Καλό μήνα σε όλους!
ΑΗΜ-6861 έτοιμο για παράδοση προ ολίγου.
Μου έκανε εντύπωση το άλμα στις παρατηρήσεις της Αθήνας, ξαφνικά από το ΙΜΤ-36 πήγαμε στο ΙΜΤ-41. Βέβαια ήταν τέλος
μήνα αλλά ο μήνας ήταν πολύ φτωχός σε ταξινομήσεις και το άλμα δε μπορεί να δικαιολογηθεί. Θα δείξει αν ήταν εκτός
σειράς ή απλώς είχαμε μία μικρή επιτάχυνση σε συνδυασμό με ανεπαρκείς παρατηρήσεις εδώ τις τελευταίες εβδομάδες.
Οι κίτρινες δίνονται πλέον με πολύ αργούς ρυθμούς επειδή αντιστοιχούν σε άδειες ΔΧ και όχι σε οχήματα: όταν αλλάζει
το όχημα (πχ ταξί, τράκτορας κλπ) οι πινακίδες παραμένουν οι ίδιες, δηλαδή αφαιρούνται από το παλιό και
επανατοποθετούνται στο νέο. Μόνο ΕΚΕ (εθνικών μεταφορών) εξακολουθούν να δίνονται με κάπως μεγαλύτερους ρυθμούς
γι'αυτό και έχουν τυπωθεί 2-3 παρτίδες μετά το ΕΚΕ-2999 όπου έφτανε η αρχική προμήθεια από κίτρινες του 2001 (αν δεν
κάνω λάθος). Άρα μην περιμένετε να δείτε κίτρινες νέου τύπου, εκτός αν κάποια στιγμή αλλάξει η νομοθεσία και η
αριθμοδότηση και γίνουν νέες προμήθειες που με την παρούσα κατάσταση πρέπει να θεωρείται εξαιρετικά απίθανο.
Βέβαια τα ΙΑΕ που δίνονται στα διεθνών μεταφορών θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί να είναι νέου τύπου ή να
αντικατασταθούν με νέου τύπου αφού πολλοί φορτηγατζήδες έχουν πρόβλημα στο εξωτερικό με τις παλιές (νομίζω ο
garvanitis μου το είχε πει αυτό).
Οι σειρές ΙΑ*, ΕΚ* και ΤΑ* δεν προβλέπεται να τυπωθούν σε λευκές για κανονικά ΙΧ αλλά ούτε και για δίκυκλα: οι
υπουργικές αποφάσεις που καθορίζουν την κατανομή των σειρών συνδυασμών ανά διεύθυνση δεν τις αναφέρουν καθόλου
άρα δεν προβλέπεται να δοθούν. Η μόνη περίπτωση να τις δούμε είναι σε δίκυκλα όταν κάποια στιγμή τελειώσουν οι
εναπομένοντες συνδυασμοί μετά από έκτακτη υπουργική απόφαση και εφόσον βέβαια δεν έχει στο μεταξύ αλλάξει το
σύστημα αριθμοδότησης.
Τέλος κάτι που ξέραμε αλλά τώρα επιβεβαιώνεται:
'...(για) τα δίκυκλα που εφοδιάζονται με κινητήρες έως και 49 κ.εκ. (καθώς) δεν υπάρχει βάση δεδομένων στο υπουργείο και όταν συγκεντρωθούν τα στοιχεία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα Τροχαίας κατόπιν θα περνούν και αυτά από έλεγχο...'
από εδώ: http://www.imerisia.gr/article.asp?cati ... d=90287149