-
Έρχεται και νέο Levorg me 1.8 boxer μοτέρ. Τώρα για Ελλάδα δε παίρνω και όρκο... Είμαστε μπανανία...
@milt καλοτάξιδο φίλε! Πώς σου φαίνονται τα LED που βάλανε στο καινούριο μοντέλο;
-
@milt καλοτάξιδο φίλε! Πώς σου φαίνονται τα LED που βάλανε στο καινούριο μοντέλο;
Μισώ φανατικά τα 6000Κ στα φώτα όμως εδώ δεν υπήρχε επιλογή. Αυτό που σώζει την κατάσταση είναι η φωτεινότητα τους, οπότε δεν μπορώ να πω πως έχω παράπονο. Όλα συνηθίζονται.
Αυτό που είναι τραγικό είναι η μεγάλη σκάλα. Οι αλογόνου (παρότι μπλε) όταν ανάβουν βγάζουν ένα κίτρινο (συγκριτικά με τα LED) φως το οποίο είναι και εξαιρετικά ασθενικό. Στα 40 χρόνια που οδηγώ πρώτη φορά με έπιασα να ξεχνώ μεγάλη σκάλα αναμμένη και να ενοχλώ τους απέναντι. Επίσης χθες που οδήγησα ορεινό επαρχιακό δρόμο τη νύχτα η μεγάλη σκάλα ήταν κάτι παραπάνω από απογοήτευση.
Είμαι σε αναζήτηση σοβαρής λύσης Η1 LED να εγκαταστήσω.Κατά τα άλλα το αυτοκίνητο το παρέλαβα με λερωμένη την εσωτερική επιφάνεια του τζαμιού των οργάνων. Φωτογραφήθηκε και περιμένω για τα περαιτέρω.
Τι άλλα, εσείς καλά;
-
Τα εργοστασιακα LED παιζουν γυρω στα 4300Κ ισως και λιγο παραπανω.. δεν ειναι 6000Κ ασχετα αν σε ολους μας φαινονται σαν 6000Κ...
Οσον αφορα τη μεγαλη σκαλα.. αν ειναι αλογονου τοτε ειναι απλες λαμπες και αυτες παιζουν γυρω στα 3000Κ γιαυττο σου κιτρινιζουν στο ματι.. Καλη λυση η αναβαθμιση σε LED aftermarket kit.
-
Σε ενοχλεί δηλαδή το λευκό φως; Περίεργο. Οι περισσότεροι το αναζητούν!
Οπότε από αυτά που γράφεις πρέπει να βγάζει ικανοποιητικό φως η μεσαία σκάλα. Πολύ καλό αυτό.
Όσο για τους προβολείς, πιστεύω πως και με μια καλύτερη και δυνατότερη λάμπα αλογόνου θα γίνει η δουλειά σου. Δε πρέπει να είναι απαραίτητα LED.
Όταν λες λερωμένη η επιφάνεια, εννοείς μέσα από το τζάμι; Κακό αυτό. Αναρωτιέμαι πόσα πράγματα πρέπει να βγουν για να αλλαχτεί. Ελπίζω λίγα.
Δε βάζεις και μια φωτογραφία να δούμε και εμείς την ατέλεια;
-
Δεν συμπαθώ το ψυχρό φως για νυκτερινή οδήγηση. Το πρώτο κιτ ξένον που έβαλα ήταν 6000Κ. Γύρισα πίσω τις λάμπες και τις άλλαξα με 4300Κ. Έκτοτε στα αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες μου παίζουν τα 4300Κ, ενώ κράζω φανατικά όσους πιστεύουν τα 6000Κ πιο φωτεινά και πιο ξεκούραστα. Όλα τα ΟΕΜ HID είναι 4300Κ.
Η μεσαία στο Focus είναι 6000Κ και οι Cool White H1 είναι 4200Κ. Λογικά φαίνονται κίτρινες συγκριτικά και λογικά φαίνονται αδύναμες μιας που το μπλε φίλτρο κόβοντας τις θερμές αποχρώσεις κόβει και φωτεινότητα. -
Όταν λες λερωμένη η επιφάνεια, εννοείς μέσα από το τζάμι; Κακό αυτό. Αναρωτιέμαι πόσα πράγματα πρέπει να βγουν για να αλλαχτεί. Ελπίζω λίγα.
Δε βάζεις και μια φωτογραφία να δούμε και εμείς την ατέλεια;
Επί της ουσίας, και σύμφωνα με τη γνώριμη αρχιτεκτονική της Ford, πρέπει να βγει το πάνω καπάκι της κολώνας, το κάτω φιλέτο των οργάνων και ύστερα δύο βίδες που κρύβοναται από κάτω. Μόλις πάρεις τα όργανα στο χέρι, το τζάμι ξεκουμπώνει με κλιπς και καθαρίζεται.
-
Δεν θα αφήσω το συνεργείο να το κάνει χωρίς να είμαι παρών.
-
Προς το παρόν περιμένουμε απάντηση της Ford πως θα το χειριστούν.
