-
Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισα παλιότερα όταν είχα αμάξι με πινακίδα Χανίων και κυκλοφορούσα στο Ηράκλειο. Τότε δεν είχε ΚΤΕΟ στα Χανιά και τα αμάξια δεν ελέγχοντας εκεί. παρόλα αυτά με 'έγραψαν για ΚΤΕΟ και παρά τα παράπονα που έκανα στον διευθυντή της Τροχαίας Ηρακλείου δεν έγινε τίποτα.
-
Ο χρήστης cool11 έγραψε:
Επικοινωνησα με την Δ/νση συγκοινωνιων.
Δεν απαιτειται ΚΕΕ για οσα οχηματα εχουν αδειες που εκδοθηκαν απο τις Δ/νσεις συγκοινωνιων του συγκεκριμενου νομού.
Τους επεισα και μου εστειλαν με φαξ την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης, ωστε να ειμαι καλυμμενος αν με σταματησει τροχαια στην Αθηνα.Το ερωτημα ομως ειναι...
Αν μου πουν...οτι εξαιρεισαι απο την ΚΕΕ αν κυκλοφορεις μονο στο νομό σου, κι εδω ειναι Αθηνα και επρεπε να εχεις ΚΕΕ?Ειμαι καλυμενος με αυτο το εγγραφο, που λεει οτι δεν εφαρμοστηκε η ΚΕΕ στον νομό μου?
Aκομη και με το επισημο εγγραφο, αναρωτιεμαι αν ειμαι καλυμμένος. Η απαλλαγή από τον νομό μου, σημαίνει γενικοτερη απαλλαγη για ολη την Ελλαδα? Υποπτευομαι οτι ετσι ειναι.
-
Ο χρήστης cool11 έγραψε:
Επικοινωνησα με την Δ/νση συγκοινωνιων.
Δεν απαιτειται ΚΕΕ για οσα οχηματα εχουν αδειες που εκδοθηκαν απο τις Δ/νσεις συγκοινωνιων του συγκεκριμενου νομού.
Τους επεισα και μου εστειλαν με φαξ την απόφαση της αρμόδιας διεύθυνσης, ωστε να ειμαι καλυμμενος αν με σταματησει τροχαια στην Αθηνα.Το ερωτημα ομως ειναι...
Αν μου πουν...οτι εξαιρεισαι απο την ΚΕΕ αν κυκλοφορεις μονο στο νομό σου, κι εδω ειναι Αθηνα και επρεπε να εχεις ΚΕΕ?Ειμαι καλυμενος με αυτο το εγγραφο, που λεει οτι δεν εφαρμοστηκε η ΚΕΕ στον νομό μου?
Aκομη και με το επισημο εγγραφο, αναρωτιεμαι αν ειμαι καλυμμένος. Η απαλλαγή από τον νομό μου, σημαίνει γενικοτερη απαλλαγη για ολη την Ελλαδα? Υποπτευομαι οτι ετσι ειναι.
Αφού το χαρτί λέει ότι τα αμάξια που είναι ταξινομημένα στο συγκεκριμένο νομό δεν χρειάζεται να βγάλουν ΚΕΚ, η απαλλαγή είναι άσχετη από το πού βρίσκεσαι.
Θεωρώ απίθανο να σου δημιουργήσει πρόβλημα, τροχαίος. Φαντάσου ότι δε μου έχει ζητηθεί ποτέ από αστυνομικό η ΚΕΚ του αυτοκινήτου μου (τώρα που το σκέφτομαι, πρέπει να δω μήπως έχει λήξει).
