-
Οι Έλληνες δεν καταδέχονταν να δουλέψουν οικοδομή. Το πολύ πολύ να δούλευαν σαν εργολάβοι με εργάτες ξένους. Ακόμα και τώρα που η ανεργεία είναι στα ύψη Έλληνες εργάτες δεν βρίσκεις. Ο Έλληνας μπορεί να πεινάει αλλά ' οχι να γίνω και εργάτης ρε φίλε'
Οι μετανάστες που δούλεψαν έβγαλαν λευτά, με σκληρή δουλειά βέβαια, αλλά έβγαλαν λευτά.
Για τα ένσημα υπάρχει ελάχιστος προκαθορισμένος αριθμός ανά στάδιο εργασίας από το κράτος... -
Ο χρήστης car_crazy έγραψε:
Οι Έλληνες δεν καταδέχονταν να δουλέψουν οικοδομή. Το πολύ πολύ να δούλευαν σαν εργολάβοι με εργάτες ξένους. Ακόμα και τώρα που η ανεργεία είναι στα ύψη Έλληνες εργάτες δεν βρίσκεις. Ο Έλληνας μπορεί να πεινάει αλλά ' οχι να γίνω και εργάτης ρε φίλε'
Οι μετανάστες που δούλεψαν έβγαλαν λευτά, με σκληρή δουλειά βέβαια, αλλά έβγαλαν λευτά.
Για τα ένσημα υπάρχει ελάχιστος προκαθορισμένος αριθμός ανά στάδιο εργασίας από το κράτος...Σοβαρά; Έψαξες πολύ και δεν βρήκες έλληνες οικοδόμους; Πήγες στον ΟΑΕΔ, στο σωματείο τους και δεν βρήκες;
Ή μήπως οι κατασκευαστές δεν πληρώνουν τα νόμιμα μεροκάματα και ένσημα γιατί κοστίζουν τα τριπλάσια και τετραπλάσια από ότι ενος λαθρομετανάστη, με συνχωρείς αλλά αυτές είναι δικαιολογίες της πλάκας. -
Ξαναείπα ότι τα νόμιμα ένσημα είναι προκαθορισμένα και δεν αποφευγονται...
Όταν παραπονιέσαι για ανεργία ψάχνεις για δουλειά, δεν περιμένει να σε βρεί ο εργοδότης...
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το μεροκάματο του εργάτη και πόσο του μάστορα, γιατί για να λες για 4πλάσιο κόστος μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας... -
Όταν παραπονιέσαι για ανεργία ψάχνεις για δουλειά, δεν περιμένει να σε βρεί ο εργοδότης...
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το μεροκάματο του εργάτη και πόσο του μάστορα, γιατί για να λες για 4πλάσιο κόστος μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας...Mα καλά, δεν έχεις ακούσει οτι οι Ελληνες σκίζονται ποιος θα πρωτοπάει στην οικοδομή;; Πρώτη φορά το ακούς...;;
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αν δεν υπήρχαν αντικειμενικές η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη, το να είναι οι αντικειμενικές κοντά στις εμπορικές τιμές είναι μια κάποια λύση.
Εγώ πρότεινα τον αντικειμενικό φόρο . Ετσι δεν θα είχε λόγο ο αγοραστής να κάνει μαύρες συναλλαγές , πέραν ίσως του πόθεν έσχες .
Οι αντικειμενικές αξίες είναι στην πράξη αντικειμενικός φόρος, αφού είναι η βάση για να φορολογηθούν οι πάντες: κατασκευαστές, αγοραστές, συμβολαιογράφοι, μεσίτες... ανεξάρτητα από την πραγματική αξία του ακινήτου και τις πραγματικές αμοιβές τους.
