-
Αυτό ακριβώς εννοούσες και το κοστολογησες και στα 60 μύρια
Αλλά αγνοουσες ότι οι πολυεθνικές και τα μονοπωλια αυτό δεν το πλερω καθόλου ούτως ή άλλως (παρά μόνο όταν ξεπλένουν βρώμικο χρημα), όπως υποθέτω αγνοείς και τη πραγματική επιβάρυνση των επιχειρήσεων φορολογικά. Δεν είναι κακό, δεν το έχεις ούτε διδαχθεί ούτε μάθει. Μην λες όμως αποψη με εκφράσεις από άρθρα που πρόχειρα γκουγκλαρες για να υπερασπιστείς κάποια άποψη.
Αν θέλεις συζήτηση, σταμάτα τη πρόχειρη απαντηση, μπορείς καλύτερα.
-
Οχι ρε ειλικρινα...τα funds ειχα στο μυαλο μου....
Μαλιστα ειχα στο μυαλο τη φατσα ενος που μιλουσαμε για αυτο το θεμα τις προαλλες.... και για portfolio που μου προτεινε.
Και μαλιστα κοιτουσα sites για να συγκρινω οπως αυτο
https://taxfoundation.org/dividend-tax-rates-europe-2019/
Γιατι εισαι τοσο επιθετικος δεν μπορω να καταλαβω...
Τα 60 μυρια τα εβγαλα χοντρικα διοτι η προηγουμενη μειωση κατα 5 ποσοστιαιες μοναδες εφερε 45 μυρια απωλειες εσοδων και σκεφτηκα παραλληλα πως ειχαμε και μια αυξηση καποιων μετοχικων επενδυσεων απο τοτε και λεω χοντρικα ξαπλωμενος απο τον καναπε μου οτι θα ναι καπου στα 50 με 60 μμυρια...
Μου επιτρεπεις να σκεφτομαι;;;;
Καλε μου ανθρωπε εγγεγραμμενος στο επιμελητηριο ειμαι με συγκεκριμενη ιδιοτητα και με κρατικο πτυχιο πληρως αναγνωρισμενο.
Εκτιθεσαι.... λαπομανια εχεις παθει;;;;;
Δεν ειμαι φοροτεχνικός...δεν εχω καμια σχεση με τα λογιστικα ως επαγγελμα, εχω δικαιωμα υπογραφής αλλα φυσικα αν δεν ασκω για ετη δεν τη βαζω, για αυτο σε ρωτω πραγματα οπως αλλαγες στο leasing και εσυ βρισκεις ευκαιρια να με ειρωνευτεις και προσπαθεος να ανακαλυψεις συνωμοσιες και οτι ανηκω σε κομμα που σε εκνευριζει και οτι βαλει το μυαλο σου.
Να ξερες πως με στεναχωρεις και πως χαλας την ημερα μου που εχω εναν ανθρωπο να παρακολουθει το τι λεω με σκοπο να με βγαλει σκαρτο και εμενα και τις σπουδες μου επειδη δεν συμπαθει καποια οικονομικη μου αποψη ή ειναι αντιθετη απο το κομμα που ψηφιζει....έγω φταιω που σε ρωτω εν τελη, δεν φταιει κανεις αλλος.
Τα λογιστικα, και τις υποκατηγοριες μαθηματων αυτων, τα σπουδασα στη σχολη ως μαθημα και αργοτερα σε μεταπτυχιακο που ειχα κανει πιτσιρικας ειχα καπως εντονη εξασκηση των διεθνων λογιστικων προτυπων, εκει ηταν το ζητουμενο τότε . Μαλιστα οι ασκησεις ηταν μετατροπη απειρων case studies, (απειρων ομως, εχανες το μετρημα...καταθλιψη επαθα, λολαθηκα με την μετατροπη των λογαριασμων και τις εξαιρεσεις, εβλεπα νουμερα στον υπνο μου) του εθνικου λογιστικου σχεδιου σε ΔΛΠ και τη διαφορετικη φορολογητεα θεση και βάση. Δεν ηθελα να ασχοληθω με αυτα, ηταν χαλια και πολυ βαρετα. Τα σιχάθηκα.
Πιο πολυ ηθελα να διαβαζω ισολογισμο παρα να τον καταρτισω, ας το κανουν αλλοι.. επισης αυτο που πρεπει να διαβαζει κανεις άπειρους νομους.....ειναι ενοχλητικο αλλα απαραιτητο.
Για αυτο λεω πως οι λογιστες ειναι θεοι. Ξερω πολυ καλα τι κανουν. Και μαλιστα προτεινω σε οποιον σπουδαζουν τα παιδια του οικονομικα να τους κανει λογιστες και δη των ΔΛΠ, σιγουρη εργασια με τα ΔΛΠ.
