-
Καλησπερα.Πριν μερικα χρονια,επεσε πανω μου ενα φορτηγο,κατεστρεψε το αυτοκινητο μου και μου προξενησε αρκετα σοβαρο τραυματισμο.Να μην τα πολυλογω,εγινε καποια στιγμη το δικαστηριο,η αποφαση του οποιου βγηκε επειτα απο δυο χρονια σχεδον,ηταν φυσικα υπερ εμου και μου εκδικασε ενα χρηματικο ποσο.
Απο εδω αρχιζουν τα περιεργα...
Ο δικηγορος μου επικοινωνησε μαζι μου μετα απο λιγο καιρο και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη του αντιδικου,δεχεται να με αποζημιωσει αμεσα,αρκει να μην μου καταβάλλει τους τοκους(!!!) .Το ποσο των τοκων ειναι περιπου 3500 ευρω.
Οπως ειναι φυσικο τον ρωτησα πως γινεται να παρακαμφθει η αποφαση του δικαστηριου και να καταβαλλει χαμηλότερο ποσο.
Δε μου εδωσε σαφη απαντηση,στην επιμονη μου , ψελλισε κατι περιεργα του στυλ: 'Εκμεταλλευονται την οικονομικη αναγκη του κοσμου και τα κανουν αυτα κτλ...'
Του ειπα οτι δεν εχω οικονομικη αναγκη,δε δεχομαι την εξωφρενικη προταση τους και να ζητησει ολοκληρο το ποσο(τι αλλο να εκανα δηλαδη?).Η απαντηση του τοτε ηταν οτι η ασφαλιστικη του αντιδικου θα ασκησει εφεση στην αποφαση και θα ζητησει να πληρωσει λιγοτερα.
Επειδη μου φανηκε οτι ο δικηγορος μου κατα καποιον τροπο ενεργουσε οχι μονο για το δικο μου συμφερον , τι μπορω να κανω περαιτερω? Αυτος μου προτεινει και καλα να κανουμε εμεις εφεση να ζητησουμε περισσοτερα.
Εχει κανεις αναλογη εμπειρια ή μονο σε μενα συμβαινουν τετοια περιεργα? Ειναι συμπεριφορα συνηγορου αυτη?
-
Καλησπερα.Πριν μερικα χρονια,επεσε πανω μου ενα φορτηγο,κατεστρεψε το αυτοκινητο μου και μου προξενησε αρκετα σοβαρο τραυματισμο.Να μην τα πολυλογω,εγινε καποια στιγμη το δικαστηριο,η αποφαση του οποιου βγηκε επειτα απο δυο χρονια σχεδον,ηταν φυσικα υπερ εμου και μου εκδικασε ενα χρηματικο ποσο.
Απο εδω αρχιζουν τα περιεργα...
Ο δικηγορος μου επικοινωνησε μαζι μου μετα απο λιγο καιρο και μου ειπε οτι η ασφαλιστικη του αντιδικου,δεχεται να με αποζημιωσει αμεσα,αρκει να μην μου καταβάλλει τους τοκους(!!!) .Το ποσο των τοκων ειναι περιπου 3500 ευρω.
Οπως ειναι φυσικο τον ρωτησα πως γινεται να παρακαμφθει η αποφαση του δικαστηριου και να καταβαλλει χαμηλότερο ποσο.
Δε μου εδωσε σαφη απαντηση,στην επιμονη μου , ψελλισε κατι περιεργα του στυλ: 'Εκμεταλλευονται την οικονομικη αναγκη του κοσμου και τα κανουν αυτα κτλ...'
Του ειπα οτι δεν εχω οικονομικη αναγκη,δε δεχομαι την εξωφρενικη προταση τους και να ζητησει ολοκληρο το ποσο(τι αλλο να εκανα δηλαδη?).Η απαντηση του τοτε ηταν οτι η ασφαλιστικη του αντιδικου θα ασκησει εφεση στην αποφαση και θα ζητησει να πληρωσει λιγοτερα.
Επειδη μου φανηκε οτι ο δικηγορος μου κατα καποιον τροπο ενεργουσε οχι μονο για το δικο μου συμφερον , τι μπορω να κανω περαιτερω? Αυτος μου προτεινει και καλα να κανουμε εμεις εφεση να ζητησουμε περισσοτερα.
Εχει κανεις αναλογη εμπειρια ή μονο σε μενα συμβαινουν τετοια περιεργα? Ειναι συμπεριφορα συνηγορου αυτη?
-
Αν δεν σου κάνει ο δικηγόρος σου, τον αλλάζεις. Δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις.
