Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Αυξηση διοδίων (ξανά!)
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Αυξηση διοδίων (ξανά!)
    • 1
    • 2
    • 74
    • 75
    • 76
    • 77
    • 78
    • 102
    • 103
    • 76 / 103
    Περί αυτοκίνησης
    232
    2043
    8678
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • C
      christos-lappas last edited by

wannabe, το παίρνεις εντελώς αψήφιστα, γιατί όχι θα μου πεις, έτσι συνήθισες σε αυτή την χώρα (εδώ σκοτώθηκε η αρχαιολόγος στον πεζόδρομο από μηχανάκι και δεν άνοιξε μύτη). Φαντάσου όμως λίγο την φάση:
      Οικογενειάρχης με το πιτσιρίκι του δεμένο στο πίσω κάθισμα και στα διόδια την στιγμή που περνά την μπάρα πέφτει -με λίγα χιλιόμετρα- πάνω του ο από πίσω που προσπαθούσε να περάσει τσάμπα.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σχολιάσεις τις απόψεις περί απλών γρατζουνιών του... 'καρ' και αποβολής του άγχους.

Taurus, ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι σωστός οδηγός γιατί... απλά δεν είμαι. Τρέχω και μάλιστα πολύ και το έχω πληρώσει ουκ ολίγες φορές και σίγουρα θα το πληρώσω και άλλες. Ποτέ όμως δεν προσπάθησα να δικαιολογήσω την πράξη μου, ή να εκλογικεύσω τις επιλογές μου, να υπερασπιστώ το δικαίωμα μου να τρέχω στο forum. Είμαι λάθος, το ξέρω, το παραδέχομαι και δεν παρακινώ κανέναν άλλο να με μιμηθεί.

Παρόλα αυτά, δεν θυμάμαι να έχω φωτογραφίσει ποτέ κοντέρ μου εν κινήσει, πόσο μάλλον με τελικές.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • W
        wannabe last edited by

μα και ο υποθετικός το ξέρει και το παραδέχεται οτι είναι λάθος και αν κάτσει η στραβή θα πληρώσει.
        τώρα, εκτός και αν ο υποθετικός οικογενειάρχης με το υποθετικό πιτσιρίκι βγαίνει μόνο εθνική, θέλω να μου πεις τι θα συμβεί αν πέσει πίσω του με λίγα στη Συγγρού ή στη Κηφισίας.

• C
          christos-lappas last edited by

Ο χρήστης wannabe έγραψε:
          μα και ο υποθετικός το ξέρει και το παραδέχεται οτι είναι λάθος και αν κάτσει η στραβή θα πληρώσει.
          τώρα, εκτός και αν ο υποθετικός οικογενειάρχης με το υποθετικό πιτσιρίκι βγαίνει μόνο εθνική, θέλω να μου πεις τι θα συμβεί αν πέσει πίσω του με λίγα στη Συγγρού ή στη Κηφισίας.

Έχει σημασία; Το θέμα μας εδώ δεν είναι η οδική ασφάλεια ως σύνολο, αλλά μια συγκεκριμένη πρακτική που προσωπικά θεωρώ απαράδεκτη ακριβώς γιατί εισάγει τον κίνδυνο ως παράγοντα σε μια κατάσταση που μέχρι χτες ήταν 100% ασφαλής. Σαν να μαλώνουμε επειδή οδηγείς με την μηχανή πάνω στο πεζοδρόμιο και να δικαιολογείσαι με την επισήμανση ότι μπορείς να με χτυπήσεις και την στιγμή που διασχίζω τον δρόμο.

BTW, αν ξαναδιαβάσεις τα προηγούμενα μηνύματα, θα δεις ότι η συγκεκριμένη πρακτική στα διόδια ουσιαστικά διαφημίζεται στο forum και κάποιοι υπέρμαχοι της μόνο λάθος δεν θεωρούν τους εαυτούς τους.

