-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Τίποτα δεν είναι περίεργο για μένα.
Σε 45άρα δικιά μου χώρεσαν 47,5 λίτρα.
Κατά τα άλλα το getz καίει 7,3-8- λίτρα μάξιμουν με ταχύτητες πάνω από 120 χλμ. Διαφοορά με την βενζίνη όχι μεγαλύτερη από 0.5-1 λίτρο. Αν καίει φτωχό μιγμα από το καταλαβαίνει κάποιος; τα μπουζί σε ένα σέρβις ήταν λίγο οξειδομένα και ένας μάστορας μου είπε ότι καίει πολύ πλούσιο μείγμα και τα ξαναρύθμισα προς τα κάτω. Δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Πάντως ως τώρα κανένα λαμπάκι κανένα ρετάρισμα καμιά μείωση υποδύναμης. Το σύστημα είναι το brc και το έβαλα στην Αλεξανδρούπολη.Poso pliroses to BRC? emena mou zitane 1300E sth xalkidikh. Alithia, ayto to proxorimeno ICOM poso tha ekane gia grande punto 1,4 , kserei kaneis na mou pei? Sorry gia greeklish...
-
το ICOM JTG εχει για τετρακυλινδρο κινητηρα 1900-2000€
1900€ το εβαλα το καλοκαιρι (7/2010) σε Fiesta 1.4 -
Ο χρήστης Vagnar έγραψε:
Καλά κανείς εγκαταστάτης δεν ελέγχει τον λ στα καυσαέρια του lpg; Και προσπαθούν να μαντέψουν αν είναι φτωχό ή πλούσιο το μείγμα;Έχει διαφορά ο εγκαταστάτης από τον tuner. Χίλια ευρώ κέρδος σε 5-6 ώρες, δεν φτάνουνε φαίνεται για υπηρεσίες tuning. Ένα μοντάρισμα στο κιτ ξέρουνε να κάνουνε οι περισσότεροι και όξω από δω. Να τους έδινες κάνα πεντοχίλιαρο κάτι θα κάνανε...
Για αυτό φώναζα κάποιες σελίδες πιό πριν, γιατί οι περισσότεροι κάνουνε ξεπέτες είτε γιατί δεν ξέρουν, είτε γιατί δεν θέλουν. Και για αυτό μάλωνα με κάποιους που θέλανε και μείωση τελών κυκλοφορίας, γιατί ναι μεν το υγραέριο όντως δίνει λιγότερους ρύπους, αλλά μόνο αν η ρύθμιση γίνει σωστή στο 100% του χάρτη (και στο αβάνς), όχι μόνο στο ρελαντί και τις 3000 στροφές που ελέγχει το ΚΤΕΟ...
Δεν είμαι κατά του υγραερίου, είμαι κατά των κακών/απλοϊκών εγκαταστάσεων...
-
Ο χρήστης sdaoulas2 έγραψε:
το ICOM JTG εχει για τετρακυλινδρο κινητηρα 1900-2000€
1900€ το εβαλα το καλοκαιρι (7/2010) σε Fiesta 1.4nai, toso mou ipane...thanks.
-
1300 € έδωσα και 80 για το ΚΤΕΟ. Τώρα υπάρχουν πολλοί που το περνούν φτηνότερα.
-
Ο χρήστης astrag1.6jtg έγραψε:
Καλησπέρα στην παρέα μας. Νέος Υγραέριος... Toyota Aygo 1.0lt ....
........Τα συμπεράσματα δικά σας......Αληθεια, πηγες να βαλεις σε αλλο πρατηριο lpg ? και αν ναι, με ποσα λιτρα γέμισες ? (για να εισαι σιγουρος οτι σε κλεψανε)
Οσο για το λαμπακι δεν θα το ''κανεις καλα'' παρα μονο αν το ταΐσεις λιγο παραπανω υγραεριο. Με τοσο μικρη καταναλωση δεν σου κανει τιποτα αλλο οπως σκορτσαρισματα ή σβησηματα κτλ ??? Και λογικα, οπως ειπαν και τα παιδια πριν, θα πρεπει να ανεβει η καταναλωση με lpg κατα τουλαχιστον 10% και βαλε. Κανε αρκετα γεμισματα, για να καταλήξεις καπου στα σιγουρα...
