-
Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τις γνώμες τους. Αρχικά και εμένα η ιδέα ήταν να μην πουληθεί το 206 και να μην αγοράσω καινούργιο αυτοκίνητο (βλέπε Κρουζ). Όμως όταν γεννήθηκε το παιδί με το καθισματάκι πίσω αντίθετα στη φορά της κίνησης δεν χώραγε να κάτσει κανείς μπροστά ούτε και πίσω απο τον οδηγό δίπλα στο παιδί. Εκεί ερίφθη ο κύβος να αγοραστεί καινούργιο για να καλυφθεί η οικογένεια με δεδομένο οτι η αρχική συμφωνία ήταν ανταλαγή στα 9500 και τιμή αγοράς του Κρούζ στα 18700 έπαιρνα ένα ωραίο οικογενειακό με 9200 ευρώ και είχα το σμαρτ για δεύτερο. Το 106 είναι βασικά της μητέρας μου και όποιες σκέψεις γίνονται σχετικά με αυτό είναι λόγω της ελάχιστης χρήσης του. Το σμαρτ όταν αγοράστηκε το 2008 δουλεύαμε και οι δύο με καλά λεφτά και δεν υπήρχε ακόμη το παιδί. Θα μου πεις γιατί δεν βολεύτηκε η κατάσταση με το 106? Ε, δεν άρεσε στη γυναίκα μου και θεωρούσε οτι μπορεί να έχει κάτι άλλο δεν διαφωνούσα ιδιαίτερα αφού τότε έβγαζε και περισσότερα απο εμένα οπότε εκείνη κυρίως θα το αγόραζε . Μετά το 2009 ήρθε το παιδί ήρθαν και τα πάνω κάτω επαγγελματικά. Αρχικά δεν θέλαμε να κάνουμε καμμία κίνηση αλλά είδαμε οτι καλώς ή κακώς στο 206 δεν χωράμε. Εγώ ήθελα να πουλήσω το σμαρτ ως πιο ευπούλητο αλλά αφού η γυναίκα μου προτιμούσε εκείνο απο το 206 προσπαθούμε να πουλήσουμε εκείνο απλώς έλπιζα να το πουλήσω περι τα 10 χιλιάρικα κάτι που βγήκε ευσεβής πόθος. Σήμερα έχω μια προσφορά στα 5500 και το σκέφτομαι. Θα μείνουν 2000 απο το Κρουζ αλλά είναι διαχειρίσιμα προς το παρόν αφού δεν έχουμε άλλο δανεισμό. Τώρα για την περίπτωση να πουλήσω και το σμαρτ και να αγοραστεί ενα καινούργιο μικρό με τα λεφτά απο τις δύο πωλήσεις είναι μια σκέψη που δεν είχα κάνει ομολογώ . Αυτή τη στιγμή βέβαια αν πούλαγα και τα δύο τα λεφτά θα τα έβαζα στη τράπεζα. Δεν ξέρω τώρα με το δεύτερο καθισματάκι αν χωράει στο 206 ο μικρός που είναι με τη φορά της κίνησης πάντως τα μπαγκάζια θα χωράνε οριακά οπότε μάλλον πρέπει να φύγει όσο και αν το γουστάρω οδηγικά, είναι και τα λοιπά έξοδά του που είναι μεγάλα. Άρα για το 206 το ερώτημα είναι να το δώσω 5500 που βρέθηκε τώρα ένας (και γλυτώνω και 600 τέλη) ή να καταθέσω πινακίδες και να περιμένω μια αμφίβολη νέα προσφορά?? Το κρουζ το προτιμώ απο το 106 ως κύριο οικογενειακό τώρα για 106 και σμάρτ αν διώξω το σμαρτ ξεχρεώνω το κρουζ και μένουν λεφτά στην άκρη (και ελπίζω οτι νύφη και πεθερά δεν θα μαλιοτραβηχτούν για τη χρήση του ). Αυτό που ήθελα κυρίως να σφυγομετρήσω ανοίγοντας το τόπικ είναι κατα πόσο επειδή ποιάνει λίγο το 206 θα ήταν ποιο σωστό οικονομικά να πούλαγα το Κρουζ (με μια μικρή χασούρα βέβαια και εκεί και το σμαρτ και να προσπαθούσα να ζήσω με τα δύο πεζώ). Όμως βλέπω ότι είναι μάλλον ουτοπία να έχω ως οικογενειακό το κάμπριο και εφόσον τα κουκιά δεν βγαίνουν για να υπάρχει driver's car θα πρέπει να το σκοτώσω και να κρατήσω τις αναμνήσεις από ότι βλέπω. Το σμαρτ προσωπικά δεν μου αρέσει καθόλου σαν αυτοκίνητο αλλά ο κύριος οδηγός του το λατρεύει αν δεν ήταν αυτό θα το είχα πουλησει ήδη.
