-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μπορεί στο σβήσιμο της δημοσίευσης του Ταμπς να έκανα λάθος!Αν έκανα ζητάω συγγνώμη!Δηλαδή τώρα ζητάς ή όχι;
Δεν νομίζω η συγγνώμη να γράφεται σε γλώσσα προγραμματισμού με IF και ELSE...Οι προθέσεις σου καταλογίστηκαν (τουλάχιστον από εμένα), αφότου απάντησες και βρέθηκα υπόλογος για πράγματα που ποτέ δεν έγραψα και δεν αποκατέστησες...
Όσο για το εκτός θέματος δεν νομίζω να ήμουν πιο εκτός θέματος (ως προς το συγκεκριμένο θέμα) από τις υπόλοιπες δημοσιεύσεις των τεχνικών θεμάτων.
-
Ο χρήστης sirgus έγραψε:
Για σένα πότε θα έλεγες ότι στο Χ forum υπάρχει λογοκρισία?Προσωπικά, πραγματικά δεν πιστεύω ότι σε οποιοδήποτε φόρουμ θα μπορούσαν να λογοκρίνουν, αφού ο θιγόμενος θα μπορούσε να τους κάνει 'ρόμπα' σε άλλα 1000 φόρα, άσε που τα πμ ζουν και βασιλεύουν. Τελικά, αυτός που θέλει κάτι να πει, θα το πει.
Στο 4τφ δεν έχω δει κάποιον πραγματικά να λογοκρίνεται, ενστερνίζομαι δε τα λεγόμενα του kouk, ότι η λογοκρισία είναι βαριά έκφραση και έννοια και δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιείται απερίσκεπτα. -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Να σου πω εγω Κώστα!
Επί Χούντας όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι συγγραφείς έστελναν τα βιβλία τους για έλεγχο ΠΡΙΝ αυτά δημοσιευτούν!Αν η Επιτροπή τα έκρινε σύμφωνα με ότι αυτοί θεωρούσαν ότι είναι σωστό!Αλλοιώς το άρθρο/βιβλίο δεν δημοσιευόταν ποτέ!
Φυσικά συγγραφείς που ηταν αντίθετων πολιτικών φρονημάτων δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδόσουν το παραμικρό αφου κάποιοι κινούσαν τα κατάλληλα νήματα προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις!
Η έννοια ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ λοιπόν είναι πολύ βαριά για να την ξεστομίζει κάποιος εναντίον άλλου!
Ειδικά μάλιστα σε ένα χώρο που ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει τηρώντας κάποιους κανόνες!Μπορεί στο σβήσιμο της δημοσίευσης του Ταμπς να έκανα λάθος!Αν έκανα ζητάω συγγνώμη!
Αλλά ειλικρινά αυτό που με απογοήτευσε είναι η ευκολία με την οποία αποδίδονται κακές προθέσεις!!Μάλιστα όταν σε αυτό το Φόρουμ έχω/έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ μα πάρα πολύ ελαστικοί!
Δεν φαντάζομαι ότι θα άρεσε να σβήνουμε τις off topic δημοσιεύσεις!Στα πλαίσια της πλάκας,του καλού χιούμορ όλοι μας δημοσιεύουμε off topic όταν ενα θέμα δεν 'τραβάει' άλλο!Κι όμως ο Κανονισμός το επιτρέπει!Θα μπορούσε ο κάθε moderator να σβήνει αυτές τις δημοσιεύσεις!Δεν το κάνουμε!Είναι λάθος?!!Δεν νομίζω!
Αλλά κάτι μου λέει ότι πάλι παίζουμε με τις λέξεις, όπως συνηθίζεται.
Βέβαια καλύτερα ας μιλήσουν οι αριθμοί και αν τους αφήσουμε να μιλήσουνε τότε θα πρέπει να πείσουμε το 74% ότι δεν είναι λογοκρισία...
Χαίρομαι που τα επιχειρήματα είναι του στυλ
«Λες ότι είσαι φτωχός? Ρε που να δεις τότε στην κατοχή που τρώγαμε από το δρόμο...»,«Είσαι 18 χρονών και θες και αυτοκίνητο? Εγώ στην εποχή μου απέκτησα αυτοκίνητο στα 30 ρε κωλόπαιδο»,
«Βαρέθηκες την Αθήνα? Ρε εγώ το 1960 είχα μόνο το Σελέκτ στην Φωκίονος Νέγρη, τι παραπονιέσαι?»
κλπ κλπ...
Κρίμα που αυτό το topic θα γυρίσει τελικά σε μια συζήτηση που όσοι είπαν απόψεις θα νιώθουν και άσχημα μήπως είχαν το θράσος να εκφράσουν κάποια παράπονα.
Πλέον παρατήρηση/συμβουλή = Κακή πρόθεση.
Οκ...
Οσο για τις προτάσεις και τα σενάρια.Καλώς ειπώθηκαν,καλώς σχολιάστηκαν.Μέχρι εκει!!
Χμμμ!! Ωραίο αυτό!!!!!
Κάτι σαν «Οκ είπατε τι θέλετε να γίνει στο forum φτάνει τώρα!!!!!» -
Sirgus, ασ'το, μη το παλεύεις. Δε βγάζεις άκρη. Ας νιώθεις ότι σε προσβάλουν κάποια επιχειρήματα και ότι αντιμετωπίζεσαι με συγκατάβαση. .Δεν αξίζει τον κόπο. Από μένα πάντως τέλος στο θέμα,δεν αξίζει τον κόπο η συνέχεια.
-
Κατ' αρχήν Κώστα,δεν χρησιμοποιώ τις φράσεις και νοοτροπία που αναφέρεις!
Σου ανέφερα με παράδειγμα τι είναι λογοκρισία!Η αναφορά στην Χούντα είχε να κάνει με μια εποχή και όχι με την ηλικία σου (που άλλωστε δεν την ξέρω!!).Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε!Οσο για το 'ΟΚ,μέχρι εδω'!!!....Δεν κατάλαβα!!!! Είπα (ή είπε κανείς άλλος) να μην εκφράζονται απόψεις?
Είπα ότι οι απόψεις εκφράζονται λαμβανονται υπόψιν και ανάλογα κανείς πράττει!!Και σε αυτό ακόμα υπάρχει αντίρρηση??!!
Δηλαδή ρε παιδιά απο πότε έχετε καταλάβει ότι στο Φόρουμ δεν λαμβάνεται υπόψη η γνώμη των χρηστών?Και μάλιστα 'δεν αξίζει και τον κόπο' η συνέχεια της συζήτησης?
Οταν ανοίγονταν θέματα 'Γενικώς'?...Οταν ξεκλειδώνονταν θέματα που είχαν κλειδωθεί?....
Οσο για το αν θα ντρέπεται κάποιος για τις απόψεις του!
Συγγνώμη Κώστα αλλά ποτέ δεν έχω δει κάτι τέτοιο εδω μέσα!!
