-
Αν πάνε να ψηφίσουν αύριο το πρωί τα 12 μίλια, τι στοίχημα πάτε ότι όλοι αυτοί που σήμερα σκίζονται να γίνει κάτι τέτοιο, ΔΕΝ θα το ψηφίσουν και θα κατηγορήσουν για στρατηγικές πολέμου κλπ.;
Δεν κλέβουμε εκκλησίες..
-
johanndelta wrote:
'Εθνικισμός τα 12 μίλια'. Εθνικισμός το διεθνές δίκαιο κατά τον αδιαβαστο. Να τον χαιρονται τον σημιτοπασοκο. Δεν χρησιμοποιώ β πληθυντικό γιατί είναι προφανές ότι αυτό δεν εκφράζει τους φανατικοτερους της ΝΔουλας. Γι'αυτό όμως είναι ΝΔουλα ενώ καμωνεται την πατριωτισσα. Ενω αντικειμενικα είναι δύσκολα τα πράγματα δίχως να φταίει καμία ελληνική ηγεσία, εκεινη μαξιμάλιζε ενώ στην πραγματικότητα είναι υποχωρητικοτερη αυτών που κοροϊδεύει._
Μάλλον έχω χάσει επεισόδια. Ποιος το λέει αυτό;
Άκυρο! Το βρήκα στις ειδήσεις!! Χρυσοχοϊδης! Τα λόγια είναι περιττά...
-
Οι μονταζιέρες, η ανοησία και τα συμφέροντα καλά κρατούν, τα έβαλαν με τον Χρυσοχοϊδη ο οποίος είπε ότι ο Σύριζα επιστρατεύει επικίνδυνα όπλα για την επιβίωση του, χρησιμοποιώντας τον εθνικισμό για τα 12 μίλια και την φυγή Παπά κλπ, το ίδιο έκαναν και με την δήλωση του Γεραπετρίτη ο οποίος είπε ότι μέχρι σήμερα είναι επίσημα δηλωμένα τα 6 μίλια.
Μα αφού εδώ και δεκαετίες είναι η επίσημη θέση του Ελλ.κράτους τα 6 μίλια, ή μήπως δεν είναι ? Προηγούμενες κυβερνήσεις έθεσαν με κόκκινη γραμμή την κυριαρχία μας στα 6 νμ, και τα 12 νμ είναι κυριαρχικό μας δικαίωμα γιατί άλλο το δικαίωμα επέκτασης και άλλο μέχρι σήμερα επίσημη θέση εδώ και δεκαετίες, δεν είπε τίποτα διαφορετικό από ότι ισχύει σήμερτα, αλλά η απομόνωση λέξεων και φράσεων από τις επί μέρους δηλώσεις και η χρησιμοποίηση τους για αντιπολιτευτικούς σκοπούς είναι πλέον καθημερινότητα και δείχνει ότι πετυχαίνει αφού κανείς δεν ακούει ολόκληρη την δήλωση αλλά την απομόνωση των λέξεων.
Μπράβο σε όσους πέφτουν στην παγίδα των εντυπώσεων, η εξυπνάδα και η εντιμότητα αυτές τις κρίσιμες στιγμές που περνάμε ξεχειλίζει, και μετά αναρωτιόμαστε γιατί είμαστε σε αυτά τα χάλια, η ευθύνη είναι πλέον συλλογική και διασκορπίζεται σε όλο το πολιτικό σύστημα, στα ΜΜΕ και βέβαια στους ανόητους ψηφοφόρους των κομμάτων που καταπίνουν αμάσητα τα προϊόντα της μονταζιέρας και τα κάνουν σημαία, τι να πώ, σημεία των καιρών, και να πεις ότι δεν είμαστε έξυπνος λαός ? Μάλλον η πολύ εξυπνάδα προχωράει παράλληλα με τη βλακεία.
-
Και εσύ τεκνον quadra; Ο μονος ανήσυχων για τα εθνικά; Γεραπετρισε ελεύθερα αλλα πες μας αν επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ανάποδα τα πράγματα και επί **μηνων **αλωνιζαν τουρκικα πλοία ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ; Δεν είναι κομματικό το θέμα. Είναι εθνικοτατο.