-
Καλημέρα.Είναι η πρώτη φορά που γράφω σε forum μιας και δεν πολυασχολόυμαι με υπολογιστές,ούτε και με το αυτοκίνητο μιας και οδηγώ μηχανή,αλλά με αφορμή τον έλεγχο για καυσαέρια που έγινε στο αυτοκίνητο μου προχθές από κλιμάκιο του υπουργείου ανοίγω αυτήν την συζήτηση για να μοιραστώ τον πόνο και την αγανάκτησή μου.Καταρχήν να πω ότι με γράψανε επειδή δεν είχα ΚΕΚ σε ισχύ και ενώ οι εκπομπές καυσαερίων ήταν εντός ορίων!!!Εφόσον είναι εντός ορίων γιατί να πληρώσω πρόστιμο????(Το πρόστιμο που πλήρωσα ήταν 50 ευρώ ενώ μου είπαν πως πρέπει να εφοδιαστώ με κεκ εντός μίας εβδομάδας).Την ώρα της μέτρησης περνούσαν κάτι φορτηγάκια-χρέπια που να αφήνουν ντουμάνι πίσω τους τα οποία όμως δεν τα σταματούσαν!Σε σχετική ερώτησή μου ο υπεύθυνος του κλιμακίου μου είπε πως δεν έχουν μηχανήματα για μέτρηση πετρελαίου ενώ μου είπε και το εξής φοβερό:'και ποιός σκύβει κάτω από το φορτηγό να βάλει το μαρκούτσι στην εξάτμιση,άσε που θα μας ζαλίσουν...'!!!Τρελάθηκα!Φεύγω και πάω στην αντιπροσωπεία κατευθείαν να βγάλω ΚΕΚ και μου είπαν ότι λόγω φόρτου εργασίας θα χρειαστεί να περιμένω κανα μισάωρο!!!Έλεος,πόσο δύσκολο είναι να μετρήσουν τα καυσαέρια και να μου δώσουν την κάρτα?Εδώ το κλιμάκιο με μέτρηση και επιβολή προστίμου(γ%#@!~#$νοι) δεν έκανε τόσο!Φεύγω μιας και δεν είχα πολύ χρόνο διαθέσιμο και πάω σε ένα συνεργείο εκεί κοντά το οποίο όμως δεν εκδίδει ΚΕΚ!Αυτά παθαίνεις βέβαια αν οδηγείς μηχανή και δεν ασχολείσαι καθόλου με ΚΕΚ και ΚΤΕΟ και συνεργεία.Ξέρει κανείς που μπορώ να βγάλω ΚΕΚ?Μένω Μοσχάτο.Στην αντιπροσωπεία δεν ξαναπάω γιατί με τσάντισαν.Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων πάνε κατα διαόλου και αντί να κρατήσουν κάποιο ίχνος after sales εξυπηρέτησης μπας και σωθούν μας σνομπάρουν κιόλας γιατί τα 15 ευρώ της ΚΕΚ που την χρεώνουν τους είναι λίγα...
Τέλος κάτι πολύ σημαντικό:σας έχει τύχει και εσάς παρόμοια φάση ή απλώς εγώ 'ζω' αλλού?Στην Yamaha που πάω την μηχανή μου πάω και φεύγω κύριος.Το κράνος μου το φοράω και ποτέ δεν με έχουν σταματήσει ούτε καν για απλό έλεγχο.Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στους δρόμους και στο χώρο του αυτοκινήτου και δεν τα έχω πάρει χαμπάρι?Άμα είναι έτσι να το πουλήσω και να πάρω μία ομπρέλα να κυκλοφορώ όταν βρέχει... -
9 € κάνει η ΚΕΚ, όχι 15. Πολλά συνεργεία τη βγάζουν, ρίχνε καμιά ερώτηση περνώντας και θα βρεις κάποιο.
-
Καλα στην Αθηνα δε μπορεσες να βρεις συνεργειο που εκδιδει ΚΕΚ; Μια βολτα να κανεις 10 θα βρεις οχι 1.
-
Τα περισσότερα συνεργεία βγάζουν ΚΕΚ... και ακόμα και άν κινείσαι με μηχανή, θα πρέπει να την συνηθήσεις γιατί κάτι ετοιμάζεται για ΚΤΕΟ και ΚΕΚ και στις μηχανές! Εμένα πάντως στα 17 χρόνια που οδηγώ... ποτέ δεν με σταμάτησαν για έλεγχο και κινούμαι καθημερινά και μόνιμα μέσα στην Αθήνα (περίπου 30000 τον χρόνο κάνω!)