Ο καθένας έχει την άποψή του και δεν νομίζω ότι αν ενας άλλος διαφωνήσει θα πρέπει να ντρέπεται για αυτή!Α κάτι τελευταίο.Δεν παίζω με τις λέξεις!!Προσπαθώ να εκφράσω όσο καλύτερα μπορώ αυτό που θέλω και να καταλάβω τι λέει ο άλλος!ΟΚ?
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Κερδίζεις καπελάκι Alfa Romeo!
Να σου πω, μη μου κάνεις πλάκα με κάτι τέτοια, εγώ είμαι μη μου τάξεις.
Kέρδισες ένα κι άλλο θέλεις! Σου τάζω ότι θα πάρεις σίγουρα αυτό του Go_for_super_super_racing_weekend_Imola
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επί Χούντας όλοι οι δημοσιογράφοι αλλά και οι συγγραφείς έστελναν τα βιβλία τους για έλεγχο ΠΡΙΝ αυτά δημοσιευτούν!Αν η Επιτροπή τα έκρινε σύμφωνα με ότι αυτοί θεωρούσαν ότι είναι σωστό!Αλλοιώς το άρθρο/βιβλίο δεν δημοσιευόταν ποτέ!
Φυσικά συγγραφείς που ηταν αντίθετων πολιτικών φρονημάτων δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να εκδόσουν το παραμικρό αφου κάποιοι κινούσαν τα κατάλληλα νήματα προς τις κατάλληλες κατευθύνσεις!
Η έννοια ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ λοιπόν είναι πολύ βαριά για να την ξεστομίζει κάποιος εναντίον άλλου!Σου ανέφερα με παράδειγμα τι είναι λογοκρισία!Η αναφορά στην Χούντα είχε να κάνει με μια εποχή και όχι με την ηλικία σου (που άλλωστε δεν την ξέρω!!).Ετσι για να ξέρουμε τι λέμε!
Δηλαδή αυτό είναι λογοκρισία!
Με αυτήν την έννοια μόνο κάτω από ένα φασιστικό καθεστώς υφίστατε η έννοια της λογοκρισιάς; Αναρωτιέμαι λοιπόν δε μπορεί ένα Forum να λειτουργεί με φασιστικό τρόπο -προς θεού δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο και ούτε υπονοώ κάτι τέτοιο- Δε μπορούν οι moderators να σβήνουν post κατα το δοκούν αυτό δεν θα ήταν λογοκρισία;;Έρχομαι λοιπόν στο forum εδώ στη συγκεκριμένη περίπτωση για την οποία κάνουμε συζήτηση δεν σβήστηκε ένα post εξαιτίας του ότι ο Moderator δε συμφωνούσε με το περιεχόμενο του συγκεκριμένου post;
Και για να το κλείσω θεωρώ πως η αναφορά στη χούντα ήταν τραβηγμένη. Ένα παράδειγμα ακραίο για μια εποχή που κάποιοι από εμάς απλά δεν την έζησαν και δεν μπορούν να βγάλουν και συμπεράσματα.
Συμφωνώ πως ήταν ένα παράδειγμα για το τι είναι λογοκρισία.
Διαφωνώ ότι λογοκρισία είναι μόνο αυτό. -
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Kέρδισες ένα κι άλλο θέλεις! Σου τάζω ότι θα πάρεις σίγουρα αυτό του Go_for_super_super_racing_weekend_ImolaΈβαλα χθες βράδυ με τρόπο τα παιδιά να 'καθαρίσουν' ένα ράφι στη βιτρίνα με τα κρύσταλλα. Κοιμήθηκα στον καναπέ, βέβαια, αλλά η θέση είναι έτοιμη.
edit: Πονηρέ cmarin, καλά το κατάλαβα ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
18 σελίδες!!!
Το (δικό μου) συμπέρασμα: Γενικώς, δεν ξέρουμε τι θα πει λογοκρισία. Σημαίνει ότι δεν την έχουμε ποτέ νοιώσει.
ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Επίσης σημαίνει ότι δεν έχουμε άλλα προβλήματα.
ΕΥΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δεν είναι λογοκρισία να σου σβήνουν κάτι που έγραψες, όταν σε αφήνουν επί σελίδες ολόκληρες να αναλύεις τι είχες γράψει, τι εννοούσες και γιατί αυτός που σου το έσβησε είναι φασίστας, τραμπούκος και αυθαίρετος.
Μου άρεσε και η πρόταση πριν σβηστεί κάτι να γίνεται συνέλευση των μοντς. Πολύ γέλασα προσπαθώντας να φανταστώ τη φάση.Για σένα πότε θα έλεγες ότι στο Χ forum υπάρχει λογοκρισία?
Να σου πω εγω Κώστα!
Η έννοια ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ λοιπόν είναι πολύ βαριά για να την ξεστομίζει κάποιος εναντίον άλλου!
Ειδικά μάλιστα σε ένα χώρο που ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει τηρώντας κάποιους κανόνες!Μπορεί στο σβήσιμο της δημοσίευσης του Ταμπς να έκανα λάθος!Αν έκανα ζητάω συγγνώμη!
Αλλά ειλικρινά αυτό που με απογοήτευσε είναι η ευκολία με την οποία αποδίδονται κακές προθέσεις!!Μάλιστα όταν σε αυτό το Φόρουμ έχω/έχουμε αποδείξει ότι είμαστε πολύ μα πάρα πολύ ελαστικοί!
Δεν φαντάζομαι ότι θα άρεσε να σβήνουμε τις off topic δημοσιεύσεις!Στα πλαίσια της πλάκας,του καλού χιούμορ όλοι μας δημοσιεύουμε off topic όταν ενα θέμα δεν 'τραβάει' άλλο!Κι όμως ο Κανονισμός το επιτρέπει!Θα μπορούσε ο κάθε moderator να σβήνει αυτές τις δημοσιεύσεις!Δεν το κάνουμε!Είναι λάθος?!!Δεν νομίζω!
Οσο για τις προτάσεις και τα σενάρια.Καλώς ειπώθηκαν,καλώς σχολιάστηκαν.Μέχρι εκει!!
Να είσαστε καλά.
Αφου δεν παρακολουθω αυτο το φορουμ δεν εχω ιδεα τι εγινε με τον Ταμπς και το σβησμενο ποστ, κτλ. και ετσι δεν μπορω να γραψω για αυτο συγκεκριμενα. Γενικως θα πω οτι εαν δεν ηταν εναντια στους νομους του κρατους (αυτο που εγραψε ο Ταμπς), τοτε σε ενα πραγματικα δημοκρατικο φορουμ κανεις μοντερειτορ δεν εχει δικαιωμα να σβησει οτιδηποτε γραφεται 'σε εκεινο' το φορουμ απο μελη του φορουμ. Αυτο ειναι πολυ δυσκολοτερο να γινει απο οτι ακουγεται ομως και αποδηξει ειναι αυτο, το ιδιο, το φορουμ.
