-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Ναι,
Έχω κάνει εκατοντάδες τοπικές βαφες.Δηλαδή έχεις μαγαζί που κάνει τοπικές βαφές; Δουλεύεις σε τέτοιο;
-
Είχα μαγαζί και το πούλησα.
-
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Eξαρτάται από πολλά πράγματα. Υπάρχει εργασία φανοποιείας σε αυτά τα κομμάτια; Το χρώμα θέλει απλώς φρεσκάρισμα ή έχει φαγωθεί τελείως και σε πολλά σημεία και φαίνονται τα εργοστασιακά αστάρια; Επίσης κάποια χρώματα όπως ένα ανοιχτό μπλεδάκι της Alfa Romeo που φαίνεται να σκουραίνει ανάλογα την γωνία που το κοιτάς, κοστίζει πολύ παραπάνω από ένα απλό χρώμα.
- Όχι
- Μάλλον το δεύτερο
- Το κλασικό μεταλλικό ασημί της Fiat είναι
Υπάρχει κάποιο πιο κατάλληλο θέμα να μεταφερθώ εκεί;
-
Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:
Eξαρτάται από πολλά πράγματα. Υπάρχει εργασία φανοποιείας σε αυτά τα κομμάτια; Το χρώμα θέλει απλώς φρεσκάρισμα ή έχει φαγωθεί τελείως και σε πολλά σημεία και φαίνονται τα εργοστασιακά αστάρια; Επίσης κάποια χρώματα όπως ένα ανοιχτό μπλεδάκι της Alfa Romeo που φαίνεται να σκουραίνει ανάλογα την γωνία που το κοιτάς, κοστίζει πολύ παραπάνω από ένα απλό χρώμα.
- Όχι
- Μάλλον το δεύτερο
- Το κλασικό μεταλλικό ασημί της Fiat είναι
Υπάρχει κάποιο πιο κατάλληλο θέμα να μεταφερθώ εκεί;
Για καλη δουλειά σε αυτά τα δύο σημεία που λες υπολόγιζε γύρω στα 150-180 ευρώ το κομμάτι. Αλλά, αν όπως λες το χρώμα εκεί έχει πολύ ζημιά, αυτό σημαίνει πως και το υπόλοιπο αυτοκίνητο δεν θα είναι στα καλύτερά του όσον αφορά τη βαφή. Οπότε η βαφή σε ουρανό και καπώ, θα φαίνεται μετά σαν τη μύγα μες στο γάλα.
@limited one
Aν όπως λες αδυνατούσες να βάψεις, γιατί κάποιος πριν είχε βάλει τεφλόν,τιτάνιο,αγιασμό, καύσιμα πυραύλων ή οτιδήποτε άλλο, τότε ή δεν έβαφες σωστά ή δεν κάτεχες τη δουλειά. Επίσης, όλα αυτά τα μαγαζιά με τις τοπικές βαφές είναι σαν να λέμε περίπου σουβλατζίδικο ή περίπου έγγυος. Πράγμα το οποίο δεν υπάρχει. Ή σουβλατζής σουβλατζής, ή πατσαβουροκυνηγός. -
Ο χρήστης BEAMS έγραψε:
Για καλη δουλειά σε αυτά τα δύο σημεία που λες υπολόγιζε γύρω στα 150-180 ευρώ το κομμάτι. Αλλά, αν όπως λες το χρώμα εκεί έχει πολύ ζημιά, αυτό σημαίνει πως και το υπόλοιπο αυτοκίνητο δεν θα είναι στα καλύτερά του όσον αφορά τη βαφή. Οπότε η βαφή σε ουρανό και καπώ, θα φαίνεται μετά σαν τη μύγα μες στο γάλα.
Το περίεργο είναι ότι το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι μια χαρά. Μόνο σε αυτά τα 2 μέρη έχει γίνει χάλια.
Ευχαριστώ.
-
1ονδεν έτυχε να βαψω σε περιοχή αυτοκινήτου με τεφλον γιατί εδω που βρίσκομαι δεν το χρησιμοποιεί κανείς.