Έχουμε στον φόρουμ όμως δικηγόρο (iceman7) ο οποίος σίγουρα θα ξέρει να σου πει κάτι παραπάνω.
-
Σε περίπτωση αποζημίωσης κλοπής κοντά 20000 ευρώ, δεν του πλήρωναν τους τόκους περίπου 1800 ευρώ και τελικά τους τα χάρισε ! Ειλικρινά δεν γνωρίζω που πατάνε οι ασφαλιστικές. Δεν υπάρχει χρονικό όριο μέσα στο οποίο επιτρέπεται να ασκήσουν έφεση έναντι της απόφασης ; Το έχουν ξεπεράσει και απλά σε εκφοβίζουν ; Ουσιαστικά απλά δεν θέλουν να πληρώσουν και προσπαθούν να γλιτώσουν έστω και 2-3 χιλιάρικα. Βέβαια θα σου πουν πως πληρώνουν εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις κάθε χρόνο και μπλα μπλα. Κάνε ένα τηλέφωνο στον Συνήγορο του Καταναλωτή, στείλε email στην εποπτική αρχή της Τράπεζας της Ελλάδος https://www.bankofgreece.gr/kiries-leitourgies/epopteia/epopteia-idiwtikhs-asfalishs/kataggelies-aitiaseis-idiwtikh-asfalish και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος. Για τον ρόλο των δικηγόρων μου έχουν αναφέρει (χωρίς να μπορούν να το αποδείξουν βέβαια) ανάλογα με αυτό που υπονοείς.
-
Προφανώς κάνουν παζάρι . Συνήθως σε συμφέρει να έρθεις σε ένα συμβιβασμό . Ζήτα δηλαδή τους μισούς τόκους ή κάτι ανάλογο.
Τώρα για τα υπόλοιπα πολλά ακούγονται για διάφορα κουμάντα και μάλιστα ψηλά κουμάντα , αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα .
-
Αυτα πανω-κατω σκεφτομουν κι εγω αλλα θεωρω ανηθικο το δικηγορο μου.Τελικα νομιζω ειναι προσπαθεια εκφοβισμου.Σου λεει θα σκεφτω οτι εχουν τα μεσα να μου κοψουν αποζημιωση...Τι να πω,δεν ειχα καμμια πειρα σε τετοια θεματα,ποτε δε μου ετυχε το παραμικρο.Θα ρωτησω και τον iceman,μηπως μπορει να με κατατοπισει καλυτερα.
Το αστειο ειναι οτι επελεξα αυτο το δικηγορο επειδη ολοι μου τον προτειναν ανεπιφυλακτα...
Οπως ειπε και ενα παιδι παραπανω,πως ειναι δυνατον να παζαρευουν αποφασεις δικαστηριων?
Του ζητησα να μου φερει γραπτα την προταση τους αλλα κωφευσε...Ειχα σκοπο να την παρω οπως ειναι και να την παω στον εισαγγελεα.Δε με νοιαζει για το οικονομικο,απλως να τους ανακατεψω θελω πλεον,εχω τσαντιστει απιστευτα με τις γελοιοτητες τους.
-
Ότι μπορέσουν να κόψουν δεξιά αριστερά καλό είναι.
Τα πράγματα είναι απλά. Μπορέις να αντέξεις - οικονομικά κύρια - να το τραβήξεις μέχρι τη δικαίωση? Κι αν ναι, στο τέλος τα παίρνεις όλα ΣΥΝ και τα επιπλέον έξοδα που έκανες για αυτό τους το παζάρι?
Κάνε το.
Αν δεν έχεις την οικονομική άνεση ή έστω κι αν την έχεις απλά δεν μπορείς να ασχοληθείς τότε δέξου αυτά που σου δίνουν και πας παρακάτω!!!
-
Ότι μπορέσουν να κόψουν δεξιά αριστερά καλό είναι.
Τα πράγματα είναι απλά. Μπορέις να αντέξεις - οικονομικά κύρια - να το τραβήξεις μέχρι τη δικαίωση? Κι αν ναι, στο τέλος τα παίρνεις όλα ΣΥΝ και τα επιπλέον έξοδα που έκανες για αυτό τους το παζάρι?
Κάνε το.
Αν δεν έχεις την οικονομική άνεση ή έστω κι αν την έχεις απλά δεν μπορείς να ασχοληθείς τότε δέξου αυτά που σου δίνουν και πας παρακάτω!!!