Την ερχόμενη εβδομάδα κληρώνει για το 206 (θα πρέπει δηλαδή να αποφασίσω αν θα δεχτώ τα 5500 και θα το μεταβιβάσω ή όχι). Για τα άλλα εδώ είμαστε. -
To 206 λόγω δίλιτρου μοτέρ ΠΟΤΕ δεν θα πουληθεί εύκολα. Εδώ οι δίλιτρες BMW δυσκολεύονται, φαντάσου ένα μικρό Peugeot!
Ή το κρατάς, ή το δίνεις όσο-όσο, απλώς για να μειώσεις την χασούρα. Το αστείο βέβαια είναι πως αν ήταν 1.6 το 206 θα έπιανες παραπάνω, δηλαδή, με το υπάρχον καθεστώς, ένα χειρότερο αυτοκίνητο, πιάνει περισσότερα στην αγορά...
Αν πουλήσεις το Cruze πάλι θα χάσεις χρήματα , οπότε μία η άλλη με την χασούρα με το 206... Οπότε, πούλα το 206 αν μπορείς και κράτα το Smart για την γυναίκα σου που το θέλει και αν ζοριστείς κι άλλο, ξεφορτώνεσαι και το 106 (δυσκολεύοντας την μάνα... ).
Το αστείο πάλι της υπόθεσης, είναι πως αυτοκίνητα σαν το 106 δεν θα σου αποφέρουν κέρδος πουλώντας τα, απλώς θα γλιτώσεις τα πάγια έξοδά τους, που πλέον έχουν καταστήσει απαγορευτική σχεδόν την χρήση ενός παλιού αυτοκινήτου για 2ο, 3ο κλπ κλπ...
Ομιλώ κι εγώ ως κάτοχος 2 αυτοκινήτων, μιας 120i και μιας Lancia Y 1.2, με ετήσια πάγια 1500€ και 500€ έκαστο (κι εδώ είναι το αστείο πάλι, το πρώτο έχει πολλαπλάσια αξία και μεικτή ασφάλιση.... ).
-
Θα μιλήσω ως άτομο έξω από το χορό (ούτε παιδιά, ούτε σκυλιά, ούτε γατιά έχω) αλλά μου ακούγεται εξωφρενική αυτή η λογική του 'θα αποκτήσουμε παιδί-θέλουμε ΤΕΡΑΣΤΙΟ αυτοκίνητο'. Εγώ με τον αδελφό μου που μεγαλώσαμε στο Peugeot 204 του πατέρα μου, δεν θυμάμαι κάποιο φοβερό πρόβλημα χωρητικότητας. Θυμάμαι κι ένα τύπο που είχε μια 147 δίλιτρη κούκλα (με δέρματα, 17ρες κλπ) και την πούλησε κοψοχρονιά να πάρει ένα mazda 3 γιατί γέννησε η κοπέλα του.
Παιδί κάνετε μωρέ ή παστρικιά συμπεθέρα που δεν χωράει σε χάτσμπακ; -
Μην το δώσεις το cruze... Θα είναι αρκετή η χασούρα σου. Δεν συμφέρει. Διώξε και το smart και το 206, δώσε το cruze ως νεότερο στην σύζυγο για να μην γκρινιάζει και σώσε όσα ευρώ μπορείς...
-
με 5500 ΔΩΣΤΟ φίλε, κάντου και μια αγιογραφία δώρο του καλού αυτού ανθρώπου που θα σε σώσει.
δώστο! και μη κοιτάξεις πίσω -
Μόνο, εγώ θεωρώ παρανοϊκό να πουληθεί το 206;
Μόνο στην ιδέα ότι το αυτοκίνητο (το έχω δει σε φωτογραφίες) είναι άριστο, δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ να το 'σκοτώσω'.
Μόνο για κάποιο ΠΑΡΑ πολύ σοβαρό λόγο θα το σκότωνα.Ενώ τα 106/SMART προσωπικά δεν μου λένε τίποτα.
Βασικά ούτε το Cruze 1800, μου λέει κάτι (ως οικογενειακό) αλλά τέλος πάντων.
(και για να μην παρεξηγηθώ, εγώ για οικογενειακό θα έπαιρνα κάτι πολύ ποιο απλό, λειτουργικό και με πολύ λιγότερα κυβικά.
Θεωρώ ότι ένα οικογενειακό αυτοκίνητο τείνει πλέον να έχει 'γυναικεία χαρακτηριστικά' δηλαδή ένα απλό 4θυρο ή 5θυρο που θα μπορεί να κυκλοφορεί παντού χωρίς να ξεχωρίζει κάπου ιδιαίτερα) -
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
με 5500 ΔΩΣΤΟ φίλε, κάντου και μια αγιογραφία δώρο του καλού αυτού ανθρώπου που θα σε σώσει.