Το ίδιο κραξιμο έπεσε στον Μπαλαουρα για το περιβόητο 'θα το ρισκάρουμε'. Και από μένα φυσικά. Στον κουραδομαγκα που είναι για να πουλαει μαγκιές σε πιτσιρικάδες αυτά του πρεπουν. Καθαρά και ξαστερα.
Φληναφημάτων συνέχεια,
Επί Σύριζα η Τουρκία δεν έκανε τα ίδια που κάνει σήμερα, είτε γιατί δεν ήταν έτοιμη, είτε γιατί οι συνθήκες ήταν διαφορετικές ( ΗΠΑ ) είτε γιατί δεν είχε εκδηλώσει το νεοοθωμανικό του σχέδιο, είτε γιατί δεν είχε απλώσει τόσο τραχανά όσο σήμερα αφού τότε δεν είχε το ΟΚ των μεγάλων που για τους δικούς τους λόγους τον άφηναν και τον αφήνουν να προχωρά ( Ρωσίας , ΗΠΑ, Ε.Ε, Γερμανία κυρίως, και βέβαια του ΝΑΤΟ με την υπόδειξη των ΗΠΑ ) και σε καμμία περίπτωση ότι - φοβήθηκε - τον υπερηγέτη Τσίπρα.
Οπότε η ερώτηση σου είναι άκαιρη και η απάντηση μου δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική, το timing δεν μετακεινείται εκ των πραγμάτων ούτε είναι φυσαρμόνικα να το αναγοκλείνουμε κατά το δοκούν, άλλο τότε, άλλο σήμερα, τέλος, δεν θα αγοράσω τις εντυπώσεις που επιδιώκεις να δημιουργήσεις.
Ο Μπαλαούρας και αρκετοί ακόμα για τους δικούς τους λόγους που είναι κατανοητοί ( συμφέροντα, εντυπώσεις, ακόμα και βλακείας ) κατά καιρούς έχουν πει διάφορα αντεθνικά που ρίχνουν νερό στο μύλο της Τουρκίας.
Να σου θυμίσω και τις αναφορές των ανθρώπων του Μητσοτάκη ( Διακόπουλος - Ντόκος - Τελανιάν και γενικά το ΕΛΙΑΜΕΠ του οποίου την προδοτική γραμμή ακολουθεί ο Μητσοτάκης, δυστυχώς για τη χώρα )
Βλέπεις το ίδιο καθαρά και ξάστερα μιλάω και εγώ εδώ και καιρό, αλλά στα μυαλά σας είμαι καταχωρημένος δεξιός, τι να κάνω για να πείσω, να βγώ ξεβράκωτος στο Σύνταγμα ότι είμαι μόνο Έλληνας και συμπεριφέρομαι όπως εγώ αντιλαμβάνομαι τα πράγματα και όχι ότι λέει το πολιτικό σύστημα με τα δικά του συμφέροντα και τα πληρωμένα ΜΜΕ που δίνουν γραμμή σε όσους δεν εμβαθύνουν ?
Συνεχίστε όπως το πάτε, μια χαρά το πάτε, είσαστε ο μέσος όρος του εκλογικού σώματος οπότε μην κουράζεστε να αποδείξετε ότι είσαστε κάτι άλλο γιατί βγάζετε γέλιο, το ίδιο ισχύει και για μένα, αυτός είμαι και σε όποιον αρέσει.
Καλή εβδομάδα στην ομάδα μας που προασπίζεται τα εθνικά μας ανάλογα με τις κομματικές γραμμές.
-
Το γέλιο ομορφαίνει τη ζωή!
Quadra, μόλις κάποιος υπονοήσει έστω ότι θίγει τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ γίνεσαι έξω φρενών και του επιτίθεσαι, η πιο εύκολη βρισιά που έχεις είναι το 'αριστερός' ή 'κομμουνιστής', αλλά όταν κάποιος υποδείξει τα (σοβαρά) σφάλματα της ΝΔ που δεν είναι για γέλια, αποποιείσαι τον τίτλο του Δεξιού κι είσαι απλά ένας Πατριώτης που ανησυχεί...
Έχεις αμέριστο σεβασμό από μέρους μου στην υπόλοιπη παρουσία σου στο φόρουμ, όπως π.χ. στο ποστ της κοπέλας που της παρέθεσες πηγές να μάθει τους τύπους των κινητήρων, αλλά δε βγαίνει άκρη σε ότι άπτεται πολιτικής...