Θα γεμίσωαδειάσω δυο τρείς φορές και θα επανέλθω με δεδομένα για χωρητικότητα ντεπόζιτου και κατανάλωση.
Πάντως ο εγκαταστάτης μου είπε πως ότι καίω σε βενζίνη τα ίδια θα καίω και σε υγραέριο. Ανάλογα σχόλια μάλιστα διάβασα και για άλλα αυτοκίνητα σε διαφορετικά άρθρα, τα οποία παραθέτω:
http://www.tetrakinisimag.gr/forester_lpg_t59.htm
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=11442&pbreak=1Σβησίματα ούτε για δείγμα. Ένα κόμπιασμα μόνο κατά την εναλλαγή από το ένα καύσιμο στο άλλο, αλλά και αυτό όχι πάντα.
Όσο για το λαμπάκι έχω το ... 5ο ραντεβού μεθαύριο...
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
κατα την αποψη μου ο φιλος κωστας αντεδρασε αψυχολογητα.
περιμενε ρε φιλε.ακομα δεν εβαλες το συστημα και αρχεισες τους τσακομους?
φουλαρισε 2-3 φορες και μετα τα λεμε.ομως τα λ ε μ ε.
περιμενω.
υγ.κωστα ειμαι μαζι σου γιατι ειμαι και υγραεριος.Θα γεμίσωαδειάσω δυο τρείς φορές και θα επανέλθω με δεδομένα για χωρητικότητα ντεπόζιτου και κατανάλωση.
Πάντως ο εγκαταστάτης μου είπε πως ότι καίω σε βενζίνη τα ίδια θα καίω και σε υγραέριο. Ανάλογα σχόλια μάλιστα διάβασα και για άλλα αυτοκίνητα σε διαφορετικά άρθρα, τα οποία παραθέτω:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname=Article&cat_id=13&art_id=11442&pbreak=1Ελπίζω ο εγκαταστάτης μου και τα παραπάνω άρθρα να έχουν δίκιο και να μήν χρειαστεί να πώ ότι έκανα λάθος για τη Shell στο Μενίδι. Άν και κάτι μέσα μου μου λέει ότι δεν έχω κάνει λάθος! Θα δούμε! Κοντός ψαλμός...
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
κατα την αποψη μου ο φιλος κωστας αντεδρασε αψυχολογητα.
περιμενε ρε φιλε.ακομα δεν εβαλες το συστημα και αρχεισες τους τσακομους?
φουλαρισε 2-3 φορες και μετα τα λεμε.ομως τα λ ε μ ε.
περιμενω.
υγ.κωστα ειμαι μαζι σου γιατι ειμαι και υγραεριος.Συμφωνώ μαζί σου οι τσακωμοί δεν βοηθάνε. Όταν έχεις **ασφαλή **συμπεράσματα κάνεις μια κουβέντα ήρεμη με ΄΄το κυρία΄΄ και αν δεν πειστείς τότε υπάρχουν και αρχές που μπορείς να απευθυνθείς. Να ξέρεις τέτοιες υποθέσεις οπωσδήποτε θα το λάβουν υπόψιν τους και θα πάνε αφού τους βενζινάδες γενικά θέλουν να τους στριμώξουν, τα πρόστιμα είναι μεγάλα και το εκμεταλλεύονται επικοινωνιακά με μεγάλιώδεις ανακοινώσεις. Αν πας και φωνάξεις το μόνο που κερδίζεις είναι να ξεθυμάνεις εκείνη την ώρα αλλά μην νομιζεις ότι αν όντως κάνει κάτι παράνομο θα σταματήσει. Επίσης φυσικά και μπορείς να μοιραστείς τις ανησυχίες/υποψίες/περιπέτειες σου ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα μας κι εμείς. Πάντως σε καταλαβαίνω απόλυτα όταν σε πνίγει το δίκιο ότι θέλεις να ξεσπάσεις, σε όλους μας συμβαίνει . αλλά αν το σκεφτείς ψύχραιμα μόνο κερδισμένος βγαίνεις. Στο κάτω κάτω καμιά φορά δεν ξέρεις μπορεί όντως να έχει γίνει κάποια παρεξήγηση.
