-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
παιδια ο σουφλιας ειπε καμερες παρακολουθησης
Στο ραδιόφωνο άκουσα τον σουφλια να λέει οτι 'θα τοποθετηθούν κάμερες στον μαλιακό για να ελεγχεται η κυκλοφορία και ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ αυτο δεν σημαινει φωτοραντάρ;
Και εγω το διαβασα αυτο...
Οι καμερες θα ειναι ρανταρ!!!!
Οι μεγαλοι πολιτικαντηδες την βρηκαν την λυση για ακομα μια φορα... -
Αντε βρε, με γεια μας τα νεα μετρα! http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5168
Αν δεν πεσει καθετα ο αριθμος των τροχαιων κ τωρα τι να πω!!!
Κ κατι ακομα ψιλοασχετο με το θεμα: http://www.autopress.gr/dnews/show.asp?ID=5169
Δηλαδη εγω που περιμενα οπου να'ναι να μηδενιστει το σκορ μου, ακομα δεν το εχουν περασει καν;;; Καθε περσι κ καλυτερα ή ειναι η ιδεα μου; -
Σαμαράκια στις εθνικές οδούς; Ποιος ανεγκέφαλος ΜΑΛΑΚΑΣ το σκέφτηκε; Συγκοινωνιολόγος θα'ταν φαντάζομαι...
-
μαράκια στις εθνικές οδούς; Ποιος ανεγκέφαλος ΜΑΛΑΚΑΣ το σκέφτηκε; Συγκοινωνιολόγος θα'ταν φαντάζομαι...
--Στανταρ.... ----
ΕΛΕΟΣ!!! Τι αλλες αηδιες θα δουμε!!!
Εγω προτεινω να κανουν το πεταλο ηπιας κυκλοφοριας παντως.....
Οσο για τα ρανταρ παλι λευτα θα βγαλουν καποια στρουμφ και θα παρουν κ προαγωγη.... Και φυσικα θα την πληρωνουν παντα οι ΙΧδες....
Τοσα που κοστιζουν οι παραπανω αηδιες θα μπορουσαν να στρωσουν νεα ασφαλτο σε ολες τις καμπυλες τουλαχιστον....
Να δουμε που θα φτασουν τα μυαλα μερικων γραφιαδων που ισως να μην εχουν περασει κ ποτε απο εκει.....
-
Καλά, απορώ με κάποιους. Αυτά για την τήρηση του ορίου των 50 τα σκέφτεστε πριν τα πείτε; Αν είναι να πηγαίνουμε με 50, να μου πείτε να κατεβαίνω με το ποδήλατο Αθήνα, να κτίσω και τετρακέφαλους. Άντε, λίγη ψυχραιμία και περισσότερη σκέψη πριν πετάμε χαζομάρες του τύπου 'τήρηση ορίου 50' στο πέταλο του Μαλιακού.
-
Η τήρηση ορίου 50 είναι λίγο τραβηγμένο σαν μέτρο. Η εφαρμογή όμως των μέτρων 'Απαγορεύεται το προσπέρασμα' και 'Ελάχιστη ταχύτητα 70χλμ/ώρα' θα ήταν ένα καλό βήμα. Κι ας έχαναν κάποιοι γρήγοροι 10 λεπτά από το χρόνο τους... από το να χάσουν κάποιοι αμέριμνοι τη ζωή τους
-
Αν έμπαιναν οι κάμερες, θα έβλεπα ημέρα Τρίτη 1/9 λεωφορείο ΚΤΕΛ Έβρου να προσπερνάει στα Καμένα Βούρλα εμένα (αφού μου έπαιξε τα φώτα -Λεόν με 180 άλογα και ταχύτητα γύρω στα 55-60 πίσω από 2 λεωφορεία αστικά Βόλου), τα δυο λεωφορεία και ένα φορτηγό με μια κίνηση (φυσικά απέναντι λωρίδα); Θα συνέχιζα να το βλέπω αργότερα (έξω από το πέταλο του Μαλιακού) να απομακρύνεται σταθερά, ενώ το δικό μου κοντέρ έδειχνε 120; Θα το ακολουθούσα με 80 και θα το έβλεπα να είναι στα 3/4 της διαδρομής στην απέναντι λωρίδα να προσπερνάει αδιαλείπτως φορτηγά, αυτοκίνητα και άλλα ΚΤΕΛ με την άλλη λωρίδα σχετικά πυκνή (στο τμήμα Καμμένα Βούρλα όπου πρωτοσυναντηθήκαμε μέχρι τις Ράχες); Οι πινακίδες του εν λόγω έμπειρου οδηγού στα χέρια μου...άλλη φορά δεν θα λυπηθώ το τηλεφωνάκι στην Τροχαία...
