-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Όποιος παίρνει Smart Fortwo πρέπει να συνειδητοποιεί ότι έχει πάρει αυτοκίνητο πόλης με ελάχιστο μεταξόνιο και με αναγκαστικούς περιορισμούς σε ανάρτηση, τιμόνι κλπ που το καθιστούν αρκετά απότομο και απρόβλεπτο και ακατάλληλο για ζωηρή οδήγηση από τον μέτριο οδηγό.Αλλοίμονο και αν κάποιος πιστέψει πως θα βγάλει τον Σόλμπεργκ από μέσα του όταν οδηγεί ένα τέτοιο αμάξι .Ποτέ δεν ήταν μέσα στις προδιαγραφές του η ζωηρή οδήγηση σε οδοστρώματα τύπου Ελλάδας, πόσο δε μάλλον και από μέτριο όπως αναφέρεις οδηγό που μπορεί να σκέφτεται πως 'αυτό έχω βρε αδελφέ, με αυτό θα ξεκ$%$^*ω. Τι ζόρι τραβάτε όλοι σας;!;'. Τέτοιου είδους καταστάσεις αποτελούν έγκλημα εκ προμελέτης, δεν συμφωνείτε;
-
Τελικα ειναι ευκολο να παρει κανεις ενα smart με διαφημισεις ή πρεπει να εχεις 'βυσμα'???
Ποσο φθανει τελικα η τιμη του?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Τελικα ειναι ευκολο να παρει κανεις ενα smart με διαφημισεις ή πρεπει να εχεις 'βυσμα'???Ποσο φθανει τελικα η τιμη του?
Το ίδιο εύκολο με το να το αγοράσεις κανονικά...
Η τιμή του τώρα φαντάζομαι πως εξαρτάται από το εκάστοτε sponsoring και την αντίστοιχη επιδότηση!
Σαν αγορά κινητού μου ακούγεται!!! -
Ο χρήστης theo111r έγραψε:
Τελικα ειναι ευκολο να παρει κανεις ενα smart με διαφημισεις ή πρεπει να εχεις 'βυσμα'???
Ποσο φθανει τελικα η τιμη του?
Το ίδιο εύκολο με το να το αγοράσεις κανονικά...
Η τιμή του τώρα φαντάζομαι πως εξαρτάται από το εκάστοτε sponsoring και την αντίστοιχη επιδότηση!
Σαν αγορά κινητού μου ακούγεται!!!με leasing γινεται, σαν ιδιωτης?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
με leasing γινεται, σαν ιδιωτης?Η έννοια του leasing, και πιο συγκεκριμένα της χρονομίσθωσης ενός κατά τ'άλλα παγίου εξοπλισμού, είναι ασύμβατη με την ιδιότητα του ιδιώτη, εκτός και αν είναι ελ. επαγγελματίας.
Δεν προβλέπεται για έναν ιδιώτη που δεν έχει αυτόνομη επαγγελματική δραστηριότητα να μισθώνει ένα αυτοκίνητο για προσωπική χρήση.
Σε μια εταιρία (ατομική, ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ, ΑΕ) ή έναν ελεύθερο επαγγελματία (πάσης φύσεως) όμως παρέχεται η φορολογική ευκολία να πληρώνει για μια υπηρεσία (=αυτοκίνητο, σέρβις, λάστιχα, πλήρη μικτή ασφάλεια, κλπ) που του παρέχει μια εταιρία χρηματοδοτικής μίσθωσης προκειμένου να εξυπηρετεί τους σκοπούς της εργασίας της/του.Αυτά τα ολίγα. Αν θέλετε περισσότερα ανοίγουμε ένα νέο thread...
-
Eγώ είχα ένα smart το 2002 και για 8 μήνες περίπου από την traffic art.
To είχα στην κατοχή μου με διαφημιση παντού (γύρω-γύρω-πάνω).
Είχε αλλάξει περίπου 3 διαφημίσεις όσο το είχα.
Το καλό της υπόθεσης είναι ότι λόγω δουλειάς γυρνούσα πάρα πολύ και με διευκόλυνε υπερβολικά.Αν σκεφτείς και πως μόνο βενζίνη έβαζα ήταν κελεπούριΤο **κακό **της υπόθεσης(μιλάω πάντα για τότε,τώρα πραγματικά δεν ξέρω τι συμβαίνει) ήταν πως 2 φορές την εβδομάδα (η μία μέσα στο Σ/Κ ) ήμουνα υποχρεωμένος να συναντιέμαι μαζί με όλα τα υπόλοιπα smarts και να κάνουμε προκαθορισμένη διαδρομή μιαμισης ώρας περίπου για να δημιουργείται μπούγιο-σαματάς uknow!
E κάπου δεν άντεξα και επειδή ο χρόνος είναι χρήμα και εγώ δεν ήμουν για περιττά έξοδα πόσο μάλλον για το ιερό για μένα Σ/Κ, τους το επέστρεψα και ζήσανε αυτοί καλά και'γω πιο ήρεμος.