Αυτο που πρεπει να αναρωτηθουν αυτοι που νοιαζοντε για αυτο το φορουμ ειναι:
Ποιος πρεπει να ειναι ο ρολος ενος μοντερειτορ σε ενα πετυχημενο φορουμ?
Μετα ολα τα αλλα (πολλα απο τα οποια γραφθηκαν πιο πανω) θα βρουν απαντηση βασιζομενα πανω στην απαντηση της παραπανω ερωτησης.
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
...........
Αυτο που πρεπει να αναρωτηθουν αυτοι που νοιαζοντε για αυτο το φορουμ ειναι:Ποιος πρεπει να ειναι ο ρολος ενος μοντερειτορ σε ενα πετυχημενο φορουμ?
Μετα ολα τα αλλα (πολλα απο τα οποια γραφθηκαν πιο πανω) θα βρουν απαντηση βασιζομενα πανω στην απαντηση της παραπανω ερωτησης.
Καλώς όρισες!
Πετυχημένο είναι ένα Φόρουμ που καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους του!
Αν στόχος είναι να συγκεντρώσεις τους πυρηνικούς επιστήμονες για ανταλλαγή απόψεων τότε πρέπει να κινηθείς σε άλλη κατεύθυνση από κάποιον που θέλει να συγκεντρώσει αυτούς που ενδιαφέρονται για τούρμπισμα του 1000άρη κινητήρα τους ώστε να κερδίσουν την κόντρα στην Βούτα.
Και τα δύο πετυχημένα θα είναι,το καθένα στον τομέα του.Και στις δύο περιπτώσεις ο moderator πρέπει να επεμβαίνει στον μικρότερο δυνατό βαθμό με στόχο την προστασία των χρηστών αλλά και των ιδιοκτητών του Φόρουμ!
Η επέμβαση πρέπει να γίνεται στα πλαίσια καλής λειτουργίας του Φόρουμ με βάση τον Κανονισμό (αν υπάρχει) και την καλή πρόθεση.
Στηρίζεται δε πάντοτε στην ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητα του κάθε moderator, όπως αντίστοιχα και οι χρήστες συμπεριφέρονται με βάση την ιδιοσυγκρασία και την προσωπικότητά τους.Τελικά η επιτυχία ενός Φόρουμ είναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!
Ο ρόλος λοιπόν του moderator σε ένα επιτυχημένο Φόρουμ θα είναι εποπτικός περισσότερο. Κυρίως μάλιστα για την παρακολούθηση των νέων χρηστών μέχρις αυτοί να εγκλιματιστούν.Βεβαίως δεν είναι ποτέ δυνατόν ένα Φόρουμ (ή και γενικότερα μια κατάσταση) να ικανοποιήσει τους πάντες. Αυτό είναι ουτοπία. Κάποιοι πάντοτε θα είναι δυσαρεστημένοι. Τόσο χρήστες όσο και moderators.
Αλλά έτσι είναι όλα τα πράγματα στην ζωή!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και ενω εγραφα πετυχημενο, ειμουν σιγουρος οτι ο ορισμος του ορου θα χρειαζοταν περετερω εξηγηση. Και οπως εγινε.
Ο γενικος ορισμος ενος πετυχημενου φορουμ ειναι αυτο που εχει το μεγαλυτερο traffic. Τα περισσοτερα μελη, τις περισσοτερες δημοσιευσεις, αυτο το φορουμ που θελουν οι διαφημηστες να διαφημησουν και να πληρωσουν για διαφημηση. Ο ορισμος ειναι ο ιδιος με αυτον ενος πετυχημενου καναλιου τηλεορασης. ΜΜΕ γενικως (μονο που η Τι Βι ειναι παθητικη, ενω το φορουμ του ιντερνετ ειναι 'ενεργητικο' - interactive).
Ομως επηδει αυτο το φορουμ, οπως ολα, ανηκουν σε 'καποιους' either ατομα ή εταιρια/ες, τοτε ο ορισμος μπορει να ειναι οποιοσδηποτε προσδιοριζουν οι κατοχοι.
Ομως ο γενικος ορισμος του πετυχημενου φορουμ ειναι ο παραπανω διοτι τα περισσοτερα φορουμ εχουν το παραπανω ως στοχο.
Αν στόχος είναι να συγκεντρώσεις τους πυρηνικούς επιστήμονες για ανταλλαγή απόψεων τότε πρέπει να κινηθείς σε άλλη κατεύθυνση από κάποιον που θέλει να συγκεντρώσει αυτούς που ενδιαφέρονται για τούρμπισμα του 1000άρη κινητήρα τους ώστε να κερδίσουν την κόντρα στην Βούτα.
Και τα δύο πετυχημένα θα είναι,το καθένα στον τομέα του.Συμφωνουμε I guess. Αρα ας ρωτησουμε τους κατοχους του φορουμ, 'ποιοι ειναι οι στοχοι του φορουμ? Τι θα εκανε αυτο το φορυμ πετυχημενο?' Και χωρις παρεξηγηση, εσυ μαντευω δεν εισαι κατοχος. Εαν ναι, τοτε η δικη σου επεξηγηση για το παραπανω ειναι ασχετη.
Και στις δύο περιπτώσεις ο moderator πρέπει να επεμβαίνει στον μικρότερο δυνατό βαθμό με στόχο την προστασία των χρηστών αλλά και των ιδιοκτητών του Φόρουμ!
Μιλωντας παντα γενικα, για το average Ιντερνετ φορουμ, το παραπανω ειναι ανακριβες.
Το ποσο επεμβενει ο μοντερειτορ σε ενα φορουμ ειναι ασχετο. Το πως επεμεβενει και για ποιους λογους ειναι το σχετικο.
Και αυτο βγενει και βασιζεται στον ορισμο του ρολου του μόντερέιτορ που εγραψα πιο πανω. Απο εκει οριζει κανεις πως οι μοντς θα κινηθουν. Και ολα αυτο φυσικα βασιζοντε στον κυριο στοχο του φορουμ 'να ειναι πετυχημενο' οτιδηποτε σημενει 'πετυχημενο' για τους ιδιοκτητες.
Τωρα, γενικα ξανα και assuming οτι ο στοχος των ιδιοκτητων ειναι το πετυχημενο φορουμ οπως το εγραψα πιο πανω, τοτε οπως εγραψα, οι μοντς μπορει να επεμβαινουν 30 φορες την ωρα και το φορουμ να πηγαινει μια χαρα και ολοι να ειναι χαρουμενοι.
Ο ρολος ενος μοντ ειναι να βοηθαει στην λειτουργια του φορουμ η οποια θα εχει ως αποτελεσμα την επιτυχια του φορουμ (αναλογα των ορισμων).