Με κάλυψε στην σελίδα 253 ...
Re: Υγραεριοκίνηση!
από Dimpolo16v » 30/01/11 12:16Κώστα μου καλημέρα και από εμένα...Κάτι παρόμοιο μου έχει τύχει και εμένα, με διαφορετικό καύσιμο (βενζίνη). Στοιχεία δεν θα αναφέρω, απλά θα σου πω πόσο καλά οργανωμένο είναι το (παρα)κράτος μας και πόσο ανούσιες είναι οι καταγγελίες των καταναλωτών τέτοιου είδους.
Χωρίς πολλά πολλά λοιπόν θα σου πω πως σε βενζινάδικο βρέθηκα να γεμίζω το ντεπόζιτό μου ονομαστικής χωριτικότητας 45 λίτρων εκ των οποίων τα 7 ρεζέρβα, και χωρίς να έχω αναμμένο λαμπάκι ρεζέρβας ή τα ανάλογα διανυθέντα χιλιόμετρα για να θεωρήσω ότι είχα κάψει πάνω από τα 38 λίτρα που μου απομένουν ως τη ρεζέρβα... Ο τσάκαλος με γέμισε με 45 ακριβώς λίτρα μέχρι το πρώτο σταμάτημα της αντλίας του (χωρίς να δοκιμάσει να γεμίσει κι άλλο ή να βγάλει τον αέρα και να συνεχίσει να γεμίζει). Με λίγα λόγια λοιπόν κάλεσα την αστυνομία, η οποία κατέγραψε το περιστατικό, μου είπε πως προφανώς με είχε κλέψει ο πρατηριούχος αλλά έπρεπε να πληρώσω, πως ήταν αναρμόδια και φυσικά να απευθυνθώ στη διεύθυνση εμπορίου του νομού...
Μετά από καλό ψάξιμο έμαθα τα εξής:
α) Με ανώνυμη καταγγελία στη διεύθυνση εμπορίου ή στην γραμμή καταγγελιών καταναλωτών δεν θα μάθαινα ποτέ αν έγινε έλεγχος ή όχι στο συγκεκριμένο πρατήριο
β) Με επώνυμη καταγγελία θα είχα ενημέρωση για τα αποτελέσματα του ελέγχου αλλά αυτόματα θα έτρωγα μία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση από τον πρατηριούχο (με διαβεβαίωσε ο ίδιος για αυτό, όπως και πως αν το συνέχιζα θα μπορούσε να μου εξηγήσει και 'με άλλον τρόπο' πως είμαι λάθος...ο νοών νοείτο)
Με λίγα λόγια ένιωσα τα χέρια μου δεμένα και πως αν έμπαινα στον κόπο να ασχοληθώ απλά θα έχανα χρόνο και χρήμα και δεν ξέρω τι άλλο..Φωνάζει ο κλέφτης, έλεγε μία ταινία κάποτε,ε? Και τώρα θα μου πείτε γιατι δεν άρχισα να γράφω σε όλα τα forums για το συγκεκριμένο πρατήριο. Μπορεί και να το έκανα. Εμένα με ενδιαφέρει όμως το ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ για να προστατεύσει τον πολίτη,τον φορολογούμενο, τον καταναλωτή...
Τα συμπεράσματα δικά σας και ελπίζω να μην βγούμε πολύ off topic VW POLO 2005 1,4 100hp
Διανυθέντα χιλιόμετρα με υγραέριο: 7000Dimpolo16v
4TF Newbie DriverΔημοσιεύσεις: 14
Last Visit: 31/01/11 17:58
Προσωπικό μήνυμα -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
1300 € έδωσα και 80 για το ΚΤΕΟ. Τώρα υπάρχουν πολλοί που το περνούν φτηνότερα.sth thessalonikh kserei kaneis gia ftinotero?
