-
Ο χρήστης Thomas_C200K έγραψε:
Πηγα στο γκαραζ σημερα να παρω κατι απο το αυτοκινητο και ενα Golf V 1,4 TSI εμεινε απο πολλαπλασιαστηΠολλαπαλασιαστή? Άλο και τουτο πάλι!
Τη λεπτομέρεια την είδες...αυτό που μάλλον δεν είδες είναι ότι πρόκειται για το ατμοσφαιρικό 1.4 με τα 80 ατίθασα που θέλει κλωτσιές για να ξεκινήσει...εξ' ου και το 5αρι κιβώτιο και η φαινομενικά καλή τιμή (στην οποία δεν διευκρινίζεται αν συμπεριλαμβάνεται και ο γατούλης που αράζει στο αμάξι). Πάντως το 1.2TSI μην το απορρίπτεις στα χαρτιά. Στην πράξη μπορεί να εκπλαγείς ευχάριστα, ειδικά σε σχέση με ότι έχεις συνηθίσει από το αμάξι που έχεις τώρα.
Ναι αυτό δεν το κατάλαβα! Δεν ήξερα κάν οτι βγαίνει το συγκεκριμένο με 80 άλογα! Κοίτα το 1.2 είναι στα ίδια με αυτό που έχω τώρα. Οπότε αυτό που είναι και λίγο πιο μεγάλο σκάφος ε θές και το κατι τίς καλύτερο απο ότι είχες!
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Λίγο μεταχειρισμένο είναι μέχρι 10.000χλμ (στο περίπου το νούμερο). Αν είναι να το πάρεις με 30-35 χιλιάδές και θέλει στα καπάκια μεγάλο service, λάστιχα, τακάκια κτλ... ε όπως καταλαβαίνεις χάθηκε το όποιο όφελος της αρχικής τιμής!
Δεν εχεις άδικο, απλά αναρωτιέμαι αν κάποιος πουλάει ένα αμάξι με 10.000 χιλιόμετρα (υπάρχουν και αυτά πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/961289/ και του 2010) δεν αναρωτιέται κανείς γιατί το δίνει τοσο καινούργιο και σε τέτοια τιμή?
Ο 1.2 TSI που πρότεινα στην αρχή δεν σε καλύπτει? Πάντως είναι μέσα στα οικονομικά όρια που έχεις θέσει και μπορείς να επιλέξεις και έκδοση με DSG.
Φίλε μου ο 1.2 είναι μικρός πιστεύω. Θα ήθελα το κάτι παραπάνω που δίνει ο 1.4
Υ.Γ! Ασχετο στο λινκ που έδωσα, πώς γίνεται να ειναι 5ντατάχυτο? (που την είδα τη λεπτομέρεια ε?!)
Αυτο που εχεις στο λινκ ειναι πιο αργο και απο replay.Το πουλαει γιατι και ο ιδιος θα βαρεθηκε να τον περνανε και τα παπακια.Οταν θα κοιτας αμαξια με τουρμπο θα κοιτας τα αλογα που βγαζουν και οχι τα κυβικα εκατοστα
-
Ναι το ξέρω! Απλά δεν πήγε το μυαλό μου γιατί δεν ήξερα κάν οτι βγάζει έκδοση με 80 άλογα! Νομιζα ξεκινάνε απο 1.2 tsi και πάνω!
Tώρα ρε παιδιά ας μου πεί κάποιος γιατί μπορεί να πουλάς ενα τόσο καινούργιο αμάξι πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1013877/
-
Κάποτε είχα και εγώ ένα παρόμοιο δίλλημα για καινούριο Mazda 6 1.8 το προηγούμενο ή άλφα 166 2.0 facelift με 35.000 χλμ 2,5 ετών.
Πήρα την Άλφα, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου, τόσο που της έβαλα και Ρότρεξ.
Εγώ είμαι της άποψης υπέρ των καλών μεταχειρισμένων, αλλά εγώ ασχολούμαι και ο ίδιος (πχ αν χαλάσει κάτι κλειδαριά, πολλαπλασιαστής κλπ κλπ τα αλλάζω μόνος μου).