• W
            wannabe last edited by

το τι θεωρείς εσύ απαράδεκτη είναι το ένα.
            το τι θεωρεί ο νόμος και ο ΚΟΚ και τι ποινή προβλέπει είναι το άλλο.
            100% ασφαλής δεν ήταν όπως τίποτα δεν είναι, δες πχ το σκηνικό που περιγράφει κάποιος στα ανώμαλα των ελληνικών δρόμων που δύο πάνε να περάσουν απο την ίδια λωρίδα σε ανοιχτά! διόδια.

πολλά διαφημίζονται στο φόρουμ και δεν τα κάνουμε και πολλά δεν διαφημίζονται και τα κάνουμε. ο νόμος του έδωσε δίπλωμα οδήγησης πιστοποιώντας την ικανότητά του να οδηγεί στο κοινό μας οδικό δίκτυο. αν εσύ το αμφισβητείς ζήτα να αλλάξει, και για παραβάσεις που θεωρείς απαράδεκτες να προβλέπει αφαίρεση διπλώματος στις ποινές. μέχρι τότε όμως, και δεδομένης της ισχύουσας νομοθεσίας, που και εσύ κατά δήλωση σου παραβαίνεις κατά άρθρο, ο καθένας έχει το δικαίωμα να σταθμίζει την προβλεπόμενη ποινή και να πράττει δεχόμενος την ευθύνη.

και εγώ διαφημίζω την κίνηση σε παράδρομο με 120. λες οτι δεν υπάρχει κάπου κάποιος Λάππας που το θεωρεί απαράδεκτο?

• H
              harskouf last edited by

Ο χρήστης tassaras έγραψε:
              Επειδή το θράσος τους είναι απύθμενο, αλλά και για το λόγο ότι αρκετές φορές κόντεψα να σκοτωθώ στους παράδρομους ως κλασσικός αρνητής να συμμετάσχω σ' αυτή τη ληστεία που υφίσταται ο Έλληνας οδηγός, σήμερα, πηγαίνοντας για Λεπτοκαρυά, πέρασα χωρίς να τους δώσω μία. Βέβαια, για την ενέργεια αυτή, με βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι ήμουν με το δίκυκλο και όποτε έφτανα σε σταθμό διοδίων περνούσε ο μπροστινός και ακριβώς από πίσω του περνούσα κι εγώ προτού κατέβει η μπάρα.Και όλα ΟΚ. Επομένως, δεν με αφορά καθόλου τι επικαλούνται αυτοί και τι έξοδα έχουν οι ανύπαρκτοι αυτοκινητόδρομοί τους. Άμα δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν, να μην τους έφτιαχναν, ας τα παρατούσαν. Πάντως, αν ψάχνουν για κορόιδα να τους ξελασπώσουν, ΛΑΘΟΣ ΠΟΡΤΑ ΧΤΎΠΗΣΑΝ. ΑΣ ΤΑ ΒΓΆΛΟΥΝ ΠΈΡΑ ΜΌΝΟΙ ΤΟΥΣ...

Όσοι αγαπάτε τη μηχανή και κινείσθε αρκετά μ' αυτή, κάντε το. Μη φοβάστε τίποτα. Από την πλευρά μου τουλάχιστον και για όσο ακόμα ο καιρός κρατάει, θα το εφαρμόσω πλήρως αυτό το σχέδιο. Γιατί, αν βρεθείς σε επικίνδυνη κατάσταση οδηγώντας μοτοσυκλέτα σε παράδρομο της Ε.Ο. , κλάφτα Χαράλαμπε. Κατά το 90% είσαι χαμένος. Δεν αξίζει να πάθουμε τίποτα επειδή αυτοί κάνουν ότι θέλουν χωρίς να υπολογίζουν κανέναν. Επομένως και αυτοί δεν παίρνουν μία και εμείς φτάνουμε σώοι στον προορισμό μας.

ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ.