Ειναι σαν να σε ρωταω εγω για ενα μαθημα απο αυτα που σπουδασες πριν ποσα ετη και να βρισκω λαθη ή μη ενημερωση και να ψαχνω συνωμοσιες και προσπαθεια εντυπωσεων κτλ.. ετσι εμφανιζεσαι, τετοια εικονα δινεις........
Γενικα τωρα τελευταια εισαι τουρμπο...αρπαζεσαι...
Αν κανω μεταπτυχιακο σοβαρης εξειδικευσης στα δλπ (δυο φορες το εχω σκεφτει αλλα εχω σταματησει, φοβαμαι τη καταθλιψη) στο μελλον θα στο πω να με βαθμολογησεις.
-
ανακαλυπτεις επιθεσεις που δεν υπαρχουν.
εγω αυτο που εισεπραξα ειναι να παραθετω με ακριβεια και πραγματικοτητα την απατη των νουδαίων στις προκαταβολες και αντι αυτου να απαντας με αστηρικτα και ασχετα λινκ που διαστρευλωνουν πραγματικοτητες, για να μεγαλοποιησεις το γεγονος και να αντιπολιτευτεις. Λυπαμαι γιατι ετσι χανεται και η οποια αξιοπιστια αναδειξης των πραγματικων ελλατωματων, Η αντιπολιτευση δεν πρεπει να γινεται για να γινεται, αλλα με ουσια. ασε να βγει δεξουλης αν μπορει να με διαψευσει, εσυ πετας μπαλες στη εξεδρα και προτιμας να παιξετε μηλα αντι για μπαλα.
-
αν οπως λες δεν το εχεις ασκησει το αθλημα, κανεις λαθη μεγαλα. η παραδοχη ειναι καλυτερη απο το γκουγκλαρισμα δικαιολογιων και μεγαλοστομων ορων.
-
αν θεωρεις οτι δεν κανεις λαθος, τοτε πραγματι στηριζεις και εσυ τα λαθη των ασχετων
-
ο μαγιακοφσκι με το 'η τεχνη δεν πρεπει να αντανακλα σαν τον καθρεφτη' υπονοουσε οτι πρεπει να υπαρχει και ειδωλο για να απεικονιστει. ο μικρουτσικος το ειχε θεσει και μελοποιησει σωστα, ο αλαξις οχι
γενικα, οι ζαιοι τα εκαναν μουτι, χτυπησαν αλυπητα τη μικρομεσαια ντοπια επιχειρηματικοτητα. οι δεξουληδες βγηκαν με σημαια οτι θα βελτιωσουν τη κατασταση. μεχρι σημερα δεν ειχαν κανει το παραμικρο. με το προς διαβουλευση φορολογικο κρατανε καποιες βασικες γραμμες μεν, αλλα στις λεπτομερειες κρυβεται ο διάολος. οπως και η συνεχιση των εργολαβιων και των δεσιματων αναθεσεων εργων στο γνωστο μεγαλοεργολαβο εξ αν.γερμανιας, μεσω προκαταβολων και εναντι ανυπαρκτων εργων. στα ψιλα γραμματα. κρατα λοιπον τη θεση σου, αλλα στηριξε τη.
οι παραθεσεις τεραστιων κειμενων, ανερματιστων σκεψεων, η παραθεση τυχαιων λινκς και γενικα το συνοθυλευμα 'για να συμπληρωθουν 1500' λεξεις, σαν να γραφεις για λόουερ, δεν νομιζω οτι ειναι στο επιπεδο που μπορεις να εχεις.
καλημερα
-
-
Γάτε αν θυμάμαι σωστά(ίσως κάνω λάθος) όταν ανακοινώθηκε μείωση της προκαταβολής είπε ο Κούλης ή ο αρμόδιος Υπουργός ότι επιστρέφεται 5% από την περσινή προκαταβολή. Ακούγεται περίεργο ως δήλωση αλλά έτσι είχε πει.
Έτσι θυμάμαι και ελπίζω να μην λέω βλακεία.
-
Χαχα
Σε εχουμε παρει με φοβο .....γατε
Τρελοδηγε προσεχε τι λες.
Σας πειραζω
-
Οτι να ναι γατε μου, ακομα θυμωμενος
Ποια λινκ γατε μου., εσυ εβαλε λινκ με pdf.. σου εβαλα λινκ στο τι κοιταζα για τα μερισματα.... και ΝΑΙ εννοουσα portfolio διοτι ακεφτομουν πως θα φορολογηθω αν κανω καποια επενδυση.
Μαλιστα σε πληροφορω πως εκανα πολλες πρακτικες για τις εγγραφες των θυγατιρικων σε λογιστικα βιβλια της μαμα εταιριας και το αντιθετο.
Και ναι δεν σκεφτομουν αυτο.