2ονδεν λέω πράγματα που βγάζω μόνος μου απο το μυαλό μου αλλα αυτά που μου μετέφεραν οι τεχνικοί των χρωμάτων όταν επεμενα να χρησιμοποιήσω εγω τεφλον σε αποκλειστικότητα συν περιοχή.
3ον υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιεχουν ίχνη τεφλον( ptfe στην επιστημονική ορολογία)σε ποσοστο 3 - 5 %.εγω δεν συζηταω για τέτοια προϊόντα στα οποία σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα βαφης,αλλα συζηταω για καθαρά επαγγελματικά προϊόντα τα οποία περιέχουν ptfe σε ποσοστό πάνω απο 60%. -
1ονδεν έτυχε να βαψω σε περιοχή αυτοκινήτου με τεφλον γιατί εδω που βρίσκομαι δεν το χρησιμοποιεί κανείς.
2ονδεν λέω πράγματα που βγάζω μόνος μου απο το μυαλό μου αλλα αυτά που μου μετέφεραν οι τεχνικοί των χρωμάτων όταν επεμενα να χρησιμοποιήσω εγω τεφλον σε αποκλειστικότητα συν περιοχή.
3ον υπάρχουν πολλά προϊόντα που περιεχουν ίχνη τεφλον( ptfe στην επιστημονική ορολογία)σε ποσοστο 3 - 5 %.εγω δεν συζηταω για τέτοια προϊόντα στα οποία σαφώς και δεν υπάρχει πρόβλημα βαφης,αλλα συζηταω για καθαρά επαγγελματικά προϊόντα τα οποία περιέχουν ptfe σε ποσοστό πάνω απο 60%.Ζητώ συγνώμη από τους φίλους της προπέλλας όπως και από τους διαχειριστές και ποστάρω ένα τελευταίο
Λοιπόν, λες πως δεν έτυχε να βάψεις κομμάτι στο οποίο προηγουμένως είχε γίνει ή όποια τελοσπάντων επίστρωση αλλά άκουσες ή σου είπανε.
Θεωρώ καλό και αγαθό όταν συζητάμε δημόσια και καταθέτουμε τη γνώμη μας, να έχουμε τουλάχιστον εμπειρία δική μας επί του θέματος που απαντάμε.
Hands on evaluation το λένε οι αγγλοσάξωνες αυτό, genchi genbutsu οι ιάπωνες της Toyota και πραγματικά το θεωρώ ΥΠΕΡΠΟΛΥΤΙΜΟ.
Ο λόγος που το θεωρώ υπερπολύτιμο, βρίσκεται στο δεύτερο μέρος της παράθεσής σου και λέγεται 'τεχνικοί χρωμάτων' που σου είπαν ότι τελοσπάντων σου είπαν. Αυτοί οι τύποι, κάποιους από τους οποίους γνώρισα και εγώ στη ζωή μου μέσω της δουλειάς μου, έχουν κάποιες φορές τόση σχέση με την τέχνη στην οποία απευθύνεται το προιόν που πουλάνε ή φτιάχνουνε, όση και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.
Σε κάτι τέτοιους απίθανους τύπους κολλάει η παροιμία, 'πέταξε ο τρελλός μια πέτρα στο πηγάδι και τρέχουν σαράντα γνωστικοί να τη βγάλουν'.
Ή λοιπόν δεν ήταν τεχνικοί αυτοί οι άνθρωποι αλλά έλεγαν πως είναι για να κάνουν εντύπωση, ή κάτι λάθος κατάλαβες.Και για να κλείσω. Βαφή ΣΟΒΑΡΗ σε τμήμα αυτοκινήτου ή σε όλο το αμάξωμα, δεν γίνεται χωρίς να τρίψεις σωστά πρώτα.