-
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το μεροκάματο του εργάτη και πόσο του μάστορα, γιατί για να λες για 4πλάσιο κόστος μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας...Φυσικά ενοείς τα ελάχιστα νόμιμα ένσημα που απαιτούνται για συγκεκριμένες εργασίες
Εγώ έκανα την παρακάτω σύγκριση: μεροκάματο+τριετίες+επιδόματα γάμου τέκνων+ένσημο εργοδότη+ υπόλοιπα έλληνα οικοδόμου είναι 3-4 φορές μεγαλήτερο από μαύρο μεροκάματο λαθρομετανάστη
-
Νεότερα απο το μέτωπο (της αγοράς κατοικίας):
Μετά απο 3μηνη περίπου έρευνα, βρήκα τελικά μεζονέτα 200 τμ στην Αγ. Παρασκευή, 3όροφη και με κήπο ιδιόκτητο 40τμ (ημιυπόγειο φωτεινότατο με παράθυρο 2,40Χ1,10μ και μόνο 0,8 μ κάτω απο το επίπεδο του εδάφους+θέση στάθμευσης/υπερυψωμένο ισόγειο/1ος / σοφίτα με βεράντα 40τμ).
Αρχική τιμή πώλησης 380.000€ και συμφωνημένη τιμή αγοράς 360.000€, μαζί με κάποια extra που ζήτησα περίπου 7.000€, συμπεριλαμαβνομένων των παροχών (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-αποχέτευση που είναι περί τα 2.500€ ), άρα ουσιαστικά 353.000€.Τα 120 τμ ειναι τα νόμιμα πολεοδομικά, τα υπόλοιπα 50 Η/Υ τακτοποιημένοι και τα λοιπά τμ, όπως σε όλες τις προς πώληση κατοικίες .... (το πήρα απόφαση , ΠΛΗΡΩΣ ΝΌΜΙΜΟ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ/ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ .... )
Για να πετύχω την τιμή αυτή, όταν σε απόσταση 50 - 100 μέτρων το 2007-2008 είχαν αντίστοιχα ακίνητα περί τις 470-500.000€, έκανα σε διάστημα ενός μηνός 4 επισκέψεις στον πωλητή .
Η πρώτη για να δώ τι πουλάει στα γρήγορα, η δεύτερη για να μετρήσω (στην κυριολεξία, με μέτρο δικό μου για να δώ τους χώρους και αν με βολεύει), η τρίτη για να του πώ μια τιμή στην οποία μου έκανε τον δύσκολο (απο 380 στα 370 χιλ. στο τέλος Ιανουαρίου, αλλά μου έκανε παζάρια του τύπου να μοιράσουμε τη διαφορά κλπ, κλπ) και η τέταρτη με έτοιμη γραπτή προσφορά δική μου για το τι θέλω επιπλέον και τι δίνω τελικά, και σε όποιον αρέσει ....
Η τέταρτη ήταν και η τελική, αφού σήμερα συμφώνησε.
Αν είναι και στα χαρτιά εντάξει (τίτλοι-άδειες -πολεοδομίες κλπ) ....Conclusion:
Είναι πλέον για εμένα προφανές ότι, σε 5-6 μήνες οι τιμές θα πέσουν και άλλο ένα 5-10% έναντι των σημερινών, αλλά μάλλον θα προχωρήσω στην αγορά, γιατί τονίζω: Οι καταθέσεις θα υπάρχουν τον Σεπτέμβριο ????
Οχι βέβαια ότι είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και τον Μάιο.....
Γιατί αν όλοι μας περιμένουμε να πέσουν οι τιμές 50% έναντι του 2007-8, σημαίνει ότι οι εργολάβοι-κατασκευαστές (σχεδόν) θα βαρέσουν κανόνι, άρα δεν θα έχουν να αποπληρώσουν τις τράπεζες. Και τότε οι τράπεζες απο πού θα έχουν να πληρώσουν εμένα (δίνοντάς μου πίσω τις καταθέσεις μου), αφού 'έμμεσα' όλους αυτούς τους δάνεισα???
Απόψεις μου βέβαια , που μπορεί και να είναι λαθεμένες ... -
Για τα ένσημα υπάρχει ελάχιστος προκαθορισμένος αριθμός ανά στάδιο εργασίας από το κράτος...