Αυτο που πιστυεις πως ανακαλυπτεις κρυμμενα μυστικα και λαθη των αλλων..με προσπερναει
-
Για αυτο κανω τολαθος να σε ρωταω...που εχεις πρακτικη εμπειρια με καποια πραγματα λογω της επιχειρησης σου.....δεν σημαινει πως γνωριζεις οικονομια....απλα ξερεις τους κανονες φορολογησης την τρεχουσα περιοδο διοτι τους πληρωνεις. Καμια σχεση αυτο με οικονομια
-
Την αποψη μου λεω σε θεματα μακροοικονομικων....οχι για τη δικη σου επιχειρηση.
Σου θυμιζω οτι εκανα και μακρο και μαλιστα ημουν πολυ καλος και αγαπητος στους καθηγητες μου διοτι δεν το περναγα επιδερμικα...και ως χομπυ παρακολουθω τη μακρο ακομα και σημερα διαβαζοντας διδακτορικές διατριβές και ερμηνιες.
Σε ενα απο τα κομματια που ηθελα να κανω διδακτορικο.
Λοιπον με τη μακρο βλεπεις την μεγαλη εικονα...βλεπεις πραγαμτα που ενας επιχειρηματιας καθως τρεχει την επιχειρηση του δεν μπορει να τα δει...
Και αυτο εντοπιζω και σε εσενα...δεν ειναι κακο...ειναι απολυτα φυσικο.
Μαθαινεις να σκεφτεσαι με τη φυσικη του ντομινο στην μακρο.
Τα λαθη που λες για τους οικονομολογους ειναι γελοια...δεν μας ενδιαφερουν οι λογιστικες εγγαφες, οταν μιλουμε για πολιτικοοικονομικες καταστασεις.... και αν ο φορος ειναι 10% ή 5%.. Περα απο εναν οριακο λογο αυτες οι αλλαγες καθρεπτριζουν τα κενα στα δημοισα ταμεια., και τη αδυναμια εισπραξης του κρατους.
Δεν ειναι αυτο η μακροοικονομια. Η μακροοικομομια ειναι η παρουσιαση του συστηματος αλληλεξαρτησης μιας οικονομιας και πως συγκεκριμενες πολιτικες παραγουν πλουτο σε βαθος χρονου
Εγω βλεπω οτι κανεις σε εμενα αντιπολιτευση και στην αποψη μου. Δεν αφηνεις να διατυπωθει.
Εσυ λες τη δικη σου αποψη μεσα απο τον μικροκοσμο της δικης σου επιχειρησης του συγκεκριμενου κλαδου και καθε φορα προσπαθεις να με φιμωσεις, να με συνετησεις μολις πω καποιες αλληλεπιδρασεις που εντοπιζω... που ισως τις βλεπεις ως αντιπολιτευση.
Εγω ομως ποτε δεν ειπα οτι αυτα που λες ειναι λαθος.
Γατε εχεις πει σοβαρα λαθη που υπαρχουν μαθηματικα υποδειγματα και 'ιστορικης συμπεριφορας' της μακρο που στα αναιρούν αλλα δεν το παραδεχεσαι.... το να μου πετας λογιατικα νουμερα δεν μου λεει κατι εμενα....αλλα φυαικα σεβομαι την αποψη σου, και μαλιστα τη βλεπω πολυ σοβαρα για να μαθω.
Δεν ξερω αν εχεις καταλαβει αλλα ασκεις λογοκρισια και η βαση της ειναι το θεσφατο της δικη σου επιχείρησης
και ναι εντοπιζω επιθεσεις και ναι υπαρχουν.
Υ.γ εχεις δει τι συμβαινει στις ειδησεις;;;; με εχεις δει να σχολιαζω τιποτα;;;;...
Τα βλεπω σαν μια παρασταση ολα αυτα και δεν ασχολουμε...αν ημουν καποιου κομματος οπως φανταζεσαι χαμο θα εκανα στο forum.
εγω λεω αστους να φαγωθουν...εμενα με ενδιαφερουν πιο γενικα πραγαμτα..
Υ.γ1 δεν σε ρωτω ξανα...μην αγχωνεσαι...γενικα λεω να παρατησω το σπορ του τοπικου
Καλημερα γατε μου.
-
-
Lap δεν θέλω να ρίχνω λάδι στη φωτιά αλλά στο έχω ξαναγράψει ότι παίρνεις φόρα και δεν ξέρεις να σταματάς...
Μιλάς όπως ο Βαρουφάκης που νόμιζε ότι ήταν ο μόνος καθηγητής οικονομικών. Έτσι και εσύ ο μόνο με πτυχίο στα οικονομικά.
Πάτα και λίγο φρένο.
-
Χαχαχα
Αλλο πραγμα η πραγματκη οικονομια και αλλο η μακροοοκονομία.
Υπαρχει μια αλληλεπιδραση, και η μια επηρεαζει την αλλη.