-
Ο χρήστης pettao έγραψε:
1300 € έδωσα και 80 για το ΚΤΕΟ. Τώρα υπάρχουν πολλοί που το περνούν φτηνότερα.
sth thessalonikh kserei kaneis gia ftinotero?
Τα greeklish απαγορευονται,γραφε με ελληνικους χαρακτηρες[Mod]
-
Eγκαταστατης που σου λεει οτι η καταναλωση θα ειναι η ιδια οση και με βενζινη (ιδιως για συστημα 4ης γενιας), ειναι επιεικως Λ Α Μ Ο Γ Ι Ο!
Μου θυμιζουν τα ''τσακαλια'' επισημης αντιπροσωπιας peugeot που παρουσιαζουν το πολωνικο Versus σαν 5ης γενιας παρολες τις διορθωσεις που προσπαθησα με ευγενικο τροπο να τους κανω.
Το κακο ειναι οτι τον ιδιο ''παπα'' πουλανε και αλλες γαλλικες αντιπροσωπιες για το εν λογο συστημα. Βρε μπας και στο σεμιναριο τους τα ειπαν λαθος
Ο γκαζακιας της Δυτ. θεσσαλονικης εχει φτασει και την6η - 7η γενια πλεον (ψεκαζει Lpg συγχρονως με βενζινη). Εδω μολις αρχισαν να τελειοποιουντε τα 5ης.... Μαλλον ψαχνει για πειραματοζωα....Οσο για το BRC μεχρι στιγμης ακουω τα καλυτερα λογια οσους και να εχω ρωτησει.
Απλο συστημα με τιμη πλεον στα 1000 ευρω με χαρτια και απο ελληνες εγκαταστατες... -
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
.......Προσεχε πως κανεις τις παραθεσεις σου γιατι δεν βγαζουν νοημα ποιος εχει γραψει τι .[mod]
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Την Παρασκευή η τιμή διυλιστηρίου (Νότος) ήταν η χαμηλότερη μέχρι στιγμής (ίδια με αυτήν στις 6/1): 668,91 ο Μ.Τ., δηλαδή σχεδόν 0,59 ευρώ συνολικό κόστος για τον πρατηριούχο...Η τιμή διυλιστηρίου έπεσε κι άλλο για το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε: 663,01 ευρώ ο Μ.Τ.
Με εξαίρεση το πρατήριο της BP στη Μαρκόνι & Θεσσαλίας (στο Αιγάλεω) που μείωσε την τιμή σε 0,749 ευρώ (από 0,77 αν δεν κάνω λάθος), δεν είδα να 'συγκινούνται' ανάλογα οι υπόλοιποι...
Όταν ανέβαινε διεθνώς η τιμή το Νοέμβριο / Δεκέμβριο, έκαναν σχεδόν καθημερινά αναπροσαρμογή προς τα πάνω, ενώ τώρα που πέφτει, ΑΝ θα κάνουν κάποια μείωση, αυτή γίνεται σε εβδομαδιαία βάση και όχι βέβαια σε επίπεδα που θα έπρεπε... -
Ο χρήστης kostas289 έγραψε:
**
Πάντως ο εγκαταστάτης μου είπε πως ότι καίω σε βενζίνη τα ίδια θα καίω και σε υγραέριο**. Ανάλογα σχόλια μάλιστα διάβασα και για άλλα αυτοκίνητα σε διαφορετικά άρθρα, τα οποία παραθέτω:
http://www.4troxoi.gr/default.php?pname ... 2&pbreak=1Όσο για το λαμπάκι έχω το ... 5ο ραντεβού μεθαύριο...
Ειμαι σιγουρος οτι σου ειχε υποσχεθει οτι δεν θα ξαναχρειαστει να ξαναπας μετα την εγκατασταση....... Κλασικά εικονογραφιμενα !!!!!!!!! Οσο για τα αρθρα.....δεν μου φανηκαν και ιδιες οι καταναλωσεις...
Παρ΄ολα αυτα θα εχεις γενικα καλη καταναλωση πιστευω λογο κινητήρα και βαρους αυτοκινητου. -
Ο χρήστης dalamaidis έγραψε:
Οσο για το BRC μεχρι στιγμης ακουω τα καλυτερα λογια οσους και να εχω ρωτησει.