δώστο! και μη κοιτάξεις πίσωΠλάκα κάνεις φαντάζομαι...
6000euro δίνει γνωστή εμπορία για Golf του 2001 1400κυβικά, 78 άλογα με 60000χιλιόμετρα... και θα πουλήσει το δίλιτρο κάμπριο Rolland Garros του 2004, 5500euro;
Ρε παιδιά αυτό είναι εκμετάλλευση εντελώς.
-
όταν θα έχεις ένα λόγο 17μηνών μην το κρίνεις σοβαρό. εγώ το βάζω νο1 στην ιεραρχία και δεν κάνω καθόλου πλάκα.
το τι δίνει η εμπορία και πόσο έκανε όταν το αγόρασε είναι last year.
όπως βλέπεις να πέφτουν τα αυτοκίνητα σήμερα θα βλέπεις σε λίγο να πέφτουν τα σπίτια και ουαί και αλίμονο στους 30χρονάδες. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
τα δύο τελευταία θα κράταγα εννοείται.Το ίδιο και εγώ ,τα άλλα δώστα όσο κι όσο, στο φινάλε ... χάρισέ τα !!!!!!
-
Για το 206cc
Αν αφορούσε αυτοκίνητο πολύ παλιό ή αυτοκίνητο με προβλήματα να το καταλάβω ότι κάποιος μπορεί να θέλει να το ξεφορτωθεί.Επίσης θα καταλάβω ότι κάποιος μπορεί να θέλει να ξεπουλήσει την περιουσία του επειδή του 'έσκασε' κάτι χοντρό.
Αλλά να ξεπουλάμε όσο και όσο επειδή δεν υπάρχουν αγοραστές ή επειδή υπάρχει κρίση δεν το θεωρώ φυσιολογικό.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Αλλά να ξεπουλάμε όσο και όσο επειδή δεν υπάρχουν αγοραστές ή επειδή υπάρχει κρίση δεν το θεωρώ φυσιολογικό.
Θεωρείς φυσιολογικό ένα ζευγαράκι με ένα παιδάκι 17 μηνών να έχει ΤΕΣΣΕΡΑ (04) αυτοκίνητα;
-
κανείς δεν ξεπουλάει επειδή θέλει ή επειδή είναι φυσιολογικό ή επειδή όλα γύρω του είναι ρόδινα και ελπίζει σε πολύ καλύτερο μέλλον.
αν νομίζεις οτι μιλάμε για τέτοια φάση νομίζω πρέπει να ξαναδιαβάσεις την αρχική δημοσίευση και ανοίξεις λίγο ειδήσεις.αλήθεια ποια τιμή θεωρείς ικανή για να πεις το ναι στο cc? δώσε μας μια δική σου ποσοτική εκτίμηση της σημερινής εμπορικής του αξίας.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
κανείς δεν ξεπουλάει επειδή θέλει ή επειδή είναι φυσιολογικό ή επειδή όλα γύρω του είναι ρόδινα και ελπίζει σε πολύ καλύτερο μέλλον.
αν νομίζεις οτι μιλάμε για τέτοια φάση νομίζω πρέπει να ξαναδιαβάσεις την αρχική δημοσίευση και ανοίξεις λίγο ειδήσεις.αλήθεια ποια τιμή θεωρείς ικανή για να πεις το ναι στο cc? δώσε μας μια δική σου ποσοτική εκτίμηση της σημερινής εμπορικής του αξίας.
Θα σου πω αρκεί να μη μας βγάλουν
Θα σου πω τι έκανα λόγω επερχόμενης κρίσης!!!
Πούλησα την βάρκα μου 5000 ευρώ , την είχα πάρει 8000 ευρώ πριν 3 χρόνια (Γλύτωσα πολλά από βενζίνες και κόστος συντήρησης , χρήσης κ.λ.π)
Πούλησα το 13χρονο αμάξι μου 5500 ευρώ (έκαιγε πολλά και ήθελε πολλά)
Πούλησα την μηχανή μου 800 ευρώΤρανσάλπ 600 20ετίας (ακούγεται κ'ατι για ΚΤΕΟ μηχανών και αυτή δε παίρναγε και ήθελε αρκετά πραγματάκια)
Θα τα έδινα και πιό φθηνά αρκεί να τα ξεφορτωθώ !! Πήρα το qq που είναι τζάμι , καίει λιγότερο και ησύχασα για το θέμα της συντήρησης αρκετά χρονάκια!!!
Υπάρχει μεγάλη κρίση , κόβονται μισθοί και επιδόματα , ήταν ασύμφορο να έχω αυτά που είχα , τώρα και έχω καινούριο αμάξι και κάνω οικονομία!!!!! -
Α και το κάμπριο; 7000 ευρώ!!!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Θεωρείς φυσιολογικό ένα ζευγαράκι με ένα παιδάκι 17 μηνών να έχει ΤΕΣΣΕΡΑ (04) αυτοκίνητα;
Εγώ είπα την άποψή μου παραπάνω. Θα πούλαγα τους κουβάδες που θα έφευγαν ποιο εύκολα.
