-
Χοντραίνει το παιγνίδι η Γερμανία για μια ακόμα φορά σε βάρος μας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη κοιτάει το ταβάνι και σφυρίζει αδιάφορα, διαταγή από το Βερολίνο ?
-
Τι σου κάνει εντύπωση; Η γερμανική κυβέρνηση έχει τον Κούλη του χεριού της, όπως ακριβώς είχε και το Σημίτη παλαιότερα. Ένα έγγραφο να αφήσει να διαρρεύσει με τις μίζες που έχει πάρει αυτός και η οικογένειά του από τις γερμανικές εταιρείες (Siemens και όχι μόνο) κατά το παρελθόν και τον τελείωσε...
Γενικά μην περιμένεις προκοπή με τους ψευτοπατριώτες που μας κυβερνάνε. Αλλά δυστυχώς για εμάς η Ελλάδα φαίνεται πως θα αναγκαστεί σύντομα να αντιμετωπίσει τους σύμμαχους Τούρκους με αυτούς στο τιμόνι...
-
Ενώ ο Αλέξης τους έκανε τα μούτρα κρέας των παλιογερμαναράδων.....
-
Ιούλιο το νομοσχέδιο που θα ελέγχει τις ΜΚΟ στην Ελλάδα
https://slpress.gr/snews/ioylio-to-nomoschedio-poy-tha-elegchei-tis-mko-stin-ellada/
-
Άντε να δούμε, γιατί η κατάσταση με τις ΜΚΟ έχει ξεφύγει εντελώς.
-
Ενώ ο Αλέξης τους έκανε τα μούτρα κρέας των παλιογερμαναράδων.....
'Είπες τίποτα φιλαράκι; Τράβα φέρε ένα φραπόγαλο ρεκλαντάν με γάλα, να' ούμε.Νταξ;Άντε σβέλτα!'
-
Άντε να δούμε, γιατί η κατάσταση με τις ΜΚΟ έχει ξεφύγει εντελώς.
Αυτές που έχουν τη στήριξη των βορειοευρωπαίων και του Σόρος με πάνω από 800 άτομα προσωπικό, με γραφεία στην Αθήνα σε νεοκλασσικό κτήριο που τους έχει παραχωρήσει ο Δήμος της Αθήνας, ( ο Καμίνης ) και τους το ανακαίνισε ο Μπακογιάννης ( είναι η Λυμπεράκη εκεί βλέπεις, το σόϊ ) ( και άρα και του Ελληνικού κράτους ) θα μείνουν και θα κάνουν την ίδια βρώμικη δουλειά, απλά θα μειωθεί ο ανταγωνισμός των ισχυρών που περιγράφω και θα ξωπετάξουν τους μικρούς που είναι και ανταγωνιστές, ίσως και να τους προσλάβουν.
Μην ελπίζεις ότι θα αλλάξει κάτι. Δες εδώ τι γίνεται, όλοι ξέρουν τι γίνεται και όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά κάνουν και πλάτες
Είχα βάλει πιο πάνω το πόστ, - Η Γερμανία χοντραίνει το παιχνίδι - για την ενέργεια του Γερμανικού πολεμικού που μάζεψε 32 μετανάστες από την θάλασσα και τους άφησε σε άρημη ακτή της Λέσβου αντί να τους πάει στο λιμάνι και είπε ότι η Ελλάδα τους έβαλε σε βάρκα και τους έστειλε πίσω στην Τουρκία, Όχι μόνο η Frontex δεν στηρίζει αλλά βοηθάει την Τουρκία και υποσκάπτει την Ελλάδα, και ο Δένδιας κάνει κοσμοπολίτικη εξωτερική πολιτική απέναντι στους Μογγόλους.
-
Τούρκος ο πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στην Κύπρο γράφουν για “διεθνή εξευτελισμό”
...ο θρασύς Μποζκίρ ανέφερε –μεταξύ άλλων– και τον… παραλληλισμό: «Την 25η επέτειο της πτώσης του τείχους του Βερολίνου, είναι λυπηρό να υπάρχει ακόμη ένα τείχος στην Κύπρο»!
Σημ: Το έβαλα για να φανεί για μια ακόμα φορά πόσο μόνοι μας είμαστε, και πόσο τυφλή, μικρή, αδύναμη, τεμπέλικη, εμμονική και γεμάτη από Ελληνικές φαντασιώσεις, απηρχαιωμένη, αποκομμένη από την τρέχουσα δυναμική και φτωχή σε φαντασία είναι η Ελληνική διπλωματία επί δεκαετίες που δεν μπόρεσε να δει, να προβλέψει και να δημιουργήσει συμμαχίες με χώρες και οργανισμούς που επηρεάζουν το διεθνές γίγνεσθαι.
-
Μην ελπίζεις ότι θα αλλάξει κάτι. Δες εδώ τι γίνεται, όλοι ξέρουν τι γίνεται και όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά κάνουν και πλάτες
Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Έχω φίλη που 'εργάζεται' σε ΜΚΟ (βασικά ένα γραφείο είναι) που 'ασχολείται' με τις Ελληνορωσικές σχέσεις και λαμβάνει κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό από τον προϋπολογισμό του κράτους. Αυτά.
-
21 Quadra wrote:
Δεν περιμένω να αλλάξει κάτι. Έχω φίλη που 'εργάζεται' σε ΜΚΟ (βασικά ένα γραφείο είναι) που 'ασχολείται' με τις Ελληνορωσικές σχέσεις και λαμβάνει κάθε χρόνο ένα σεβαστό ποσό από τον προϋπολογισμό του κράτους. Αυτά.
Το πρόβλημα είναι οι ΜΚΟ που έχουν εγκατασταθεί στα νησιά και βοηθούν τους μετανάστες να έρθουν από τα παράλια της Τουρκίας, που οδηγούν τις βάρκες με σήματα να πάνε σε ερημικές ακτές και τους παραλαμβάνουν, και γενικά που είναι κράτος εν κράτη και κάνουν εκεί ότι θέλουν χωρίς κρατικό έλεγχο, μακάρι να μπεί μια τάξη όσο δύσκολο και να φαίνεται με την ταχύτητα που κινείται η Ελληνική δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία.
-
Αν γράψουμε τώρα για τις ΜΚΟ και τους μετανάστες θα αρχίσει πάλι η καραμέλα για τα φασιστικά, τις χούντες, τους εθνικιστές, κλπ...κλπ... Οπότε άκρη δεν βγαίνει, ούτε στο φόρουμ, ούτε στην Ελληνική κοινωνία.
-
REALZEUS wrote:
21 Quadra wrote:
Δεν μου χαλάει κανένα αφήγημα, δεινόσαυροι εκεί, δεινόναυροι και εδώ, το τσίρκο του κόσμου γίνονται δεκτά όλα τα ζώα.
Τα μυαλά που κουβαλάτε οι Έλληνες κομμουνιστές και που φαίνεται από το πως ονομάζεις τις μικρότερες χώρες απαξιωτικά - χωρούλες - θέλετε να μετατρέψετε και την Ελλάδα από χώρα σε - χώρο - ο Τσίπρας έβαλε το πρώτο λιθαράκι και οδεύουμε προς το δεύτερο περιμένοντας να δούμε ποιός θα το βάλει.
Αλλά κάτι για τυο σήμερα έχεις να προτείνεις εκτός από τα απομεινάρια του παρελθόντος που δεν ήταν και τόσο ένδοξα αν εξαιρέσεις τον Β! πόλεμο, γιατί αμέσως μετά αλλά και πρίν οι σελίδες της μεγαλύτερης χώρας στο κόσμο όπως την ονόμασες, είχε μόνο μαύρες σελίδες σε βάρος αυτών που υποτίθεται ότι προστάτευε,
Ξέρω ότι έχεις εντελώς διαφορετική άποψη επί του θέματος όπως και εγώ, οπότε δεν χρειάζεται άλλη ανάλυση περί της ανωτερότητας του πολιτικού συστήματος της εποχής των δεινοσαύρων.
Όταν ανοίγει κουβέντα Παναγιώτη, θα ακούσεις και τον αντίλογο. Πάμε ένα προς ένα.
Χωρούλες είναι, όταν τις συγκρίνουμε με την μεγαλύτερη χώρα του κόσμου. Και δεν την ονομάζω εγώ έτσι, ο ΟΗΕ την ονομάζει έτσι. Η ΕΣΣΔ είχε έκταση πάνω από 21 εκατομμύρια τετραγωνικά χλμ. Ναι λοιπόν, κάτι χώρες των 100-200 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι 'χωρούλες' συγκριτικά. Ακόμα και σήμερα η Ρωσία έχει έδαφος άνω των 17.000.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οπότε δεν είμαστε εμείς 'χωρούλα' με τα 131.000 τετραγωνικά χλμ; Τι είμαστε; Εσύ μπορεί να νομίζεις Παναγιώτη ότι είμαστε καμιά χώρα της προκοπής, αλλά η αλήθεια λέει ότι είμαστε μια μικρή και κυρίως φτωχή χώρα της Βαλκανικής.
Τολμάς να μιλάς για απομεινάρια όταν ζούμε την ύβρη προς την ανθρωπότητα που ονομάζεται Καπιταλισμός; Με τις υγείες σου...
ΥΓ: ΕΝΔΟΞΟΤΑΤΑ ήταν!!! Η μεγαλύτερη στιγμή της ανθρωπότητας!!!
Καπιταλιστής δεν είμαι αφού δεν διαθέτω κεφάλαια, είμαι όμως οπαδός της ελευθερίας να διαθέσω τον εαυτό μου όπως επιθυμώ και όχι όπως επιθυμούν άλλοι, είμαι αυτεξούσιος με τα λάθη μου τα οποία πληρώνω, και δεν δέχομαι να μου ορίζουν άλλοι με το έτσι θέλω τη ζωή μου, γουστάρω να παλεύω την καθημερινότητα μου και όχι να έχω εξασφαλισμένο ένα μίζερο μέλλον που δεν θα μου λείψει το ψωμί αλλά και δεν θα μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου για το οτιδήποτε, μεγάλη κουβέντα που δεν θα καταλήξει πουθενά ειδικά με εσένα, τουλάχιστον εγώ είμαι ξεκάθαρα υπέρ αυτής της πλευράς της ζωής και δεν λέω ότι είμαι κομμουνιστής με όλα τα αγαθά και τα όνειρα που προσφέρει ο καπιταλισμός, θέλω να πω ότι δεν κοροϊδεύω τον εαυτό μου και τους γύρω μου για το ποιός είμαι και τι θέλω.
Η εμμονές σου περί μεγαλοσύνης και ανωτερότητας της Ρωσίας, το φτύσιμο σε όσες χώρες έτυχε να μην έχουν το μέγεθος της Ρωσίας, ούτε και την αρπακτική και κατακτητική της διάθεση, όπως και η ηθελημένη σου άγνοια της προσφοράς αυτών των μικρότερων χωρών προς την ανθρωπότητα, δείχνει τον εγκεφαλικό φασισμό στον οποίο κολυμπάς έχοντας βουτήξει μέσα μέχρι και το κεφάλι.
Η πραγματικότητα σε διαψεύδει περί μαύρων και άσπρων σελίδων της ιστορίας, η κατανόηση του λάθους δεν μπορεί να γίνει μέσα από την εμμονική τύφλωση που σε διακρίνει σε ότι Ρωσικό, που με την συμεριφορά σου απαξιώνεις και ότι καλό έχει κάνει η χώρα σου ( η χώρα σου η Ρωσία ) γιατί κατά πως φαίνεται η χώρα σου δεν είναι η Ελλάδα, και αυτό το έχουμε καταλάβει εδώ και χρόνια, οπότε οι όποιες απόψεις σου για τη δική μας χώρα και για την ανωτερότητα της δικής σου δικαιολογούνται εν μέρει, ειδικά τη στιγμή που το θέμα όπως το αναπτύσεις είναι ποσοτικό και όχι ποιοτικό.
Ζήσε να μας διασκεδάζεις, νάσαι καλά, μου έφτιαξες τη μέρα μου !.