Το να πετουμε νουμερα και ποσοστα φορολογησης δεν μας κανει να καταλαβαινουμε την οικονομια ... απλα κανουμε αριθμητικη
Αν θεωρειτε οτι με αυτό βλεπουμε την γενικη εικονα μιας κυβερνησης τοτε κανετε λαθος κατα την αποψη μου
Αντε βγαλτε κομπιουτερακια..... καντε οικονομικη κριτικη.
-
δεν ανακοινωθηκε ποτε καμμια μειωση προκαταβολης. ουτε και προβλεπεται. παραμενει στο 100%. επιστροφη καποιου μικρου ποσου απο παρανομα κατασχεθεντα ειναι.
ομως μαθηματακι λοιπον
ο φορος μειωνεται απο το 28 στο 24
ας θεωρησουμε εταιρεια με κερδη σταθερα περιπου στις 360000 για να βγαινουν ευκολα νουμερα.
με φορο 28% το 2018 (ετος φορολογησης), πληρωνει 100000 φορο και 100000 προκαταβολη το 2019. με τελευταια δοση στις 31/12/2019 και πρωτη στις 31/7/2019. οι δοσεις ειναι μηνιαιες. με υποθεση οτι κλεινει ισολογισμο 31/12 και οχι 30/6. αρα 33000 δοση. με τη φορορογια του 2020 προκυπτει η προκαταβολη οτι ειναι 86000. αρα υπαρχει διαφορα 14000 ευρω. επομενως για να χρησιμοποιει καποιος επιχειρημα 'μειωνω τη προκαταβολη' και να μην ειναι δουλεμα και απλη προγανδα για τον αυτιά, πρεπει να μιλησει για το ποσο αυτο. τα 5% ειναι μουφα, σταχτη. και σιγουρα δεν ειναι μειωση, αλλα συνεχιση της στερησης ρευστοτητας, εστω και σε μολις 5% μικροτερο κεφαλαιο.
...και για συνεχεια του μαθηματος.
δεν ειναι ολο τα ποσο, και οι 360000 κερδη. ενα ποσοστο ειναι επισφαλειες που δεν αναγνωριζονται παρα μονο μετα απο τρελο αγωνα,κοστος μεγαλυτερο της οφειλης και χρονια μετα. διαβαστε το προς διαβουλευση και θα καταλαβετε. δηλαδη πλερω και επι ποσων που δεν θα εισπραχθουν ποτες. και επισης με τις αναμορφωσεις και τις παπαριες που πλεον ισχυουν (πχ αποσβενεις η/υ σε 3 χρονια αντι 1 = πες στο τεχνικο που το λιωνει στη δουλεια δεν σου παιρνω αλλο) παλι φοροι για μουφα εσοδα.
και φυσικα η φορολογια δεν εξαντλειται εκει.
μετα υπαρχει ο φορος μερισματων, μετα η εισφορα αλληλεγγύης και υπηρχε - ΑΝ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΕΙ ΚΥΡΗΧΘΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ - η φορομπηχτικη ασφαλιστικη εισφορα του 38% για τσμεδε, 27% για τεβε.
...και τελος, καθε συνηθως 5 χρονια, ερχεται ο 'ελεγχος' νο ματερ χάου νομιμος γιου αρ. θα σου παρει ενα min 3% επι τζιρου, aka 10% επι κερδων (με 33% τον μεσο συντελεστη καθ.κερδους για υπηρεσιες) με το ετσι θελω.
και με ιστορικα στοιχεια
η καλυτερη φαση φορολογησης ηταν 20% εταιρικος φορος, 10% μερισματα και αλλα 10% 'διαφορες' αργοτερα. το ασφαλιστικο χαρατσι σταθερο στα 300-500 γιουρα το μηνα. αντε και 3% επιβαρυνση οι επισφαλειες. επισης 2% το κοστος χρηματοδοτης της προκαταβολης (55% των κερδων - 10% κοστος δανειου)
η χειροτερη, επι ζαιων
ηταν 29% εταιρικος φορος, 15% μερισματα και αλλα 10% 'διαφορες' αργοτερα. 9% η εισφορα αλληλεγγυης, το ασφαλιστικο χαρατσι στο 38% ή 27%. αντε και 3% επιβαρυνση οι επισφαλειες. επισης 3% το κοστος χρηματοδοτης της προκαταβολης (100% των κερδων - 10% κοστος δανειου)
...αυτα στις μικρομεσαιες. οε, επε, αε.
στις μεγαλες, πολλα απο αυτα δεν υπαρχουν. ουτε στις πολυεθνικες. ουτε και στα λαμογια που μεταφεραν του υλικο φορολογησης με εικονικα σε παραδεισους. ουτε ειδαν αυτοι διαφορες με ζαιους. δηλαδη αυτοι που εξαντληθηκαν ηταν οι μικρομεσαιοι και μονο.
για να επαναφερω το συγκινητικο του στορμι περι γερμανιας, αφου τελειωσε το οικονομικο σχεδιο στραγγαλισμου του ανταγωνισμου απο τα μονοπωλια με τους ζαίους-υπηρετες κεφαλαιου, με το μεταναστευτικο παρεχεται και το φθηνο εργατικο προσωπικο.
