-
Μου φενεται το 1.6 δεν εχει μπλοκε διαφορικο οπως το 1.8 πραγμα που ειναι πολυ βασικο.Επισης δεν νομιζω το 1.6 να ειναι τοσο παιχνιδιαρικο οσο το 1.8.
-
Μπλοκε εχουν τα 1,8 Μκ2,5 (01-05) και τα 2λιτρα Μκ3 (05-κ.ε.) Τα υπολοιπα οχι, αλλα ειναι μια δυνατοτητα που δε θα τη χρειαστεις με το 'καλημερα' αν δεν εχεις εμπειρια ενω με κοστος περιπου 400€ μπαινει. Επαναλαμβανω, για μεταχειρισμενο μιλαμε, οποτε αυτο που ψαχνουμε αρχικα ειναι η σωστη συντηρηση. Μακαρι να βρει καλο σπορτυ με 10Κ
Επισης η διασκεδαση στην προκειμενη περιπτωση δεν μετριεται με αλογα -μονο- και με 110 πισωκινητα αλογα μια χαρα θα διασκεδασει ο φιλος. Αν δεν τον καλυπτει μελλοντικα μπορει ειτε να το αναβαθμισει ειτε να παει σε κατι πιο δυνατο.
-
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι τα αρχικά ΜκΙ ακόμα και τα 1,6 είχαν μπλοκέ;
-
Σωστος ! και ειχαν και πιο πολυ δυναμη.
-
Ειχαν μεχρι το 1994. Δεν το ανεφερα γιατι δε νομιζω να ειναι στις επιλογες του φιλου. Γνωμη μου, να μην κοιταξει πιο παλια απο τα Μκ 2,5 (το φεισλιφτ δηλαδη που εγινε το 2001)
-
Ο χρήστης Professeur έγραψε:
Πάρε ένα ΜΧ καλοδιατηρημένο να χαρείς και να μάθεις. Από το άλλο μόνο θα πάθεις.
Αν πάντως καταλήξεις σε MR κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και πάρε το με esp. Μια μάντρα που θα γλυτωσεις θα ισοφαρίσει τη διαφορά στα λεφτά.Δεν ισχυει τίποτα από αυτά για το mr2.
Μια χαρά είναι το αμάξι... θα πρέπει να το πιέσεις πολύ και να φτάσεις στα όρια του για να σε δαγκώσει.
Επίσης ESP είχε μόνο η έκδοση με το ημιαυτόματο κιβώτιο το οποίο είναι χάλια και ακυρώνει όλη τη λογική του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης mag/fmx έγραψε:
Σωστος ! και ειχαν και πιο πολυ δυναμη.και ηταν σαφως ελαφρυτερα
-
Πάρε mk 2.5 και σίγουρα 1.8 αν σε ενδιαφέρει να μάθεις...
Το mr2 ειναι καλύτερο αμάξι στο οδηγικό κομμάτι...
Απίστευτο τιμόνι
πολύ καλά φρένα (άμεσα, δυνατά, δεν κουράζονται λίγο ευαίσθητο ABS αν δεν έχεις καλό λάστιχο)
πολύ άμεσο turn in
ουδέτερη συμπεριφορά αν το μάθεις λίγο και δεν είσαι άτσαλος
πολύ μακρύ σασμάν (κυρίως 5 και 6η)
αξιόπιστο (μιλάω για τα facelift) και πολύ οικονομικό στη χρήση και συντήρησή του
του λείπει η δύναμη...από την άλλη το mx5 1.8 ειναι πιο ολοκληρωμένο σαν αμάξι
παίζεις μαζί του και με λίγα χιλιόμετρα (οπότε δε σου φαίνεται και τόσο η έλλειψη δύναμης, που και αυτό δεν έχει)
ειναι πιο χρηστικό
ειναι πολύ αξιόπιστοτο κυριότερο ατου του mx που αρκει από μόνο του για να το επιλέξεις ειναι η μεταπώληση...
απλα στο mr2 την ξεχνάς...όποιο και να πάρεις θα μάθεις πολλά και θα το ευχαριστηθείς...