Τα ένσημα υπολογίζονται με τρόπο μπακάλικο και τυχαίνουν περιπτώσεις που είναι λίγο περισσότερα από τα πραγματικά... Συνήθως όμως είναι **πολύ **λιγότερα από τα πραγματικά αφού εκτός των άλλων γίνονται εργασίες και σε ημιυπαίθριους, σε υπερβάσεις κλπ. Επομένως, κάποιοι δουλεύουν ανασφάλιστοι ή υποχρεώνονται να βάζουν λιγότερα ένσημα από όσα δικαιούνται και για τα υπόλοιπα πληρώνονται μαύρα.
Αυτά βέβαια όσο χτίζονταν οικοδομές γιατί τώρα... -
μεζονέτα 200 τμ στην Αγ. Παρασκευή
Βασικά καλορίζικο. Σε ποια περιοχή της Αγ. Παρασκευής ειδικότερα? Το κτίσμα είναι μεμονωμένο ή τμήμα ευρύτερου κτιρίου?
-
Είδες 75 οικοδομές πέρσι , αγόρασες τελικά , η όπως η πλειοψηφία της αγοράς τώρα είσαι real - estate tourist και περνάς τα πρωινά του Σαββάτου στα γιαπιά .Κανονικα αυτο θα επρεπε να κανω (ηταν ωραιο χομπι ), αλλα ευτυχως ή δυστυχως αγορασα και ευτυχως ο δικος μου κατασκευαστης ειναι σχετικα ενταξει.
Βεβαια ειναι και σχετικα ατυχος γιατι λογω μιας πολεοδομικης ιδιαιτεροτητας, η αντικειμενικη αξια (2500) ειναι πολυ κοντα στην εμπορικη και δεν εβγαλε πολλα μαυρα απο αυτην την οικοδομη... Στο μεταξυ, απο τα 7 διαμερισματα της πολυκατοικιας εχουν πουληθει τα 5 και ΟΛΑ αγοραστηκαν ως πρωτη κατοικια, οποτε κανεις αγοραστης μεχρι τωρα δεν εχει ευνοηθει περισσοτερο απο τον πωλητη, εστω αυτο το λιγοΤωρα, για το αλλο που λες, οτι 70-80% ειναι αγραμματοι κομπογιαννιτες, δεν εχω αμφιβολια! Απο την αλλη, σε αλλο τοπικο, εσυ κρινεις ολοκληρους κλαδους απο τη συμπεριφορα ορισμενων εκπροσωπων τους, εγω γιατι δεν μπορω να κρινω τον δικο σου κλαδο απο τη συμπεριφορα (κατ' ομολογια σου) του 70-80%; Δεν ειναι αντιπροσωπευτικο;
Μαλιστα δεν ειμαι καθολου προκατειλημμενος: ξερω κατασκευαστη που μαλιστα δραστηριοποιειται κυριως στη γειτονια σου (Χαλανδρι-Βριλησσια) που ειναι ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ σε ο,τι αφορα τη δουλεια του (βεβαια τα μαυρα, μαυρα ) κι αν δεν ημουν υποχρεωμενος να αγορασω στα ν.προαστια, θα τον προτιμουσα με κλειστα ματια, αλλα ξερω και δεκαδες λαμογια (15τμ κλεισμενο φωταγωγο ηθελε να μου πουλησει ενας -μηχανικος ΕΜΠ, οχι ασχετος- και μαλιστα στην τιμη του νομιμου!!!) -
@dbekos....
Εγω θα σου πω πάνω απ΄όλα ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ...!Απο κει και πέρα, αν κρίνεις οτι η ποιότητα κατασκευής, στο βαθμό που μπορείς να την αξιολογήσεις, είναι καλή, τότε θεωρώ την τιμή πολύ καλή και λογική.
