Μιλας θεωρητικά και σου λέω τι απάντησε ο συνήγορος του πολίτη που φαντάζομαι απαντά δικηγόρος και όχι κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και τι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της χώρας.
Και εγώ τα έχω διαβάσει αυτά τα ηρωικά που λες και τα έλεγα ως επιχείρημα η πράξη όμως έδειξε αλλά.
Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά αν για να αποδείξεις το δίκιο σου χρειάζεται δικηγόρος άρα και κόστος πολλές φορές η διαδικασία κοστίζει πιο πολύ από τα λεφτά που πας να γλιτώσεις.
Οπότε αυτά τα ψαχτετα λίγο είναι κλασικές αερολογιες εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος και είναι πρόθυμος χωρίς κόστος να υπερασπιστεί τα μέλη του φόρουμ σε τέτοιες περιπτώσεις!
Αν όχι αφήστε τα . Ο νόμος λέει πολλά άλλα η εφαρμογή του περισσότερα.
Θα βάλω στην άκρη τα περί ηρωϊσμών, αερολογιών και πληκτρολογίων και θα σου πω μία φορά και μόνο. Το αν θα το καταλάβεις δικό σου θέμα. Το αν θα θελήσεις να ενημερωθείς υπεύθυνα και να το διασταυρώσεις επίσης δικό σου.
Μπορείς να υπογράψεις τον οποιονδήποτε όρο σε συμβόλαιο και θεωρητικά θα ισχύει. Μέχρι να τον προσβάλλεις. Και ναι, θα χρειαστείς νομική υποστήριξη γι αυτό και ο δικηγόρος σου θα πατήσει πάνω στο νόμο. Ο νόμος υπερισχύει των όποιον όρων έρχονται σε αντίφαση με αυτόν. Στην περίπτωση δε ιμιτασιόν ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας ή προδιαγραφών, ή αποζημίωσης με ποσό που οδηγεί στη χρήση μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αμφιβόλου καταστάσεως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είναι ενέργεια που θα θα μειώσει ενδεχομένως τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οχήματος οπότε σαφώς και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη εξειδικευμένους νομικούς και έχω οργανώσει ενημερωτικά σεμινάρια, οπότε να είσαι βέβαιος πως δεν αερολογώ πίσω απ' το πληκτρολόγιο.
Ψάξε τους νόμους.
Το παράδειγμα που έφερα περί αξίας ανταλλακτικών, ας πούμε, αποτελεί προσωπική εμπειρία.
Το 2005 στην SONY Hellas καλύψαμε δωρεάν επισκευή και ανταλλακτικό σε πελάτισσα με μηχάνημα εκτός εγγύησης η οποία μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτή απευθύνθηκε στο Υπ. Εμπορίου και μας έτριψε στη μούρη τον σχετικό νόμο.
Ο νόμος αναφερόταν ρητά στη σχέση αξίας συσκευής και ανταλλακτικού.
Θες να επιμείνεις ότι έχεις δίκιο; Δικαίωμα σου.