-
Ειχα mr2 κ mx5...τα χω ξαναγραψει...με δυο λογια: Πιο απαιτητικο το mr2, δυσκολα θα παρει τις γωνιες του mx5, καλυτερο κρατημα, φρενα, θεση οδηγησης. Απλα δεν μπορεις να το πας αργα...καρτ!. Πιο ευκολο κ ανεμελο το mx5, μπορεις να κανεις κ τη βολτιτσα σου χαλαρος κ να λυσσαξεις στην πιστα με την ιδια ανεση. Πιο αξιοπιστο αλλα καιει περισσοτερο
Μπορω να γραψω σελιδες κ για τα δυο αλλα το χουμε εξαντλησει το θεμα κ βαριεμαι
-
Να συμπληρώσω μια λεπτομέρεια, οτι τα MR2 χωράει και λίγο πιο ψηλούς επιβάτες. Το ΜΧ5 είναι λιγο πιο 'χαμηλοντάβανο'.
Δοκίμασέ τα πριν αποφασίσεις.....
Νομίζω και τα δύο θα τα χαρείς..!!! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Εγώ γιατί έχω την εντύπωση ότι τα αρχικά ΜκΙ ακόμα και τα 1,6 είχαν μπλοκέ;Mε δισκάκια και μετά από τόοοοοοοσα χρόνια είναι σχεδόν ελεύθερα.
-
απο που κι ως που το mx5 πιο αξιοπιστο? Εμενα φιλος φαναρτζης που ειχε φτιαξει ενα καρο απο τετοια μου χε πει πως το mr2 ειναι το πιο καλοκατασκευασμενο της κατηγοριας του και με απαιχτο πλαισιο. Μετα ειναι το mx5
-
Και τι σχέση έχει ο φαναρτζής με τα μηχανικά μέρη;
-
μιλαμε για ποιοτητα κατασκευης. Ο ανθρωπος τα χει λυσει και τα χει δεσει, τα χει κοψει τα χει ξανακολλησει...
καλα απο Χοντα, αμετρητα -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Και τι σχέση έχει ο φαναρτζής με τα μηχανικά μέρη;Παμε παλι..
-
Ο λαστιχάς σου τι γνώμη έχει για τον κινητήρα της ΖΧ σου Νονέ;
-
τα πρωτα mr2 (πριν το φ/λ) εκαιγαν λαδια...κ τα περισσοτερα εχουν αλλαξει μπλοκ (με του φ/λ). Μεγαλη ιστορια...
παντως η γενικοτερη αισθηση κ των δυο αυτοκινητων ειναι παρομοια (ελαφρια, τρομερα τιμονια κ κιβωτια, παιχνιδιαρικα κλπ)...οι λεπτομερειες τα διαφοροποιουν...το σιγουρο ειναι κ για τα 2 οτι ειναι ο,τι πιο απολαυστικο υπαρχει σε φτηνο διθεσιο!!
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Και τι σχέση έχει ο φαναρτζής με τα μηχανικά μέρη;
Παμε παλι..
Ο λαστιχάς σου τι γνώμη έχει για τον κινητήρα της ΖΧ σου Νονέ;
απο που κι ως που το mx5 πιο αξιοπιστο? Εμενα φιλος φαναρτζης που ειχε φτιαξει ενα καρο απο τετοια μου χε πει πως το mr2 ειναι το πιο καλοκατασκευασμενο της κατηγοριας του και με απαιχτο πλαισιο. Μετα ειναι το mx5
Αν δεν είχες πετάξει εκείνο το 'αξιόπιστο' τότε οι δύο από-πάνω δεν θα είχαν δίκιο.
Αν μιλάς μόνο για πλαίσιο και ποιότητα κατασκευής τότε δεκτό. Συνυπογράφω μάλιστα.
Ένα mx-5 σε σύγκριση με ένα mr2 αντίστοιχης ηλικίας είναι κουδουνίστρα. To προηγούμενο TT (εννοείται και η Ζ3-αυτή υπολείπεται και από το mx5) δεν είχαν τόση συμπαγή αίσθηση.
mx-5 vs MR2