Δεν ειναι σωστο το σκεπτικο σου...Αν δε φορουσα ζωνη ή αν δεν ειχα κοψει υποψιασμενος για τη γκαφα που θα κανει ο φορτηγατζης,θα ημουν αλλου τωρα.Το οικονομικο φυσικα με ενδιαφερει,οχι ομως τοσο οσο η ηθικη και η ευθυτητα στις διαπροσωπικες σχεσεις.Δε μπορω να δεχτω τετοια συμπεριφορα απο το συνηγορο μου,πως να στο εξηγησω αλλιως?Εχεις οικογενεια και βγαζεις αβιαστα τετοιες κυνικες εκφρασεις? Εσυ ετσι δεχεσαι τα πραγματα οταν πανε να σου κανουν πουστια?Δε νομιζω.Προσωπικα ρωτησα μηπως εχει καποιος αντιμετωπισει παρομοιες καταστασεις,να εχω εναν μπουσουλα.Αλλα κι ετσι,θα βρεθει η ακρη.Ευχαριστω για το σχολιο σου παντως
-
Δεν είναι δικό μου σκεπτικό. Είναι η λογική. 2 είναι οι επιλογές σου. Πήγαινε και πάρε τους τα σώβρακα, μαζί σου θα είμαι!!!
-
250 ce προς θεού δεν το παίζουν όλοι οι δικηγόροι σε 'διπλό ταμπλό' και ειδικότερα σε μικρές αποζημιώσεις, το πιθανότερο ούτε κι ο δικός σου. Απλώς οι ασφαλιστικές μπλοφάρουν και ποντάρουν στο ότι θα βαρεθείς να τρέξεις/ψάξεις και να περιμένεις επιπλέον χρόνο. Οι εταιρείες λεφτά και χρόνο μέχρι να πληρώσουν έχουν άφθονο ενώ από εμάς οι περισσότεροι μάλλον όχι. Εξάντλησε πρώτα όλους τους δωρεάν τρόπους άσκησης πίεσης και μετά ζύγισέ τα και αποφάσισε αν σε συμφέρει εκ νέου προσφυγή στη δικαιοσύνη. Live your myth in Greece.
-
Πάνω κάτω ότι έγραψαν οι περισσότεροι.... Μόνο κάποιες επισυμάνσεις....
α)Τον φορτηγατζή δε θα του βάλεις μυαλό. Ακόμα και αν πάρεις από την ασφαλιστική εκετομμύρια. Διότι τα πληρώνει η ασφαλιστική και όχι ο φορτηγατζής. Οπότε η όποια δικαίωση δεν θα απομακρύνει ένα εγκληματία από το δρόμο. Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει άλλη αναποδιά στη ζωή σου, αλλά ο κόσμος δεν είναι δίκαιος.
β) Αν οικονομικά και ψυσικά σε 'παίρνει', πήγαινέ το μέχρι τέλους. Θα δικαιωθείς 99%. Οικονομικά δήλωσες ότι αντέχεις. Ψυχικά αντέχεις;;; Διότι ήδη τρώγεσαι με αυτό. Δηλαδή αν σου χαλάει κάποιες ώρες της καθημερινότητας η ενασχόληση με την υπόθεση, δεν αξίζει. Και δεν εννοώ να ασχολέισαι. Αρκεί να το σκέφτεσαι.
γ) Η ασφαλιστική κάνει τη δουλειά της. Και αυτή είναι η δουλειά της. Να προσπαθήσει να γλιτώσει κάποια αποζημείωση. Ηθικό;;; Σαφώς όχι. Νόμιμο;;; Δυστυχώς ναι. Για αυτούς είσαι άλλη μια υπόθεση στις εκατοντάδες δικαστικές υποθέσεις τους, και κανείς δε σκάει. Ούτε μέτοχοι, ούτε υπάλληλοι. Μόνο εσύ σκας
δ) Ο κόσμος θα γίνει συνολικά καλύτερος αν υπάρχουν συμπεριφορές σαν τη δική σου. Ο κόσμος, όχι ο μικρόκοσμός σου. Οπότε αν με ρωτάς προσωπικά, διεκδίκησε ότι σου αναλογεί. Ακόμα και με προσωπικό κόστος χρόνου ή ψυχολογίας. Διότι υπάρχει η περίπτωση να συμβιβαστείς και να είσαι χαλασμένος που δεν το κυνήγησες.
ε) Δικηγόροι.... ΚΟΥΦΑΛΕΣ.- Ολοι;;;; Δυστυχώς οι περισσότεροι. Και μην πεσουν να με φάνε οι νομικοί του φόρουμ. Αφού και μεταξύ τους τα λένε και γνωρίζουν....