Θα με συγχωρέσεις αλλά ειλικρινά βαριέμαι τη διαδικασία ανάρτησης φωτογραφίας σε φόρουμ. Πολύ ευχαρίστως να σου στέιλω μέσω κάποιου messenger.
-
-
Πραγματικα ειναι πολυ ασχημο αν παει σκονη μεσα στο κατραν.. χτυπαει τοσο ασχημα στο ματι...
Και μονο που περιεγραψες την διαδικασια που πρεπει να γινει μαγκωθηκα.. πφφ ... να εισαι παρον οπως ειπες.
Καθε φορα που το καθαριζω τρεμω μην παει κανα χνουδι ή οτιδηποτε αλλο..
Πλεον ομως με κατι πανια μικροινων εχω σωθει..
-
Δεν είναι δύσκολο. Δε χρειάζεται να το βάλεις εδώ. Πας σε μια σελίδα image hosting σαν το imgbb.com και μόλις το ανεβάσεις σου δίνει λινκ για να βάλεις εδώ.
Κανένα πρόβλημα όμως αν βαριέσαι. Απο περιέργεια το είπα.
Αν είναι όπως τα περιγράφεις ευτυχώς δεν πρέπει να βγει το καντράν.
Κράξε τους όσο δεν πάει πάντως. Κάτι τόσο προφανές έπρεπε να το έχουν δει οι ίδιοι πριν τη παράδοση
-
Κράξε τους όσο δεν πάει πάντως. Κάτι τόσο προφανές έπρεπε να το έχουν δει οι ίδιοι πριν τη παράδοση
Kαι να το είδαν -όπως και τόσα άλλα που μπορεί να παρατηρούν- σιγά μην καθόνται να σε ενημερώσουν ή να το διορθώσουν. Σου λέει, άμα γκρινιάξει ή ενοχλήσει τον πελάτη, βλέπουμε...
-
Πως θα μπει το χνουδι μεσα, αφου ειναι κλειστο?
-
petran17 wrote:
Πως θα μπει το χνουδι μεσα, αφου ειναι κλειστο?
Εχεις την εντυπωση οτι κλεινει αεροστεγες? Εγω δεν το νομιζω..
Ανετα αν σκεφτεις περναει μεσα.. σκεψου μαζευει σκονη σιγα σιγα.. αν το περασεις με ενα πανακι.. την μαζευει στην ακρη.. αν πας σε κανα πλυντηριο και βαλουν αερα.. ολο και κατι θα περασει... μου εχει τυχει παλαιοτερα γιαυτο στο λεω..
-
Πάντα νωπό πανί μικροίνες να κολλάει η σκόνη πάνω!
-
Πάντα νωπό πανί μικροίνες να κολλάει η σκόνη πάνω!
Πλεον αυτο εχω εφαρμοσει-κανω στο Fiesta και εχω βρει την υγεια μου..
Μικροινες χωρις ιχνος χνουδιου και καθαρισες...
-
Εχεις την εντυπωση οτι κλεινει αεροστεγες? Εγω δεν το νομιζω..
Ανετα αν σκεφτεις περναει μεσα.. σκεψου μαζευει σκονη σιγα σιγα.. αν το περασεις με ενα πανακι.. την μαζευει στην ακρη.. αν πας σε κανα πλυντηριο και βαλουν αερα.. ολο και κατι θα περασει... μου εχει τυχει παλαιοτερα γιαυτο στο λεω..
Αναλογως πως ειναι σχεδιασμενο.... Δεν μου εχει τυχει
(υγ. το σωστο ειναι 'αεροστεγως' )
-
Σιγουρα.. και μακαρι να ηταν αεροστεγως αλλα δεν θελω να το μαθω..
-
Καλησπερα στο φορουμ. η παραγγελια μου απο το Σεπτεμβρη 2019 ερχεται μεσω Αρη!! ενω ηταν να παραχθει μεσα στο Δεκεμβρη με πηγαν Ιανουαριο και μαλιστα τελη Δεκεμβρη θα ειχα το vin code. Τελικα ουτε vin code εχω ουτε αμαξι ετοιμο που ελεγαν για 30 Ιανουαρίου!! απο τη ford ειπε ο αντιπροσωπος δεν εχει αλλη ενημερωση οποτε παει φεβρουαριο!! Τι μπορω να κανω και τι μπορει να εχει γινει; ευχαριστω!!
Υ.Γ να θυμησω ford focus business 1.5 150ps αυτοματο!!
-
Καλησπερα στο φορουμ. η παραγγελια μου απο το Σεπτεμβρη 2019 ερχεται μεσω Αρη!! ενω ηταν να παραχθει μεσα στο Δεκεμβρη με πηγαν Ιανουαριο και μαλιστα τελη Δεκεμβρη θα ειχα το vin code. Τελικα ουτε vin code εχω ουτε αμαξι ετοιμο που ελεγαν για 30 Ιανουαρίου!! απο τη ford ειπε ο αντιπροσωπος δεν εχει αλλη ενημερωση οποτε παει φεβρουαριο!! Τι μπορω να κανω και τι μπορει να εχει γινει; ευχαριστω!!
