Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 28
    • Best 0
    • Groups 0

milt

@milt

Please enter occupation - Please enter your interests

0
    Profile views
    28
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

milt Unfollow Follow

Latest posts made by milt

• RE: Ford Focus MK4

Την καλησπέρα μου σε όλους.

Μήπως έχει ανακαλύψει κανείς με ποιο τρόπο γίνεται το reset στο BMS (αισθητήρας κατάστασης μπαταρίας) στο Mk4;

Η διαδικασία με τους διακόπτες φώτων ομίχλης και alarm του προηγούμενου μοντέλου προφανώς δεν ισχύει. Έχει αντιμετωπίσει κανείς το ίδιο θέμα;

posted in Κατασκευαστές και Μοντέλα
      M
      milt

Έχω συναντήσει ημιμαθείς υπευθύνους όπου ντρεπόμουν ο ίδιος γι αυτά που ξεστόμιζαν, έχω συναντήσει στεγανά που κρύβουν ό,τι υπάρχει από πίσω, έχω συναντήσει μαστοράκι επαρχίας καταρτισμένο καλύτερα από όσους τεχνικούς διευθυντές έχω γνωρίσει, έχω ζήσει τα service από μέσα για πολλά πολλά χρόνια, έχω δει αρπαχτές αντιπροσώπου να βγάζουν κακό όνομα σε όλο το μοντέλο και ο κατάλογος συνεχίζεται.

Υπάρχουν τα πάντα εκεί έξω και ο μόνος τρόπος να θωρακιστείς είναι να έχεις γνώση του αντικειμένου ώστε να έχεις άποψη (και δεν εννοώ να νομίζεις ότι έχεις άποψη) και φυσικά να έχεις τύχη.
      Αυτή είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα. Πολλοί από τους τεχνικούς δεν απολαμβάνουν τη δουλειά τους άρα δεν την αγαπούν πραγματικά, δεν την έχουν διδαχτεί σε θεωρητική βάση άρα είναι πρακτικοί και ό,τι έχουν στραβοαρπάξει, δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες είτε γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι, είτε γιατί έχουν εγκλωβιστεί σε μια παλιά μενταλιτέ, είτε γιατί πλέον έχουν χάσει το τραίνο.

Είναι τουλάχιστον παράλογο να πρέπει σαν πελάτης να έχεις γνώση να αξιολογήσεις τον ειδικό που θα σε αναλάβει. Έτσι μένει η τύχη.
      Δεν διασφαλίζει πάντα το κόστος την ποιότητα, όμως η οικονομίστικη προσέγγιση σίγουρα την απομακρύνει.
      Πολλές οι παράμετροι στο θέμα που συζητάμε, δεν υπάρχει κάποιος ασφαλής μπούσουλας κατά την άποψη μου.

M
      milt

Μιλας θεωρητικά και σου λέω τι απάντησε ο συνήγορος του πολίτη που φαντάζομαι απαντά δικηγόρος και όχι κάποιος πίσω από ένα πληκτρολόγιο και τι έκανε μια από τις μεγαλύτερες αντιπροσωπείες της χώρας.

Και εγώ τα έχω διαβάσει αυτά τα ηρωικά που λες και τα έλεγα ως επιχείρημα η πράξη όμως έδειξε αλλά.

Επίσης όπως έγραψα για πολλοστή φορά αν για να αποδείξεις το δίκιο σου χρειάζεται δικηγόρος άρα και κόστος πολλές φορές η διαδικασία κοστίζει πιο πολύ από τα λεφτά που πας να γλιτώσεις.

Οπότε αυτά τα ψαχτετα λίγο είναι κλασικές αερολογιες εκτός αν κάποιος είναι δικηγόρος και είναι πρόθυμος χωρίς κόστος να υπερασπιστεί τα μέλη του φόρουμ σε τέτοιες περιπτώσεις!

Αν όχι αφήστε τα . Ο νόμος λέει πολλά άλλα η εφαρμογή του περισσότερα.

Θα βάλω στην άκρη τα περί ηρωϊσμών, αερολογιών και πληκτρολογίων και θα σου πω μία φορά και μόνο. Το αν θα το καταλάβεις δικό σου θέμα. Το αν θα θελήσεις να ενημερωθείς υπεύθυνα και να το διασταυρώσεις επίσης δικό σου.

Μπορείς να υπογράψεις τον οποιονδήποτε όρο σε συμβόλαιο και θεωρητικά θα ισχύει. Μέχρι να τον προσβάλλεις. Και ναι, θα χρειαστείς νομική υποστήριξη γι αυτό και ο δικηγόρος σου θα πατήσει πάνω στο νόμο. Ο νόμος υπερισχύει των όποιον όρων έρχονται σε αντίφαση με αυτόν. Στην περίπτωση δε ιμιτασιόν ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας ή προδιαγραφών, ή αποζημίωσης με ποσό που οδηγεί  στη χρήση μεταχειρισμένου ανταλλακτικού αμφιβόλου καταστάσεως καταλαβαίνεις κι εσύ ότι είναι ενέργεια που θα θα μειώσει ενδεχομένως τις προδιαγραφές ασφαλείας ενός οχήματος οπότε σαφώς και δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Έχω καλέσει κατ' επανάληψη εξειδικευμένους νομικούς και έχω οργανώσει ενημερωτικά σεμινάρια, οπότε να είσαι βέβαιος πως δεν αερολογώ πίσω απ' το πληκτρολόγιο.

Ψάξε τους νόμους.