ομως ως αγωνιστης της πραγματικοτητας και οχι του πρωκτου, πολεμαω για την αντιστροφη αυτων ακριβως και μεσα απο το συστημα. οχι σαν επιδοτουμενος του συστηματος για να λεφτιζω και να σαχλαμαριζω αφου τα δεδομενα δεν επιδεχονται αμφισβητιση.
-
Αγαπητέ Lap,δεν είναι επίθεση αυτό που θα γράψω αλλά διαπίστωση. Παραθέτεις τόσο καιρό θεωρείες και άρθρα περί μίκρο και μακροοικονομίας. Αυτό που πιθανόν δεν έχεις αντιληφθεί ακόμα είναι στην άξια εκπρόσωπο της υποσαχάριας Αφρικής στην Ευρώπη- κάποιοι το λένε Ελλάδα- καμία μα καμία θεωρία και μελέτη δεν έχει πρακτική αξία. Και να μην ξεχνάμε το γεγονός ότι ο ολετήρας Ανδρέας ήταν οικονομολόγος,το ίδιο και ο Σημίτης ενώ ο χειρότερος όλων 'ο κάτοχος της μόνης αλήθειας' Βαρουφάκης. Για αυτό λοιπόν όποτε ακούω θεωρείες περί οικονομίας και οικονομικών βγάζω φλύκταινες....
Και για να μην ξεχνιόμαστε......'Ο Τιτανικός φτιάχτηκε από επαγγελματίες αλλά η Κιβωτός από ερασιτέχνες'....
-
ομως μαθηματακι λοιπον
ας θεωρησουμε εταιρεια με κερδη σταθερα περιπου στις 360000 για να βγαινουν ευκολα νουμερα.
με φορο 28% το 2018 (ετος φορολογησης), πληρωνει 100000 φορο και 100000 προκαταβολη το 2019. με τελευταια δοση στις 31/12/2019 και πρωτη στις 31/7/2019. οι δοσεις ειναι μηνιαιες. με υποθεση οτι κλεινει ισολογισμο 31/12 και οχι 30/6. αρα 33000 δοση. με τη φορορογια του 2020 προκυπτει η προκαταβολη οτι ειναι 86000. αρα υπαρχει διαφορα 14000 ευρω. επομενως για να χρησιμοποιει καποιος επιχειρημα 'μειωνω τη προκαταβολη' και να μην ειναι δουλεμα και απλη προγανδα για τον αυτιά, πρεπει να μιλησει για το ποσο αυτο. τα 5% ειναι μουφα, σταχτη. και σιγουρα δεν ειναι μειωση, αλλα συνεχιση της στερησης ρευστοτητας, εστω και σε μολις 5% μικροτερο κεφαλαιο.
Να ρωτήσω κάτι εγώ ο άσχετος; Γιατί πληρώνει 100.000 φόρο για το 2018 και 100.000 προκαταβολή για το 2019; Ο φόρος για το 2018 δεν έχει ήδη πληρωθεί από την 100% προκαταβολή του προηγούμενου έτους; Οπότε πλέον δεν έχει να πληρώσει μόνο την προκαταβολή για το φορολογικό έτος 2019, δηλαδή 100.000; Οπότε 6 δόσεις των 16.667 Ευρώ.
-
Ρε πως βαζεις αυτα τα emoticons ...πες
-
Ωραια μπορουμε να μιλησουμε ή οχι
Ν δουμε την γενικη εικονα.
Για πες μου γατε, τι να κανουμε στο συνταξιοδοτικό.. πες την αποψη σου.
Ειχαμε παθητικο 1 δις
Σχεσον ο μισος πληθυσμός πληρωνει τον αλλο μισο...
Τον ρενακια που ελεγα δηλαδη πιο παλια....να του κοψουμε τη συνταξη στο μισο;;;;;
Ο ανθρωπος τα δουλεψε ....δεν του τα χαριζουμε...δικα του χρηματα ειναι και αυτα παλι περικομμενα.
Δηλαδη, αν δωσουμε τις μισες δαπανες των συ ταξεων σε αναπτυξιακες πολιτικες σε τι χρονο θα εχουμε πισω ως εσοδο την προστιθεμενη αξια για να την φορολογησουμε ως βαση και να αποπληρωσουμε τα τριμηνιαια τοκοχρεωλησια ως χωρα;
Μηπως η αγοραστικη δυναμη των συνταξιουχων μας δινει την εισπραξη του εμμεσου φορου σημερα , τωρα που γεαφουμε στα κρατικα ταμεια και ετσι αποπληρωνουμε δανειστές και καλυπτουμε κρατικες αναγκες;;;
Για πες μου;;;;
Παρε μια εικονικη αποφαση....