Ε στην τελική 2 αυτ/τα έχω-το ένα για μέσα στην πόλη Ας το έπαιρνε κάποιος που είχε περισσότερο ανάγκη!!!!Πριν να το εγκαταλείψω πάντως πρότειναν σε κάποιους οι οποίοι τελικά ενέδωσαν να αγοράσουν το smartάκι με 3000 ευρώπουλα έκπτωση και για 3 χρόνια πληρωμένα τέλη-ασφάλεια μικτή-services αλλά με όλες τις παραπάνω υποχρεώσεις.
Προσωπικά το έβλεπα ξιλοκοροιδία και είναι μόνο για τους αργόσχολους που δουλειά δεν είχαν και την βρήκαν.Η περίπτωση με τους Mythoys είναι διαφορετική γιατί δεν έχεις υποχρεώσεις παρά μόνο να περνάς ανά 2μηνο-3μηνο να ελέγχουν τα αυτοκόλλητα (άν έχουν ξεκολλήσει ή κάτι άλλο) αλλά με έξοδα δεν ξέρω τι παίζει,ποιος τα πληρώνει.
Αυτά τα ολίγα,αν βοήθησα λίγο
Α ξέχασα να πω πως στην περίπτωση της trafficart χρειάστηκε ένα κάποιο μέσο
-
Γειά χαρά σε όλους + onyx !. !!!! Ολες τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο club SmartMania
http://www.smartmania.gr -
Μήπως υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα και για το roadster... ;
-
Ο χρήστης stratospuma έγραψε:
Μήπως υπάρχει αντίστοιχη δυνατότητα και για το roadster... ;μωρέ για όλα τα αμάξια υπάρχει η δυνατότητα!
Σπόνσορες δεν υπάρχουν όμως
-
Ένας φίλος έχει βρεί ένα μεταχειρισμένο σμαρτ σε πολύ καλή κατάσταση κ πολύ καλή τιμή αλλά θέλει και.. σπόνσορα
Ξέρετε κάποιο τρόπο να βάλει διαφήμιση εκ των υστέρων; -
Μήπως να ρώταγε καποια διαφημιστική που ασχολείται με αυτό;;;
-
Έχω 2 smart εταιρικά με τα χρώματα και logo της εταιρίας. Όλοι οι γνωστοί μου, μου ζητάνε να τους δώσω ένα να κυκλοφορούν και να πληρώσουν λιγότερα. Δεν το κάνω αυτό άλλα σίγουρα μεγάλες εταιρίες κατά καιρούς το κάνουν. Δεν είναι όλα τα smart με logos διαφημιστικά. Αρκετά είναι απλά εταιρικά. Τώρα οι εταιρίες που βγάζουν διαφημιστικά συνήθως τα πουλάνε πολύ γρήγορα. Πρέπει να έχεις κάποιο γνωστό στην εκάστοτε εταιρία να σε ειδοποιήσει γρήγορα. Μετά το πέρας της συμβατικής υποχρέωσης το αυτοκίνητο μπορείς πολύ γρήγορα και οικονομικά να το φέρεις στην αρχική του μορφή. Είναι πολύ εύκολο και νομίζω ότι είναι ένα έξυπνο marketing της smart. Εκτός από την διαφημιστική μεμβράνη που καλύπτει το αυτοκίνητο, ο ιδιοκτήτης μπορεί να αλλάξει και τα πλαστικά. Σχεδόν όλο το εξωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί να αλλαχτεί. Όποτε αυτός που το είχε σαν κινητή διαφήμιση μπορεί να ανακτήσει την φυσική του όψη αν το χρώμα σε κάποιο από τα πλαστικά που δεν το κάλυπτε η μεμβράνη είχε οξειδωθεί από τα στοιχεία της φύσης.
Σαν οδήγηση θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Δεν χρειάζεται να πας Αττική Οδό. Στην παραλιακή αν πας και δεν δώσει η ΕΜΥ άδεια στο Ζέπελιν....κάνε πίσω!!! Όπως και αυτό και το smart θα το πάρει ο αέρας. Έχει κοντό μεταξόνιο και μεγάλη πλευρική επιφάνια. Αλλάζεις λωρίδες θες δεν θες. Η μόνη λύση είναι να πηγαίνεις αργά 60-80χλμ και με τα 2 χέρια στο τιμόνι. Πάντως από crash test είναι εντάξει. Είναι τελείως άκαμπτος ο κλωβός ασφαλείας (πρέπει να φοράς ζώνη οπωσδήποτε, αλλά και αυτή από την μια θα σου σώσει την ζωή και από την άλλη θα σου τσακίσει τα πλευρά λόγο του ότι ¨τρως¨ όλη την ενέργεια της σύγκρουσης ) Γνωστός μου είχε την άσχημη εμπειρία να ξεφύγει MB από το αντίθετο ρεύμα και να συναντηθούν....αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα. Γενικά είναι ένα αμαξάκι πόλης με πολλά θετικά αλλά και περιορισμούς. Αν το σεβαστείς θα αποτελέσει το ιδανικό εργαλείο για την πόλη.
