό της οικοδομικής αδείας του κτηρίου, το πιθανότερο είναι να συγκεντρώσεις την ίδια πληροφορία και στο αρχείο της πολεοδομίας.
Αν σε έναν χώρο μπορούν να σταθμεύσουν δύο αυτοκίνητα, τότε αυτός ο χώρος είναι δυο θέσεις στάθμευσης - κοινώς μια θέση για κάθε αυτοκίνητο.
thanks.
-
Στη Σουηδία έζησα περίπου ένα χρόνο το 1997-8 και δεν μου έκανε εντύπωση σαν ακριβή η διαβίωση.... (σε σχέση με την Αγγλία όπου ζούσα τότε).
Επειδή όπως ήδη αναφέρθηκε έκταση έχουν και είναι λίγοι και γενικά δεν μένουν στο κέντρο της πόλης αλλά σε προάστια κοντά σε λίμνες και δάση και με διαφορετικές κοινωνικές συνήθειες και κώδικες. Ανάλογα είναι και τα σπίτια τους.
Και δεν αυτοκτονούν τόσο όσο νομίζουμε και στην πράξη η Σουηδέζες δεν είναι ούτε τόσο όμορφες ούτε όσο εύκολες νομίζουμε.Τα ξύλινα σπίτια είναι εξαιρετικά αντισεισμικά και μονωτικά το μειονέκτημά τους είναι ότι είναι πιο δύσκολο να έχεις πολλούς ορόφους. Υστερούν σε διάρκεια ζωής (το τσιμεντένιο είναι για πάντα) και στους ανεμοστρόβιλους (που δεν μας νοιάζει εδώ) και ανάλογα με την ποιότητά τους στην πυρκαγιά.
-
Πάντως εγώ στην Δανία που πήγα πριν 3 χρόνια , η διαφορά στο κόστος ζωής από την Γερμανία , ήταν από 50 % μέχρι περισσότερο από 100 % πάνω .
Το ξενοδοχείο βρώμικο και 130 €/ημέρα γιά 3*, έναντι 70-120 € στην Γερμανία της ίδιας αλυσίδας και 3*-4* .
Το φαγητό Χ2 γιά ανάλογα εστιατόρια . Το ποτό Χ3 , η μπύρα Χ4 .
Γιά την στέγαση μεγάλο πρόβλημα στην Δανία , μικρότερο στην Γερμανία , αν μένεις εκτός κέντρου , λόγω έκτασης .
Διατροφή πιθανόν ανάλογη .Δεν νομίζω ότι παίρνουν περισσότερα από τους Γερμανούς καθαρά , οπότε πιό φτωχά ζούνε .
Γιά Αγγλία δεν έχω άποψη , αλλά δεν νομίζω να είναι από τις φτηνές χώρες . -
Την Αγγλία δεν τη λες φτηνή..ούτε τη Νορβηγία...και δεν θα έλεγα ότι διαφέρουν πολύ από την Ελβετία, από άποψη κόστους ζωής. Δεν έχω ζήσει μόνιμα σε καμία από τρεις, αλλά από τις επισκέψεις μου αυτό κατάλαβα...
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Στη Σουηδία έζησα περίπου ένα χρόνο το 1997-8 και δεν μου έκανε εντύπωση σαν ακριβή η διαβίωση.... (σε σχέση με την Αγγλία όπου ζούσα τότε).
συμφωνώ όντως η ζωή δεν είναι τόσο ακριβή, δεν έχω σαφή άποψη όμως για τι σημαίνει μόνιμη κατοικία/εργασία απο άποψη φόρων.Επειδή όπως ήδη αναφέρθηκε έκταση έχουν και είναι λίγοι και γενικά δεν μένουν στο κέντρο της πόλης αλλά σε προάστια κοντά σε λίμνες και δάση και με διαφορετικές κοινωνικές συνήθειες και κώδικες. Ανάλογα είναι και τα σπίτια τους.
Και δεν αυτοκτονούν τόσο όσο νομίζουμεαλλά πίνουν όσο νομίζουμε ίσως και παραπάνω και στην πράξη η Σουηδέζες δεν είναι ούτε τόσο όμορφες διαφωνώ, είναι ούτε όσο εύκολες νομίζουμε δεν νομίζω να πιστεύει κανείς οτι είναι εύκολες.Τα ξύλινα σπίτια είναι εξαιρετικά αντισεισμικά και μονωτικά το μειονέκτημά τους είναι ότι είναι πιο δύσκολο να έχεις πολλούς ορόφους. Υστερούν σε διάρκεια ζωής (το τσιμεντένιο είναι για πάντα) και στους ανεμοστρόβιλους (που δεν μας νοιάζει εδώ) και ανάλογα με την ποιότητά τους στην πυρκαγιά.
τα νούμερα του cruiser για ξενοδοχεία είναι μη αντιπροσωπευτικά των δικών μου εμπειρίων. 100 ευρώ είχε πριν 1-2 χρόνια ξενοδοχείο 4 αστέρων στο κέντρο της Κοπεγχάγης. στα 3* 60-80 περίπου. το φαγητό όσο και στην Ελλάδα. πανάκριβα είναι πράγματι τα ποτά.
-
Οι νέες Σουηδέζες είναι πολύ όμορφες στις φωτογραφίες, θεϊκές, τις βλέπεις και λιώνεις. Και ξαφνικά βρίσκεσαι εκεί που είναι όλες ψηλές, ξανθές, γλυκιές, με ωραία χαρακτηριστικά και συνειδητοποιείς ότι δεν σου κάνει κλικ. Μα γιατί λες, αφού είναι τόσο όμορφες (κι ας μην έχουν μέση) γιατί δεν φτιάχνομαι;; Και μετά από λίγο το εξηγείς, επειδή υστερούν στην κίνηση, βλέπεις την ξανθιά λαοθάλασσα αλλά δεν μπορούν να κινηθούν με χάρη, με θηλυκότητα αλλά σαν τσολιάδες (κυριολεκτικά).
Α και η δεύτερη λέξη της παρούσας δημοσίευσης παίζει μεγάλο ρόλο. Οι νέες σουηδέζες δεν είναι τόσο συχνό είδος όχι επειδή δεν είναι πολλές οι σουηδέζες αλλά επειδή οι περισσότερες παύουν να είναι νέες πολύ γρήγορα.... Λόγω ποιότητας δέρματος στα 25 αρχίζει η πτώση με αρκετές γραμμές, στα 30-35 που οι μεσογειακές ανθίζουν και ολοκληρώνονται σαν Γυναίκες τα πράματα είναι πραγματικά δύσκολα με πολλές βαθειές ρυτίδες, πανάδες και σπάσιμο και μετά το χάος....
Οπότε χαρείτε τις σε φωτογραφίες και ό,τι προλάβετε σε 18-25 ετών τα καλοκαίρια στα νησιά μας που είναι και πιο χαλαρές! -
Το έχουμε ξεσκίσει στο
Είναι βέβαια και οι συλλογικές μνήμες η φαντασιώσεις
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