Δεν θα κρίνω το αν αυτό που κάνεις είναι ασφαλές ή όχι...αλλά δεν νομίζεις ότι μια τέτοια κίνηση είναι ελληνική κουτοπονηριά; Αν είσαι εναντίον των διοδίων και θεωρείς δίκαια ή άδικα ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, μπορείς απλά όταν έρθει η σειρά σου να αρνηθείς να πληρώσεις, να ζητήσεις να σου ανοίξουν τη μπάρα και απο εκεί και πέρα να δεχτείς τις όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν. Το να πηγαίνεις πίσω απο τα αυτοκίνητα και όταν ανοίγει η μπάρα να περνάς και εσύ δε νομίζω ότι δείχνει κάποια επαναστατική τακτική στα διόδια...απλά την κλασσική ελληνική νοοτροπία...ο εαυτούλης μου και οι υπόλοιποι στα....μου

• ?
                A Former User last edited by

Λιγάκι έχουμε ξεφύγει μου φαίνεται....

• T
                  tassaras last edited by

Ο χρήστης harskouf έγραψε:

Δεν θα κρίνω το αν αυτό που κάνεις είναι ασφαλές ή όχι...αλλά δεν νομίζεις ότι μια τέτοια κίνηση είναι ελληνική κουτοπονηριά; Αν είσαι εναντίον των διοδίων και θεωρείς δίκαια ή άδικα ότι δεν θα έπρεπε να είναι εκεί, μπορείς απλά όταν έρθει η σειρά σου να αρνηθείς να πληρώσεις, να ζητήσεις να σου ανοίξουν τη μπάρα και απο εκεί και πέρα να δεχτείς τις όποιες συνέπειες μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν. Το να πηγαίνεις πίσω απο τα αυτοκίνητα και όταν ανοίγει η μπάρα να περνάς και εσύ δε νομίζω ότι δείχνει κάποια επαναστατική τακτική στα διόδια...απλά την κλασσική ελληνική νοοτροπία...ο εαυτούλης μου και οι υπόλοιποι στα....μου

Καθόλου. Ευτυχώς υπάρχουν επίσης πολλοί που το κάνουν και μπράβο τους. Όποιος πάλι δεν θέλει, δεν το κάνει, δεν τον υποχρεώνει κανένας. Δικαίωμά του να πληρώνει διόδια στους υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους μας.Εγώ πάλι δεν έχω σκοπό να τους δώσω μία, γιατί θεωρώ το όλο σύστημα μια κοροϊδία. Ας φτιάξουν δρόμους σωστούς πρώτα και μετά βλέπουμε.

• T
                    taurus last edited by

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
                    wannabe, το παίρνεις εντελώς αψήφιστα, γιατί όχι θα μου πεις, έτσι συνήθισες σε αυτή την χώρα (εδώ σκοτώθηκε η αρχαιολόγος στον πεζόδρομο από μηχανάκι και δεν άνοιξε μύτη). Φαντάσου όμως λίγο την φάση:
                    Οικογενειάρχης με το πιτσιρίκι του δεμένο στο πίσω κάθισμα και στα διόδια την στιγμή που περνά την μπάρα πέφτει -με λίγα χιλιόμετρα- πάνω του ο από πίσω που προσπαθούσε να περάσει τσάμπα.

Θα ήθελα σε αυτό το σημείο να σχολιάσεις τις απόψεις περί απλών γρατζουνιών του... 'καρ' και αποβολής του άγχους.

Taurus, ΠΟΤΕ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι σωστός οδηγός γιατί... απλά δεν είμαι. Τρέχω και μάλιστα πολύ και το έχω πληρώσει ουκ ολίγες φορές και σίγουρα θα το πληρώσω και άλλες. Ποτέ όμως δεν προσπάθησα να δικαιολογήσω την πράξη μου, ή να εκλογικεύσω τις επιλογές μου, να υπερασπιστώ το δικαίωμα μου να τρέχω στο forum. Είμαι λάθος, το ξέρω, το παραδέχομαι και δεν παρακινώ κανέναν άλλο να με μιμηθεί.

Παρόλα αυτά, δεν θυμάμαι να έχω φωτογραφίσει ποτέ κοντέρ μου εν κινήσει, πόσο μάλλον με τελικές.