Σήμερα η Άλφα 125.000 χλμ και ως τώρα της έχω αλλάξει ΜΙΑ κλειδαριά που ψιλοκόλλαγε. -
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Ναι το ξέρω! Απλά δεν πήγε το μυαλό μου γιατί δεν ήξερα κάν οτι βγάζει έκδοση με 80 άλογα! Νομιζα ξεκινάνε απο 1.2 tsi και πάνω!Tώρα ρε παιδιά ας μου πεί κάποιος γιατί μπορεί να πουλάς ενα τόσο καινούργιο αμάξι πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1013877/
Για πολλούς και διάφορους λόγους μπορεί να πουλάει κάποιος ένα αυτοκίνητο σχεδόν καινούριο. Ενδεικτικά:
- Έχασε τη δουλέιά του και δεν έχει να το ξεπληρώσει.
- Χρωστάει της Μιχαλούς και χρειάζεται μετρητά άμεσα.
- Τον χώρισε η γυναίκα του και του παίρνει τη μισή περιουσία.
- Του έπεσε το λαχείο και θέλει να πάρει Μερτσεντέ...
-
Σωστό κι αυτό! Και τί ελέγχεις σ ενα τέτοιο αυτοκίνητο? Τί προσέχεις? Το εμπιστευεσαι? Γιατί δεν υπάρχουν μόνο αυτες οι περιπτώσεις που είπες αλλα για παράδειγμα, το πηρα καινούργιο και με εχει τρελάνει στα προβλήματα και παρόλο που εχει εγγύηση εγώ δεν γουστάρω να μπλέκω και να τρεχω και το πουλάω....
-
Έλεγχο σε συνεργείο της εμπιστοσύνης σου και πλήρες βιβλίο σέρβις, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αν και προσωπικά είμαι παγίως υπέρ του καινούριου.
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Ναι το ξέρω! Απλά δεν πήγε το μυαλό μου γιατί δεν ήξερα κάν οτι βγάζει έκδοση με 80 άλογα! Νομιζα ξεκινάνε απο 1.2 tsi και πάνω!Tώρα ρε παιδιά ας μου πεί κάποιος γιατί μπορεί να πουλάς ενα τόσο καινούργιο αμάξι πχ http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1013877/
Είναι απλό παιρνεις τηλέφωνο ότι ενδιαφέρεσαι και ρωτάς τον λόγο που το πουλάει και από την απάντησή του κρίνεις!
Μην προτιμήσεις μτχ που προσπαθεί να σου πασάρει ο κάθε πωλητης ειδικά αν έχει λήξει η εγγύηση των 2 ετών!Γι'αυτούς όσο καθεται στην αντιπροσωπεία το μτχ είναι ζημία και προσπαθεί να το ξεφορτωθεί -
Σίγουρα αλλα είδικά για αυτό που μου έδειξε αυτός στη Skoda μου είπε πως δίνουν εγγύηση
-
παίζει ρόλο και ποιος τη δίνει την εγγύηση ....
-
η skoda λογικα
-
ή ο έμπορος .... θέλω να πω ότι μπορεί να μην είναι εργοστασιακή
-
Ναι εχεις δίκιο, τώρα τί να σου πώ, στην skoda στη Θεσσαλονίκη σε κάθετη μονάδα πήγα.
Ο πωλητής εκεί μου είπε για την εγγύηση...τωρα τί θελει να πεί ο ποιητής... τί να σου πω!!! -
Παιδιά καταρχήν ευχαριστω για την βοήθεια. Να ρωτήσω και κάτι άλλο? Είναι κανεις απο Θεσσαλονίκη να μου προτείνει σε ποια αντιπροσωπεία να πάω να δώ το octavia και να μιλήσω? ή όπου και να πάω το ίδιο είναι λέτε?