Στην δικη μου περιπτωση, στο φορουμ που κανω μοτνερειτ (ή οπως λεγετε στα Ελληνικα), επεμβαινω σχεδον καθε φορα που υπαρχουν νεα για κατι. Δηλαδη πολλακις ανα ημερα. Αλλαζω τον τιτλο του θρεντ (διοτι νεα νεα εχουν ειπωθει), αλλαζω χρωμα σε ποστς αλλων τα οποια ειναι copy/paste απο νεα διοτι ειναι policy (δικη μου σε αυτη την περιπτωση αλλα επηδει βοηθαει στο να ειναι ευκολετερο για τον αναγνωστη να βρει το νεο μεσα σε ενα θρεντ που ειναι 24 σελιδες, ειναι και policy του φορουμ), κανω merge θρεντ ετσι ωστε ολα τα νεα για το ταδε οχημα να ειναι σε ενα θρεντ (και με την αλλαγη θεματως και την επισημανση σελιδας του καινουργιου νεου στον τιτλο ξερεις ακριβως που να πας για να βρεις το νεο και ας ειναι 200 σελιδες μακρυ το θρεντ), κανω επικολλησεις των θεματων που νομιζω οτι εχουν την πιο ενδιαφερουσα υλη, κτλ, κτλ. Χωρια τα ποστς που κανω, κτλ.
Ο μοντ κανει δουλεια για να κανει το φορουμ πιο 'ευκολοδιαβαστο', πιο ευχαριστο, πιο πλουσιο σε υλη. Γενικα, προσπαθω να κανω το φορουμ πιο πετυχημενο (με τον ορισμο του παραπανω).
Να σβηνω καποιων μυνηματα ή να κανω τον γονεα καποιου, κατι τετοιο οχι μονο δεν κανω διοτι δεν με ενδιαφερει ή επηδει το βρισκω γελοιο, αλλα επηδει επισης αυτος δεν ειναι ο ρολος μου και κατι τετοιο ειναι αντιθετο με τους στοχους ενος πετυχημενου φορουμ.
Ο μοντ ειναι 'υπαλληλος' των αναγνωστων! Οχι judge της υλης των αναγνωστων!
Θα σβησω εαν υπαρχει θεμα νομικο (που ποτε δεν υπηρξε και εχουμε ενα τονο 16αρια ως μελη), αλλα εαν δυο τρεις αρχισουν να μαλωνουν, πχ διοτι δεν συμφωνουν για κατι που εχει να κανει με ενα οχημα, οτιδηποτε, κτλ, τοτε αυτο ειναι μερος του φορουμ διοτι ειναι μερος των αποψεων των αναγνωστων, αφου το φορουμ υπαρχει διοτι υπαρχουν τα μελη/αναγνωστες.
Και εαν αυτες οι αποψεις περιγραφωντε με βρισιες? Αυτο ειναι μερος του αναγνωστη επισης! Σε ενα πραγματικα δημοκρατικο φορουμ, δεν λες 'κυριε ΑΒΓ αποδεχομε μονο ΚΑΠΟΙΕΣ απο τις αποψεις σου και μονο ενα ΜΕΡΟΣ του εαυτου σου και χαρακτηρα σου'. Λες δεχομε εσενα ως μελος εξολοκληρου. Με τα καλα σου και τα ασχημα.
Μερικοι σκεφτονται: Μα αυτο δεν ειναι εναντια στους (γενικους) στοχους του φορουμ οπως τους εγραψα πιο πανω? Δεν θα εχει ως αποτελεσμα να φυγουν μελη διοτι καποιοι εχουν αντιθετες αποψεις?
Απαντηση: Το αντιθετο! Το φορουμ ετσι γινετε πιο 'real' και ετσι πιο ενδιαφερον. Το να φιλτραρω την αληθεια κανω το φορουμ πιο 'συνθετικο' και ειναι οφθαλμοφανες, συν τα issues με λογοκρισια, γονεις πανω απο τα κεφαλια μελων, κτλ. Στο τελος you're pissing everyone off και μονο την δουλεια σου δεν κανεις, ενω ειχες ολες τις καλες προθεσεις και ετσι παρεξηγησε και εσυ στο τελος. Μονο αρνητικα αποτελεσματα στο τελος.
Τελικά η επιτυχία ενός Φόρουμ είναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!
Εδω φενεται ποσο διαφορετικα βλεπεις ενα φορουμ. Εαν νομιζεις οτι 'η επιτυχια ενος φορουμ ειναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!' τοτε καταλαβαινω γιατι δεν βρισκεις τιποτε κακο οταν σβηνεις γραφομενω μελων του φορουμ και τις διαφορες αλλες παρεμβασεις που εχεις κανει.
Οταν λες οτι 'η επιτυχια ενος φορουμ ειναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!' ειναι σαν να λες: ανοιξα ενα μαγαζι, οποιος μ'αρεσει να ερθει να παρει, ολοι οι αλλοι τον π0υλο! Σε οποιον αρεσω. Τελεια!
Τι να σου πω... Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα perception σε αυτο το σημειο και επηδει το σημειο αυτο ειναι τοσο βασικο, φοβαμαι οτι δεν θα βγει τιποτε θετικο απο την 'παρεμβαση μου' σε αυτο το θρεντ. Ελπιζω να σε παρεξηγησα.
Ο ρόλος λοιπόν του moderator σε ένα επιτυχημένο Φόρουμ θα είναι εποπτικός περισσότερο. Κυρίως μάλιστα για την παρακολούθηση των νέων χρηστών μέχρις αυτοί να εγκλιματιστούν.
Εποπτικος σε τι? Σε αυτα που θελουν να γραφουν τα μελη? Τοτε ποιος ο λογος να εχεις ενα φορουμ? Να ακους/διαβαζεις αυτα που μονο ΣΟΥ αρεσουν? Εαν εναι ετσι, τοτε αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα συστημα προ-συνεντευξης πριν ενα μελος γινει μελος. Ακραιο ναι, αλλα βασιζομενο σε αυτα που γραφεις για τον ρολο ενος μοντ.
Ομως ξανα. Εαν οι ιδιοκτητες θελουν να εχουν ενα τετοιο ειδους φορουμ, κανενα προβλημα. Δικο τους ειναι, οτι θελουν κανουν. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος αφου δεν εχουν παρει μερος σε αυτο το θρεντ.
-
Gabriel (ετων 31) -- Chicago, IL ...
Είσαι σίγουρος ότι η προσωπική σου διένεξη με συγκεκριμένους mods είναι συμβάν τόσο άξιο λόγου ώστε να αποτελέσει ενδιαφέρον ανάγνωσμα για τους υπολοίπους χρήστες του φόρουμ?
Μήπως θα ήταν σκόπιμο να διευκρινήσεις προς τα νεότερα μέλη του φόρουμ, το ποια είναι τα αίτια της δυσαρέσκειας σου προς τους mods, ώστε να έχουν όλοι μια πληρέστερη εικόνα του ιστορικού του ζητήματος και των κινήτρων σου?
Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι ότι ο οποιοσδήποτε νεότερος χρήστης θα ερμηνεύσει την τοποθέτηση σου ως μια μάλλον θεωρητική και γενική “ένσταση επί της διαδικασίας”, πιθανά αποδίδοντας σου προθέσεις διαφορετικές από τις πραγματικές …
Και κάτι τελευταίο: προσωπικά νομίζω ότι η μεταφορά του “ιδιωτικού” στο “δημόσιο” είναι εσφαλμένη πρακτική.
Η οποιαδήποτε συγκαλυμμένη απόπειρα δημόσιας διαπόμπευσης, όταν γίνεται ως συνέχεια προσωπικής διένεξης και με πρόσχημα μια ουσιαστική ερώτηση όπως αυτή του nass, είναι ελάχιστα αποτελεσματική πρακτική επίλυσης προβλημάτων νομίζω …
Υ.Γ. Κατά παράδοση οι διενέξεις μεταξύ χρηστών και mods επιλύονται από τους 'admins' (ή list owners για τους πιό παλιούς
… Προσωπικά αν θεωρούσα τον εαυτό μου θιγόμενο από την συμπεριφορά κάποιου mod και δεν κατόρθωνα να συννενοηθώ μαζί του, θα προσέφευγα στο 'admin team' και το θέμα θα έκλεινε εκεί (είτε με διορθωτική παρέμβαση των 'admins' είτε με την ανοχή ή την αποχώρηση μου … και χωρίς περαιτέρω 'κράξιμο' και άσκοπους θορύβους …)
Μποτονάκης Ευτύχης, Αθήναι, Ελλάς
-
Ο χρήστης ebotonakis έγραψε:
Gabriel (ετων 31) -- Chicago, IL ...
Είσαι σίγουρος ότι η προσωπική σου διένεξη με συγκεκριμένους mods είναι συμβάν τόσο άξιο λόγου ώστε να αποτελέσει ενδιαφέρον ανάγνωσμα για τους υπολοίπους χρήστες του φόρουμ?
ΟΚ Ι guess η υπογραφη μου ενοχλει πολλους. Επηδει κουραστικα με τα ειρωνικα hints για την υπογραφη μου, την αλλαζω λοιπον...
Τωρα για αυτα που εγραψες πιο πανω:
-
Γιατι? Δεν ειναι σχετικο με το θεμα? (Το οποιο μοντ ανοιξε)
-
Ή μηπως δεν εχω δικαιωμα να γραφω?...μιλουσαμε για δημοκρατικα φορουμ πιο πανω. Πλακα εχει το παραπανω που γραφεις...
Επι του θεματος εχεις κατι να γραψεις?
Μήπως θα ήταν σκόπιμο να διευκρινήσεις προς τα νεότερα μέλη του φόρουμ, το ποια είναι τα αίτια της δυσαρέσκειας σου προς τους mods, ώστε να έχουν όλοι μια πληρέστερη εικόνα του ιστορικού του ζητήματος και των κινήτρων σου?
Τα νεοτερα μελη μπορουν να βρουν παλαιοτερα ποστς και να βρουν οτι θελουν. Ολα εδω ειναι...οπς....μαλλον...αυτα που δεν σβηστηκαν ειναι εδω. Χεχε...
Ομως να σε ρωτησω, γιατι εσυ νομιζεις οτι ειναι απαραιτητη η διευκρηνηση? Το θεμα δεν ειναι σχετικο?
Ο μονος λογος που γραφω εδω ειναι διοτι το θεμα ειναι αυτο που ειναι και ανοιχτηκε απο αλλους. Δεν βλεπω πως ειναι σχετικη οποιαδηποτε διυεκρινηση.
Επισης, εγω ανοιξα σχετικο θεμα πριν αφησω το φορουμ με τιτλο σχεδον ομοιο με αυτο το θρεντ που ανοιξε ο Ναςς. Δευτερολεπτα αργοτερα κλειδωθηκε!
Για καποιο λογο, αυτο το θρεντ ειναι σημερα appropriate και αξιο ποστ απο μελη. Δεν εχω ιδεα γιατι, οι μοντς ας μας πουνε.
Ο λόγος που παρεμβαίνω είναι ότι ο οποιοσδήποτε νεότερος χρήστης θα ερμηνεύσει την τοποθέτηση σου ως μια μάλλον θεωρητική και γενική “ένσταση επί της διαδικασίας”, πιθανά αποδίδοντας σου προθέσεις διαφορετικές από τις πραγματικές …
Και? ΤΟ νοημα πως αλλαζει? Το θεμα εδω ειναι αυτο που βλεπεις στον τιτλο, οχι, 'τι προβλημα εχω εγω με τους μοντς'. Εσενε τι σου κεει και αλλαζεις το θεμα? Μηπως υπαρχει προσωπικη σου ατζεντα?
Για το θεμα εχεις να πεις κατι? Διοτι εγω για το σχετικο θεμα εγραφα.
Και κάτι τελευταίο: προσωπικά νομίζω ότι η μεταφορά του “ιδιωτικού” στο “δημόσιο” είναι εσφαλμένη πρακτική.
Δεν εχω ιδεα τι σημενει αυτο, μαλλον για αλλου μελους ποστ γραφεις.
Η οποιαδήποτε συγκαλυμμένη απόπειρα δημόσιας διαπόμπευσης, όταν γίνεται ως συνέχεια προσωπικής διένεξης και με πρόσχημα μια ουσιαστική ερώτηση όπως αυτή του nass, είναι ελάχιστα αποτελεσματική πρακτική επίλυσης προβλημάτων νομίζω …
Μα αυτο που εγινε με μενα (και με αλλους απο οτι καταλαβαινω) πριν αφησω αυτο το...φορουμ...ηταν ακριβως σχετικο με το θεμα που ανηξε ο Ναςς. Πως δεν ειναι σχετικο? Τι προσωπικα θεματα ισχυριζεσαι?
Υ.Γ. Κατά παράδοση οι διενέξεις μεταξύ χρηστών και mods επιλύονται από τους 'admins' (ή list owners για τους πιό παλιούς
…
ΟΚ. Ας ακουσουμε τι εχουν να πουν οι αντμιν.
Προσωπικά αν θεωρούσα τον εαυτό μου θιγόμενο από την συμπεριφορά κάποιου mod και δεν κατόρθωνα να συννενοηθώ μαζί του, θα προσέφευγα στο 'admin team' και το θέμα θα έκλεινε εκεί (είτε με διορθωτική παρέμβαση των 'admins' είτε με την ανοχή ή την αποχώρηση μου … και χωρίς περαιτέρω 'κράξιμο' και άσκοπους θορύβους …)
Μποτονάκης Ευτύχης, Αθήναι, Ελλάς
Αυτοι που προσεφυγα ξερουν ποιοι ειναι...