OK, μπορεί να θυμάμαι λάθος για την τελική, αλλά δε θυμάμαι λάθος για τη μέση ωριαία. Και θα συμφωνήσω αν μου πεις 'είναι ανήθικο, είναι έτσι, είναι αλλιως να περάσεις μαζί με τον άλλο', όχι όμως στο 'επικίνδυνο'. Ο μόνος κίνδυνος στα 20 χαω ειναι να του γρατζουνίσω τον προφυλακτήρα και τπτ άλλο. Ε, η ασφάλεια να είναι καλά, πιστεύω οτι όποιος το κάνει, έχει και τη συναίσθηση του 'μεγάλου' ρίσκου που παίρνει. Το παιδάκι λοιπόν δε στέκει στο παράδειγμα, αν είναι να κινδυνεύει το παιδάκι με ένα χτύπημα από πίσω με τόσο μικρή ταχυτητα ή δεν είναι δεμένο ή μιλάμε για αυτοκίνητο από χαρτόνι.

Υπόψη: Δεν το έχω κάνει με τον τρόπο που περιγράφηκε πιο πάνω να περάσω τα διόδια, δηλαδή ακολουθώντας άλλον, σαφώς και έχω περάσει διόδια της Πατρων-Κορίνθου με τη μηχανή από κενό που βρήκα, απλά θα μπορούσα να το κάνω υπο προϋποθέσεις και σαφέστερα διαφωνώ με το επικίνδυνο του πράγματος, εκεί έχω τις ενστάσεις μου. Προτιμώ να μου πεις οτι δε γουστάρεις να με δεις να περνάω τη στιγμή που εσύ πληρώνεις, παρά οτι κινδυνεύεις από την πράξη μου αυτή, είναι λίγο τραβηγμένο imo.

Wannabe τι να σου πω... Μπορεί να είμαι κουλάδι, μπορεί και χέστης. Αλλά άνετα με 100-120 σε αυτό το κομμάτι (το οποίο έχω κάνει αρκετές φορές) με τη μηχανή ΔΕΝ πάω. Θες να μου πεις οτι πας με τόσα και στο κατηφορικό αριστερό-δεξί ες πριν τα διόδια? Ή δε βλέπεις τον χάρο με τα μάτια σου στη δεξιά μετά το καρτόδρομο που οι ανωμαλίες από τα φορτηγά γίνονται σαν τους αμμόλοφους του Παρίσι-Ντακάρ σε ύψος?

• H
                      harskouf last edited by

Ο χρήστης tassaras έγραψε:

Καθόλου. Ευτυχώς υπάρχουν επίσης πολλοί που το κάνουν και μπράβο τους. Όποιος πάλι δεν θέλει, δεν το κάνει, δεν τον υποχρεώνει κανένας. Δικαίωμά του να πληρώνει διόδια στους υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους μας.Εγώ πάλι δεν έχω σκοπό να τους δώσω μία, γιατί θεωρώ το όλο σύστημα μια κοροϊδία. Ας φτιάξουν δρόμους σωστούς πρώτα και μετά βλέπουμε.

Το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα πληρώσεις ή όχι...αυτό είναι δικαίωμα σου....αν διαβάσεις αυτά που είναι με bold θα καταλάβεις...το ότι κολλάς πίσω από άλλον που πλήρωσε και περνάς μαζί με αυτόν θεωρώ ότι είναι κουτοπονηριά...Αν δεν θέλεις να πληρώσεις μπράβο σου...αλλά μην εκμεταλεύσαι ότι θα ανοίξει η μπάρα απο αυτούς που πληρώνουν...κάντο μόνο σου αν αυτό θες, ώστε να έχεις εσύ τις όποιες συνέπειες

• C
                        cpp last edited by

Έιχε χθες η tv τους κατοίκους Χαλάστρας

• W
                          wannabe last edited by

Ο χρήστης taurus έγραψε:

