-
Οχι διοτι με το αυτοκινητο αυτο γενικα εχω κανει σχεσον 10.000 χλμ.
Οι καταναλωσεις ειναι οπως τα λεω ....αν θελετε μη τα πιστευετε, δικο σας θεμα οχι δικο μου
Οταν πηγαιναμε με 150 -155 πηγαινε στα 8 λιτρα. Μηδενιζα θυμαμαι τοτε το trip comouter για να το δω.
Στη πολη εννοω πως δεν το ειχα το trip computer γυρισμενο στην καταναλωση, ωστε να τη κοιτω αυνεχως. Πηγαιανα κανονικα. Με σφηνες, κανονικα ξεκινηματα να προλαβω το φαναρι, μποτιλιαρισμα κτλ
Ε οταν ειπα για να δω ποσο ειμαι σε μ.ο καταναλωσης εδειχνε 10 αρια.....
Σιγα τα αυγα δηλαδη
-
Εγω παντως πηγα ταξιδακι με το grandland x και μαλιστα το οδηγουσα καπως προσεκτικα....
Diesel.
Λοιπον 6 λιτρα στα 120 130 , παντα με ανοιχτο το κλιμα, και οποτε λιγο το πατουσαμε, ευκολα στα 8 λιτρα. Αντε το βενζινης να ηταν 1 λιτρο παραπανω.
Στην πολη χωρις να κοιταω την καταναλωαη απο 8.5 εως 10 λιτρα
Αν δεν κινησε με το ποδι στο πατωμα, αλλωστε με τα τουρμπατα δεν χρειαζεται, με ενα συγχρονο βενζινης πλησιαζεις παρα πολυ το πετρελαιο...
Απλα, το κοστος του καυσιμου στο πρατηριο κανει στην ουσια ολη την αισθητη διαφορα κόστους
Φίλε lap έχεις ντίζελ ή απλά έχεις οδηγησει περιστασιακά; Γιατί αυτό το ειχαμε 6 κατανάλωση και μετά πατούσαμε λίγο το γκάζι και πηγαίναμε 8 στους ντίζελ δεν παίζει. Πρέπει να τον σκίσεις για να πας από 6 σε 8 σε ταξίδι. Επίσης ο εύκολος υπολογισμός ότι με την βενζίνη θα είχατε άντε ένα λίτρο παραπάνω πάλι δεν ισχύει γιατί για πολλοστή φορά αναφέρω ότι τα τούρμπο βενζίνη όταν τα ζορισεις καίνε πολύ περισσότερο. Σόρρυ αλλά πετας νούμερα που αφορούν μόνο όσους κάνουν επιδερμική αναγνωση...
Για να πας το μο σε ντίζελ από το 6 στο 8 η πρέπει να την μέτρα για ...10 -20 χλμ μόνο η αν είναι όντως κανονική μέση μετά από αρκετά χλμ πρέπει να χοροπηδάς πάνω στο γκάζι!
-
8 lt/100Km μέση κατανάλωση σε ταξίδι στα 150-155 με 1.5 diesel C-SUV απλώς δεν παίζει! Μετρητικό σφάλμα (π.χ. μηδενισμός πάνω σε φάση επιτάχυνσης και λήψη μέτρησης σε πολύ μικρή απόσταση ή πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες). Τα ίδια ισχύουν και για το 10άρι εντός πόλης. Απλώς δεν παίζει σε diesel, εκτός αν μιλάμε για σιδεροφάγο ή πολύ μεγάλο SUV με τρίλιτρο και βάλε diesel. Τότε όμως η αντίστοιχη βενζίνη θα ήταν στο 15 και βάλε.
Έχω οδηγήσει ουκ ολίγα diesel με πολλούς και διαφορετικούς κινητήρες από 1,3 ως 3 λίτρα. Κανένα δεν είχε αυτές τις καταναλώσεις που ισχυρίζεσαι ότι είχε ο 1.5 του Grandland X. Και ήταν και αρκετοί πολύ παλιότεροι από τον πολύ σύγχρονο 1.5 της PSA...
-
Μιλαω για τον 1,6 diesel οχι τον νεοτερο 1,5 ....τωρα μη με προκαλεις...απ εξω ειναι.... παρκαρισμενο
Χαχαχα
Στα 110 κλειδωμενα με το acc ....5,5- 5,6λιτρα σε δρο ο 100 χιλιομετρων με ανηφορικο δρομο στην αρχη και πολυ κατηφορα προς το τελος.
Πανω κατω σε ισορροπία οι υψομετρικες διαφορες.
-
Εγώ το aircross όταν το οδηγησα σε 1.5 αυτόματο με μηδενισμενο trip αλλά προφανώς δεν έκανα 100 χλμ αλλά καμιά 30-40 όσο και αν το έσκισα με αποτομες αλλαγές ταχύτητας καγκουρικο οδηγικά επιταχύνσεις και αποτομα kick down και με μέγιστες ταχύτητες 150-160 πάνω από 7.8 δεν πήγα όταν το χαλάρωσα λίγο στο τέλος και το πήγα σχετικά σταθερά πήγε κάτω από το 7 ευκολα.
