-
Καλησπέρα σε όλους. Επαναφέρω το συγκεκριμένο νήμα για να μην ανοίγω καινούργιο. Το ερώτημα ειναι καθαρό : Corolla TS ή Tucson. Τα βασικά μετρήσιμα στοιχεία είναι γνωστά και για τα 2 . Δηλ οικονομία , χώροι κτλ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω κυρίως απο όποιον έχει ιδία πείρα και τα έχει οδηγήσει είναι καταρχήν η οδηγική συμπεριφορά και η αξιοπιστία / αντοχή στον χρόνο. Δυστυχώς δεν είναι πληροφορίες τις οποία μπορούμε να τις γνωρίζουμε πριν την χρήση του οχήματος, γιαυτό και ρωτάω τις εμπειρίες σας.
-
@spiros75 said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:
Καλησπέρα σε όλους. Επαναφέρω το συγκεκριμένο νήμα για να μην ανοίγω καινούργιο. Το ερώτημα ειναι καθαρό : Corolla TS ή Tucson. Τα βασικά μετρήσιμα στοιχεία είναι γνωστά και για τα 2 . Δηλ οικονομία , χώροι κτλ. Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω κυρίως απο όποιον έχει ιδία πείρα και τα έχει οδηγήσει είναι καταρχήν η οδηγική συμπεριφορά και η αξιοπιστία / αντοχή στον χρόνο. Δυστυχώς δεν είναι πληροφορίες τις οποία μπορούμε να τις γνωρίζουμε πριν την χρήση του οχήματος, γιαυτό και ρωτάω τις εμπειρίες σας.
Έχοντας κάνει test drive τη Corolla hatch και το Tucson στη βασική του με τα 150 ps το μόνο που μπορώ να σου πω είναι αν προτιμάς οικονομία ή χώρους. Το Tucson έχει χώρους αλλά με την οικονομία δεν τα πάει καλά η Corolla στην έκδοση που θέλεις έχει ικανοποιητικούς απλά χώρους αλλά πολύ καλή οικονομία. Από αξιοπιστία νομίζω είναι το ίδιο..
-
H συγκριση που κανεις ειναι ατοπη. Ειναι σα να συγκρινεις μανταρινια με πορτοκαλια. Το ενα ειναι φουλ οικονομικο αλλα θα στριμωχθεις απο θεμα χωρων δε μπορει να κινηθει εκτος δρομου και το αλλο θα το πληρωσεις ακριβοτερα θα καιει τα διπλασια αλλα θα εχεις απλετους χωρους δε θα ανησυχεις για λακουβες πεζοδρομια και θα κανεις και τις βολτες σου σε χωματοδρομους κτλ 2 εντελως διαφορετικα αυτοκινητα
-
Το γνωρίζω. Είναι διαφορετικά οχήματα. Γιαυτό ανέφερα οτι τα μετρήσιμα στοιχεία είναι γνωστά. χώροι, οικονομία κτλ. Η βασική "ανάγκη" είναι οικογενειακό (4 άτομα) το οποίο θα οδηγείται πολλά χλμ κάθε μέρα, οπότε χρειάζομαι άνεση, ξεκούραστη οδήγηση κτλ.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα με χώρο πάρκιν. -
Το γνωρίζω. Είναι διαφορετικά οχήματα. Γιαυτό ανέφερα οτι τα μετρήσιμα στοιχεία είναι γνωστά. χώροι, οικονομία κτλ. Η βασική "ανάγκη" είναι οικογενειακό (4 άτομα) το οποίο θα οδηγείται πολλά χλμ κάθε μέρα, οπότε χρειάζομαι άνεση, ξεκούραστη οδήγηση κτλ.
Δεν υπάρχει ιδιαίτερο θέμα με χώρο πάρκιν.Και τα 2 έχουν αυτά που ζητάς αν τα πολλά χλμ που γράφεις είναι πόλη και γύρω από αυτή τότε η Corolla ίσως σε βολεύει περισσότερο..
-
Όντως,αν τα πολλά χλμ που κάνεις είναι σε κλειστό αστικό κύκλο,τότε η Corolla είναι μονόδρομος. Αν είναι σε ανοιχτό δρόμο,τότε το δίλημμα είναι ποιό σου αρέσει περισσότερο,καθώς μετριάζεται το οικονομικό κέρδος του hybrid. Αμφότερα είναι ευρύχωρα,αξιόπιστα και καλοεξοπλισμενα.
-
το ιδανικο για σενα ειναι το corolla cross αλλα θα πρεπει να περιμενεις ενα χρονο και βαλε. παρε το κορολα βασικα γιστι δε ξεφευγει η τιμη με 21 και κατι καθαρισες. Εναι οι εποχες περιεργες δε αξιζει να δωσεις παραπανω για αυτοκινητο
-
Ο φίλος λέει για τη βάγκον κορόλα, μπορεί στη καμπινα της να μην "παίζεις μπάλα" όπως στο Tucson, αλλά σαν χώρος αποσκευών ίσως να είναι ακόμη πιο μεγάλος και χρηστικός.