Επειδή δεν ξέρω την πραγματική κατάσταση του ανθρώπου με το 206cc, ούτε την μορφή της οικογένειας, δεν μπορώ να έχω άποψη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επειδή δεν ξέρω την πραγματική κατάσταση του ανθρώπου με το 206cc, ούτε την μορφή της οικογένειας, δεν μπορώ να έχω άποψη.
Φυσικά ούτε εγώ αλλά πάνω κάτω βλέπουμε τι γίνεται , εκεί που είμασταν άρχοντες σαν οικογένεια και μεις για βάλε τουλάχιστον 10.000 ευρώ κάτω σαν οικογένεια και 8.000 ευρώ από ένα ενοίκιο να μην είναι ασφαλές...... τι να πω ... πούλημα όσα έχουν έξοδα !!!!
ΥΓ όχι τα παιδιά , εννοείται!!!!!!! -
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Φυσικά ούτε εγώ αλλά πάνω κάτω βλέπουμε τι γίνεται , εκεί που είμασταν άρχοντες σαν οικογένεια και μεις για βάλε τουλάχιστον 10.000 ευρώ κάτω σαν οικογένεια και 8.000 ευρώ από ένα ενοίκιο να μην είναι ασφαλές...... τι να πω ... πούλημα όσα έχουν έξοδα !!!!
ΥΓ όχι τα παιδιά , εννοείται!!!!!!!Γιατί όχι;
Μην μου πεις πως έπεσαν οι τιμές και σ' αυτά!
-
Το κουπέ-καμπριολέ 206 δεν έχει καμμία πρακτική χρήση από έναν οικογενειάρχη με παιδί 17 μηνών. Αν το ήθελε για άλλους λόγους, ότι λόγους μπορεί να δικαιολογήσει η χρήση και κατοχή ενός τέτοιου τύπου οχήματος, δεν θα έψαχνε σταθερά να το χώσει εδώ και πολλούς μήνες.
Δεν τίθεται θέμα λοιπόν εν προκειμένω αν θα πρέπει να φύγει ή όχι, τα όποια διλλήματα αφορούν το δίπολο 106/σμαρτ και για μένα από την πρώτη σελίδα όπου βρίσκεται η πρότασή μου, απλά δεν υπάρχουν ούτε εκεί.
Το Σμαρτ είναι αυτό που μπορεί να φύγει σχετικά εύκολα και να αφήσει και πέντε δραχμές. Το 106 δεν αξίζει να δοθεί στα 1.000 ευρώ διότι και πολλά ψωμιά έχει ακόμη να φάει, και στο φινάλε (ζαριά εδώ) μπορεί να κρατηθεί και να δουλευτεί, και αν αύριο γίνει καμμιά απόσυρση θα πάρει πίσω αυτό το χιλιάρικο αβάδιστα.
Και κρατική απόσυρση αν δεν γίνει, θα μπορεί να δοθεί εν είδη απόσυρσης σε κάποια αντιπροσωπεία για αγορά καινούργιου σύμφωνα με τα κίνητρα που από καιρού εις καιρόν ανακοινώνουν διάφοροι προκειμένου να αλιεύσουν πελάτες. -
costaslio στον storm αναφερόμουν, αλλά πολύ λογικές οι κινήσεις σου.
τώρα στο θέμα της τιμής του CC είτε 6 είτε 7 είτε 8 απο οτι λένε τα παιδιά τα αξίζει, το θέμα είναι αν θα βρεθεί κάποιος να του τα δώσει. ο ίδιος λέει πριν 1-1,5 χρόνο το έδινε 14 και τώρα προσφορά έχει μόνο 5500. άμα το κρατήσει και άλλο θα αποκτήσει επιπλέον αξία ή θα βελτιωθούν τα πράγματα προς το καλύτερο?
not in this lifetime. -
Πάντως σε γενικές γραμμές αν αρχίζεις να πουλάς-χαριζεις μόλις αρχίζει η κρίση , Μάλλον κάτι δεν είχες υπολογίσει σωστά Απο την αρχή ...
Αν τα είχες ζυγίζει καλά πριν τις αγορές Τώρα θα σε απασχολούσαν ΠΟΛΥ λιγότερα πράγματα ...
Κλασσικό γνώρισμα του νεοέλληνα... Βάζει το χέρι πιο βαθειά Απο τον πάτο της τσέπης του...Και φυσικά αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για αυτούς που ζυγίζαν καλύτερα...
Αγοράζουν σχεδόν Τσάμπα...
Ποια 2 να κρατήσω και ποια 2 να πουλήσω?