-
Όλα στο μυαλό μας είναι... Βρισκόμουν στην ίδια θέση με εσένα πριν δύο μήνες και μάλιστα με πολύ ισχυρό δεσμό (συναισθηματικό) με τη 203 αλλά και τα μτχ γενικότερα σα φιλοσοφία αγοράς. Όμως τελικά επέλεξα να πάρω ένα σκόντα που έκανε και 1 κάρο λεφτά γιατί το ήθελα αυτόματο. Το κόστος συντήρησης της 203 δεν είναι ούτε χαμηλό ούτε εξωφρενικό αν γνωρίζεις που θα κινηθείς... εκεί που τρομάζεις είναι λίγο στο κόστος ορισμένων ανταλλακτικών (κυρίως αξεσουάρ) πχ σε ένα χαζοτρακάρισμα ή σε πιο βαριά ανταλλακτικά οπότε και αναγκαστικά θα πρέπει να κινηθείς σε μεταχειρισμένα. Επιπλέον, όπως σε όλα τα μτχ, πρέπει να του δώσεις μια επιπλέον προσοχή διότι ξέρεις ότι είναι ένα αυτοκίνητο που ο άλλος του έχει ήδη πιεί το αίμα (δύσκολα θα το δώσει διαφορετικά) ενώ, δεδομένου ότι ό,τι πλαστικό γερνάει, θεωρώ σίγουρο πως θα χρειαστείς μικροανταλλακτικάκια κάθε δυό και λίγο (μα μια πετούγια μα ένα μονωτικό κ.α.). Με άλλα λόγια το πλεονέκτημα της ποιότητας που έχει ως καινούργιο το μερσεντές αντισταθμίζεται από τη διαφορά ηλικίας. Μην περιμένεις τρελές διαφορές βέβαια αλλά ένα αυτοκίνητο που έχει δουλέψει και 6 χρόνια σίγουρα έχει κάποιες φθορές και κάποια ευαισθησία επιπλέον του καινούργιου...
Στη σκόντα αντίθετα θα βρεις εξουσιοδοτημένο συνεργείο καλό και με λιγότερο καβαλημένους από κάτι vw και audi, λογικές τιμές σε ανταλλακτικά ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ και το κυριότερο θα κερδίσεις το χρόνο σου. Εκεί τελικά καταλήγω και λέω πως αν έχεις το χρήμα αλλά και το χρόνο να θυσιάσεις για μια καλή 203 τότε προχώρα το, είναι ομορφότερη, έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης στο δρόμο και σίγουρα είναι εξίσου αν όχι περισσότερο ασφαλής. Αν όμως δε θέλεις να σε απασχολεί το θέμα αυτοκίνητο τότε πάρε την octavia και σταύρωσε τα δάκτυλά σου να σου βγει καλή (σαν επιλογή έχεις καλές πιθανότητες)...
Για το tsi να σας πω ότι στη μικρότερη φάμπια (όχι όμως πολύ ελαφρύτερη από την οκτάβια - είναι και αυτόματη) είναι υπέραρκετό ως σούπερ... βέβαια αν έρχεσαι από μεγάλο αμάξι μπορεί να έχεις άλλη άποψη αλλά προσωπικά η ροπή του 1.2 χαμηλά μου θυμίζει παλιότερο 1800 και ακόμα και με το αυτόματο είμαι απόλυτα ικανοποιημένος...βάλε και την κατανάλωση περίπου στα 6.5-7λίτρα έξω και 7.5 μέσα (που δε θα το δείς στο ΜΒ ποτέ) βάλε και τα τέλη-ασφάλειες, βάλε και ότι είναι ένα σκόντα του λαού και δεν τραβάει το μάτι για 'περαιτέρω ψώνια' στο σπίτι μου από τον καλό τον κόσμο που περνάει από κάτω...εγώ έτσι το αποφάσισα αλλά τώρα...
...Εσύ αποφασίζεις!
-
Σ ευχαριστω φίλε για τη βοήθεια! Τελικά για octavia με βλπεπω! (άλλωστε αν δείς το προηγούμενο μου ποστ ψάχνω για αντιπροσωπεία στη Θεσσαλονίκη!!! )
-
Αν το αποφάσισες μήπως να το κλειδώσουμε αυτό το θέμα;;
-
Ναί φίλε μου δεν εχω πρόβλημα! Απλά δώσε λίγο χρόνο μήπως κάποιος φίλος απο Θεσσαλονίκη έχει να προτείνει κάποια καλή αντιπροσωπεία να πάω εδω !
Σ ευχαριστω
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1104367/ (ΘΕΙΚΟ, με το σωστο τιμονι και τα ΣΩΣΤΑ φρενα)
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1130478/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/1052208/δεν υπαρχει κανενας λογος να παρεις το υποκαταστατο εν ονοματι ΟΚΤΑΒΙΑ!!!
-
Μή μου κάνεις τέτοια ύπουλα τώρα που το αποφάσισα! (πλάκα κάνω,χωρις παρεξήγηση!)
Skoda octavia 5 Vs Mercedes c180 W203 (2005)