-
Τι πίνεις και δε μας δίνεις, μόλις πιο πάνω κατηγόρησα τον Μητσοτάκη ότι ακολουθεί γραμμή που δεν είναι εθνικά συμφέρουσα και μου λες ότι τον στηρίζω ? Έλεος με την αντίληψη σου.
-
Έχει καταλάβει κανείς ή αν ξέρει γιατί ο Ερντογάν και διάφοροι υπουργοί του μιλάνε καθημερινά σε μεγάλες οργανωμένες συγκεντρώσεις και σε ανοιχτά ακροατήρια σαν να είναι διαρκώς σε προεκλογική περίοδο;;
Το έχω παρατηρήσει ότι συμβαίνει πολλά χρόνια και δεν έχω καταλάβει αν είναι πολιτικό έθιμο ή αν υπάρχει κάποιος λόγος που το κάνουν αυτό.
-
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Νομίζω είναι ο τρόπος που ένας δικτάτορας προσπαθεί να κρατά ανυψωμενο το ηθικό ενός απολιτιστου στην πλειοψηφία λαού και που γνωρίζει ότι ο λαός του ζει με ψίχουλα. Κοινώς προσπαθεί να μη τον φάνε ζωντανό!
-
Η λίρα έσπασε το φράγμα του 8 στο δολάριο... όσο και να ναι 'κλειστή' αγορά για τα βασικά αγαθά των Τούρκων πολιτών, σίγουρα έχει ακριβύνει η ζωή τους και η μέση τάξη της θα πλησιάζει την κατάρρευση. Κάτι πρέπει να κάνει ο Ερντογαν, αν κλειστεί στο παλάτι του και δεν είναι παρόν, θα γιγαντωθεί η δυσαρέσκεια, γι αυτό είναι πάντα στη γύρα... και γιατί όντως είναι 'χαρισματικός' και η δημόσια εμφάνιση του δίνει υποστηρικτές, αντίθετα με κάτι δικούς μας, ονόματα δε λέμε, υπολήψεις δεν θίγουμε...
Όσο πάντως συνεχίζεται η οικονομική κατρακύλα τόσο πιο πιθανό γίνεται ένα στρατιωτικό συμβάν με τους δικούς μας, έστω απλά για εσωτερική κατανάλωση στη Τουρκία.
-
Την ίδια απορία έχω και εγώ. Νομίζω είναι ο τρόπος που ένας δικτάτορας προσπαθεί να κρατά ανυψωμενο το ηθικό ενός απολιτιστου στην πλειοψηφία λαού και που γνωρίζει ότι ο λαός του ζει με ψίχουλα. Κοινώς προσπαθεί να μη τον φάνε ζωντανό!
Αυτό θα ήταν μία εξήγηση, αλλά αυτό γίνεται πολλά χρόνια. Από τότε που θυμάμαι τον Ερντογάν με ένα μικρόφωνο τον βλέπω σε οργανωμένες συγκεντρώσεις.
Πάντως δεν νομίζω ο Τούρκικος λαός να έχει πρόβλημα με αυτό. Δεν βλέπω και πολλές διαφωνίες ούτε τον κράζουν οι πολίτες. Μάλλον ψιλογουστάρουν να ζούνε σε τέτοια χώρα.
-
Γουστάρουν όπως άλλωστε και εμείς που ζούμε σε μια χώρα που εδώ και 50 χρόνια την κυβερνούν προδότες!
-
Μας έχει πρήξει εδώ και μήνες τα @@ ο ερντογάν, μπαινοβγαίνει όπου θέλει, απειλεί => δεν τρέχει τίποτα
Βρίζει τον Μακρόν => όλη η Ευρώπη ξεσηκώνεται.
Αυτή είναι η Ευρώπη των λίγων (που πουλάνε σε πολλούς).
-
Χωρίς λόγια αλλά με πολλές σκέψεις για τους συμπατριώτες μας, τους πολιτικούς και στα ΜΜΕ, σε μια Ελληνική κοινωνία στην οποία ανήκουμε και εμείς παρακολουθώντας με απάθεια τα τεκτενόμενα από τους γείτονες, περιμένοντας τη σωτηρία από τους εξωγήϊνους.
Το 9μηνο: Η Ελλάδα εισήγαγε από Τουρκία αγαθά 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων
-
Κόψτε τα petlas ρεεεε! Γέμισε ο τόπος...
