-
Προσωπικά πιστεύω ότι αυτοί που μπορούν να κρίνουν τα όπλα είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν. Αλλιώς τις αξιολογήσεις θα τις έκαναν οι καθηγητές των παραγωγικών σχολών και όχι τα επιτελεία. Τα επιτελεία είναι τα μόνα που δεν έχουν μιλήσει. Ας περιμένουμε να ακούσουμε τις εισηγήσεις των ναυτικών μας επί του θέματος (φέτος πρέπει να έχουν βγάλει τουλάχιστον 60 μέρες εν πλω απέναντι στον τουρκικό στόλο, κάτι θα ξέρουν παραπάνω) και ας 'απολαύσουμε' τις παραιτήσεις τους αν αυτές δεν ικανοποιηθούν και επιλεγεί κάτι που θα είναι επιζήμιο.
Το τι ποσό επίσης μπορούμε να διαθέσουμε δεν το έχει ανακοινώσει ο μόνος αρμόδιος που έχει το ταμείο (η κυβέρνηση) και έχουμε μια γενικόλογη αναφορά 10 δις που περιλαμβάνει τα πάντα. Σωστά λοιπόν δεν ανακοινώνουμε πόσο μπορούμε από αυτά να δώσουμε για φρεγάτες (σε 'διαγωνισμό' είμαστε υποτίθεται...) αλλά είναι δεδομένο ότι 1-1.5 δις πάνε για ανταλλακτικά και συντηρήσεις υφιστάμενων συστημάτων που τα είχαμε αφήσει να πιάσουν αράχνες και άλλα 2 για τα Rafale. Τώρα αν οι καθηγητές γνωρίζουν περισσότερα, ας τα καταθέσουν. Εγώ το μόνο που έχω ακούσει από τον Μάζη είναι ότι οι 2 Belharra HN κόστιζαν 2.68 δις. Ούτε πόσο θα κόστιζαν 4, ούτε πόσο θα τιμολογούσαν οι Γάλλοι έναν εκσυγχρονισμό των Meko, ούτε ποια θα ήταν τα πλοία της ενδιάμεσης λύσης.
-
Αν γνώριζαν τα όπλα μόνο αυτοί που τα χρησιμοποιούν τότε θα τα έφτιαχναν μόνοι τους, αλλά επειδή έχουμε ξεφύγει από τα τόξα και τα βέλη το στράτευμα χρειάζεται καθηγητές που ασχολούνται αποκλειστικά με το αντικείμενο για την εκπαίδευση, επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, οικονομολόγους και λοιπές ειδικότητες, άρα ξεφεύγουμε από το απλοϊκό στερεότυπο ότι ΟΛΑ τα γνωρίζουν αυτοί που τα χρησιμοποιούν.
Όσο για τι προτείνουν τα επιτελεία κατά τον σχεδιασμό τους και τι αγοράζουμε στο τέλος ας είναι καλά τα ντόπια και ξένα κέντρα εξουσίας που επιβάλουν τις δικές τους αποφάσεις κατά παράβαση των αναγκών. Το έχουμε δει πολλάκις το έργο, το ζούμε και σήμερα που συζητάμε οπότε τα επιτελεία βγαίνουν από την εξίσωση.
Πάμε παρακάτω και ακούμε με προσοχή αυτό το βίντεο που όλα όσα λέει ακούγονται κάπως, αλλά όταν βάλει κάποιος μαζί όλα τα στοιχεία που ακούγονται με ότι έχει συμβεί εδώ και χρόνια και ότι συμβαίνει σήμερα, όλα κουμπώνουν, αποδείξεις δηλαδή επί τις πράγμασι ακόμα και αν κάποια δεν έχουν συμβεί ακόμα αλλά υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα συμβούν, αρκεί να αναρωτηθεί κάθε ενδιαφερόμενος γιατί δεν υπάρχουν Ελληνικές αντιδράσεις σε πασιφανή θέματα που μας κάνουν όλους να αναρωτιόμαστε γιατί τα δεχόμαστε. Αυτά και καλή ακρόαση
-
ρε qudra αστειο ηταν το βιντεακι,δεν ειχε καποιο κρυφο μηνυμα η καποιον παιδαγωγικο χαρακτηρα,μην τσιτωνεις ανευ λογου και αιτιας.