Ως προς τις καταθέσεις, ένας λόγος που δεν με φοβίζει (ως ενα βαθμό) η πτώχευση, είναι οτι παρόμοιο ποσό έριξα επι 5 χρόνια στο δικό μου σπίτι (με πολλές ελλείψεις ακόμα) και τώρα δεν έχω μία να χάσω.... Οπότε το μεγάλο αυτό ποσό που διαθέτεις, εστω κι αν δεν ξέρω ακριβώς τί μπορεί να σημαίνει πτώχευση, θα με τρόμαζε να το είχα στην τράπεζα. Θεωρώ πως θα κάνεις ΠΟΛΥ καλά να ρίξεις εκει τα χρήματά σου, στην παρούσα φάση. Μην μπάινεις στη διαδιακασία να σκέφτεσαι αν θα πέσουν κι αλλο οι τιμές, αν ανέβουν λίγο ακόμα κλπ....ΟΛΑ είναι πιθανά. ΔΕΝ είναι χρηματιστήριο όμως το θέμα που συζητάμε.Το πιο σίγουρο απ΄όλα είναι, οτι το σπίτι θα το έχεις. -
dbekos καλορίζικο και με το δεξί.
Σε κάτι που συμφωνώ απόλυτα με τον criuser είναι αυτό που έγραψε σε παλαιότερο post, οτι δηλαδή είναι μεγάλο λάθος να αγοράζουμε ακίνητο έστω και πρώτη κατοικία με λιγότερο από 30-35% αποταμιεύσεις και τα υπόλοιπα με στεγαστικά έστω και του ΟΕΚ, σήμερα πιστεύω ότι το στεγαστικό δάνειο πρέπει να είναι κάτω από το 40% της πραγματικής τιμής.
-
Eυχαριστώ παιδιά για τις ευχές, αλλά περιμένετε λίγο μήν το σπίτι στα χαρτιά ειναι ... και ο κατασκευαστής-πωλητής 'χρωστάει της ... Μιχαλούς¨ σε ΙΚΑ , κλπ, κλπ.
Σε αυτά είμαι επιφυλακτικός και αν δεν πάρω το ΟΚ απο συμβολαιογράφο-δικηγόρο-μηχανικό δικούς μου, δεν δίνω ούτε 1.000€ προκαταβολή. Αν όλα πάνε κατ΄ευχήν, θεωρώ ότι είναι μια καλή αγορά.
Νεότερα τις επόμενες ημέρες, αναλόγως εξελίξεων στα διαδικαστικά.**Edit: **
1/ Το καλό είναι ότι δεν έχει ακόμα πλακάκια- μπάνια -κουζίνα-ντουλάπες κλπ, οπότε θα βάλω ότι μου αρέσει, μέσα στην τιμή, για τα οποία μου έδωσε και ένα μικρό περιθώριο 'υπέρβασης' (πχ. πλακάκια που βάζει με 15€/τμ, να επιλέξω και μέχρι 20€, 10 τρέχοντα μέτρα ντουλάπια κουζίνας, ΟΚ μέχρι και 12 μέτρα, κ.ο.κ ) .
2/ @ dstou : Όσο για το σημείο, ..... . Άλλωστε για αυτό ανέβασα κατά 20.000€ τον προυπολογισμό μου . -
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
dbekos καλορίζικο και με το δεξί.Σε κάτι που συμφωνώ απόλυτα με τον criuser είναι αυτό που έγραψε σε παλαιότερο post, οτι δηλαδή είναι μεγάλο λάθος να αγοράζουμε ακίνητο έστω και πρώτη κατοικία με λιγότερο από 30-35% αποταμιεύσεις και τα υπόλοιπα με στεγαστικά έστω και του ΟΕΚ, σήμερα πιστεύω ότι το στεγαστικό δάνειο πρέπει να είναι κάτω από το 40% της πραγματικής τιμής.
Αν οι Τράπεζες λειτουργούσαν σωστά και περιόριζαν στο 70% της αξίας το δάνειο και απαιτούσαν το υπόλοιπο να είναι καταθέσεις του αγοραστή (και όχι καταναλωτικά και κάρτες) δεν θα υπήρχε κρίση ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκόσμια. Όμως το ποσοστό έφτασε και ξεπέρασε το 100% για όλες τις Τράπεζες, με τα σημερινά ολέθρια αποτελέσματα, τα οποία μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά στην αγορά. Γιατί να πληρώνει κάποιος ένα δάνειο όταν δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ δικό του για την αγορά του ακινήτου; (το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα, τις τηλεοράσεις κλπ...)