Απλο συστημα με τιμη πλεον στα 1000 ευρω με χαρτια και απο ελληνες εγκαταστατες...Που, ποιος είναι αυτός? Αν θες στεΙλε ΠΜ
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Οσο για το BRC μεχρι στιγμης ακουω τα καλυτερα λογια οσους και να εχω ρωτησει.
Απλο συστημα με τιμη πλεον στα 1000 ευρω με χαρτια και απο ελληνες εγκαταστατες...Που, ποιος είναι αυτός? Αν θες στεΙλε ΠΜ
στειλε μου και μενα που εχουν τετοια τιμη για brc? Ιδιετερα στη Θεσσαλονικη, σε παρακαλω. Ειμαι σε αναμονη.
-
Aκουσα οτι η εγκατασταση σε γνωστο...στη θεσσαλονικη εχει πεσει στα 700€!
Ισχυει ή μουφες? -
από dalamaidis » 31/01/11 23:38
7η γενια πλεον (ψεκαζει Lpg συγχρονως με βενζινη).
Σίγουρα θα υπάρχει οικονομία, από σκέτη βενζίνη. Δεν πιστεύω όμως ΟΤΙ η απόσβεση θα είναι σχετικά κοντά…
«Eγκαταστατης που σου λεει οτι η καταναλωση θα ειναι η ιδια οση και με βενζινη (ιδιως για συστημα 4ης γενιας), ειναι επιεικως Λ Α Μ Ο Γ Ι Ο!»
….επιεικής είσαι φιλέ μου…..ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΗΣ ΕΙΝΑΙ.
Α. -
Σαββατο πηγα και εκανα ρυθμιση αυτη την φορα απο τον Βουλγαρο τεχνικο του. Μου φανηκε οτι ηξερε τι εκαμνε.
Μεχρι στιγμης δεν μου εχει σβησει και παρατηρω οτι το συστημα ενω παει να σβησει αμεσως ανεβαζει τις στροφες του και επεμβαινει πλεον σωτηρια. Ακομα και στην κατηφορα χωρις γκαζι καποιες φορες παει να σβησει αλλα αμεσως το ξαναβρισκει, πολυ πιο αμεσα απο πριν.
Για να δουμε στην πορεια. Ισως μια ακομα επισκεψη να θελει για να μην το αντιλαμβανομαι καθολου.
Η τιμη ακομα ειναι στα 0.765 στην Ανατολικη Θεσσαλονικη. Μου ειπαν θα κατεβει και αλλο απο εκει.
Φυσικα οι λοιποι κλεφτες πρατηριουχοι κανουν την παλαβη.
Δωστε τους ενα αι σιχτιρ και αυριο πατε σε καποιον πιο φτηνοτερο!
-
Fili moy oli kalispera.
Kero diavazo to forum kai apofasisa na kata8eso kai tin diki moy apopsi.
Exo vali kai ego gas se ena E200 2005 1800 cm3 ton 10/10 sti Bulgaria enanti toy posoy ton 800 E.
Exo kani pola xiliometra xoris kanena provlima (genikos).
Stin arxi antimetopisa kapia provlimata apo agnia ala telika ta prosperasa.
Simera to mono provlima moy ine i proini ekinisi. 3ekinao me venzini ala pernao poli grigora sto gas me apotelesma na retari kai na moy anavi to lampaki toy kinitira (ta proina me xamili 8ermokrasia).
Telika afto poy moy elise to provlima itan na diatiro perisotero xrono (to proi mono) sti venzini etsi oste na zesta8i kala o kinitiras kai meta pernao sto aerio.8elo na episimano oti kata ti diarkia tis odigisis den mporo na katalavo kania diafora.
Exo peripoy 10% megaliteri katanalosi ala kamia sxesi me ti venzini.
Kano megala ta3idia kai moy kani entiposi poso poli pefti i katanalosi.To telefteo diastima psaxnome me to 8ema ton mpoyzi 8a doyme................
Υγραεριοκίνηση!