Που μετα τα ποσα ετη και τοτε μετα θα αυξησουμε σταδικα την διαλλημενη στο μισο συνταξη του ρενακια.;;;;;;
Τα μακροοικονομικά για παραδειγμα λενε πως απο 3 εως 5 ετη κατα μεσο ορο σε μια οικονομια των δικων μας χαρακτηριστικων θα εμφανιστει προστιθεμενη αξια σοβαρη για φορολογηση
Τι κανουμε ως τοτε γατε μου....με τι να τους πληρωσουμε τους δανειστες;;;
Αυτο ειναι μακρο.
Βλεπεις την λουπα που εχουμε μπει....;;;;;;
Τι θα εκανες, ποια η πολιτικη σου;;; θα εφτιαχνες ενα αποθεματικο μαξιλαρι και σταδιακη αποκλιμάκωση;;;;;
Ποιος μας εβαλε σε αυτην την λουπα;;;;
@τελοδηγε
Οταν γινονται πολιτικοι κοιτουν την επανεκλογη τους και συνεπως οι θεωρειες πανε περιπατο.
Αληθεια η κιβωτος ποσο εμεινε ;;;;;
καλο ερωτημα .....χεχε
-
gatoz wrote:
ομως μαθηματακι λοιπον
Να ρωτήσω κάτι εγώ ο άσχετος; Γιατί πληρώνει 100.000 φόρο για το 2018 και 100.000 προκαταβολή για το 2019; Ο φόρος για το 2018 δεν έχει ήδη πληρωθεί από την 100% προκαταβολή του προηγούμενου έτους; Οπότε πλέον δεν έχει να πληρώσει μόνο την προκαταβολή για το φορολογικό έτος 2019, δηλαδή 100.000; Οπότε 6 δόσεις των 16.667 Ευρώ.
ρε χαρη=που-κανενα-δεν-γουσταρει, προφανως. απλοποιησα το θεμα, αφου ακουω για φορο στα μερισματα αλλοδαπων. αλλα δεν εχει και σημασια ποση ειναι η δοση, σημασια εχει οτι το κρατος εχει προεισπραξει ποσο που δεν δικαιουται. ειτε ενα χρονο πριν, ειτε τωρα, ειναι ευρα που λειπουν απο το ταμειο. και μειωνοντας το φορο το κανει ακομη πιο ανηθικο αφου το ποσο ειναι περισσοτερο απο 100% στη μπανκα... οσο για το κοστος της προκαταβολης, για ειδε υπολογισμους ποιο ειναι (ουχι προφανως 100% αλλα 3%, εφοσον ομως βρεις χρηματοδοτηση, αλλιως φυλακες διαβατων), ο γατος δεν λεει παπατζες και μπραουζιες,
τωρα περι πτωχευσαμε και συνταξεις δεν, τα ακουω βερεσε. να ελεχθουν ολες οι συνταξεις αν τις αξιζουν οι συνταξιουχοι ή αν ειναι χαριστικες, πχ συνταξη απο την ολυμπιακη στα 39. και να παρουν οτι βγαινει να παρουν με βαση τις εισφορες και ενα δικαιο συστημα αποδοσης κεφαλαιου. θα ειναι εκπληκτικο ποσοι θα βρεθουν με 300αρια αντι χιλιαρικα. που ναι, ας ζησουν με αυτα ωστε να εχει περιθωρια η νεα γενια ή ας βγουνε παλι στη παραγωγη. π.χ. οι συνταξιουχοι στρατιωτικοι, πενηντατηδες με υπηρεσια απο γραφειο σε γραφειο, ας επιστρεψουν να κανουν γραφειοκρατικη δουλεια αντι ξυστων, που οι ξυστες, ολοι απολυση. μεχρι τα 65. ηλικια που και οι αποδελοιποι θα παρουμε συνταξις. δεν κατουρησαμε οι υπολοιποι στο πηγαδι. οσο για τη καταναλωση των συνταξιουχων, μάι ας. ας την κανουν οι νεωτεροι. ...και το 1 δις ειναι τιποτε μπροστα στα χαρισματα προς τον κροκους επι ζαιων λιαν προσφατως και δαιων στον παροντα χρονο. νισαφι πια, προστασια στους αχρηστους ειναι ολο το θεμα με το 'δεν εχουμε να δωσουμε συνταξεις', για οσοι πλερωσαν, υπαρχουν και να παρουν, οι υπολοιποι, δελτιο.
γυρε δεν καταλαβαινεις οτι αν ο γατος δεν παρει φραγκα να ζησει η εταιρεια του και να ευημερησει ο ιδιος και οι εργαζομενοι του, θα πεινασουνε ολοι πλην του γατου? που θα βρει δουλιτσα ο ιδιος με φραγκα τρελα σε οποιαδηποτε χωρα του κοζμου?
-
Ο ανθρωπος τα δουλεψε ....δεν του τα χαριζουμε...δικα του χρηματα ειναι και αυτα παλι περικομμενα.