-
Ο χρήστης ThanasisN έγραψε:
dbekos καλορίζικο και με το δεξί.
Σε κάτι που συμφωνώ απόλυτα με τον criuser είναι αυτό που έγραψε σε παλαιότερο post, οτι δηλαδή είναι μεγάλο λάθος να αγοράζουμε ακίνητο έστω και πρώτη κατοικία με λιγότερο από 30-35% αποταμιεύσεις και τα υπόλοιπα με στεγαστικά έστω και του ΟΕΚ, σήμερα πιστεύω ότι το στεγαστικό δάνειο πρέπει να είναι κάτω από το 40% της πραγματικής τιμής.
Αν οι Τράπεζες λειτουργούσαν σωστά και περιόριζαν στο 70% της αξίας το δάνειο και απαιτούσαν το υπόλοιπο να είναι καταθέσεις του αγοραστή (και όχι καταναλωτικά και κάρτες) δεν θα υπήρχε κρίση ούτε στην Ελλάδα ούτε παγκόσμια. Όμως το ποσοστό έφτασε και ξεπέρασε το 100% για όλες τις Τράπεζες, με τα σημερινά ολέθρια αποτελέσματα, τα οποία μόλις τώρα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτά στην αγορά. Γιατί να πληρώνει κάποιος ένα δάνειο όταν δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ δικό του για την αγορά του ακινήτου; (το ίδιο ισχύει και για τα αυτοκίνητα, τις τηλεοράσεις κλπ...)
Και όταν οι μισθοί ήδη κουρεύτηκαν 10-15% και υπάρχει και συνέχεια, και να μην γίνω μάντης κακών για τα στεγαστικά επιτόκια
-
Ο χρήστης Spartan έγραψε:
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το μεροκάματο του εργάτη και πόσο του μάστορα, γιατί για να λες για 4πλάσιο κόστος μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας...Mα καλά, δεν έχεις ακούσει οτι οι Ελληνες σκίζονται ποιος θα πρωτοπάει στην οικοδομή;; Πρώτη φορά το ακούς...;;
Ως μηχανικός μπορώ να σου πώ ότι το έχω ακούσει αλλά πάνω από όλα το έχω δει...
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
Πόσο πιστεύεις ότι είναι το μεροκάματο του εργάτη και πόσο του μάστορα, γιατί για να λες για 4πλάσιο κόστος μάλλον είσαι εκτός πραγματικότητας...Φυσικά ενοείς τα ελάχιστα νόμιμα ένσημα που απαιτούνται για συγκεκριμένες εργασίες
Εγώ έκανα την παρακάτω σύγκριση: μεροκάματο+τριετίες+επιδόματα γάμου τέκνων+ένσημο εργοδότη+ υπόλοιπα έλληνα οικοδόμου είναι 3-4 φορές μεγαλήτερο από μαύρο μεροκάματο λαθρομετανάστη
Μάλιστα...
Καθώς ανεβαίνουν οι 3ετίες ο εργάτης γίνεται μάστορας και αλλάζει και η αμοιβή του...
Άρα μιλάμε για μάστορες.
Σε συζήτηση με νόμιμους εδώ μετανάστες, από τη Ρουμανία, πλακάδες, με 9 χρόνια δουλειά στην Ελλάδα, μου είπαν ότι το μεροκάματο τους είναι 60 ευρώ. Βάση της λογικής σου θα έπρεπε να παίρνουν μεροκάματο 180 με 240 ευρώ
Όσο για το 'λαθρομετανάστη' που είπες, δεν χρησιμοποιούν όλοι οι εργολάβοι λαθρομετανάστες. Όπως είπε και ο cruiser υπάρχουν εργολάβοι και μηχανικοί, υπάρχει διαφορά, άσχετο αν λίγοι αγοραστές δίνουν σημασία σε αυτο.