-
Ερώτηση : από όσο ξέρω το AEGIS που έχουν τα Arleigh Burke και νομίζω τα ticonderoga δεν το δίνουν οι Αμερικάνοι. Νομίζω μόνο οι ιάπωνες πήραν κάτι ανάλογο στα kongo. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μας δώσουν κάτι τέτοιο ;
-
Ερώτηση : από όσο ξέρω το AEGIS που έχουν τα Arleigh Burke και νομίζω τα ticonderoga δεν το δίνουν οι Αμερικάνοι. Νομίζω μόνο οι ιάπωνες πήραν κάτι ανάλογο στα kongo. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να μας δώσουν κάτι τέτοιο ;
Aegis και το αντίστοιχο SPY(1,2,3 κοκ) έχουν δώσει σε αρκετούς συμμάχους, όπως Ισπανία, Κορέα, Αυστραλία, Καναδά,Νορβηγία για ενσωμάτωση σε τοπικά σχέδια πλοίων....
-
Δίνουν προς κάθε ενδιαφερόμενο και δυνάμενο να πληρώσει.
-
ρε qudra αστειο ηταν το βιντεακι,δεν ειχε καποιο κρυφο μηνυμα η καποιον παιδαγωγικο χαρακτηρα,μην τσιτωνεις ανευ λογου και αιτιας.
Αν το άκουσες όλο κερνάω μπίρες, αν το άκουσες όλο και αυτή είναι η άποψη σου με βάζεις σε σκέψεις.
-
Δεν τα δίνουν σε μας γιατί δεν θέλουν να αλλάξει η ισορροπία στο Αιγαίο, μας τα έδιναν το 2005, μετά πήραν άλλες αποφάσεις και το αποτέλεσμα το είδαμε στα Ίμια 1 χρόνο μετά, για την όλη συμπεριφορά των Αμερικανών υπάρχουν άπειρες αναφορές και βίντεο με συνεντεύξεις, μόνο που δεν ασχολείται κανείς, και αν πέσει στην αντίληψη κανενός τα ειρωνεύονται, όμως η πραγματικότητα είναι εδώ μπροστά στα μούτρα μας σκληρή μόνο που δεν την αναγνωρίζουμε γιατί δεν θέλουμε ή γιατί δεν φτάνει το μυαλό μας να δούμε παρακάτω.
-
Όταν καταλάβουμε ότι οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί δεν μας θέλουν να έχουμε κυριαρχία έναντι της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Α.Μεσόγειο τότε ίσως αλλάξουμε πορεία, όχι ότι πιστεύουν πως θα επιτεθούμε στους Τούρκους αλλά θέλουν να έχουν την Τουρκία ισχυρότερη έναντι της Ελλάδας για να τους κάνει τις βρωμοδουλειές τους σε άλλες περιοχές, θεωρώ ότι δεν θα αφήσουν την Τουρκία πέραν των 2-3 ημέρων σε ενδεχόμενο επεισόδιο με την Ελλάδα πριν αυτό γίνει γενική σύρραξη, το ίδιο κάνουν εδώ και 40 χρόνια, μόνο που σήμερα η Τουρκία νιώθει ισχυρή και έχει απλώσει πολύ τραχανά εδώ και αλλού και θα της κόψουν τα φτερά όταν αυτή περάσει τις δικές τους κόκκινες γραμμές, εμάς μας έχουν σε 2η μοίρα, καλά παιδιά, καλά πελατάκια και κάνουν ότι τους λέμε, αυτοί είμαστε.
Όταν βλέπουν δε ότι κάποια δις που αποφάσισε επιτέλους η χώρα να επενδύσειστην άμυνα ενδέχεται να φύγουν για άλλες παραλίες εκτός ΗΠΑ και Γερμανίας, αρχίζουν τις γνωστές πιέσεις ξέροντας ότι στο τέλος θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος.