Επίσης η Corolla είναι αυτόματη με τα καλά και "άσχημα" που αυτό συνεπάγεται.
Δηλαδή πολύ άνετη κι αξιόπιστη μετακίνηση, σε πολύ χαμηλότερο κόστος ανά χιλιόμετρο. Ακόμη κι αν δεν εκμεταλλεύεται πλήρως την απόλυτη οικονομία της πλήρους υβριδικότητας σε αστικό κι ημιαστικό περιβάλλον, θα υπάρχει διαφορά με το Tucson. Αν μιλάμε για υβριδικό και αυτόματο το δεύτερο, νομίζω πως ξεφεύγει πολύ η τιμή αγοράς του αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Απ' την άλλη κι η διαφορά επιδόσεων σε προσπεράσεις και ρεπριζ θα σημαντικά υπέρ του Χιουντάι.Επειδή εγώ είμαι ο "σπαγκοραμμένος" που βάζω ψηλά τον παράγοντα vfm, αν δεν χρειάζεσαι την επιπλέον απόσταση απ' το έδαφος και δεν είσαι γκαζοφονιάς, νομίζω πως είναι πολύ καλύτερα ξοδεμένα λεφτά στην TS.
Πρέπει να πάει στα 37-38 χιλιάρικα κάποιος, για να προτιμήσει το υβριδικό χιουντάι, και πάλι με κάποιους ενδοιασμούς καθώς θα είναι υπερβολικά ακριβό.
Σαν παρορμητική αγορά είναι καλύτερο το χιουντάι. -
@piliourits said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:
, νομίζω πως ξεφεύγει πολύ η τιμή αγοράς του αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Απ' την άλλη κι η διαφορά επιδόσεων σε προσπεράσεις και ρεπριζ θα σημ
Έχεις δίκιο καθώς δεν ενημέρωσα πλήρως. Το Tucson το κοιτάω σε αυτόματο 150ιπ., όχι υβριδικό. Η κατανάλωση παίζει ρόλο, αλλά όχι τον κύριο. Περισσότερο θα έδινα σημασία σε ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη οδήγηση και μετά σε κατανάλωση.
-
@piliourits said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:
, νομίζω πως ξεφεύγει πολύ η τιμή αγοράς του αλλά δεν το έχω ψάξει ιδιαίτερα. Απ' την άλλη κι η διαφορά επιδόσεων σε προσπεράσεις και ρεπριζ θα σημ
Έχεις δίκιο καθώς δεν ενημέρωσα πλήρως. Το Tucson το κοιτάω σε αυτόματο 150ιπ., όχι υβριδικό. Η κατανάλωση παίζει ρόλο, αλλά όχι τον κύριο. Περισσότερο θα έδινα σημασία σε ποιότητα κύλισης και ξεκούραστη οδήγηση και μετά σε κατανάλωση.
Εγώ προσωπικά, αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο, επειδή χρειάζομαι το ύψος θα έπαιρνα το χιουντάι, με κρύα καρδιά για το διπλόδισκο κιβώτιο.
Και γνωρίζοντας πως θα είχα τουλάχιστον 5€ στα 100χλμ υψηλότερη κατανάλωση, εκτός κι αν πας σε ντήζελ που θα πλησιάσει πολύ η κατανάλωση, κι αν κάνεις ταξίδια μεγάλα θα είναι ελάχιστα υπέρ του χιουντάι σε χρήμα, με τις τρέχουσες τιμές.Θα έφτανα δηλαδή μέχρι το 1.6D 136hp 48V 2WD 7DCT Premium αν ισχύουν οι τιμές που είδα στα γρήγορα, να υπάρχει και λίγη κ@υλα στην απόκτηση... υπό συνθήκες ίσως είναι προτιμότερο της Κορόλα, αν κοστίζει κι αυτή 31.
-
Δεν τίθεται θέμα χώρων στο corolla touring sports. Έχει πολύ καλύτερους χώρους από το hatch.
Εγώ θα διάλεγα ξεκάθαρα το toyota. Ειδικά το 2λιτρο Lounge είναι ένα εκπληκτικό πακέτο που συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα. Αν αγόραζα σήμερα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον αυτό που πήρα, θα διάλεγα Corolla TS.
-
@dimitriscsd said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:
Δεν τίθεται θέμα χώρων στο corolla touring sports. Έχει πολύ καλύτερους χώρους από το hatch.
Εγώ θα διάλεγα ξεκάθαρα το toyota. Ειδικά το 2λιτρο Lounge είναι ένα εκπληκτικό πακέτο που συνδυάζει πάρα πολλά πράγματα. Αν αγόραζα σήμερα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλέον αυτό που πήρα, θα διάλεγα Corolla TS.
To συγκεκριμένο μοντέλο είναι που κοιτάω. Το 2lt αλλά το active+
-
@dimitriscsd said in Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan:
To συγκεκριμένο μοντέλο είναι που κοιτάω. Το 2lt αλλά το active+
Μια χαρά είναι. Οι χώροι είναι ίδιοι, μόνο ο εξοπλισμός αλλάζει στην active plus
Hyundai Tuscon Hybrid 2022 ή Τoyota Corolla Hybrid Sedan