Το παράδειγμα που έφερα περί αξίας ανταλλακτικών, ας πούμε, αποτελεί προσωπική εμπειρία.
      Το 2005 στην SONY Hellas καλύψαμε δωρεάν επισκευή και ανταλλακτικό σε πελάτισσα με μηχάνημα εκτός εγγύησης η οποία μέσω του Ινστιτούτου Καταναλωτή απευθύνθηκε στο Υπ. Εμπορίου και μας έτριψε στη μούρη τον σχετικό νόμο.
      Ο νόμος αναφερόταν ρητά στη σχέση αξίας συσκευής και ανταλλακτικού.

Θες να επιμείνεις ότι έχεις δίκιο; Δικαίωμα σου.

M
      milt

Αρκετοί από τους όρους που θα υπογράψει κάποιος ενδέχεται να είναι αυθαίρετοι και καταχρηστικοί. Σε κάθε περίπτωση (υπερ) ισχύει ό,τι ορίζει ο νόμος. Τρανό παράδειγμα το ό,τι έχει φάει αμάσητο ο κόσμος από τις ασφαλιστικές περί παλαιότητας, μεταχειρισμένων ή ιμιτασιόν ανταλλακτικών κλπ. Δεν υφίσταται παλαιότητα, ό όρος είναι καταχρηστικός και έχει εφευρεθεί από τις ασφαλιστικές. Ο νόμος ορίζει ξεκάθαρα ότι η ασφαλιστική αποζημιώνει για γνήσια και καινούργια ανταλλακτικά (ο λόγος νομίζω προφανής), όποια η ηλικία του οχήματος και τα παλιά ανταλλακτικά ανήκουν στον πελάτη. Πόσοι τα γνωρίζουν αυτά;

Η αποκλειστικότητα της αντιπροσωπείας στην εντός εγγύησης συντήρηση δεν ισχύει εδώ και είκοσι χρόνια. Αρκεί αυτός που κάνει την εργασία να είναι πιστοποιημένος μηχανικός και αυτή να γίνει σύμφωνα με αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής.

Υπάρχουν νόμοι που καθορίζουν ακόμη και την τιμή στην οποία θα πρέπει να διατίθενται τα ανταλλακτικά σε σχέση με την αξία του αγαθού.

Ψάξτε λίγο.

M
      milt

Ήρθε από το εργοστάσιο με 19200 και οι χάρτες αν θυμάμαι καλά είναι F9.

Έχει κάνα δύο θέματα με ττις γραμματοσειρές, δεν υποστηρίζει ελληνικούς χαρακτήρες σε αρχεία MP3, στο Nav το 'Λ' εμφανίζεται 'V' και το 'ι' όταν δεν είναι τονισμένο είναι το αγγλικό 'i'.

Στη δική σου έκδοση υπάρχουν αυτά τα προβλήματα;

M
      milt

Ρίξε μια ματιά εδώ:

https://cyanlabs.net/tutorials/update-ford-sync-3-2-2-3-0-to-version-3-4-all-years-3-4-19200/

M
      milt

Το δικό σου τι κατασκευή είναι;
      Θα περίμενα πως είναι συμβατό με την 3.4.
      Έχω δει και κάνα δυο βίντεο με τη συγκεκριμένη αναβάθμιση.

Στο site της Ford δεν έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη ότι λειτουργεί σωστά, συνεπώς δεν ξέρω αν η διαδικασία αναζήτησης ενημερώσεων είναι αξιόπιστη.
      Πάντως το αρχείο υπάρχει online για να το κατεβάσεις.

M
      milt

Οι οδηγίες απεικονίζονται.
      Η τελευταία έκδοση είναι επίσημη.
      Μπορείς να την καtεβάσεις από το site.

M
      milt

1000 φορες το headup display που έχει και ουσιαστικά πλεονεκτήματα. Μάλιστα όταν μπει το sync 3.4 το hud θα δείχνει και οδηγίες από το Android Auto! Όχι μόνο από το Navi της Ford. Τα καινούρια έχουν ήδη 3.4 από το εργοστάσιο.

Το παρέλαβα με την τελευταία έκδοση και σε διαβεβαιώ πως οι εφαρμογές Android δεν απεικονίζονται στο HUD.
      Εσύ πως και δεν έχεις κατεβάσει update;

M
      milt

https://youtu.be/NOBsDgdUEyMNOBsDgdUEyM

Είναι επί το πλείστον άκυρο να πάρεις το συγκεκριμένο βίντεο ως αναφορά για τη σωστή χρήση του κινητήρα σου.
      Μιλάει για έναν εντελώς διαφορετικό κινητήρα, με άλλη διάταξη, με άλλο κυβισμό, με άλλο προσανατολισμό και για άλλο φορτίο.
      Είναι ακόμα άκυρη και η σύγκριση του σημερινού 1.5 Ecoboost με αυτόν της προηγούμενης γενιάς.

Ο γενικός κανόνας ισχύει, δεν ζητάμε πολλά από το μοτέρ μέχρι να έρθει σε θερμοκρασία λειτουργίας, τον δουλεύουμε στο πλαίσιο της λογικής και στην γκάμα στροφών που απαιτεί την λιγότερη πίεση στο πεντάλ, χαλαρώνουμε μετά από έντονη οδήγηση για λίγα χιλιόμετρα πριν τον προορισμό μας ώστε να πέσουν οι θερμοκρασίες στην εξαγωγή, συχνός έλεγχος στη στάθμη του λαδιού και αυτό είναι όλο.

Έχω ακούσει μηχανικό της επίσημης αντιπροσωπείας να λέει 'τα μοτέρ είναι στρωμένα έτοιμα, μην κοιτάς λάδια δεν χρειάζεται, πιες του το αίμα, δεν έχουν ανάγκη τα λάδια αν το σβήσεις με την τουρμπίνα κόκκινη' και τέτοια.

Η αλήθεια προφανώς δεν βρίσκεται σε αυτό το άκρο.

M
      milt
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
      • TEST
      • ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