Απαντηση δεν πειρα απο κανενα. Ουτε αρνητικη απαντηση. Εσυ τωρα αφου μεχρι τωρα εχεις ολες τις απαντησης στα δυσκολα ερωτηματα και νομιζεις οτι εγω εχω προσωπικα θεματα, για πες μου...σε τετοια περιπτωση, τι θα εκανες?
-
-
Πριν το ποστ του Μποτονάκη πιο πανω ειδα ποστ απο τον Αλφα Ρομεο εχθες. Το οποιο δεν υπαρχει ποια. Αναρρωτιεμαι γιατι.
Σχετικα με αυτο, πως τους αντμιν/μοντς: Επηδει νοιαζομαι για την κοινοτητα αυτη ακομη και οταν με αδικει, FYI, υπαρχει ενα function σε καινουργια φορουμ apps. το οποιο λεγεται 'soft deletion'. Οταν καποιος διαγραφει ενα ολοκληρο ποστ, το app. ενω δηχνει το περιεχομενο/υλη του ποστ, αλλα δηχνει οτι το ποστ διαγραφθηκα και επισης σου δηχνει ποιος το διεγραψε.
Επισης το ποστ, παει σε ενα μερος του database στο οποιο μονο ο αντμιν εχει access. Με αλλα λογια, το ποστ ποτε δεν διαγραφεται εντελως και ειναι παντα διαθεσημο για παραπομπη.
Ειμαι σιγουρος οτι οι περισσοτεροι θα συμφωνησουν οτι κατι τετοιο κανει ενα φορουμ πολυ πιο δημοκρατικο.
-
Πριν το ποστ του Μποτονάκη πιο πανω ειδα ποστ απο τον Αλφα Ρομεο εχθες. Το οποιο δεν υπαρχει ποια. Αναρρωτιεμαι γιατι.Καλησπέρα Γαβριλάκι... Πως είσαι;
Χθες είχα 'ποστάρει' εδώ και αν θυμάσαι σε είχα χαιρετίσει. Όμως εσύ δεν καταδέχθηκες να απαντήσεις. Και αποφάσισα να το σβήσω ΕΓΩ, δεν το έσβησε κάποιος άλλος... Άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν πως αυτός που δεν αλλάζει γνώμη ποτέ είναι ανόητος. Αλλά τί σου λέω τώρα;Και κόψε λίγο το αγγλικό αν δε σε πειράζει διότι όπως και στα αμερικάνικα φόρουμ αν γράφεις σκόρπιες λέξεις ελληνικές σου 'τη λένε'. Έτσι δεν πάει;
-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Πριν το ποστ του Μποτονάκη πιο πανω ειδα ποστ απο τον Αλφα Ρομεο εχθες. Το οποιο δεν υπαρχει ποια. Αναρρωτιεμαι γιατι.
Καλησπέρα Γαβριλάκι... Πως είσαι;
Χθες είχα 'ποστάρει' εδώ και αν θυμάσαι σε είχα χαιρετίσει. Όμως εσύ δεν καταδέχθηκες να απαντήσεις. Και αποφάσισα να το σβήσω ΕΓΩ, δεν το έσβησε κάποιος άλλος... Άλλωστε οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν πως αυτός που δεν αλλάζει γνώμη ποτέ είναι ανόητος. Αλλά τί σου λέω τώρα;Και κόψε λίγο το αγγλικό αν δε σε πειράζει διότι όπως και στα αμερικάνικα φόρουμ αν γράφεις σκόρπιες λέξεις ελληνικές σου 'τη λένε'. Έτσι δεν πάει;
Αλφα δεν καταλαβα οτι αυτο που εγραψες ηταν...'χερετουρα'. Το οποιο ειναι σχετικο και με το δευτερο θεμα που γραφεις. Επηδει δεν τα μιλαω/γραφω τα Ελληνικα, τα ξεχναω. Και ετσι πολλες λεξεις που δεν 'μου 'ρχωντε' τις γραφω στα Αγγλικα το οποιο σιγουρα οι περισσοτεροι καταλαβαινουν. Αυτο ειναι ολο. Στην περιπτωση σου δεν καταλαβα το νοημα ομως (οχι δεν ειχα...αγνωστες λεξεις).
Δεν εχω ιδεα τι εννοεις με το αλλαγη γνωμης και ανοητου. Φενεται οτι εχω μεγαλο προβλημα κατανοησεις οταν ερχομαι σε αυτο το φορουμ...
Γεια σου...
-
Χαιρετίζω τον Gavriil και φυσικά δηλώνω πως συμφωνώ στις θέσεις του.
Ελπίζω να μείνεις. -
Κάποιοι γράφουν για να προκαλούν ή μου φαίνεται. Και όχι δεν αναφέρομαι στον Γαβριήλ. Ας μην αρχίσουμε πάλι τις προσωπικές επιθέσεις και τις ειρωνίες που δεν οδηγούν πουθενά.
Όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
Σχετικά με το θέμα θα επανέλθω σύντομα με την δική μου θέση. -
Ο χρήστης takinen έγραψε:
Χαιρετίζω τον Gavriil και φυσικά δηλώνω πως συμφωνώ στις θέσεις του.
Ελπίζω να μείνεις.Τακινεν, χωρις ιχνος εγωισμου: δεν εχω ερθει ακομη
-
Και ενω εγραφα πετυχημενο, ειμουν σιγουρος οτι ο ορισμος του ορου θα χρειαζοταν περετερω εξηγηση. Και οπως εγινε.
Ο γενικος ορισμος ενος πετυχημενου φορουμ ειναι αυτο που εχει το μεγαλυτερο traffic. Τα περισσοτερα μελη, τις περισσοτερες δημοσιευσεις, αυτο το φορουμ που θελουν οι διαφημηστες να διαφημησουν και να πληρωσουν για διαφημηση. Ο ορισμος ειναι ο ιδιος με αυτον ενος πετυχημενου καναλιου τηλεορασης. ΜΜΕ γενικως (μονο που η Τι Βι ειναι παθητικη, ενω το φορουμ του ιντερνετ ειναι 'ενεργητικο' - interactive).
Ομως επηδει αυτο το φορουμ, οπως ολα, ανηκουν σε 'καποιους' either ατομα ή εταιρια/ες, τοτε ο ορισμος μπορει να ειναι οποιοσδηποτε προσδιοριζουν οι κατοχοι.
Ομως ο γενικος ορισμος του πετυχημενου φορουμ ειναι ο παραπανω διοτι τα περισσοτερα φορουμ εχουν το παραπανω ως στοχο.Αυτό που λές σε τι διαφέρει από αυτό που είπα εγω?Στο ότι αναφέρεσαι και σε μια γενική θεώρηση του τι μπορεί να είναι πετυχημένο?
Τελικά οι στόχοι μπαίνουν απο τους ιδιοκτήτες!Και όποιοι και αν είναι αυτοί (οχι απαραίτητα traffic) αν επιτυγχάνονται όλα είναι ΟΚ!Που πιστεύεις ότι χρειάζεται επεξήγηση?Μήπως δεν διάβασες καλά αυτό που είπα?
