Ο χρήστης xenos έγραψε:
Ερωτήσεις: εγώ μπορώ να βρω κάπως την κάτοψη της πυλωτής που θα φαίνονται καθαρά οριοθετημένες οι θέσεις πάρκινγκ?
Επίσης κάθε θέση πρέπει να έχει ένα αυτοκίνητο μέσα ανεξαρτήτως μεγέθους, σωστά?
Oι θέσεις στάθμευσης διαμορφώνονται με δύο τρόπους .
- στην άδεια κατασκευής , όπου εμφανίζονται στην κάτοψη του επιπέδου που βρίσκονται συνήθως υπογείου η και πιλοτης και επίσης με συμβολαιογραφική δήλωση γκαράζ που μεταγράφεται και συμπεριλαμβάνεται στην άδεια .
- Στην σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας που γίνεται σε συμβολαιογράφο μετά την έκδοση της άδειας και πριν την έναρξη της ανέγερσης , όπου εμφαίνονται πάλι οι θέσεις στο σχέδιο του αντίστοιχου επιπέδου που συνοδεύει την σύσταση .
Υπάρχει περίπτωση να διαφέρουν τα δύο σχέδια και αυτό που καθορίζει την πραγματικότητα είναι της σύστασης , αφού με βάση αυτή γίνονται οι πωλήσεις των διαμερισμάτων κλπ χώρων .
Αρα τυπικά γιά να τα βρείς οι δρόμοι είναι 2.
Ο πολεοδομικός δρόμος είναι δύσκολος .
Πρέπει να ξέρεις σε ποιανού το όνομα βγήκε η άδεια , ποιόν χρόνο βγήκε και να βρείς από το ευρετήριο τον αριθμό αδείας .
Ενας άλλος τρόπος που μπορεί αν είσαι τυχερός είναι , να πας στην ΔΕΗ και με τον αριθμό του ρολογιού σου να βρείς τον φάκελλο της οικοδομής και εκεί υπάρχει αντίγραφο της άδειας , ώστε να μάθεις τον αριθμό της και να πας μετά πολεοδομία γιά τα σχέδια . Το ίδιο μπορεί να παίξει και στην ΕΥΔΑΠ .
Δεν είμαι σίγουρος όμως αν θέλουν η μπορούν να σου το δείξουν .
Γιά τον άλλο δρόμο η εύρεση του συμβολαιογράφου είναι δυσκολότερη .
Αν έχει κτηματολόγιο η περιοχή , ίσως βρείς άκρη από εκεί .
Εαν θέλει να σε βοηθήσει ο ιδιοκτήτης σου μπορεί να γίνουν όλα πιό εύκολα .
Σε κάθε θέση καθορίζονται πόσα αυτοκίνητα παρκάρουν εκεί από το ίδιο το σχέδιο .
Παρεξηγησες ,δεν εγραψα ποτε οτι θελω να ζησω εκτος Ελλαδος ,,αυτο δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να αναγνωριζουμε οτι υπαρχουν χωρες με καλυτερη οργανωση κ καλυτερες υπηρεσιες απο την δικη μας .
Αλλωστε γι αυτο εγραψα εδω θα μεινω
Εκεί είναι το θέμα .
Σίγουρα μπορεί να έχουν καλύτερη οργάνωση και υπηρεσίες από εμάς και λογικό είναι , αφού μιλάμε γιά χώρες με ειρήνη πάνω από 500 χρόνια , με μηδενικό κόστος εξοπλισμών , με μικρή πυκνότητα πληθυσμού και με πλούσιους φυσικούς πόρους επίγειους και υπόγειους , αλλά σημασία έχει το κόστος αυτών των παροχών .
Δηλαδή αν εμείς κυκλοφορούμε με χιουντάι και τα πληρώνουμε σαν χιουντάι , ενώ αυτοί κυκλοφορούν με μερσεντές , αλλά τις πληρώνουν σαν φερράρι , ποιοί είναι σε καλύτερη μοίρα ?
Αυτή είναι η αλήθεια και το πραγματικό θέμα .