Από το πιο απλό φρεσκάρισμα, μέχρι του σημείου να φτάσεις λαμαρίνα σε restoring, να διπλοτριπλοασταρώσεις και να διπλοτριπλοστοκάρεις. Κατά το τρίψιμο λοιπόν (και ανάλογα με το εύρος του), φεύγει από ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗ έχει γίνει πάνω από το βερνίκι, μέχρι και το πρώτο υπόστρωμα που ψεκάστηκε στο εργοστάσιο που έφτιαξε το αμάξι. Τελεία και παύλα.Αν δεν φύγει η όποια πρόσθετη πάνω στο βερνίκι προστατευτική επίστρωση, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως αυτός που έκανε την επέμβαση ΔΕΝ ΕΤΡΙΨΕ. Ή ακόμα χειρότερα, ΝΟΜΙΖΕ πως έβαφε.
Τα ελεεινά αποτελέσματα από τέτοιου είδους επεμβάσεις τα έχω δει εκατοντάδες φορές και πάντα μα πάντα, αφορούσαν ανθρώπους που μέχρι χτες έκαναν κάτι άλλο και ξαφνικά την είδαν φανοποιοί, βαφείς, μηχανικοί και δεν συμμαζεύεται ή που ποτέ δεν αγάπησαν την τέχνη τους.
Από τέτοιους τύπους λοιπόν και από 'τεχνικούς' που είπαν κάτι, κάπου, κάποτε και μπορεί να διαστρεβλώθηκε εκατό φορές αυτό το κάτι μέχρι να φτάσει στα αυτιά μας, έχει γεμίσει ο τόπος.
Καιρός είναι, να μάθουμε να εμπιστευόμαστε τα μάτια μας, την Αγία κοινή λογική ή ακόμα καλύτερα ανθρώπους που τιμούν την τέχνη τους και την παντρεύτηκαν από έρωτα και όχι από αναγκαστικό συνοικέσιο.ΥΓ
Δεν είμαι ούτε φανοποιός ούτε βαφέας. Ούτε φυσικά μηχανικός. Δυο εξαιρετικοί μου φίλοι, οι οποίοι με τιμούν με τη φιλία τους είναι τέτοιοι και όλα αυτά που σου είπα, τα έχω δει τις ατέλειωτες ώρες που ξημεροβραδιαζόμουν στα μαγαζιά τους και επισκεύαζα τα αυτοκίνητα που κατά καιρούς είχα και έχω όπως και από τη δουλειά μου ως λιθογράφος. Και πάντα μα πάντα ρώταγα, 'πως αυτό,τι εκείνο, γιατί το άλλο'. Και ρωτάω ακόμα. -
Χωρίς να έχω καμία σχεση με φανοποιεια κλπ , αλλά όντας ερασιτέχνης βαφεας....
Συμφωναω με τον beam...
Μου φαίνεται αδιανόητο να επηρεάζει την βάθη ένα στρώμα τεφλον που βρίσκεται 2-3 στρώματα πάνω Απο τη λαμαρίνα... -
η βαφη επηρεαζεται απο τα διπλανα κομματια που εχουν τεφλον γιατι ειναι παρα πολυ υσχυρο υλικο.οπως επισης και η βαφη μπορει να επηρεαστει και απο σιλικονη σε μαυρα κομματια του αυτοκινητου....
και τελος το οφ απο εμενα.
(μονο εγω ξερω τι τραβηξα απο σιλικονες και γυαλιστικα) -
η βαφη επηρεαζεται απο τα διπλανα κομματια που εχουν τεφλον γιατι ειναι παρα πολυ υσχυρο υλικο.οπως επισης και η βαφη μπορει να επηρεαστει και απο σιλικονη σε μαυρα κομματια του αυτοκινητου....
και τελος το οφ απο εμενα.
(μονο εγω ξερω τι τραβηξα απο σιλικονες και γυαλιστικα)Τι εννοείς είναι ισχυρό υλικό;; Απο ποια άποψη ;;
Υπάρχει χημική αντίδραση με τα γείτονα μόρια ;;
Αλλιώς δεν βγάζει νόημα... -
Google it ! Ptfe.