Ανάλογα νούμερα είχα και λίγο καλύτερα στο 1.6 3008.
-
Εγώ για να είμαι ειλικρινής απο καινούργια βενζινοκίνητα δεν έχω μεγάλο δείγμα οπότε δεν επιμένω ...
-
Περιεργο στο fiesta σε κανονικη μικτη χρηση ειναι στα 6 λιτρα ο ντιζελ...
Με προσοχη στα 5,5 και σε ταξιδακι στα 5,5 με 110 χλμ και λιγο πολη
Βιντεο απο το 2:50
Βαλε τωρα διπλα το scala 1,5 tsi 150 hp
-
Εγώ το 1.0 τούρμπο xceed που οδηγησα σκίζοντας το έπιασα 10.1. Ίδιο σκισιμο ίδια διαδρομή σε αυτόματο ντίζελ 1.5 ecoblue focus με τα χίλια ζόρια πήγε 6 λτ αν θυμάμαι καλά μπορεί και 5.7. Μιλάμε για τεράστια διαφορά.
Στα χερια μου και στο οδηγικό μου προφίλ το πρώτο θα πήγαινε στα 8 και το φοκους μπορεί και κάτω από 5.
-
5.5 με 6 λίτρα λέει στην πόλη. Εγώ οδηγησα το 1.5 αυτόματο φοκους εκτός πόλης άλλα με απρόσεκτη οδήγηση και διαρκείς επιταχύνσεις αλλά και κατεβάσματα με μέγιστη ταχύτητα ως και 160 . Και έγραψα τα νούμερα που είπα. Και εμένα μου φάνηκε μικρή η κατανάλωση αλλά αυτήν ήταν! Έκδοση business.
-
Ναι αυτό είναι το θέμα που σου λέμε. Κάνεις ακροβατισμους όταν λες για 5.5 λτ για 120 τούρμπο βενζίνη δεν υπάρχουν αυτές οι καταναλώσεις σε πραγματικές συνθήκες. Σου έγραψα για δοκιμασμένη 10 και με προσοχή πάει στο 8 και εσύ επιμένεις για 5.5!
Επίσης για δώσε παραδείγματα φθηνών υβριδικών που έρχονται?!
-
Ναι σωστα, οπως επισης λεει πως με 110 χλμ/ωρα ταξιδι και μετα (λογικα) εισοδο στην πολη (με λιγο πολη οπως λεει) = 5,5 λιτρα/100 χλμ.
Δηλαδη τιμες κοντα σε ενα βενζινοκινητο με 120 αλογα turbo.
Εντωμςταξυ ερχονται ως μοδα και τα mild hybrid, φθηνο υβριδικα ππυ υποσχονται μεγαλυτερη μειωση της καταναλωσης απο αυτην της διαφορας μεταξυ diesel βενζινης σε κινηση μεσα στην πολη.
Π.χ golf με 150 αλογα mild hybrid με 4,4 λιτρα σε χαλαρη επαρχιακη οδηγηση σε ανηφοριες και χωρια.
-
Το σκαλα δεν είναι χαρακτηριστικό ,αν και τα νούμερα του βίντεο μου κάνουν εντύπωση γιατί προσεγγίζουν ντίζελ επιδόσεις. Το σκαλα είναι τελείως ελαφρύ και με πολύ καλό αεροδυναμικό συντελεστή.
Το 1.2 aircross πιάνει τα 8 για πλάκα.
-
Και σκεψου εχει 150 αλογα!!!!! , δηλαδη αν αποφασισεις να το πατησεις και να ρουφηξεις την βενζινη του....ορμαει μπροστα παααααρα πολυ καλα.
Ειναι αυτο που εγραψα πιο πανω...υπαρχουν εταιριες που μπορει να προσφερουν το ιδιο μοντελο και με τα δυο καυσιμα, αλλα αυτο δεν σημαινει πως οταν εχει ενα πολυ οικονομικο κινητηρα diesel αντιστοιχως εχει και πολυ οικονομικο βενζινης. Οποτε η διαφορα που εμφανιζεται μεταξυ τους δεν αντικατροπτιζει τα αλματα που εχουν κανει γενικως οι κινητηρες βενζινης τα τελευταια 20 ετη στο θεμα της καταναλωσης.
Υπαρχουν σε πειραματικο σταδιο που τα παρουσιαζουν εταιριες με μπουζι με κεφαλη λειζερ οπου μπορουν να βελτιωσουν αρκετα παραπανω την ιπποδυναμη αλλα και την καταναλωση. Δηλαδη οι κινητηρες βενζινης, λογω της κρισης, αρχιζουν πλεον να εξελισσονται ραγδαια...και τα πραγματα αλλαζουν εντυπωσιακα.
-
Φυσικά στο βίντεο με το συγκριτικό που ανεβαζεις ως αντιδιαστολή βάζει ένα δίλιτρο βαρύ ντίζελ όπως το πασατ και από την άλλη το παναλαφρο σκάλα. Δεν βάζει πχ τον ...πολυτραγουδισμενο 1.5 του qq που κυκλοφορεί κατά εκατοντάδες χιλιάδες κομμάτια γιατί εκεί θα χλωμιαζε το συμπέρασμα που θέλει να καταλήξει.
