-
tgd wrote:
Στη Θεσσαλία που έχουμε πολλούς κυκλικούς κόμβους πια, βλέπω με τρόμο ότι η ιδέα της λωρίδας στην πλατεία είναι αδιανόητη για την συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Διασχίζουν την πλατεία σχεδόν κάθετα (ανεβαίνοντας και στο ρείθρο της μέσης ενίοτε) χωρίς κανένα φλας για το που θέλουν να πάνε. Τα μικροατυχήματα είναι συνηθισμένα, και θα έλεγα μου κάνει εντύπωση που δεν είναι ακόμα περισσότερα και πιο σοβαρά.
Ηλυσια Πεδία γύρω από την Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι. Όλοι έμπαιναν αέρα στον κύκλο.
θεμα χρόνου να γίνει τράκο.
μετα από δυο λεπτά παρατήρησης να το πρώτο.
συμβαίνουν και εις Παρισιους.Μονακό είχε πει θα μας κάνει ο χοντρός, Παρίσι θα του βγει με τα roundabouts... έτσι ίσως εξηγούνται και οι διάσπαρτες κουρ@δες των σκύλων στα πάρκα! Με ευρωπαϊκό αέρα καμένου πλαστικού η πόλη...
-
Σε τριλωριδο η κατάληψη της μεσαίας λωρίδας ασκοπα ορίζεται κάπου από τον ΚΟΚ ότι απαγορεύεται ? Εννοείται ότι η δεξιά λωρίδα να ειναι άδεια ή με ελάχιστο φόρτο.
Μου φενεται εντυπωσιακό που όλοι οδηγούνε στη μεσαία λωρίδα με άδεια τη δεξιά , δεν το έχω δει αλλού αυτό το πράμα.
-
Δεν νομίζω, αλλά λέει ότι πρέπει να οδηγείς όσο γίνεται δεξιά.
-
Δεν νομίζω, αλλά λέει ότι πρέπει να οδηγείς όσο γίνεται δεξιά.
Και εγώ έχω την εντύπωση ότι στους αυτοκινητόδρομους πρέπει να οδηγείς στην πιο δεξιά λωρίδα που επιτρέπεται (όχι ΛΕΑ).
Αλλά εκτός αυτοκινητόδρομου, τι γίνεται; Π.χ. Παραλιακή ή Βουλιαγμένης στην Αθήνα, αν θες να στρίψεις αριστερά;
-
Το οδόστρωμα στην δεξιά λωρίδα στην Ελλάδα συνήθως είναι γεμάτο ανισοσταθμίες από τα φρεάτια και τις λακούβες οπότε πολλοί οδηγοί επιλέγουν την μεσαία για να αποφεύγουν την άσκοπη καταπόνηση της ανάρτησης.
-
Πάντα αφήνεις της αριστερή ανοιχτή. Αλλά μέσα στην πόλη που όντως στρίβουν και αριστερά, πρακτικά αυτό δεν γίνεται, εκτός αν ο δρόμος δεν έχει καθόλου κίνηση. Ο ΚΟΚ προβλέπει 'κίνηση σε παράλληλους στίχους' και διαφοροποιεί αν θυμάμαι καλά την κίνηση εντός και εκτός πόλης.
-
Το ερώτημα μου αφορα αυτοκινητόδρομο . Μέσα στη πόλη σε λεωφορους με διασταυρώσεις και φαναρια δεν γίνεται αυτό.
-
Αφου σου λεει πρεπει να κινείσαι στην δεξια ακρη του δρομου, εμμέσως απαγορευεται να κινεισαι μονιμα στην μεσαια χωρις λογο
Οδηγώ στην μεσαία λωρίδα και δεν ενοχλώ κανέναν!