Εδώ πολύς κόσμος κοιτάει αν το πομολάκι είναι ωραίο και δεν σκέφτεται αν το σπίτι που θα κοιμάται θα αντέξει σε ένα σεισμό ή θα πέσει να τον πλακώσει... τι να λέμε -
Μάλιστα...
Καθώς ανεβαίνουν οι 3ετίες ο εργάτης γίνεται μάστορας και αλλάζει και η αμοιβή του...
Άρα μιλάμε για μάστορες.
Σε συζήτηση με νόμιμους εδώ μετανάστες, από τη Ρουμανία, πλακάδες, με 9 χρόνια δουλειά στην Ελλάδα, μου είπαν ότι το μεροκάματο τους είναι 60 ευρώ. Βάση της λογικής σου θα έπρεπε να παίρνουν μεροκάματο 180 με 240 ευρώ
Όσο για το 'λαθρομετανάστη' που είπες, δεν χρησιμοποιούν όλοι οι εργολάβοι λαθρομετανάστες. Όπως είπε και ο cruiser υπάρχουν εργολάβοι και μηχανικοί, υπάρχει διαφορά, άσχετο αν λίγοι αγοραστές δίνουν σημασία σε αυτο.
Εδώ πολύς κόσμος κοιτάει αν το πομολάκι είναι ωραίο και δεν σκέφτεται αν το σπίτι που θα κοιμάται θα αντέξει σε ένα σεισμό ή θα πέσει να τον πλακώσει... τι να λέμεΑν δεν κατάλαβες (που δεν νομίζω) μιλάω για την μαύρη εργασία από από λαθρομετανάστες και όχι από μετανάστες με άδεια παραμονής- εργασίας όπως οι Ρουμάνοι που ανέφερες που νομικά αμοίβονται το ίδιο (σχεδόν) με τους ελληνες
-
dbekos καλορίζικο .
Πήγαινε και διάλεξε , ότι υλικά μπορείς και διαπραγματεύσου τα πριν την αγορά .
επίσης έχε υπ΄ όψη σου ότι το ύψος της πλάκας του υπογείου , δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 1,50-1,70 μ από το έδαφος , οπότε το 0,80 , ίσως έχει κάποιο θέμα .
Ελεγξε τις τακτοποιήσεις και ρώτα τι γίνεται με τις σοφίτες .
Ζήτα τα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας .Γιά τα ένσημα που λέει ο φίλος , είναι εκτός πραγματικότητας , μιά και οι οικοδόμοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ημερομίσθιοι και όχι μισθωτοί .
Απλά ήταν μία λαικίστικη τακτική που ακολουθείτο δεκαετίες τώρα και ελπίζω μαζί με την απελευθέρωση των αμοιβών των μηχανικών , να απελευθερωθούν και τα χαράτσια του ΙΚΑ .
Επίσης τα 'ελάχιστα' ένσημα έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣτΕ , απλά μέχρι τώρα , επειδή τα ακίνητα είχαν παρανομίες , ελάχιστοι το κυνηγούσαν .Τώρα όμως με τον ΚΕΝΑΚ και τους ορκωτούς μηχανικούς που έρχονται , τελειώνουν επιτέλους οι παρανομίες και οι λαικισμοί των κομμάτων .
Επίσης μην ξεχνάτε , ότι οι κατασκευαστές δεν προσλαμβάνουν οι ίδιοι προσωπικό , αλλά υπεργολάβους , οι οποίοι έχουν νόμιμους η παράνομους οικοδόμους .
Και όπως και να το κάνουμε 170 € μεροκάματο και ένσημο που θέλει το ΙΚΑ και το συνδικάτο των οικοδόμων , μόνο αν είσαι δίμετρη ξανθιά με καμπύλες , μπορείς να το πάρεις .Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Στο μεταξυ, απο τα 7 διαμερισματα της πολυκατοικιας εχουν πουληθει τα 5 και ΟΛΑ αγοραστηκαν ως πρωτη κατοικια, οποτε κανεις αγοραστης μεχρι τωρα δεν εχει ευνοηθει περισσοτερο απο τον πωλητη, εστω αυτο το λιγοΑρα ο πωλητής σου ευνοήθηκε 3,75 % φόρο γιά τα μαύρα που του έδωσες και εσύ ευνοήθηκες το 13 % η το 23 % γιά το γκαράζ , αποθήκη και ημιυπαίθριο , όπως και όλο το πόθεν έσχες των ποσών αυτών .