Και κάτι beko,United που είναι καθαρά τουρκικές εταιρείες.
Γιατί ο cool es ζητά εμπάργκο όπλων από τους ευρωπαίους ενώ αυτός δεν κάνει το αυτονόητο,εμπάργκο τουρκικών προϊόντων,ωσάν τη Σαουδική Αραβία;;;;;
Γιατί ακόμη δεν έχει διαολοστειλει των τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και να ανακαλέσει τον δικό μας;;;
Άβυσσος η πολιτική του cool e......
-
Επίσης ένα σωρό τηλεοράσεις είναι τουρκικές,πχ hitachi,Toshiba,jvc,τα μη premium μοντέλα της Panasonic κ.α.
Βασικα τους ανοίξαμε τις πόρτες της ΕΕ με το σκεπτικό ότι αν ανεβεί η οικονομία τους και το βιοτικό τους επίπεδο δεν θα σκέφτονται για πολέμους με την Ελλάδα αλλά τελικά οι ορέξεις τους δεν μεταβλήθηκαν.
-
εξαιρετικα ανησυχητική και η ανάπτυξη της τουρκικής πολεμικής βιομηχανίας αλλά και η φρασεολογία, όροι όπως γαλάζια πατρίδα και θάλασσα των νήσων ( δλδ το Αιγαίο που προφανώς για τους Τούρκους δεν πρέπει ούτε καν ελληνικό όνομα να έχει πλέον) δείχνουν προεργασία πολέμου κατά την γνώμη μου.
-
Επίσης ένα σωρό τηλεοράσεις είναι τουρκικές,πχ hitachi,Toshiba,jvc,τα μη premium μοντέλα της Panasonic κ.α.
Βασικα τους ανοίξαμε τις πόρτες της ΕΕ με το σκεπτικό ότι αν ανεβεί η οικονομία τους και το βιοτικό τους επίπεδο δεν θα σκέφτονται για πολέμους με την Ελλάδα αλλά τελικά οι ορέξεις τους δεν μεταβλήθηκαν.
Μη μπερδευόμαστε όπως και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το γεγονός ότι η χψω εταιρεία επιλέγει να φτιάξει τις τηλεοράσεις της στην Τουρκία όπου δίνει 200$ μηνιάτικο,δεν κάνει το προϊόν τουρκικό! Εγώ λέω για καθαρά τουρκικές εταιρείες και προϊόντα.
-
Τα πολλά δις των εξαγωγών της όμως γενικότερα, της αποφέρουν έσοδα που τα μετατρέπει σε όπλα και εξοπλισμό. Στους ξηρούς καρπούς είναι από τις ισχυρότερες εξαγωγικές χώρες, ειδικά στο φουντούκι είναι trade mark παγκοσμίως.
-
Τα πολλά δις των εξαγωγών της όμως γενικότερα, της αποφέρουν έσοδα που τα μετατρέπει σε όπλα και εξοπλισμό. Στους ξηρούς καρπούς είναι από τις ισχυρότερες εξαγωγικές χώρες, ειδικά στο φουντούκι είναι trade mark παγκοσμίως.
+1
Και γενικώς και με τις ξένες βιομηχανίες ηλεκτρονικών,αυτοκινήτων,μηχανολογικών κ.α. τεχνολογικών προϊόντων αποκτά τεχνογνωσία και για δικές της παραγωγές σε κάποιους τέτοιους τομείς ή σε εξαρτήματα αυτών.
-
Aikibill wrote:
Μη μπερδευόμαστε όπως και με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Το γεγονός ότι η χψω εταιρεία επιλέγει να φτιάξει τις τηλεοράσεις της στην Τουρκία όπου δίνει 200$ μηνιάτικο,δεν κάνει το προϊόν τουρκικό! Εγώ λέω για καθαρά τουρκικές εταιρείες και προϊόντα.
Έχεις μείνει πίσω,πολλές από τις τηλεοράσεις που σου αναφέρω είναι μέχρι της τελευταίας βίδας τουρκικές και απλώς οι Τούρκοι έχουν πληρώσει για να χρησιμοποιούν το ξένο brand name. Επίσης και αυτές που το εργοστάσιο είναι ξένης ιδιοκτησίας εγώ τουρκικές τις θεωρώ αφού είναι made in turkey.
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος