-
Καλησπέρα σας, σκέφτομαι μήπως αγοράσω ένα Citroen c3 1.2 puretech. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω ως αρνητικό; Η γενικά οποιαδήποτε πληροφορία έχετε θα βοηθούσε γτ γενικά μέχρι τώρα στην οικογένεια είχαμε ιαπωνικά αυτοκίνητα και δεν έχω ιδέα για την Citroen. Έχω διαβάσει αρνητικά για την οδήγηση και ότι είναι πολύ μαλακές οι αναρτήσεις.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Καλησπέρα σας, σκέφτομαι μήπως αγοράσω ένα Citroen c3 1.2 puretech. Υπάρχει κάτι που πρέπει να ξέρω ως αρνητικό; Η γενικά οποιαδήποτε πληροφορία έχετε θα βοηθούσε γτ γενικά μέχρι τώρα στην οικογένεια είχαμε ιαπωνικά αυτοκίνητα και δεν έχω ιδέα για την Citroen. Έχω διαβάσει αρνητικά για την οδήγηση και ότι είναι πολύ μαλακές οι αναρτήσεις.
Ευχαριστώ πολύ!
-
Πολύ καλό το c3 -ιδίως για πόλη-, αλλά με τον 1.2 110hp και για εκδρομές. Το έχει η αδερφή μου 3 χρόνια,με καθημερινή χρήση και δεν έχει κάποιο πρόβλημα. Το έχω οδηγήσει κι εγώ 2-3 φορές καμιά 150χλμ. μικτή διαδρομή και τα μόνα που έχει εως μείον είναι η αίσθηση του 'κουμπώματος' των ταχυτήτων και το λίγο ελαφρύ τιμόνι (σε σχέση με ότι έχω οδηγήσει ως τώρα).
Από αναρτήσεις είναι μαλακές -κάτι όμως που θα εκτιμήσεις ιδιαίτερα μέσα σε πόλη κι άλλους επαρχιακούς καρόδρομους- δεν είναι Fiesta ή Swift,αλλά μπορείς να κινηθείς σχετικά γρήγορα. Tώρα εξαρτάται από τι ιαπωνικό προέρχεσαι π.χ. αν είναι Τοyota δε νομίζω να σου φανούν τόσο πιο μαλακές, αν είσαι π.χ. από Honda ή Suzuki θα καταλάβεις διαφορά.
Εξαρτάται για ποιο λόγο το θέλεις.Καλύτερα να κάνεις ένα td πρώτα, αν μπορείς.
-
ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι δίνει δύο χρόνια εγγύηση και κάποιοι μου είπαν ότι βγάζουν λέει ζημιές μετά απο από 2-3 χρονια και ότι σαν μαρκα λέει δεν έχει καλή μεταπώληση σαν μαρκα. Βλέπω και κυκλοφορούν αρκετά όμως στο δρομο οποτε κάτι καλό θα εχουν. Ήταν πολύ κατατοπιστική η απάντηση! Ευχαριστώ
-
Δύο χρόνια εγγύηση; Δεν νομίζω.
5 χρόνια δίνει (2+3 επέκταση). Δεν γνωρίζω αν χρεώνουν την επέκταση, σε μένα πάντως δεν χρέωσαν κάτι.
https://www.citroen.gr/after-sales-services/egguisi-citroen/
Επεκταση εργοστασιακης εγγυησης Citroën
Η Citroën βασισμένη στις πρωτοποριακές αξίες της μάρκας και επιβεβαιώνοντας την αξιοπιστία των μοντέλων της, τώρα προσφέρει 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης σε όλη την γκάμα επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων της.
Το προϊόν αυτό είναι συνέχεια της ήδη υπάρχουσας διετούς εγγύησης Automobiles Citroën, διέπεται από τους ίδιους όρους και παρέχει τις ίδιες καλύψεις καθόλη την διάρκεια των 5 ετών.
Η παροχή και η κάλυψη της 5ετούς εγγύησης δίνονται αποκλειστικά από το Εξουσιοδοτημένο Δίκτυο Επισκευαστών της Citroen Ελλάς.
-
Αυτήν ακριβώς την έκδοση έχουμε κι εμείς, με το 6αρι κιβώτιο. Μια χαρά αυτοκινητάκι είναι. Οι αναρτήσεις είναι μαλακές, αλλά το γράφω ως θετικό. Με χαλαρώνει να μην κοπανάει διαρκώς. Εάν το θες για σπορ οδήγηση, κοίτα κάτι άλλο.
Η έντονη κλίση της οροφής μου τη σπάει λίγο στο μπες-βγες: αν δεν έχω θυμηθεί να κατεβάσω τέρμα κάτω το κάθισμα (είναι της γυναίκας μου το αυτοκίνητο) κοπανάω το κεφάλι μου κάθε φορά.
Οι ποτηροθήκες είναι άχρηστες. Για παράδειγμα, δεν μπαίνει μπουκαλάκι νερού. Είναι ρηχές, οπότε αν βάλεις καφέ, φοβάμαι ότι σύντομα θα έρθει στην αγκαλιά σου.
Καίει κατά μέσο όρο (δύο χρόνια και 8.500 χλμ) στα χέρια μας 8,5 λίτρα, με κίνηση κυρίως στην πόλη. Αρκετά υψηλότερα απ' ότι θα περίμενα (παίζει και ντίζελ στην οικογένεια).
Το σύστημα πλοήγησης παίρνει τις διευθύνσεις με λατινικούς χαρακτήρες (σπάσιμο κατά τη γνώμη μου).
Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής. Προσωπικά φοβάμαι τον 3κυλινδρο, αλλά πλέον όλα τα μικρά αυτοκίνητα το γυρνάνε στους 3κυλινδρους, οπότε δεν είχαμε και πολλές επιλογές.
Αν το θες για ένα συνολικά καλό και φθηνό αυτοκίνητο, είναι μια χαρά.
Συντήρηση πρώτου έτους, 120 ευρώ. Σε μερικές μέρες θα γνωρίζω και τη λυπητερή για το δεύτερο έτος.
Κι εμάς 5ετη εγγύηση έχει.
Αν θες να κάνεις πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις, χαρά μου να απαντήσω.
-
Εγώ για να προλάβω τον συμφορουμίτη Lap, που θα χει και δίκιο, θα πρότεινα να δεις και το Swift αν πρόκειται για ατμοσφαιρικό 1.2λτ.
Το C3 είναι πολύ όμορφο εξωτερικά, αλλά οι χώροι ή η εργονομία του, αίσθηση κιβωτίου, ποιότητα εσωτερικού κλπ. δεν είναι το ίδιο εντυπωσιακά.
Η ανάρτησή του, αν κάνεις μόνο χαλαρή οδήγηση θα είναι πλεονέκτημα, αλλά για στροφές και λίγο πιο γρήγορα, προσωπικά δεν θα μου άρεσε.
Citroen c3 1.2 puretech αξίζει?