Ώπα...δικαίωμα.
Δεν συμφωνώ. Δεν τα δούλεψαν όλοι.
Άλλοι έχουν 40-45 χρόνια ένσημα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και πληρωμένα από εργοδότες(ΙΚΑ) ή από την τσέπη τους (ΤΕΒΕ) στις υψηλές κλίμακες και άλλοι με 25-30 χρόνια εργασίας Ολυμπιακές, ημικρατικές εταιρείες, κάποιες ΔΕΚΟ που τους μετράνε ακόμα και την σχολή φοίτησης πχ, δεν γίνεται να κλαίγονται το ίδιο. Γιατί και την μονιμότητα-ασφάλεια είχαν αφού δεν τους κούναγε κανένας σε αντίθεση με άλλους που κυνηγούσαν καθημερινά το μεροκάματο.
-
harisma23 wrote:
gatoz wrote:
ομως μαθηματακι λοιπον
ρε χαρη=που-κανενα-δεν-γουσταρει, προφανως. απλοποιησα το θεμα, αφου ακουω για φορο στα μερισματα αλλοδαπων. αλλα δεν εχει και σημασια ποση ειναι η δοση, σημασια εχει οτι το κρατος εχει προεισπραξει ποσο που δεν δικαιουται. ειτε ενα χρονο πριν, ειτε τωρα, ειναι ευρα που λειπουν απο το ταμειο. και μειωνοντας το φορο το κανει ακομη πιο ανηθικο αφου το ποσο ειναι περισσοτερο απο 100% στη μπανκα... οσο για το κοστος της προκαταβολης, για ειδε υπολογισμους ποιο ειναι (ουχι προφανως 100% αλλα 3%, εφοσον ομως βρεις χρηματοδοτηση, αλλιως φυλακες διαβατων), ο γατος δεν λεει παπατζες και μπραουζιες,
Γάτε, δεν το απλοποίησες απλώς, αλλά του γα....ργάλησες τη μάνα! Βεβαίως και έχει τεράστια σημασία αν η δόση είναι α ή 2α. Στα υπόλοιπα συμφωνώ. 'Όντως οι προκαταβολές φόρου τσακίζουν τη ρευστότητα! Και ως γνωστόν η έλλειψη ρευστότητας είναι ο Νο1 παράγων που κλείνει επιχειρήσεις.
Επειδή όμως είμαι και μηχανικός, ήτοι ορθολογιστής, δεν μπορώ να διαβάζω τέτοιες 'απλουστεύσεις'. Οι προκαταβολές φόρων επειδή τσακίζουν τη ρευστότητα εφαρμόζονται σταδιακά, δηλαδή π.χ. 25% τον πρώτο χρόνο, 50% το δεύτερο, 75% τον τρίτο και 100% τον τέταρτο. Νομίζω ότι κάπως έτσι (δεν θυμάμαι τα ακριβή ποσοστά) είχε εφαρμοστεί και στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου πλέον, εφόσον έχεις επιβιώσει από την πρώτη τετραετία του παραδείγματος, δεν έχεις πλέον άλλο θέμα πλην του ελλείμματος ρευστότητας που κουβαλάς από την προκαταβολή φόρου μιας ολόκληρης χρονιάς. Είναι μεγάλο το πρόβλημα (γιατί έχεις χάσει κεφάλαια που θα μπορούσες να τα είχες διαθέσει στην ανάπτυξη της επιχείρησης σου), αλλά όχι και αξεπέραστο, γιατί στην ουσία το ξεπέρασες την πρώτη τετραετία.
Υ.Γ.: Θα παρακαλούσα τους αρχικά ευτράπελους αλλά πλέον κοινότυπους χαρακτηρισμούς που κολλάς στο όνομα μου, να τους σταματήσεις. Δεν θεωρώ ότι με χαρακτηρίζου ούτε βεβαίως μου περιποιούν τιμή! Νομίζω έχω εξηγήσει επαρκέστατα γιατί εκφράζω πολύ πιο συχνά τις διαφωνίες μου από τις συμφωνίες μου.
-
Τωρα μαλιστα....
Τωρα μιλαμε
Τωρα ειπες προτασεις....πολιτικες προτασεις.
Οχι μονο αριθμητικη.
Ετσι τελειως αυθαιρετα και χοντρικα ισως βγουν τα νουμερα με αυτα που λες.
Οντως.
Αμ ελα ομως ποιος πολιτικος τολμα να ριξει στη φτωχεια επιπλον 40%του πληθυσμου (αυθαιρετα το λεω, δεν εχω στοιχεια...χοντρικα το σκεφτομαι.)
Ξερεις τι θα γινει.....μετα στις εκλογες;;;;
Συνεπως το πολιτικο κοστος το βαζεις ως μεταβλητη για να δεις την δυναμικη της οικομομιας.