-
Βρε σεις παιδιά δικάζετε χωρίς καν να έχουμε αξιολογήσει την απόφαση. Λίγο ψύχραιμα και δεν το λέω συντεχνιακά αλλά πριν φτάσουμε να μιλάμε για ανήθικους ή πουλημένους επαγγελματίες ας δούμε πρώτα την ουσία.
Εφόσον λοιπόν είναι πρωτόδικη η απόφαση υπόκειται σε έφεση και πιθανώς κάποιο μέρος του ποσού να μην είναι προσωρινώς εκτελεστό. Αρα για να εξοφληθεί σήμερα υπόκειται σε διαπραγμάτευση γιατί η απόφαση εξοφλείται οταν τελεσιδικήσει, δηλαδη οταν βγει απόφαση απο το εφετείο. Για προθεσμίες έφεσης, δικασιμους έφεσης κλπ αφήστε το. Υπόθεση του 2011 που πήγε εφετείο δικάστηκε τελικά κατ έφεση το 2019 και θα πληρωθεί από το επικουρικό που είχε αναλάβει εντωμεταξύ γιατί είχε κλείσει η ασφαλιστική τον Ιούνιο.
Επισης αν τυχόν εξοφληθεί σήμερα αλλα ασκηθεί έφεση και αλλάξει η απόφαση,τυχόν ποσο που καταβληθεί σήμερα πρέπει να επιστραφεί.
Ακόμα και η υπαιτιότητα να μην αμφισβητείται η απόφαση μπορεί να αλλάξει για άλλους λογους (ύψος ζημιών, κόστος επισκευών κλπ) . Άρα θα κληθείς να τα γυρίσεις πίσω εντόκως.
Επίσης το κάλλιο πέντε και στο χέρι παρα δέκα και καρτέρι είναι παράγοντας προς εκτίμηση γιατί αν σήμερα κλείσει ασφαλιστική μπαίνεις στην ουρά με λοιπούς πιστωτές. Δεν αναλαμβάνει το επικουρικό.
Που ακόμα και να αναλάμβανε πληρώνει αργά και με μικρότερο επιτόκιο λόγω δημοσίου.
Οποτε μάθε πλήρεις λεπτομέρειες από το δικηγόρο σου και αξιολόγησε σωστά.
Δυστυχώς αυτη είναι η κατάσταση και σίγουρα και κάποιες ασφαλιστικές τα εκμεταλλεύονται αυτά για να κερδίζουν κάτι. -
Σωραίος!!!
-
Πάνω κάτω ότι έγραψαν οι περισσότεροι.... Μόνο κάποιες επισυμάνσεις....
α)Τον φορτηγατζή δε θα του βάλεις μυαλό. Ακόμα και αν πάρεις από την ασφαλιστική εκετομμύρια. Διότι τα πληρώνει η ασφαλιστική και όχι ο φορτηγατζής. Οπότε η όποια δικαίωση δεν θα απομακρύνει ένα εγκληματία από το δρόμο. Δεν ξέρω αν σου έχει τύχει άλλη αναποδιά στη ζωή σου, αλλά ο κόσμος δεν είναι δίκαιος.
β) Αν οικονομικά και ψυσικά σε 'παίρνει', πήγαινέ το μέχρι τέλους. Θα δικαιωθείς 99%. Οικονομικά δήλωσες ότι αντέχεις. Ψυχικά αντέχεις;;; Διότι ήδη τρώγεσαι με αυτό. Δηλαδή αν σου χαλάει κάποιες ώρες της καθημερινότητας η ενασχόληση με την υπόθεση, δεν αξίζει. Και δεν εννοώ να ασχολέισαι. Αρκεί να το σκέφτεσαι.
γ) Η ασφαλιστική κάνει τη δουλειά της. Και αυτή είναι η δουλειά της. Να προσπαθήσει να γλιτώσει κάποια αποζημείωση. Ηθικό;;; Σαφώς όχι. Νόμιμο;;; Δυστυχώς ναι. Για αυτούς είσαι άλλη μια υπόθεση στις εκατοντάδες δικαστικές υποθέσεις τους, και κανείς δε σκάει. Ούτε μέτοχοι, ούτε υπάλληλοι. Μόνο εσύ σκας
δ) Ο κόσμος θα γίνει συνολικά καλύτερος αν υπάρχουν συμπεριφορές σαν τη δική σου. Ο κόσμος, όχι ο μικρόκοσμός σου. Οπότε αν με ρωτάς προσωπικά, διεκδίκησε ότι σου αναλογεί. Ακόμα και με προσωπικό κόστος χρόνου ή ψυχολογίας. Διότι υπάρχει η περίπτωση να συμβιβαστείς και να είσαι χαλασμένος που δεν το κυνήγησες.