ΥΓ. Το παρκάρεις άφοβα γιατί και ατζαμής να παρκάρει δίπλα σου, τα πλαστικά του δύσκολα παθαίνουν ζημία....
-
αυτή την εποχή παίζει και σμαρτ με διαφήμιση vodafone και τιμή νομίζω 3000 φθηνότερο. μπές και στο http://www.smartmania.gr και θα βρείς πολλές πληροφορίες
-
Τώρα σκέφτηκα hummer με διαφήμηση προφυλακτικού η οποία θα έχει και το ηθικό δίδαγμα εκ μέρους του οδηγού αλλά και της εταιρείας του αυτοκινήτου ....:
'Αν κάνεις καμιά λαμακία μαζί μου, τον ήπιες....'
-
Εγώ πάντως ένα βράδυ είχα πετύχει ένα smart που έστριβε απίστευτα,ενώ στις ευθείες έπιανε 150. Δεν αστειέυομαι.
Δεν ξέρω τι βελτιώσεις του είχε κάνει,ούτε αν οδηγούσε ο solberg αλλά το γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό. -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Εγώ πάντως ένα βράδυ είχα πετύχει ένα smart που έστριβε απίστευτα,ενώ στις ευθείες έπιανε 150. Δεν αστειέυομαι.
Δεν ξέρω τι βελτιώσεις του είχε κάνει,ούτε αν οδηγούσε ο solberg αλλά το γεγονός είναι πέρα για πέρα αληθινό.Bεβαίως κι εγώ έχω δει 100άρι παπί να πηγαίνει με 140 στον Κηφισσό και να μην τον παίρνει ο αέρας. Άμα όμως έσφιγγαν τα πράγματα, θα έβλεπες από που θα μάζευαν τον ραλίστα με το κονσερβοκούτι.
-
Ναι είναι μερικά Smartάκια αρκετά πειραγμένα που μπορούν να πάνε πολύ γρήγορα (υστερούν στην εκκίνηση λόγω ημιαυτόματου συστήματος αλλά πλεονεκτούν σε ρεπρίζ λόγω turbo και 6 ταχυτήτων).
Ναι είναι άξιοι της τύχης τους όταν πηγαίνουν πολύ γρήγορα με στενό και ψηλό όχημα με μεταξόνιο 1,81μ...... αρκεί να μην πάρουν και κανέναν άλλον στο λαιμό τους.... -
Εχω γνωστο με Smart Brabus 130 αλογα που στην εκκινηση σηκωνεται σουζα, ενω υπαρχει και φημη για Smart στην Αττικη Οδο να παιζει τα φωτα σε Lancer Evo 6 με 200χλμ και το EVO να κοβει δεξια για να περασει το Smart.Ακομα απορω πως δεν απογειωθηκε!!!
-
Kατ' αρχάς δε μπορώ να καταλάβω πώς γινεται ένα Smart να πάει με 200, αφού ένα χαρακτηριστικό τους είναι οι πολύ κοντές σχέσεις. Απλώνει η 6η τόσο πολύ; Κατά δεύτερον, έχω δει Smart 100 ίππων να είναι πιο γρήγορο σε ρεμπριζ από Saxo Vts (και πάλι λογω κοντών σχέσεων). Αλλά σε ανοίγματα με αλλαγές κλάφτα Χαράλαμπε, το κιβώτιό του είναι πιο αργό και από το replay...
Πάντως πρόσφατα οδήγησα ένα και μπορώ να πω ότι για μέσα στην Αθήνα είναι ίσως ο,τι καλύτερο μετά από μια μοτοσυκλέτα. Και στην τσέπη σου το βάζεις, είναι οικονομικό, περισσότερο άνετο απ' ότι μου έλεγαν και εδώ που τα λέμε, σε normal ρυθμούς ποτέ δεν ένιωσα ανασφάλεια.
Έχετε οδηγήσει ποτέ Suzuki 600 να καταλάβετε τι εννοώ περί ανασφάλειας?
-
Ο χρήστης speculator έγραψε:
Εχω γνωστο με Smart Brabus 130 αλογα που στην εκκινηση σηκωνεται σουζα, ενω υπαρχει και φημη για Smart στην Αττικη Οδο να παιζει τα φωτα σε Lancer Evo 6 με 200χλμ και το EVO να κοβει δεξια για να περασει το Smart.Ακομα απορω πως δεν απογειωθηκε!!!Ούτε την πρωταπριλιά δεν γίνονται αυτά
Smart με sponsorα!