Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Το αλύπητο ξύλο το τρώνε οι τράπεζες, αλλιώς υπάρχουν μετοχές οι οποίες τρώνε απλά ξύλο και **κάποιες άλλες οι οποίες στέκονται αξιοπρεπώς **(λαμβάνοντας υπόψη πάντα το γενικότερο ελληνικό σκηνικό)...
Δεν υπάρχει απάντηση στα ερωτήματά σου και δεν πρέπει να σε απασχολούν καν
ποιες? ο ΟΠΑΠ?
μα τη Παναγία όσο βλέπω να μένει πάνω παγιώνεται η πεποίθησή μου οτι ετοιμάζουν σπάσιμο του μονοπωλίου και κάποιοι (οι πραγματικοί γνωστοί άγνωστοι) θα βγάλουν τα άντερα τους σε shorting.
ΕΕΕΚ, ΦΡΙΓΟ, ΤΙΤΚ, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ για να μείνω στον 20ρη αποκλειστικά
Μιλάω για μετοχές που βρίσκονται σήμερα σε επίπεδα περίπου ίδια ή και λίγο υψηλότερα (στις περιπτώσεις της ΕΕΕΚ και της ΦΡΙΓΟ πολύ υψηλότερα) από τα επίπεδα του τέλους 2008 αρχές 2009 όπου είχαμε την παγκόσμια κρίση και το ατέλειωτο ξύλο. Αυτές οι μετοχές λοιπόν μετά από 2 καταστροφικά χρόνια έχουν δώσει κάποια κέρδη (μην ξεχνάμε ότι δίνουν και μερίσματα) ή είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Από τις τράπεζες αντιστοίχως δεν έχει μείνει κολυμπηθρόξυλο.
Για να μιλήσω για δικές μου μετοχές όταν τότε αγόραζα επανειλημμένα ΤΙΤΚ στα 12,5-13,5 και σήμερα έχει 15.5 € νιώθω πολύ ευχαριστημένος (αφήνω έξω το συνεχές επιχτυχημένο trading που έχω κάνει σε αυτή τη μετοχή γιατί απλά είναι η εξαίρεση της εξαίρεσης ).
Το ίδιο και με το ΜΥΤΙΛ που είχε πάει στα 3,30 (δεν αγόρασα τόσο χαμηλά αλλά έχω στα 3,8) και σήμερα παίζει στα 4.20
Το ίδιο και με τα ΕΛΠΕ μου που έφτασαν στα 5 (και αγόρασα μεταξύ 5 - 5.5 ουκ ολίγες φορές) και σήμερα είναι στα 5,6.
Το ίδιο με ΜΟΗ που έφτασε στα 7 και σήμερα είναι 7.40 (σε αυτή όμως προσωπικά έχω ΜΟ πάνω από 9 αλλά έχω πάρει και 1 ευρώ σε μερίσματα στη 2ετία)
Τίποτα το ιδιαίτερο φυσικά αλλά αυτές τις αποδόσεις στο σημερινό κλίμα τις λέω αξιοπρεπείς.
Στις περισσότερες δε έχω τσιμπήσει και τα μερισματάκια μου (προμερίσματα) αυτή τη 2ετία : 0.55 € στον ΤΙΤΚ, 0.80 € στα ΕΛΠΕ, 1 € στη ΜΟΗ!!.
Συνολικά έκλεισα το 2010 με απόδοση χαρτοφυλακίου -26% όταν ο ΓΔ είχε -36%, δεν είναι για πανηγυρισμούς αλλά αυτό σε γενικές γραμμές είναι ο στόχος μου : να κερδίζω λίγο λίγο και σε βάθος χρόνου το ΓΔ. Άμα γυρίσει επιθετικά προς τα πάνω βέβαια είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν θα μπορέσω να ακολουθήσω και θα μείνω πίσω στις θετικές αποδόσεις καθώς κατά βάση είμαι αμυντικά στημένος, με ελάχιστες τράπεζες, αλλά τότε θα δούμε