ε) Δικηγόροι.... ΚΟΥΦΑΛΕΣ.- Ολοι;;;; Δυστυχώς οι περισσότεροι. Και μην πεσουν να με φάνε οι νομικοί του φόρουμ. Αφού και μεταξύ τους τα λένε και γνωρίζουν....
Στο μυαλο μου εισαι.Να φανταστεις οτι ο δικηγορος μου στην αρχη μου προτεινε να μην τον κυνηγησω ποινικα γιατι θα εχω παρει τα λεφτα μου,οποτε τι οφελος θα εχω?Λες και αποφασιζω εγω για το ποινικο κομματι και δε γινεται αυτεπαγγελτα...Απορω με το συνηγορο μου,δικος μου ειναι ή του αντιδικου?
-
Βρε σεις παιδιά δικάζετε χωρίς καν να έχουμε αξιολογήσει την απόφαση. Λίγο ψύχραιμα και δεν το λέω συντεχνιακά αλλά πριν φτάσουμε να μιλάμε για ανήθικους ή πουλημένους επαγγελματίες ας δούμε πρώτα την ουσία.
Εφόσον λοιπόν είναι πρωτόδικη η απόφαση υπόκειται σε έφεση και πιθανώς κάποιο μέρος του ποσού να μην είναι προσωρινώς εκτελεστό. Αρα για να εξοφληθεί σήμερα υπόκειται σε διαπραγμάτευση γιατί η απόφαση εξοφλείται οταν τελεσιδικήσει, δηλαδη οταν βγει απόφαση απο το εφετείο. Για προθεσμίες έφεσης, δικασιμους έφεσης κλπ αφήστε το. Υπόθεση του 2011 που πήγε εφετείο δικάστηκε τελικά κατ έφεση το 2019 και θα πληρωθεί από το επικουρικό που είχε αναλάβει εντωμεταξύ γιατί είχε κλείσει η ασφαλιστική τον Ιούνιο.
Επισης αν τυχόν εξοφληθεί σήμερα αλλα ασκηθεί έφεση και αλλάξει η απόφαση,τυχόν ποσο που καταβληθεί σήμερα πρέπει να επιστραφεί.
Ακόμα και η υπαιτιότητα να μην αμφισβητείται η απόφαση μπορεί να αλλάξει για άλλους λογους (ύψος ζημιών, κόστος επισκευών κλπ) . Άρα θα κληθείς να τα γυρίσεις πίσω εντόκως.
Επίσης το κάλλιο πέντε και στο χέρι παρα δέκα και καρτέρι είναι παράγοντας προς εκτίμηση γιατί αν σήμερα κλείσει ασφαλιστική μπαίνεις στην ουρά με λοιπούς πιστωτές. Δεν αναλαμβάνει το επικουρικό.
Που ακόμα και να αναλάμβανε πληρώνει αργά και με μικρότερο επιτόκιο λόγω δημοσίου.
Οποτε μάθε πλήρεις λεπτομέρειες από το δικηγόρο σου και αξιολόγησε σωστά.
Δυστυχώς αυτη είναι η κατάσταση και σίγουρα και κάποιες ασφαλιστικές τα εκμεταλλεύονται αυτά για να κερδίζουν κάτι.Αυτο ακριβως ειναι το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζω.Μεχρι τωρα δεν τον ειχα ρωτησει τετοιες λεπτομερειες,οχι γιατι δε με απασχολουσαν,αλλα γιατι μου ειχε πει οτι δε χρειαζεται να ανησυχω για τιποτα και αναλαμβανει τα παντα εν λευκω...Αλλα αυτο αλλαξε τωρα και θα του κανω μια επισκεψη.
Παντως ευχαριστω για την εκθεση της πραγματικης καταστασης,δηλαδη οτι κινδυνευεις ανα πασα στιγμη απο το φαλιμεντο μια εταιρειας.
Βεβαια το να αξιολογησεις σωστα μια κατασταση ειναι και λιγο περιεργο,τη στιγμη που εχεις προσλαβει δικηγορο για να το κανει αυτο...
-
Σύμφωνα με το forum οι μόνοι απατεώνες είναι οι πωλητές, οι μηχανικοί και οι δημοσιογράφοι αυτοκινήτων..
Πέρα από την πλάκα υποθέτω ότι όσο πιο γρήγορα τελεσίδικησει η υπόθεση σου τόσο πιο γρήγορα θα αποζημιωθει ο δικηγόρος. Ψαχτο και πράξε ανάλογα με τα δεδομένα που θα συλλέξεις.
Περίεργες καταστασεις μετα απο αποφαση αποζημιωσης τροχαιου ατυχηματος.