-
Μα σου εβαλα απο αποψη καροτσας κοντα στκ passat και το octavia 1.0 tsi... ως οικονομικη προταση βενζινης , με αυτα τα βαρη και καροτσα. Δεν ξερω για ποιο λογο βαζει αυτος το passat 2.0λιτρα, ισως λογω αλογων.
Μη ξεχνας το sclala εχει 150 αλογα και οχι 110...ποιο ντιζελ με 150 αλογα χτυπα πολυ καλυτερη καταναλωση, ακομα και στα ιδια κιλα;;;;
Στο οπελ εγω ειδα τα νουμερα αυτα με τα 120 αλογα...αν ειχε 150;;;
-
Μιλαω για τον 1,6 diesel οχι τον νεοτερο 1,5 ....τωρα μη με προκαλεις...απ εξω ειναι.... παρκαρισμενο
Χαχαχα
Στα 110 κλειδωμενα με το acc ....5,5- 5,6λιτρα σε δρο ο 100 χιλιομετρων με ανηφορικο δρομο στην αρχη και πολυ κατηφορα προς το τελος.
Πανω κατω σε ισορροπία οι υψομετρικες διαφορες.
Κοίτα εχω τον ξαδερφο του τον Κορεάτη, 1.6 diesel παλι με 5400χλμ οπότε μεταξύ μας για τις πολύ οικονομικες καταναλώσεις εννοειται ότι το παμε χαλαρα (2-2500 στροφες κτλ) και εχουμε μεικτες διαδρομες .... Εγω στο πήγαινε απο Αθηνα - Πειραια κάνω απο 4 μεχρι 5. κατι αν το παταω ..οχι τερμα βεβαια αλλα βιαστικά με μαγκές. Στο ελα που είναι ο ανήφορος είναι περίπου 6.5... Αν ζοριστει φυσικα,τρεις τέσσερις φορες απο τον Αυγουστο το έχω δεί και 10 και 11 .... Κάπου εκεί είναι και το Grandland
-
To 1.5 150 karoq ας πούμε που είναι κοντά στους όγκους του aircross έχει υψηλές καταναλώσεις
120 km/h (75 mph): 8.0 l/100 km (29.4 mpg US) 140 km/h (87 mph): 9.8 l/100 km (24.0 mpg US)
https://m.youtube.com/watch?v=mVwky_nizuc&list=PLw1YRDvVuH0bnkI8EZORqw6lNYzX7IXFM&index=56&t=0s
Κατανάλωση 1 λτ πάνω ακόμα από το 2.0 4Χ4 αυτόματο αδερφό του.
Αν είναι να καις 10 λτ βενζίνη στα 140 με cc κλαψτα...το δικό μου ας πούμε εκεί καεί 5.8-6.0 ντίζελ! Καμιά σχέση. 1200 ευρώ οικονομία κάθε 20000 χλμ!
-
Για σταθερη καραναλωση στα 120 χλμ δες την octavia 1.0 tsi...5,4 λιτρα σε ταξιδι.
Τωρα ειπα πως αν ρα σανιδωνεις οντως θα μεγαλωσει η διαφορα λογω της φυσης του καυσιμου, αλλα σε γενικες γραμμες μιας και τα τουρμπατα εχουν δυναμη απο χαμηλα...για να κινηθεις νορμαλ δεν χρειαζονται σανιδωμα....οποτε πλησιαζουν ΠΑΡΑ πολυ τα diesel..
Φθηνα mild hybrid π.χ ο νεος 1.0 etsi, τα νεα suzuki σε ολη τη γκαμα....ερχεται και η hyundai σιγα σιγα. Κτλ
-
Εγω απο τα βιντεο που εβαλες βλεπω το diesel στα 140 χλμ/ωρα 9,3 και το βενζινης 9,8 σε διαφορετικες θερμοκρασιες...αντε πες καπου στα ιδια, υπολογιζοντας το μεγαλυγερο βαρος του 2.0 λιτρου συν τετρακινηση βγαινει ισα βαρκα ισα νερα με οτι ελεγα, δηλαδη 10% χοντρικα υπερ του ντιζελ
Εσυ εχεις σουζουκι....εισαι απο αλλο παραμμυθι, απο αυτα που παντα κερδιζει το καλο και τιμιο παλικαρι....
-
Για την Ελλάδα που μιλάμε πόσοι έχουν το 2.0 4*4 αυτόματο καροκ; Ελάχιστοι. Όποτε πιο πολύ μας αφορούν τα 10 λτ του 1.5 βενζίνης που είναι πάρα πολύ μεγάλο νούμερο για 140 χλμ σταθερή ταχύτητα κατανάλωση σε βενζίνη.
Κάπου εκεί θα είναι φυσικά και το 1.2 του θέματος. Μεγάλη κατανάλωση για 2020.
Είπαμε τα βαριά σασί και όγκοι σαν το aircross ζητούν τον ντίζελ.
NEO CITROEN C5 AIRCROSS