-
εχω ενα punto sporting mk2b με τα 95 άλογα. φοράει 185/55/15 ελαστικα dunlop sp sport. μπορω να βάλω 195/60/15?????? και τι επιπτώσεις θα εχει αυτο αν μπορω να τα βάλω. επισης τι μαρκα ελαστικών? bridgestone michelin ή κατι άλλο???
-
εχω ενα punto sporting mk2b με τα 95 άλογα. φοράει 185/55/15 ελαστικα dunlop sp sport. μπορω να βάλω 195/60/15?????? και τι επιπτώσεις θα εχει αυτο αν μπορω να τα βάλω. επισης τι μαρκα ελαστικών? bridgestone michelin ή κατι άλλο???
-
-
Αν αυξήσεις το πλάτος θα πρέπει συνήθως να μειώσεις το προφίλ για να μην αλλάξει το βήμα του ελαστικού.Στην δική σου περίπτωση μπορείς να αφήσεις το ίδιο προφίλ.
Ο πινακας 'διαφορά',δείχνει πόσο αλλαζει το βήμα,οι αλλαγές αυτές ειναι μικρές και άρα αποδεκτές.
Κωδικός Διάμετρος Περιφέρεια Διαφορά
195/50 R15 576 mm 1810 mm -1.45 %
175/55 R15 574 mm 1803 mm -1.88 %
185/55 R15 585 mm 1838 mm 0 %
**195/55 R15 **596 mm 1872 mm 1.88 %
175/60 R15 591 mm 1857 mm 1.11 %Προσωπικά θα ελεγα να κοιτάξεις και αλλες μαρκες,pirelli,goodyear,toyo
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αν αυξήσεις το πλάτος θα πρέπει συνήθως να μειώσεις το προφίλ για να μην αλλάξει το βήμα του ελαστικού.Στην δική σου περίπτωση μπορείς να αφήσεις το ίδιο προφίλ.Σωστο αυτο που λες για το βημα αλλα χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, η αλλαγη πελματος απο 185 σε 195 δεν προϋποθετει κ αλλαγη ζαντων;
fps, καταρχην οτι κ να βαλεις μετα τα dunlop κατα τη γνωμη μου θα δεις βελτιωση. Απο εκει κ περα τα bridgestone δεν τα πολυεμπιστευομαι κ μπορω να στο δικαιολογησω αν θες, τα pirelli εχω ακουσει απο αρκετους οτι ειναι καλα αλλα αργουν να ζεσταθουν. Θα προτεινα michelin ή yokohama που τα ξερω απο πρωτο χερι κ εχω ακουσει καλα λογια κ για τα toyo. -
Ο χρήστης fps έγραψε:
εχω ενα punto sporting mk2b με τα 95 άλογα. φοράει 185/55/15 ελαστικα dunlop sp sport. μπορω να βάλω 195/60/15?????? και τι επιπτώσεις θα εχει αυτο αν μπορω να τα βάλω. επισης τι μαρκα ελαστικών? bridgestone michelin ή κατι άλλο???Δεν είμαι ειδικός σε αυτά, αλλά νομίζω ότι οι μειωμένες επιδόσεις, η αυξημένη κατανάλωση και η αύξηση του ύψους του αυτοκινήτου θα είναι μερικές από τις επιπτώσεις που θα έχεις. Για να καταλάβεις τι γίνεται να έχεις κατά νου ότι όταν λέμε π.χ. 195/60/15, το 60 σημαίνει ότι το ύψος των ελαστικών θα είναι το 60% του πλάτους του (δηλ. του 195). Οπότε, αν υποθέσουμε ότι τα 185 και 195 αναφέρονται σε χιλιοστά (δεν το ξέρω) τότε:
τα τωρινά σου λάστιχα έχουν 185 * 55% = 101,75 χιλιοστά ύψος
ενώ αν τους βάλεις τα 195/60/15 θα έχεις 195 * 60% = 117 χιλιοστά ύψος.Θα αυξήσεις δηλαδή το ύψος τους κατά 15,25 χιλιοστά ή 1,53 περίπου εκατοστά.