Χώρα μου, την οποία υπηρέτησα για χρόνια, είναι η Ελλάδα. Θα ήταν όμως αστείο να νόμιζα ότι ορίζει κάτι στο διεθνές στερέωμα. Ένας κομπάρσος είναι, όπως όλες οι μικρές χώρες. Το 'χωρούλες' άλλωστε αυτό σημαίνει, μικρές χώρες. Δεν τις κάνει άχρηστες, απλά περιγράφει μια πραγματικότητα. Υπάρχουν και χωρούλες πολύ πιο άξιες από την δική μας, που σέβονται απείρως περισσότερο τους πολίτες τους.
Για τα άλλα που λες, δεν στηρίζω την σημερινή Ρωσία, δεν είναι εθνικό δηλαδή το θέμα. Στηρίζω αυτό που εκπροσωπούσε η ΕΣΣΔ, ένα διαφορετικό και δικαιότερο κοινωνικο-πολιτικό σύστημα. Εσύ μπορεί να προτιμάς να παλεύεις μόνος σου, αλλά πες το αυτό στα εκατομμύρια των ανέργων και στους άστεγους του Καπιταλισμού. Γιατί μπορεί να μην είσαι Καπιταλιστής, αλλά είσαι απολογητής και οπαδός τους, δίνοντάς τους άλλοθι.
Μιας και το πήγες επί προσωπικού, εγώ αναγκάστηκα να επιχειρήσω. Λεφτά δεν έκανα και σήμερα είμαι άνεργος. Δεν είναι να πεις ότι βγάζω λεφτά και το παίζω στην θεωρία Αριστερός. Ανήκω στην εργατική τάξη και οι καταθέσεις μου είναι χαμηλές τετραψήφιες, όχι εξαψήφιες ή επταψήφιες.
Ο περισσότερος κόσμος πάντως διασκεδάζει με όσους είναι της άποψης 'ψωμί, ελιά και Κώτσο Βασιλιά'. Οπότε κοίταξε στον καθρέπτη και αναρωτήσου που ανήκεις κι εσύ και ποιο είναι το συμφέρον σου.
-
Αν γράψουμε τώρα για τις ΜΚΟ και τους μετανάστες θα αρχίσει πάλι η καραμέλα για τα φασιστικά, τις χούντες, τους εθνικιστές, κλπ...κλπ... Οπότε άκρη δεν βγαίνει, ούτε στο φόρουμ, ούτε στην Ελληνική κοινωνία.
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη, οπότε το πρόβλημα θα παραμείνει, με άλλο όνομα ίσως αλλά δεν εξαλειφθεί, οι ΜΚΟ ήρθαν για να μείνουν, είναι η νέα εξουσία, η εμπροσθοφυλακή και από πίσω βρίσκονται τα ηγεμονικά κράτη με τους διάφορους οργανισμούς και διεθνή δικαστήρια τα οποία βγάζουν καταδικαστικές αποφάσεις αλά κάρτ, είναι η μοίρα των μικρών και κατά συνέπεια αδύνατων κρατών να μπορούν να ελέγξουν τα σύνορα τους, τον τόπο τους και την περιουσία τους, και αλλοίμονο αν πέσουν στην ανάγκη των διεθνών δικαστηρίων ή του ΟΗΕ, είναι χαμένα από χέρι, η ιστορία είναι μπροστά μας και γεμάτη από αυτά τα παραδείγματα, ποτέ κανείς μικρός και αδύναμος δεν βρήκε το δίκηο του από αυτούς που υποτίθεται δημιουργήθηκαν για την προστασία τους από τους μεγάλους και τρανούς, και επειδή όλοι οι διεθνείς οργανισμοί και τα δικαστήρια αποτελούνται από ανθρώπους είναι μοιραίο και επόμενο να μπορούν να επηρεαστούν και να υποταχθούν ποικιλοτρόπως και παντοιοτρόπως.