Wannabe τι να σου πω... Μπορεί να είμαι κουλάδι, μπορεί και χέστης. Αλλά άνετα με 100-120 σε αυτό το κομμάτι (το οποίο έχω κάνει αρκετές φορές) με τη μηχανή ΔΕΝ πάω. Θες να μου πεις οτι πας με τόσα και στο κατηφορικό αριστερό-δεξί ες πριν τα διόδια? Ή δε βλέπεις τον χάρο με τα μάτια σου στη δεξιά μετά το καρτόδρομο που οι ανωμαλίες από τα φορτηγά γίνονται σαν τους αμμόλοφους του Παρίσι-Ντακάρ σε ύψος?

οχι ρε συ, σίγουρα είμαι μεγαλύτερο κουλάδι εγώ.
                          100-120 εννοώ όλο το μήκος του παράδρομου που περιέγραψα. εκεί που λες συγκεκριμένα δεν μου έρχεται, αλλά όντως δεν είναι το πιο εύκολο/γρήγορο κομμάτι.
                          πάντως, για να μην είμαστε τελείως οφφ τοπικ, έχει ασφαλτοστρωθεί μεγάλο μέρος σχετικά πρόσφατα και μάλλον στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης έχει γίνει.

• S
                            soch last edited by

Διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Ακριβά όσο το αεροπλάνο - Ραγδαία αύξηση οδηγών που αρνούνται να τα πληρώσουν

• 'Καζάνι που βράζει' οι εθνικές οδοί μετά τις νέες αυξήσεις στα διόδια αλλά και την λειτουργία νέων σταθμών
                            • Σχεδόν οι μισοί οδηγοί δεν πληρώνουν πλέον διόδια, υποστηρίζουν μέλη των κινημάτων κατά των διοδίων
                            • 141 ευρώ το κόστος για την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη Αθήνα με το αυτοκίνητο - 166 ευρώ με αεροπλάνο!

Οι αυξήσεις 'φωτιά' που ισχύουν από σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, η δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στις Θερμοπύλες και αύξηση στο ποσό διεύλευσης στο σταθμό Μαλγάρων μοιάζει να είναι η τελευταία πράξη στο ντόμινο αυξήσεων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια στα διόδια των εθνικών οδών.

Η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη με επιστροφή, πλέον ξεπερνά τα 140 ευρώ αν υπολογιστει ως ποσό κατάλωσης βενζίνης τα 100 ευρώ (10 λεπτά/ χιλιομετρο) για ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο.

Τα διόδια για την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τις νέες προσθήκες διοδίων φθάνουν πλεον τα 42,60 ευρώ κάνοντας ακόμα και τη σκέψη της μετακίνησης με αεροπλάνο τουλάχιστον δελεαστική.

Την ώρα που η μετακίνηση με αυτοκίνητο από και προς την συμπρωτεύουσα κοστίζει 142,60 ευρώ το αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή δεν ξεπερνά τα 166 ευρώ ανα άτομο αν κλειστεί ένα μηνα νωρίτερα, για παράδειγμα.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός μέσα σε 5 χρόνια τα διόδια αυτής της διαδρομής αυξήθηκαν κάτα 300%. Το 2005 η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη- Αθήνα κόστιζε μόλις 11 ευρώ. Σήμερα κοστίζει 42,60.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που ζούν έξω από τα όρια της πόλης και των διοδίων, όπως για παράδειγμα είναι οι κάτοικοι της Πέλλας, πολλοί από τους οποίους καλούνται να πληρώσουν καθημερινά 5,6 ευρώ για να πάνε στην εργασία τους στην Θεσσαλονίκη. Το μηνιαίο κόστος ξεπερνά κατά πολύ τα 100 ευρώ μόνο για την μετακινηση από και προς την δουλειά τους ενώ το ετήσιο κόστος φθάνει ακόμα και τα 1.500 ευρώ ή δύο μισθούς.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τους κατοίκουςτης Αττικής που ζουν στα περίχωρα του νομού. Όσοι έχουν την 'ατυχία' να εργάζονται σε περιοχές που μπορούν να φθάσουν μόνο πληρώνοντας διόδια χάνουν σημαντικό μέρος του μισθού τους στα διόδια.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές κατά των διοδίων, έχει οδηγήσει αρκετούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην πληρώνουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους τον τελευταίοι ενάμιση χρόνο περίπου το 40% των οδηγών δεν πληρώνουν διόδια αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις υψηλές τιμες τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52755&catid=3