-
Εβγαλα τις προαλλες ΚΕΚ και σημερα που την ειδα ειχε σε ολα 0, ειναι δυνατον;
-
Είναι δυνατόν να έχει παντού 0 αλλά πρέπει το αμάξι να είναι και σε άριστη κατάσταση. Πού την έβγαλες?Ήσουν παρόν στην μέτρηση?Πολλοί συνεργειατζήδες επειδή βαριούνται να περιμένουν να ζεσταθεί ο αναλυτής βγάζουν κεκ με ότι να'ναι μετρήσεις...
-
Ειναι σχετικα καινουργιο το αυτοκινητο αλλα παλι, 0;;; Σε αντιπροσωπεια της vw, αν και τωρα που το σκεφτομαι δε θυμαμαι να τους ειδα να ελεγχουν με καποιο τροπο τα καυσαερια
Ελλας το μεγαλειο σου!
-
Oταν βγαζουμε καρτα καυσαεριων μετρανε και τον λογο αερα/καυσιμου με wideband ???
-
τελικα καθε ποτε βγαζουμε καρτα τι ισχυει τωρα?
-
Κάθε χρόνο.
-
ωχ εγω δεν εχω... αμα με σταματησουν παιζει βαρβατο προστιμο? που τη βγαζω την καρτα?
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
ωχ εγω δεν εχω... αμα με σταματησουν παιζει βαρβατο προστιμο? που τη βγαζω την καρτα?1/Για τα Ι.Χ επιβατικά που δεν είναι εφοδιασμένα με κάρτα ελέγχου καυσαερίων, το πρόστιμο είναι 30 ευρώ, ενώ αν δεν έχουν κάρτα και έχουν και ρύπους πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια, το πρόστιμο είναι 100+ ευρώ
2/Την εκδίδεις σε εξουσιοδοτημένα απο το Υπουργείο συνεργεία (και ηλεκτρολόγοι) αυτοκινήτων, και είναι σχεδόν το 1 στα 2 συνεργεία του είδους, άρα πανεύκολο. -
Για τα πρόστιμα δεν ξέρω αλλά ΚΕΚ μπορείς να εκδώσεις και σε ιδιωτικό κτέο πχ autovision. Πρόσφατα που πέρασα κτέο το αμάξι του πεθερού μου στο Ν. Φάληρο μου είπαν πως το χαρτί του κτέο έχει και ισχύ ΚΕΚ για τον πρώτο χρόνο και έτσι δεν χρειάστηκε να βγάλω έξτρα κάρτα.Μια χαρά
-
Προσωπικά το βρίσκω μέγιστο νταβατζιλίκι να βγάζεις κεκ καθε χρόνο ενω το κτεο να είναι κάθε 2 χρόνια κ για αυτο βγάζω κάρτα μονο οταν περνάω κτεο κ τον ενα χρονο κυκλοφορώ χωρίς!
-
Το ότι το ΚΤΕΟ υποκαθιστά για τον πρώτο χρόνο την ΚΕΚ ισχύει;
Αν είναι έτσι .... καλός whatever ήμουν τόσο καιρό που τα έβγαζα και τα δύο ταυτόχρονα και καλοί whatever αυτοί στο ΚΤΕΟ που δε με απέτρεπαν να το κάνω -
Οπως ανακοινωσαν, θα ψαχνουν ηλεκτρονικα, ποιοι δεν εχουν κανει ΚΤΕΟ στο οχημα τους και θα πεσουν προστιμα.
Θα κανουν όμως ελεγχο και για την Καρτα ελεγχου καυσαεριων ΚΕΚ; Γιατι αυτη ειναι καθε χρονο και επρεπε να την εχω κανει τον Απρίλιο. Πρεπει να παω να την κανω ή να περιμενω τον Απρίλιο που ερχεται οπότε θα εχω διετια και θα παω κατευθειαν για ΚΤΕΟ;
Καρτα ελεγχου καυσαεριων