-
Όντως η ιστορία με τις ΜΚΟ είναι πολύ βρώμικη και γίνεται όργιο φαγώματος χρημάτων. Υποκρύπτει και έναν ακόμα κίνδυνο, που δεν διάβασα να έθιξε κάποιος από τους σεβαστούς συμφορουμίτες (για να μην υπάρξει παρεξήγηση, σας θεωρώ όλους σεβαστούς). Τα Κράτη αποποιούνται τις ευθύνες τους και κάνουν outsourcing σε πολύ σοβαρά θέματα, σε ιδιώτες αμφιβόλου ηθικής και ποιότητας.
-
Όσο αηδία, βρωμιά και δυσοσμία έχει ο Καπιταλισμός, τον προτιμώ αν είναι να έχω επιλογή τον Κομμουνισμό. Ότι διαβολικότερο υπάρχει σαν ιδέα πάνω σε αυτό το πλανήτη.
-
Όντως η ιστορία με τις ΜΚΟ είναι πολύ βρώμικη και γίνεται όργιο φαγώματος χρημάτων. Υποκρύπτει και έναν ακόμα κίνδυνο, που δεν διάβασα να έθιξε κάποιος από τους σεβαστούς συμφορουμίτες (για να μην υπάρξει παρεξήγηση, σας θεωρώ όλους σεβαστούς). Τα Κράτη αποποιούνται τις ευθύνες τους και κάνουν outsourcing σε πολύ σοβαρά θέματα, σε ιδιώτες αμφιβόλου ηθικής και ποιότητας.
Κάνεις λάθος εδώ, στο αμέσως από πάνω ποστάρισμα μου αναφέρω τα εξής
**είναι η νέα εξουσία, η εμπροσθοφυλακή και από πίσω βρίσκονται τα ηγεμονικά κράτη **
-
Όσο αηδία, βρωμιά και δυσοσμία έχει ο Καπιταλισμός, τον προτιμώ αν είναι να έχω επιλογή τον Κομμουνισμό. Ότι διαβολικότερο υπάρχει σαν ιδέα πάνω σε αυτό το πλανήτη.
Διαβολική η ισότητα και η συναδέλφωση των λαών; Έχεις περίεργη άποψη για τον διάβολο...
-
REALZEUS wrote:
Κάνεις λάθος εδώ, στο αμέσως από πάνω ποστάρισμα μου αναφέρω τα εξής
**είναι η νέα εξουσία, η εμπροσθοφυλακή και από πίσω βρίσκονται τα ηγεμονικά κράτη **
Εγώ θα έλεγα ότι από πίσω βρίσκονται οικονομικά συμφέροντα και τα Κράτη, παραχωρούν τέτοιες αρμοδιότητες και εξουσίες σε ιδιώτες. Οπότε δεν λέμε το ίδιο πράγμα.
-
+1
Εγώ δεν έχω καταλάβει με ποιο τρόπο οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν καταστάσεις και δρουν, προσπερνώντας τις δομές και τις υπηρεσίες ενός κράτους.
Υπάρχει νομικό καθεστώς που επιβάλει στα κράτη να κάνουν στην άκρη; Οι ΜΚΟ έχουν περισσότερη εξουσία από το ίδιο το κράτος;
Αυτά ποτέ δεν τα κατάλαβα.
-
REALZEUS wrote:
+1
Εγώ δεν έχω καταλάβει με ποιο τρόπο οι ΜΚΟ αναλαμβάνουν καταστάσεις και δρουν, προσπερνώντας τις δομές και τις υπηρεσίες ενός κράτους.
Υπάρχει νομικό καθεστώς που επιβάλει στα κράτη να κάνουν στην άκρη; Οι ΜΚΟ έχουν περισσότερη εξουσία από το ίδιο το κράτος;
Αυτά ποτέ δεν τα κατάλαβα.
Πολύ σωστά ερωτήματα. Επίσημα λένε ότι οι ΜΚΟ μπορούν να δέχονται ιδιωτικές δωρεές και έτσι να ελαφρύνουν το Κράτος. Και ερωτώ εγώ, γιατί να μην γίνουν οι δωρεές προς το ίδιο το Κράτος; Μήπως γιατί κάποιοι πρέπει να φάνε λεφτά;
EλληνοΤουρκικά, μεταναστευτικό και Ανατολική Μεσόγειο - Κύπρος