-
Google it ! Ptfe.ε πες μας 2 πραγματα παραπάνω...
μερικους τους ενδιαφέρει... -
Το είπε ο Νικος πριν δεν κολλάει σκόνη και η βρομια.όλο κ κάποια χημική αντίδραση κάνει...
-
1. Για μικρές γρατζουνιές στο αμάξωμα τι προϊόντα υπάρχουν; Έχω ακούσει για μαρκαδόρους... Υπάρχει τίποτα άλλο;
2. Κάποιες καλές εταιρίες που βγάζουν τέτοια προϊόντα; Ή όλα είναι πάνω κάτω τα ίδια;
3. Το χρώμα ενός αυτοκινήτου πως ταυτοποιείται για να αγοράσει κανείς το σωστό χρώμα 'μαρκαδόρου'; Ο κωδικός που δίνει η κατασκευάστρια εταιρία του αυτοκινήτου φαντάζομαι πως δεν έχει καθολική ισχύ σε όλες τις μάρκες...
-
Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα. Έχω ένα Opel Corsa 1.4 μαύρο, και εδώ και ένα εξάμηνο έχω αρκετές γρατζουνιές στον ουρανό μου, καθώς και σε κάποια άλλα σημεία του αυτοκινήτου. Οι γρατζουνιές στον ουρανό είναι παράγωγο άσχημου μεθυσιού όλης της παρέας μου...
Ψάχνω λύση για να τις φτιάξω, όχι μόνο αυτές του ουρανού αλλά και τις άλλες. Θέλω τη γνώμη σας για το τι μπορώ να κάνω. Προσωπικά σκεφτόμουν πάρα πολύ την paintbull, ειδικά αν ξέρετε ένα καλό κατάστημα, με καλό μάστορα.. Έχω προς διάθεση 300 ευρώ γενικά. Τουλάχιστον να φτιάξω κάτι από όλα...
-
Ο χρήστης Mesochoritis21 έγραψε:
. Οι γρατζουνιές στον ουρανό είναι παράγωγο άσχημου μεθυσιού όλης της παρέας μου.....
outdoor group sex??
-
Όχι! χαχαχαχαχα. Είναι αποτέλεσμα τοποθέτησης κώνων γεμάτων με τσιμέντο από τον πιο μεθυσμένο της παρέας, και ανοχή των υπολοίπων.... Μιλάμε για Hangover φάση τώρα...
-
Η αφαίρεση απλών γρατσουνιών (στο βερνίκι δηλαδή, γιατί αν φτάσει το χρώμα θέλει βάψιμο, έστω με τους γνωστούς μαρκαδόρους ή πινελάκι) γίνεται με αλοιφές γυαλίσματος ψιλές ή χοντρές και σε δύσκολες περιπτώσεις με τρίψιμο με ντουκόχαρτο ή και αλοιφαδόρο.
Το θέμα είναι να πετύχεις τη σωστή αλοιφή, και το λέω αυτό, γιατί πρόσφατα πήρα από ειδικά καταστήματα τέτοιες αλοιφές (ψιλές όμως) και απέτυχα παταγωδώς να αφαιρέσω κάποιες απλές γρατσουνιές (από κλειδιά πίσω από πόμολο και από γάτες)
Βέβαια μπορεί να φταίω εγώ και όχι οι αλοιφές, οπότε θα πάω σε βαφέα, τουλάχιστον να πάρω μια γνώμη-συμβουλή. -
Γνωρίζει κανείς κάποιο φανοποιείο που να δέχεται πιστωτικές κάρτες ?
Περιοχή, σε όλη την Αττική.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Υ.Γ.
Αν κάποιος έχει προσωπική εμπειρία , ακόμα καλύτερα. -
Ξερει κανενας που υπαρχει στη θεσσαλονικη συνεργειο για αμμοβολη? Και ποσο κοστιζει?
Περί Βαφών και Φανοποιίας Γενικώς...