Το ξαναλέω αλλοιώς:'Πετυχημένο είναι ενα Φόρουμ όταν καταφέρνει να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτουν οι ιδιοκτήτες του!ΟΚ?Αν στόχος είναι να συγκεντρώσεις τους πυρηνικούς επιστήμονες για ανταλλαγή απόψεων τότε πρέπει να κινηθείς σε άλλη κατεύθυνση από κάποιον που θέλει να συγκεντρώσει αυτούς που ενδιαφέρονται για τούρμπισμα του 1000άρη κινητήρα τους ώστε να κερδίσουν την κόντρα στην Βούτα.
Και τα δύο πετυχημένα θα είναι,το καθένα στον τομέα του.Συμφωνουμε I guess. Αρα ας ρωτησουμε τους κατοχους του φορουμ, 'ποιοι ειναι οι στοχοι του φορουμ? Τι θα εκανε αυτο το φορυμ πετυχημενο?' Και χωρις παρεξηγηση, εσυ μαντευω δεν εισαι κατοχος. Εαν ναι, τοτε η δικη σου επεξηγηση για το παραπανω ειναι ασχετη.
Τώρα γιατι θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες ενός Φόρουμ να εξηγήσουν τους στόχους τους σε μια συζήτηση που ανοιχθηκε απο moderator για να συζητηθεί ο τρόπος που αυτοί επεμβαίνουν στις δημοσιεύσεις δεν το καταλαβαίνω!
Εχει σχέση με την συζήτηση για το πως οι moderators εφαρμόζουν μια πολιτική?
Μάλλον έχουμε μπερδέψει τι συζητάμε και για ποιό λόγο!
μπορεί να κάνω και λάθος...αλλά ο δικός σου στόχος σε αυτή την συζήτηση (αφου δεν έχεις γυρίσει κιόλας ακόμα)ποιός είναι?Και στις δύο περιπτώσεις ο moderator πρέπει να επεμβαίνει στον μικρότερο δυνατό βαθμό με στόχο την προστασία των χρηστών αλλά και των ιδιοκτητών του Φόρουμ!
Μιλωντας παντα γενικα, για το average Ιντερνετ φορουμ, το παραπανω ειναι ανακριβες.
Το ποσο επεμβενει ο μοντερειτορ σε ενα φορουμ ειναι ασχετο. Το πως επεμεβενει και για ποιους λογους ειναι το σχετικο.
Και αυτο βγενει και βασιζεται στον ορισμο του ρολου του μόντερέιτορ που εγραψα πιο πανω. Απο εκει οριζει κανεις πως οι μοντς θα κινηθουν. Και ολα αυτο φυσικα βασιζοντε στον κυριο στοχο του φορουμ 'να ειναι πετυχημενο' οτιδηποτε σημενει 'πετυχημενο' για τους ιδιοκτητες.
Τωρα, γενικα ξανα και assuming οτι ο στοχος των ιδιοκτητων ειναι το πετυχημενο φορουμ οπως το εγραψα πιο πανω, τοτε οπως εγραψα, οι μοντς μπορει να επεμβαινουν 30 φορες την ωρα και το φορουμ να πηγαινει μια χαρα και ολοι να ειναι χαρουμενοι.
Ο ρολος ενος μοντ ειναι να βοηθαει στην λειτουργια του φορουμ η οποια θα εχει ως αποτελεσμα την επιτυχια του φορουμ (αναλογα των ορισμων).
Στην δικη μου περιπτωση, στο φορουμ που κανω μοτνερειτ (ή οπως λεγετε στα Ελληνικα), επεμβαινω σχεδον καθε φορα που υπαρχουν νεα για κατι. Δηλαδη πολλακις ανα ημερα. Αλλαζω τον τιτλο του θρεντ (διοτι νεα νεα εχουν ειπωθει), αλλαζω χρωμα σε ποστς αλλων τα οποια ειναι copy/paste απο νεα διοτι ειναι policy (δικη μου σε αυτη την περιπτωση αλλα επηδει βοηθαει στο να ειναι ευκολετερο για τον αναγνωστη να βρει το νεο μεσα σε ενα θρεντ που ειναι 24 σελιδες, ειναι και policy του φορουμ), κανω merge θρεντ ετσι ωστε ολα τα νεα για το ταδε οχημα να ειναι σε ενα θρεντ (και με την αλλαγη θεματως και την επισημανση σελιδας του καινουργιου νεου στον τιτλο ξερεις ακριβως που να πας για να βρεις το νεο και ας ειναι 200 σελιδες μακρυ το θρεντ), κανω επικολλησεις των θεματων που νομιζω οτι εχουν την πιο ενδιαφερουσα υλη, κτλ, κτλ. Χωρια τα ποστς που κανω, κτλ.
Ο μοντ κανει δουλεια για να κανει το φορουμ πιο 'ευκολοδιαβαστο', πιο ευχαριστο, πιο πλουσιο σε υλη. Γενικα, προσπαθω να κανω το φορουμ πιο πετυχημενο (με τον ορισμο του παραπανω).
Να σβηνω καποιων μυνηματα ή να κανω τον γονεα καποιου, κατι τετοιο οχι μονο δεν κανω διοτι δεν με ενδιαφερει ή επηδει το βρισκω γελοιο, αλλα επηδει επισης αυτος δεν ειναι ο ρολος μου και κατι τετοιο ειναι αντιθετο με τους στοχους ενος πετυχημενου φορουμ.
Ο μοντ ειναι 'υπαλληλος' των αναγνωστων! Οχι judge της υλης των αναγνωστων!
Θα σβησω εαν υπαρχει θεμα νομικο (που ποτε δεν υπηρξε και εχουμε ενα τονο 16αρια ως μελη), αλλα εαν δυο τρεις αρχισουν να μαλωνουν, πχ διοτι δεν συμφωνουν για κατι που εχει να κανει με ενα οχημα, οτιδηποτε, κτλ, τοτε αυτο ειναι μερος του φορουμ διοτι ειναι μερος των αποψεων των αναγνωστων, αφου το φορουμ υπαρχει διοτι υπαρχουν τα μελη/αναγνωστες.
Και εαν αυτες οι αποψεις περιγραφωντε με βρισιες? Αυτο ειναι μερος του αναγνωστη επισης! Σε ενα πραγματικα δημοκρατικο φορουμ, δεν λες 'κυριε ΑΒΓ αποδεχομε μονο ΚΑΠΟΙΕΣ απο τις αποψεις σου και μονο ενα ΜΕΡΟΣ του εαυτου σου και χαρακτηρα σου'. Λες δεχομε εσενα ως μελος εξολοκληρου. Με τα καλα σου και τα ασχημα.