Mήπως τελικά στο εργοστάσιο σταμάτησαν τελείως την παραγωγή του -και για παλιές παραγγελίες- κι είναι να σου πουν ότι θα έρθει με τον 1.0 mildhybrid 155ps ,όπως στο Puma; (δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο θα σε ενοχλήσει ή όχι αυτό).
-
Φίλε μου είσαι άτυχος.
Ακριβώς ίδια περίπτωση ήταν και η δική μου. Παραγγελία τέλος Σεπτέμβρη 2018 και παραλλαβή έγινε τελικά τέλη Απρίλη. Μου είχαν υποσχεθεί αρχικά 3 μήνες και έκλεισα την παραγγελία με αυτή την προϋπόθεση. Τους είχα πει μάλιστα ότι θα κανονίσω Ιανουάριο να δώσω το παλιό μου αυτοκίνητο.
Έτσι με πήγαιναν και εμένα μπαλάκι χωρίς καμία ενημέρωση και μάλιστα όταν άρχισα να ρωτάω μου είπαν και μπαρούφες (ψέματα).
Σε πρώτη φάση ζήτησα αυτοκίνητο αντικατάστασης να με εξυπηρετεί όσο περιμένω καθώς με βγάλανε εκτός προγράμματος και δεν είχα όχημα. Προς τιμήν τους μου έδωσαν ένα HRV το οποίο είναι αρκετά ευρύχωρο και έκανα την δουλειά μου.
Έγινε και άλλη καθυστέρηση όμως και κάποια στιγμή εκνευρίστηκα όχι μόνο με την καθυστέρηση αλλά και με την έλλειψη επικοινωνίας. Το κλασσικό 'θα σας ενημερώσω αύριο στο τηλέφωνο' και το κλάσιμο που ακολουθούσε (δεν έπαιρνε κανείς) έφερε τον κόμπο στο χτένι.
Στην τελική τους είπα πως από εδώ και πέρα θα ζητώ να μου κόβουν χρήματα κάθε φορά που αλλάζει η ημερομηνία παράδοσης. Την πρώτη φορά μου έκοψαν 300 ευρώ μόνοι τους. Την δεύτερη φορά ξίνησαν κιόλας που ζήτησα έκπτωση και μου είπαν σας κόψαμε 300 τι άλλο θέλετε; Κι άλλη έκπτωση φυσικά! Έκανε το λάθος να μου πει ο διευθυντής πωλήσεων πόσα χρήματα θέλω να μου κόψει. Του είπα να διαλέξει αυτός το ποσόν για να τον διευκολύνω όμως επέμεινε και του είπα 1000 ευρώ.
Δηλαδή μου λέει αν δε τα κόψουμε τι θα γίνει; Θα το κρατήσετε του λέω και εγώ θα πάρω την προκαταβολή μου πίσω. Με έχετε καθυστερήσει ήδη 3 φορές και μου λέτε και ανοησίες για τον λόγο καθυστέρησης.
Πρόσεξε όμως. Όταν έγινε η τελευταία κουβέντα, δεν μπλόφαρα. Ήμουν πραγματικά έτοιμος να το ακυρώσω και είχα βρει μάλιστα και εναλλακτική, είχα κάνει τεστ ντράιβ και ήταν και ετοιμοπαράδοτο οπότε αν δεν δεχόταν τα ακύρωνα όλα. Το focus φυσικά το προτιμούσα 1000 φορές καθώς το είχα φτιάξει όπως το ήθελα και το περίμενα τόσο καιρό. Όταν όμως παίξεις τέτοιο χαρτί πρέπει να είσαι έτοιμος για κάθε αποτέλεσμα.
Ο επίλογος της ιστορίας ήταν να μου κόψουν και το 1000ρικο, δηλαδή συνολικά 1300 ευρώ κάτω, και να έχω και αυτοκίνητο να μετακινούμαι από τον 3ο μήνα αναμονής και έπειτα. Όλα αυτά λόγω της ασυνενοησίας και της συμπεριφοράς τους.
Σου προτείνω να αρχίσεις να πιέζεις και να σκαλίζεις, να ζητάς ημερομηνίες (πότε θα παραχθεί, πότε θα μπει στο καράβι, ΠΟΙΟ ΚΑΡΑΒΙ ΕΙΝΑΙ - γίνεται να τα παρακολουθείς, πότε θα φτάσει, πότε θα περάσει τελωνείο). Απαντήσεις θα παίρνεις γραπτά. Να υπάρχουν. Στο τέλος, αν όλα πάνε καλά όλο αυτό θα είναι απλά μια ξινή ανάμνηση καθώς το αμάξι είναι καταπληκτικό και δε θα το μετανιώσεις καθόλου.
-
Συγνώμη που ρωτάω αλλά όλα αυτά μήπως έγιναν Γιάννενα? Και μήπως το focus ήταν st line μαύρο με 18αρες ζάντες?
-
Συγνώμη που ρωτάω αλλά όλα αυτά μήπως έγιναν Γιάννενα? Και μήπως το focus ήταν st line μαύρο με 18αρες ζάντες?
Όχι. Μάλλον έχουν γίνει κι άλλα περιστατικά...
Ford Focus MK4