*Δεν είμαι σίγουρος όμως ότι τα λέω καλά. Αν κάνω λάθος, τότε κάποιος πιο ειδικός ας με διορθώσει (θα είναι ευκαιρία να μάθω κιόλας ).
-
Ο χρήστης jimpap έγραψε:
νομίζω ότι οι μειωμένες επιδόσεις, η αυξημένη κατανάλωση και η αύξηση του ύψους του αυτοκινήτου θα είναι μερικές από τις επιπτώσεις που θα έχεις.Δεν θα εχει τίποτα από αυτά με μια μικρή αλλαγή.
Οσον αφορά το προφίλ,όσο πιο μικρό τόσο πιο καλό στροφιλίκι,και λιγότερη άνεση.Σωστο αυτο που λες για το βημα αλλα χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος, η αλλαγη πελματος απο 185 σε 195 δεν προϋποθετει κ αλλαγη ζαντων;
pirelli εχω ακουσει απο αρκετους οτι ειναι καλα αλλα αργουν να ζεσταθουν. Θα προτεινα michelin ή yokohama που τα ξερω απο πρωτο χερι κ εχω ακουσει καλα λογια κ για τα toyoΔεν χρειάζεται αλλαγή ζαντών.
Το 'αργουν να ζεσταθουν' ειναι λίγο μυθος,η διαφορα σε σχέση με αυτα που 'δεν αργουν' είναι ότι θέλουν 1-2 χλμ παραπάνω,συμπέρασμα:σιγα τα ωα!
Τα michelin και τα yokohama εχουν σχετικα μαλακή γόμα και φθείρονται πιο γρήγορα,κατά τα άλλα είναι μια χαρά λάστιχα,αλλά όχι φτηνά. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Δεν χρειάζεται αλλαγή ζαντών.
Το 'αργουν να ζεσταθουν' ειναι λίγο μυθος,η διαφορα σε σχέση με αυτα που 'δεν αργουν' είναι ότι θέλουν 1-2 χλμ παραπάνω,συμπέρασμα:σιγα τα ωα!
Τα michelin και τα yokohama εχουν σχετικα μαλακή γόμα και φθείρονται πιο γρήγορα,κατά τα άλλα είναι μια χαρά λάστιχα,αλλά όχι φτηνά.Δεν διαφωνω για το ζεσταμα αλλα δεν νομιζω οτι ειναι κ τοσο απλα τα πραγματα. Εξαρταται κ απο αλλους παραγοντες οπως πχ το δεικτη ταχυτητας του ελαστικου κ αλλες παραμετρους.
Η αληθεια ειναι οτι ειμαι υπερ της μαλακης γομας. Οταν εμπιστευομαι σε κατι τη ζωη μου (κ ενιοτε κ των συνεπιβατων μου) με ταχυτητες ανω των 100χαω θελω να εχω το κεφαλι μου ησυχο κ ας πρεπει να σκαω 300€ ανα 6 μηνες Παντως δεν νομιζω οτι michelin κ yokohama ειναι αισθητα ακριβοτερα απο τα αλλα -
ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις. μαλλον θα κρατησω τα 185/55/15 απλα θα κοιτάξω προς michelin.
-
Εγώ πάντως σκοπεύω (όταν με το καλό) να αλλάξω σε 185 *ή 195) /50/15.Νομίζω θα χαμηλώσει το κέντρο βάρους κατά περίπου 1 πόντο και θα γλυτώσεις και λίγο από το πλαϊνό,το οποίο είναι εύκαμπτο (ειδικά στα dunlop) και παραμορφώνεται στις στροφές.
-
Θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος από εσάς έχει δοκιμάσει ποτέ ελαστικά Avon. Θέλω να βάλω στο 406 σε διάσταση 205/55/16. Δεν θυμάμαι τον κωδικό τους αλλά έχουν ασύμμετρο πέλμα. Όσον αφορά το στύλ της οδήγησής μου, είναι αρκετά ήρεμο (εξάλλου δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια ο κινητήρας), αλλά στις στροφές του δίνω και καταλαβαίνει. Είναι καλά λάστιχα να ή να προτιμήσω κάτι άλλο; Ο μάστορας μου τα προτείνει και μου δίνει και γραπτή εγγύηση για 45.000 χλμ.