Δεν θέλω να αντιπαρατεθώ με τους πολέμιους των καμερών, μια και εγώ δεν τις βλέπω με πολύ καλό μάτι, απλά παραθέτω ένα περιστατικό, που νομίζω ότι έκανα λάθος που δεν έδρασα...Και πείτε με ρουφιάνο!
-
Και να προσθέσω ότι προτιμώ να κινούμαι με την ροή (δηλαδή κάτι παραπάνω από το όριο) στα συγκεκριμένα σημεία, παρά να πηγαίνω με το όριο και να με προσπερνούν όλοι ανεξαιρέτως θέτοντας σε κίνδυνο ΣΥΝΕΧΕΙΑ τη ζωή τους, τη ζωή των απέναντι και κατά συνέπεια και τη δική μου. Το όριο 50 υπάρχει στις κατοικημένες περιοχές, στις υπόλοιπες κυμαίνεται από 60 έως 80, νομίζω. Αν κάνω λάθος, διορθώστε παρακαλώ. Με λίγα λόγια, θεωρώ ότι καλύτερα να κινείται η κύρια μάζα με 80-90 εκτός κατοικημένων περιοχών -που είναι λίγες- και αν θέλει κάποιος να προσπεράσει, να το σκέπτεται πολύ σοβαρά. Αντιθέτως, αν ακολουθείς κατά γράμμα τα όρια και όχι τη ροή, όλοι θεωρούν ότι είναι πολύ εύκολο να σε προσπεράσουν και έτσι δημιουργούνται με την ίδια ευκολία οι περίεργες καταστάσεις.
Φυσικά, δεν μπορεί να ισχύει αυτό με τα φορτηγά και με τα λεωφορεία, που λόγω δύσκολου δρόμου, πρέπει να δρουν ακόμα πιο προσεκτικά.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσο άραγε θα καθυστερήσει κάποιος αν οδηγήσει με 20-30 χλμ/ώρα πιο αργά στα επικίνδυνα σημεία; Ας μας πει κάποιος που ξέρει καλά την περιοχή πόσα χιλιόμετρα είναι τα επικίνδυνα, ώστε να κάνουμε μια μέτρηση.Έχω κάνει την δοκιμή. Κηφησιά-Βελεστίνο είναι περίπου 20 λεπτά παραπάνω. Απλά πήγαινα πιο αργά από το ρεύμα, σε πολλά σημεία ήμουν και πάλι πάνω από το όριο!
Σημείωση:
Τα όρια ταχύτητας στο κομμάτι Γλύφα-Αλμυρός μειώθηκαν!!! Τώρα είναι σε μερικά σημεία ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ απ' ότι όταν γίνονταν τα έργα κατασκευής του νέου δρόμου. Στις μεγάλες ευθείες της Σούρπης (όπου στήνουν συχνά ραντάρ) το όριο είναι πλέον 100 με την δικαιολογία ότι το οδόστρωμα δεν είναι αντιολησθητικό!!!
ΣΟΥΦΛΙΑΣ:Κάμερες στο Μαλιακό και σ΄ολο το Εθνικό δίκτυο