Μερικοι σκεφτονται: Μα αυτο δεν ειναι εναντια στους (γενικους) στοχους του φορουμ οπως τους εγραψα πιο πανω? Δεν θα εχει ως αποτελεσμα να φυγουν μελη διοτι καποιοι εχουν αντιθετες αποψεις?
Απαντηση: Το αντιθετο! Το φορουμ ετσι γινετε πιο 'real' και ετσι πιο ενδιαφερον. Το να φιλτραρω την αληθεια κανω το φορουμ πιο 'συνθετικο' και ειναι οφθαλμοφανες, συν τα issues με λογοκρισια, γονεις πανω απο τα κεφαλια μελων, κτλ. Στο τελος you're pissing everyone off και μονο την δουλεια σου δεν κανεις, ενω ειχες ολες τις καλες προθεσεις και ετσι παρεξηγησε και εσυ στο τελος. Μονο αρνητικα αποτελεσματα στο τελος.
Ξεκινάς λέγοντας ότι είναι λάθος η θέση μου και στην συνέχεια αναφέρεσαι στο πως εσυ κάνεις moderate σε ενα Φόρουμ,εφαρμόζοντας μάλιστα και πολιτική που αν και δεν είναι πολιτική του Φόρουν,έγινε επειδή εσυ το επέλεξες!
Και σε οτι αφορά τον τρόπο που επεμβαίνει ο moderator και πάλι δεν καταλαβαίνω.
Αν θέλεις να αλλάζεις χρώματα γιατι ετσι πρέπει (θέλουν οπι ιδιοκτήτες) ή ετσι θέλεις εσυ,πολύ καλά κάνεις!Αυτό φυσικά δεν είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις πετυχημένα μια δουλεια,σωστά?
Αλλωστε εχεις δίκηο να λες οτι δεν μπορείς να ικανοποιήσεις τους πάντες!
Με το να εφαρμόσεις μια πολιτική real Φόρουμ πάλι δεν εχω λόγο να αντιδικήσω.Φαντάζομαι ότι αυτό που επέλεξες είναι με την έγκριση των ιδιοκτητών!
Τωρα στο αν με μια τέτοια πολιτική θα κρατήσεις χρήστες,είναι η δική σου άποψη και την σέβομαι!Αλλωστε ο καθένας εχει την γνώμη του!Τελικά η επιτυχία ενός Φόρουμ είναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!
Εδω φενεται ποσο διαφορετικα βλεπεις ενα φορουμ. Εαν νομιζεις οτι 'η επιτυχια ενος φορουμ ειναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!' τοτε καταλαβαινω γιατι δεν βρισκεις τιποτε κακο οταν σβηνεις γραφομενω μελων του φορουμ και τις διαφορες αλλες παρεμβασεις που εχεις κανει.
Οταν λες οτι 'η επιτυχια ενος φορουμ ειναι το ταίριασμα των χρηστών και των moderators!' ειναι σαν να λες: ανοιξα ενα μαγαζι, οποιος μ'αρεσει να ερθει να παρει, ολοι οι αλλοι τον π0υλο! Σε οποιον αρεσω. Τελεια!
Τι να σου πω... Υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα perception σε αυτο το σημειο και επηδει το σημειο αυτο ειναι τοσο βασικο, φοβαμαι οτι δεν θα βγει τιποτε θετικο απο την 'παρεμβαση μου' σε αυτο το θρεντ. Ελπιζω να σε παρεξηγησα.
Χμμ...επειδή όπως λές δεν χρησιμοποιείς Ελληνικά συχνά μάλλον η λέξη 'ταίριασμα' σε οδήγησε σε λάθος συμπέρασμα!
Οι Moderators εφαρμόζουν μια πολιτική που εν μέρει υποδεικνύεται από τους ιδιοκτήτες και φυσικά περιέχει και την δική τους άποψη με βάση των χαρακτήρα και την προσωπικότητά τους.
Αν οι Mods που εχουν επιλεγεί δεν μπορούν να καταλάβουν την πολιτική ή την εφαρμόζουν λάθος ή εκνευρίζουν συνέχεια την πλειοψηφία των χρηστών...τότε δεν ταιριάζουν στο πνεύμα των χρηστών που προσελκύει το συγκεκριμένο Φόρουμ.Οπότε και δεν κάνουν για αυτή την δουλειά!
Παράδειγμα (επίτηδες ακραίο):Δεν μπορείς να βάλεις Moderator στο Φόρουμ του Playboy έναν παπά!!! Δεν ταιριάζει!!!Ο ρόλος λοιπόν του moderator σε ένα επιτυχημένο Φόρουμ θα είναι εποπτικός περισσότερο. Κυρίως μάλιστα για την παρακολούθηση των νέων χρηστών μέχρις αυτοί να εγκλιματιστούν.
Εποπτικος σε τι? Σε αυτα που θελουν να γραφουν τα μελη? Τοτε ποιος ο λογος να εχεις ενα φορουμ? Να ακους/διαβαζεις αυτα που μονο ΣΟΥ αρεσουν? Εαν εναι ετσι, τοτε αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα συστημα προ-συνεντευξης πριν ενα μελος γινει μελος. Ακραιο ναι, αλλα βασιζομενο σε αυτα που γραφεις για τον ρολο ενος μοντ.
Εποπτέυω σημαίνει παρακολουθώ!!Οταν παρακολουθείς δεν κοιτάς αν σου αρέσει αλλά αν βρίζει ή γενικά αν προσβάλει άλλους χρήστες!!Αυτό είναι αυτονόητο!!!
Εσυ στο Φόρουμ που εποπτεύεις κοιτάς αν γράφουν αυτά που ΕΣΥ θέλεις?Αν όχι πως το λές για άλλους?Ομως ξανα. Εαν οι ιδιοκτητες θελουν να εχουν ενα τετοιο ειδους φορουμ, κανενα προβλημα. Δικο τους ειναι, οτι θελουν κανουν. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος αφου δεν εχουν παρει μερος σε αυτο το θρεντ.
Εδω συζητάμε μεταξύ μας για το πως πιστεύουμε ότι θα λειτουργούσε καλύτερα ενα Φόρουμ σε σχέση με τους Moderators!Σε θέμα που άνοιξε moderator!!
Γιατι αναφέρεσαι στους admins δεν το καταλαβαίνω αλλά φαντάζομαι ότι αναφέρονται άπό εσένα σαν τους προϊστάμενους των moderators!
Οπότε αφου θεωρείς ότι οι mods κάνουν λάθος οι admins θα τους έβαζαν στην θέση τους??!! (Σε παρακαλώ διόρθωσέ με αν κάνω λάθος αλλά αυτό κατάλαβα από τον τρόπο που γράφεις το παραπάνω!)Ποιό Φόρουμ θέλουν είμαι σίγουρος ότι δεν το ξέρεις!
Αλλά αν ηταν κάτι διαφορετικό φαντάζομαι θα το είχες καταλάβει!! [
Επέμβαση moderators στις δημοσιεύσεις των χρηστών