-
ΟΚ. Αφού δεν μου έχει απαντήσει κανείς μέχρι τώρα, υποθέτω ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική εμπειρία για τα Avon. Επειδή δεν θελω να πάρω το 'ρίσκο' της τοποθέτησης αυτών των ελαστικών θα βάλω τελικά Continental (και ας έχουν 100
-
Μάλλον δεν τα έχει δοκιμάσει κανείς. Για δες και εδώ http://www.tirerack.com
-
Μην ακούτε πολλά για εγγυήσεις. Και εγώ σου δίνω την ίδια για όποιο ελαστικό θέλεις.
Μην ανέβεις όμως σε πεζοδρόμιο, μη έχουν ανομοιόμορφη φθορά εμπρός πίσω ή σε τμήματα του πέλματος κλπ.
Μπορώ να σου βρω 1000 λόγους για να επικαλεστώ ώστε να μην ισχύσει η εγγύηση. Εξάλλου όλοι γνωρίζουμε ότι σε αυτά τα χιλιόμετρα δεν θα έχουν φθαρεί τόσο ώστε τα πέλματα να έχουν εξαφανιστεί κινούμενα στην γυαλιστερή Ελληνική άσφαλτο. -
Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις σας.
Όντως αυτές οι εγγυήσεις κρύβουν 'παγίδες'. Όλοι λένε 'δίνω εγγύηση' αλλά όταν γίνει κάτι...
Μου είπαν να βάλω και Goodyear F1, αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολικά για τον τύπο του αυτοκινήτου μου. Οπότε θα βάλω έναν πιο 'οικογενειακό' τύπο μάλλον σε Continental (την συγκεκριμένη μάρκα μου τη συνιστούν ταξιτζήδες).
Επίσης, πολύ ωραίο και χρήσιμο το παραπάνω site Lord_Rutherford. -
με καμια παναγια το F1 (για σενα) .......... βαλε αν θες απο continental ta prenium contact.....αρκετα καλο λαστιχακι......
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
με καμια παναγια το F1 (για σενα) .......... βαλε αν θες απο continental ta prenium contact.....αρκετα καλο λαστιχακι......Και γιατί αυτό;Έχει πρόβλημα το λάστιχο σε τόσο μικρές διαστάσεις;
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
με καμια παναγια το F1 (για σενα) .......... βαλε αν θες απο continental ta prenium contact.....αρκετα καλο λαστιχακι......
Και γιατί αυτό;Έχει πρόβλημα το λάστιχο σε τόσο μικρές διαστάσεις;
απλα το F1 ξεκιναει απο V δεικτη και πολυ δυσκολα θα το ζεστανεις με το αμαξι σου.....
-
165/65 R14 για Saxo VTS 1.4 . Eιμαι αναμεσα σε michelin energy 3A kai fulda (Diadem Linero?) ή continental (eco contact?) . (ολα T)
To σκηνικο εχει ως εξης , η τιμη ειναι σημαντικος παραγοντας τελικα για μενα σε αυτη τη φαση, και εχω μια προσφορα μετα απο ψαξιμο για energy στα 230 και απο εναν αλλον για 'γερμανικο' (δε καταλαβα ακριβως ποιο απο τα δυο, conti ή fulda) στα 220 μεσα και η ευθυγραμμιση (και ζυγοσταθμιση εννοειται)
οποτε τωρα παιζεται στο αν τυχον τα δυο λαστιχα αυτα ειναι καλυτερα απο το energy.
Any ideas??
-
Τελικά έβαλα τα AVON ZV3. Το παιδί που έχει το βουλκανιζατέρ, επέμενε ότι θα μείνω πολύ ευχαριστημένος με αυτά. Πάντως απ' ότι έμαθα, τα AVON τα φτιάχνει η Cooper. Θα σας πω τις εντυπώσεις μου στο άμεσο μέλλον (δεν μπορώ ακόμη γιατί έκανα μόλις 100 χλμ.). Προς το παρόν θα σας πω ότι είναι τελείως αθόρυβα, ότι έχουν νύχι που προστατεύει την ζάντα και ότι μου κόστισαν 100
αλλαγη ελαστικων