Κάνε τους υπολογισμούς και πές μας τα ποσά . Είμαι σίγουρος , ότι δεν θα θελήσεις να μας κοροιδέψεις . -
dbekos καλορίζικο .
Πήγαινε και διάλεξε , ότι υλικά μπορείς και διαπραγματεύσου τα πριν την αγορά .
επίσης έχε υπ΄ όψη σου ότι το ύψος της πλάκας του υπογείου , δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 1,50-1,70 μ από το έδαφος , οπότε το 0,80 , ίσως έχει κάποιο θέμα .
Ελεγξε τις τακτοποιήσεις και ρώτα τι γίνεται με τις σοφίτες .
Ζήτα τα εγκεκριμένα σχέδια της πολεοδομίας .Γιά τα ένσημα που λέει ο φίλος , είναι εκτός πραγματικότητας , **μιά και οι οικοδόμοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ημερομίσθιοι και όχι μισθωτοί **.
Απλά ήταν μία λαικίστικη τακτική που ακολουθείτο δεκαετίες τώρα και ελπίζω μαζί με την απελευθέρωση των αμοιβών των μηχανικών , να απελευθερωθούν και τα χαράτσια του ΙΚΑ .
Επίσης τα 'ελάχιστα' ένσημα έχουν κριθεί αντισυνταγματικά από το ΣτΕ , απλά μέχρι τώρα , επειδή τα ακίνητα είχαν παρανομίες , ελάχιστοι το κυνηγούσαν .Τώρα όμως με τον ΚΕΝΑΚ και τους ορκωτούς μηχανικούς που έρχονται , τελειώνουν επιτέλους οι παρανομίες και οι λαικισμοί των κομμάτων .
Επίσης μην ξεχνάτε , ότι οι κατασκευαστές δεν προσλαμβάνουν οι ίδιοι προσωπικό , αλλά υπεργολάβους , οι οποίοι έχουν νόμιμους η παράνομους οικοδόμους .
**Και όπως και να το κάνουμε 170 € μεροκάματο και ένσημο που θέλει το ΙΚΑ και το συνδικάτο των οικοδόμων , μόνο αν είσαι δίμετρη ξανθιά με καμπύλες , μπορείς να το πάρεις **.Στο μεταξυ, απο τα 7 διαμερισματα της πολυκατοικιας εχουν πουληθει τα 5 και ΟΛΑ αγοραστηκαν ως πρωτη κατοικια, οποτε κανεις αγοραστης μεχρι τωρα δεν εχει ευνοηθει περισσοτερο απο τον πωλητη, εστω αυτο το λιγο
Αρα ο πωλητής σου ευνοήθηκε 3,75 % φόρο γιά τα μαύρα που του έδωσες και εσύ ευνοήθηκες το 13 % η το 23 % γιά το γκαράζ , αποθήκη και ημιυπαίθριο , όπως και όλο το πόθεν έσχες των ποσών αυτών .
Κάνε τους υπολογισμούς και πές μας τα ποσά . Είμαι σίγουρος , ότι δεν θα θελήσεις να μας κοροιδέψεις .Δεν έχετε καταλάβει επίσης πέραν του μεγάλου, κατά εσας, αλλά νόμιμου και λογικού μεροκάματου του έλληνα οικοδόμου, ότι χρησιμοποιόντας μαύρα εργατικά χέρια, πέρα το ότι κλέβετε εσεις ή οι υπεργολάβοι (με τις λέξεις θα παιξουμε τώρα) το ελληνικό κράτος (σιγά να μη σας νιάζει) στερείτε τις οικογενειες των ελληνων οικοδόμων από χρήματα που ίσως με αυτά θα αγόραζαν τα ακινητά σας, αυτά και τέλος.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!