Για να ειμαστε ρεαλιστες
Και εγω πιστευω οτι θα βρεθουν πολλοι με 300 αρια συνταξης....ξερω πολλους μαλιστα..
Συμφωνω.
Γατε μου...ενταξει πιεστικες δεν κατερευσες, ουτε εκλεισες...
Εγω γατε μουμ στο φορτε της κρισης εφαγα μια κλωτσια απο εταιρια μεγαλη την εποχη που μολις μπηκα σε σπιτι και μολις παρήγγειλα τα επιπλα...ακομα δεν τα ειχαν φερει.
Ειχα ονειρα....για ταξιδια....για παρεες που θα ερχονται σπιτι μας και θα τους μαγειρευαμε και θα γελουσαμε.....και εφαγα τετοια σφαλιαρα που ακομα το βλεπω στον υπνο μου......
Ξερω πολυ καλα τι λες. Ποσα χρονια περασαν και δεν μπορω να ορθοποδησω.
Τα 50 60 μυρια τα δινουν απο αλλα αναπτεξιακα προγραμματα....μη τα περιφρονεις επειδη ειναι μικρο το ποσο. Ειναι το γα@@@το να εχεις το χαμηλοτερο φορο μεριαματων , να μην εχεις προγραμματα αναπτυξης και να τον ριχνεις και αλλο...
Να τον ριξεις σε μια πλουσια οικονομια που ειναι στο ανω μερο του ανατπυξιακου κυκλου, οχι ομως τωρα....δεν θα φερει οικονομικη σταθεροτητα αυτην την περιοδο
-
Γατε μου...ενταξει πιεστικες δεν κατερευσες, ουτε εκλεισες...
Ο Γάτος και ο κάθε γάτος που δεν χρειάζεται δικηγόρο βέβαια, τις εποχές που άλλοι το έπαιζαν μπρούκληδες με άπειρα επιχειρηματικά δάνεια ή πραγματοποιώντας κινήσεις χωρίς λογική(αυτοκίνητα, σπίτια, εξοχικά, μαγαζιά), κάθισε στο διαμερισματάκι του όπως έχει γράψει, δεν την είδε αλλιώς να πάρει ένα σπίτι στο Ψυχικό ή την Εκάλη, ένα Bmw-Mercedes-Porsche κτλπ , γιατί καταλαβαίνω με τους τζίρους που έκανε-κάνει θα μπορούσε πολύ άνετα να σκορπίσει ΠΟΛΥ χρήμα σε τέτοια και όχι να το επενδύσει στην δουλειά, στην καβάτζα ρευστότητας, στα προϊόντα και το προσωπικό του.
Αν επειδή ήταν συνετός τότε και για αυτό άντεξε στην κρίση, θα του κουνήσουμε και το δάχτυλο να του πούμε ''μην μιλάς εσύ δεν έχεις ανάγκη και δεν επηρεάστηκες'', θα είναι ντροπή. Τουλάχιστον εγώ θα ντρεπόμουν να το πω αυτό σε έναν άνθρωπο εφόσον ισχύουν όσα έχει γράψει εδώ μέσα για την όλη στάση του τα τελευταία 15 χρόνια.
-
Αντε παλι....αμαν ρε σεις με τις νουθετησεις
Χαχα
Και εγω ξερω αλλους σε διαφορετικο κλαδο,.....εκτος της υγειας (στον ευρυτερο κλαδο της υγειας δεν ειναι ο γατος ή κανω λαθος;;;; μη πω καμια μπουρδα...)
Που ουτε πορσε ειχαν ουτε τιποτα και συνετοι ηταν και οικογενειαρχες και με αρχες οπως ακριβως και ο γατος......και μια χαρα εκλεισαν και πειραν ψυχοφαρμακα...όπως επίσης, ασε εμενα, υπαλληλους που επιαναν τα νουμερα στους στοχους ανω του 120% και τους εδωσαν μια κλωτσια χωρις γιατι και πως.
Και αντε εμενα με ετζασαν γιατι ημουν μικρουλης και επρεπε να σωθουν οι οικογενειαρχες....μετα ομως εφυγαν και οι μαναδες και οι πατεραδες.....με παιδια στο πανεπιστημιο.....
Δςν ειπε κανεις πως η οικονομια πρεπει να ειναι οπως ηταν αλλα γενικα (λογω της προνόησης του,εξαιρετικος του το εχουμε πει, τα καταφερε και αντεξε)
-
Δε νομίζω ότι υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να συγκρίνουμε τις θυσίες που έκανε ο καθείς μας και τις απώλειες που υπέστη λόγω κρίσης. Όλοι έχουν και από μια ιστορία (εμού συμπεριλαμβανομένου), η οποία συνήθως δεν ενδιαφέρει και πολλούς άλλους.
Μπράβο λοιπόν σε όποιον ήταν νουνεχής, προνοητικός ή ακόμη και τυχερός και κατάφερε να επιβιώσει.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2