-
Δίνουν προς κάθε ενδιαφερόμενο και δυνάμενο να πληρώσει.
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ, ΑΣΧΕΤΩΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ
-
Εγώ δεν λέω ότι δεν δίνουν αλλού, σε εμάς δεν δίνουν και οι λόγοι έχουν γραφεί πολλές φορές από πολλούς, και στρατιωτικούς, αν δεν θέλετε να το πιστέψετε ή να καταλάβετε γιατί, δεν είναι δικό μου πρόβλημα.
-
και σε εμας το δινουν αν αγορασουμε πλοιο που το φερει.
-
Άσχετο, αλλά γιατί δεν παίρνουμε και εμείς κανένα drone; Οι απέναντι φτιάχνουν/έχουν άπειρα.
-
Δεν θέλεις να καταλάβεις για τους δικούς σου λόγους, πουλάς και ειρωνεία, δεν πειράζει, είσαι αυτός που είσαι και εγώ αυτός που είμαι.
-
Aikibill wrote:
Δεν θέλεις να καταλάβεις για τους δικούς σου λόγους, πουλάς και ειρωνεία, δεν πειράζει, είσαι αυτός που είσαι και εγώ αυτός που είμαι.
Εσυ δεν θες να καταλάβεις για δικούς σου λόγους, να το ξανά εξηγήσω για αυτούς που θέλουν η μπορούν να το καταλάβουν για μια τελευταία φορά.
Το aegis είναι ενα σύστημα που συντονίζει τα οπλικά συστήματά με τα ραντάρ ενός πλοίου. Το συγκεκριμένο σύστημα οι αμερικανοί το έχουν μόνο σε 2 τύπους πλοίων, τα arleigh burke και Ticonderoga που είναι πλοια με πολύ δυνατά ραντάρ και εκατοντάδες πυραύλους διαφορετικών τύπων. Τα mmsc η τα αντίστοιχα δικά τους lcs δεν έχουν τέτοιο σύστημα γιατί δεν έχει νόημα, είναι μικρά πλοια με μικρό οπλικο φορτίο και αδύναμα ραντάρ.
-
Επειδή δεν θέλεις να καταλάβεις, αυτό το ραντάρ και αυτά τα πλοία που το φέρουν δεν θα μας τα δώσουν ποτέ, τους λόγους τους έχω εξηγήσει και εγώ και άλλοι ειδικότεροι εμού, όπως δεν θα μας δώσουν ποτέ πυράυλους αντίστοιχους των scalp naval, δεν θέλουν να αλλάξουν την ισορροπία που έχουν αποφασίσει, θέλουν την Τουρκία ισχυρότερη της Ελλάδας, δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά πολιτικής τους, αν δεν το αντιλαμβάνεσαι δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω.
-
Επειδη εσυ δεν θες να καταλαβεις, ΟΛΑ τα πλοια με αντιαεροπορικο ρολο που υπαρχουν στον πλανητη εχουν συστηματα αντιστοιχα του aegis (καποια μπορει και καλυτερα). Κανεις δεν μας δινει η μηπως εμεις δεν αγοραζουμε?
ΥΓ.Το ερωτημα ειναι ρητορικο.
-
**“Βυθίστε τις φρεγάτες μας” ζητούν οι Αμερικανοί και είναι αυτές που θέλουν να μας πουλήσουν!!! **
-
Επειδη εσυ δεν θες να καταλαβεις, ΟΛΑ τα πλοια με αντιαεροπορικο ρολο που υπαρχουν στον πλανητη εχουν συστηματα αντιστοιχα του aegis (καποια μπορει και καλυτερα). Κανεις δεν μας δινει η μηπως εμεις δεν αγοραζουμε?
ΥΓ.Το ερωτημα ειναι ρητορικο.
To θέμα έχει ήδη απαντηθεί εκ μέρους μου.
-
Τα ρητορικα ερωτηματα δεν χρηζουν απαντησης
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)