• T
                              tassaras last edited by

Ο χρήστης harskouf έγραψε:

Το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα πληρώσεις ή όχι...αυτό είναι δικαίωμα σου....αν διαβάσεις αυτά που είναι με bold θα καταλάβεις...το ότι κολλάς πίσω από άλλον που πλήρωσε και περνάς μαζί με αυτόν θεωρώ ότι είναι κουτοπονηριά...Αν δεν θέλεις να πληρώσεις μπράβο σου...αλλά μην εκμεταλεύσαι ότι θα ανοίξει η μπάρα απο αυτούς που πληρώνουν...κάντο μόνο σου αν αυτό θες, ώστε να έχεις εσύ τις όποιες συνέπειες

Κατάλαβα τι θες να πεις, σέβομαι την άποψή σου, ΑΛΛΑ:
                              επειδή μου επιβάλλουν να τους πληρώσω προκαταβολικά για έργα που δεν υπάρχουν (αμφιβάλλω αν/πόσα θα γίνουν) και που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό, παίζω κι εγώ με τους όρους μου. Τα κορόιδα πέθαναν... ας μη ψάχνουν για ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες...

Ότι γράφω το γράφω πάντα με φιλική διάθεση.

• T
                                tassaras last edited by

Ο χρήστης soch έγραψε:
                                Διόδια Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Ακριβά όσο το αεροπλάνο - Ραγδαία αύξηση οδηγών που αρνούνται να τα πληρώσουν

• 'Καζάνι που βράζει' οι εθνικές οδοί μετά τις νέες αυξήσεις στα διόδια αλλά και την λειτουργία νέων σταθμών
                                • Σχεδόν οι μισοί οδηγοί δεν πληρώνουν πλέον διόδια, υποστηρίζουν μέλη των κινημάτων κατά των διοδίων
                                • 141 ευρώ το κόστος για την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη Αθήνα με το αυτοκίνητο - 166 ευρώ με αεροπλάνο!

Οι αυξήσεις 'φωτιά' που ισχύουν από σήμερα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, η δημιουργία νέου σταθμού διοδίων στις Θερμοπύλες και αύξηση στο ποσό διεύλευσης στο σταθμό Μαλγάρων μοιάζει να είναι η τελευταία πράξη στο ντόμινο αυξήσεων που έχουν επιβληθεί τα τελευταία δύο χρόνια στα διόδια των εθνικών οδών.

Η διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη με επιστροφή, πλέον ξεπερνά τα 140 ευρώ αν υπολογιστει ως ποσό κατάλωσης βενζίνης τα 100 ευρώ (10 λεπτά/ χιλιομετρο) για ένα μεσαίου κυβισμού αυτοκίνητο.

Τα διόδια για την διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Αθήνα με τις νέες προσθήκες διοδίων φθάνουν πλεον τα 42,60 ευρώ κάνοντας ακόμα και τη σκέψη της μετακίνησης με αεροπλάνο τουλάχιστον δελεαστική.

Την ώρα που η μετακίνηση με αυτοκίνητο από και προς την συμπρωτεύουσα κοστίζει 142,60 ευρώ το αεροπορικό εισιτήριο με επιστροφή δεν ξεπερνά τα 166 ευρώ ανα άτομο αν κλειστεί ένα μηνα νωρίτερα, για παράδειγμα.

Ωστόσο αυτό που προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι το γεγονός μέσα σε 5 χρόνια τα διόδια αυτής της διαδρομής αυξήθηκαν κάτα 300%. Το 2005 η διαδρομή Αθήνα - Θεσσαλονίκη- Αθήνα κόστιζε μόλις 11 ευρώ. Σήμερα κοστίζει 42,60.

Ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι που ζούν έξω από τα όρια της πόλης και των διοδίων, όπως για παράδειγμα είναι οι κάτοικοι της Πέλλας, πολλοί από τους οποίους καλούνται να πληρώσουν καθημερινά 5,6 ευρώ για να πάνε στην εργασία τους στην Θεσσαλονίκη. Το μηνιαίο κόστος ξεπερνά κατά πολύ τα 100 ευρώ μόνο για την μετακινηση από και προς την δουλειά τους ενώ το ετήσιο κόστος φθάνει ακόμα και τα 1.500 ευρώ ή δύο μισθούς.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και για τους κατοίκουςτης Αττικής που ζουν στα περίχωρα του νομού. Όσοι έχουν την 'ατυχία' να εργάζονται σε περιοχές που μπορούν να φθάσουν μόνο πληρώνοντας διόδια χάνουν σημαντικό μέρος του μισθού τους στα διόδια.

Αυτή η κατάσταση, σύμφωνα με τις συντονιστικές επιτροπές κατά των διοδίων, έχει οδηγήσει αρκετούς ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να μην πληρώνουν.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τους τον τελευταίοι ενάμιση χρόνο περίπου το 40% των οδηγών δεν πληρώνουν διόδια αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στις υψηλές τιμες τους.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=52755&catid=3

Και καλά κάνουν και δεν πληρώνουν...

• P
                                  pipinos1976 last edited by

Ο χρήστης wannabe έγραψε:

οχι ρε συ, σίγουρα είμαι μεγαλύτερο κουλάδι εγώ.
                                  100-120 εννοώ όλο το μήκος του παράδρομου που περιέγραψα. εκεί που λες συγκεκριμένα δεν μου έρχεται, αλλά όντως δεν είναι το πιο εύκολο/γρήγορο κομμάτι.
                                  πάντως, για να μην είμαστε τελείως οφφ τοπικ, έχει ασφαλτοστρωθεί μεγάλο μέρος σχετικά πρόσφατα και μάλλον στα πλαίσια της σύμβασης παραχώρησης έχει γίνει.

Η αναφορά είναι για αυτό το σημείο:

http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=38.1 ... 5&t=k&z=15

Συνήθως, εκεί έβλεπες κόσμο να έχει φύγει από το δρόμο 1/2 φορές που περνούσες. Δεν ξέρω αν έχουν φτιάξει την άσφαλτο, αλλά τότε που περνούσα συχνά, ήταν τραγική η κατάσταση. Αν το πατούσα λίγο παραπάνω, ένιωθα το αυτοκίνητο να φεύγει (κλασσική υποστροφή που γίνεται υπερστροφή, στον ημιάκαμπτο) μιας και τα λάστιχα (σκοπίμως ταξιδιάρικα και σκληρά) δεν είχαν ζεσταθεί ακόμα.

Ευχαριστώ.

• D
                                    drdino last edited by

Σύνολο πόσο είναι τα διόδια πλέον; Χρειάζεται να κατέβω Αθήνα άμεσα αύριο, έχει κανείς εικόνα;

• R
                                      rx8_drifter last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:
                                      Σύνολο πόσο είναι τα διόδια πλέον; Χρειάζεται να κατέβω Αθήνα άμεσα αύριο, έχει κανείς εικόνα;

• D
                                        drdino last edited by

Μπα, δεν είναι γιαυτό που νομίζεις...

• E
                                          ernani last edited by

Ο χρήστης drdino έγραψε:

Ίσως σε βοηθήσει αυτό:
                                          http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88809

• D
                                            drdino last edited by

Ο χρήστης Ernani έγραψε:

Ίσως σε βοηθήσει αυτό:
                                            http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=88809

Ευχαριστώ πολύ.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 74
                                            • 75
                                            • 76
                                            • 77
                                            • 78
                                            • 102