-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο που ζούμε με δανεικά (από τους τοκογλύφους)Ποσα λεφτα απο το πακετο 'στηριξης'ειπαμε οτι πηγαν σε μισθους και συνταξεις?? οι άξιοι πολιτικοί μας άφησαν να κλείσουν 1.000-2.000 επιχειρήσεις.Στη περιοχη μου παντως εκλεισαν δυο μικρα s/m (μπακαλικα θα τα ελεγα) και ανοιξε ενα Lidl και οσονουπω ενα Καρφουρ Μαρινοπουλος.'Ανταγωνισμος', 'δυναμεις της αγορας' 'ελευθερη οικονομια' αλλα προπαντων Αστικη Ηθικη.Κι οποιος δε καταλαβαινει δε ξερει που πατα και που πηγαινει.
Αν οι μισθοί δεν πέσουν κάτω από τα 200 ευρώ θα είναι κατόρθωμα.ε, να μειωθουν λιγο ρε παιδι μου...Με 590 βασικο δεν ειμαστε 'ανταγωνιστικοι'.Ασε που για καποιους εδω μεσα μπορει καποιος να ζησει ανετα με 450...Απο τις υπολοιπες μπουρδες μερι διαχωρισμου ΔΥ και ΙΥ τι να σχολιασει κανεις??
Αρκει μια αναγνωση στο παρον θεμα να δει κανεις ποιος ειναι υπερ του διαχωρισμου και ποιος οχι.Δηλαδή, αν δηλώσω ότι είμαι κατά του διαχωρισμού, αυτός θα σταματήσει να υπάρχει;
-
Παιδιά εγώ μαζί σας. Και αν στήσετε καπετανάτο έρχομαι να κουβαλάω τους όλμους.
Αλλά σε όρους πραγματικής ζωής δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.καλυτερα μια χωρα υπο επιτηρηση χωρις δικαιωματα, που θα ξεπουλησει τα παντα, ενω στη πορεια δικαιουται να 'οδηγησει' και μερικες εκατονταδες χιλιαδες κοσμου σε εξαθλιωση
Εγώ θα λεγα μια χώρα με πολύ μικρό κρατικό τομέα, όπου όλοι θα είμαστε υπάλληλοι και εξαρτημένοι από εξωτερικές οικονομικές δυνάμεις. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά θα το προτιμούσα συγκρινόμενο με την καταστροφή του άλλου σεναρίου.
Δείτε το απλά. Ένα παιδί που δεν διάβαζε ποτέ και έμενε στην ίδια τάξη μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να διαβάσει για να μπει στο πανεπιστήμιο; Πρακτικά αυτό περιμένετε να κάνει η Ελλάδα...
Ξαφνικά δηλαδή (παράδειγμα) οι εφοριακοί της ΠΑΣΚΕ θα σηκωθούν ένα πρωί, θα πουν 'Καλά ντερλικώσαμε τόσα χρόνια, αλλά τώρα είπαμε δουλειά' και θα αρχίσουν να μαζεύουν φόρους χωρίς ίχνος διαφθοράς...
Και μετά ξυπνήσαμε όλοι μαζί... -
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;Το λυπηρό είναι πως θα φτάσουμε να απολυθούν για να καταλάβει ο σοφός λαός πως δεν φταίει ούτε κι αυτό.
Κι όταν θα έχει αποδομηθεί πλήρως η κοινωνία που με αίμα φτιάχτηκε για να βρούμε δια της ατόπου απαγωγής τι φταίει, αυτό που φταίει θα έχει μεταλαχτεί σε κάτι άλλο και φτου κι απ την αρχή. -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;Και ταυτόχρονη μείωση της κάθε είδους φορολογίας,
Το νούμερο πώς το 'βγαλες; (α ναι, για εντυπώσεις...) -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;
Και ταυτόχρονη μείωση της κάθε είδους φορολογίας,
Το νούμερο πώς το 'βγαλες; (α ναι, για εντυπώσεις...)μιλάς εσύ για εντυπώσεις ;
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο που ζούμε με δανεικά (από τους τοκογλύφους)Ποσα λεφτα απο το πακετο 'στηριξης'ειπαμε οτι πηγαν σε μισθους και συνταξεις?? οι άξιοι πολιτικοί μας άφησαν να κλείσουν 1.000-2.000 επιχειρήσεις.Στη περιοχη μου παντως εκλεισαν δυο μικρα s/m (μπακαλικα θα τα ελεγα) και ανοιξε ενα Lidl και οσονουπω ενα Καρφουρ Μαρινοπουλος.'Ανταγωνισμος', 'δυναμεις της αγορας' 'ελευθερη οικονομια' αλλα προπαντων Αστικη Ηθικη.Κι οποιος δε καταλαβαινει δε ξερει που πατα και που πηγαινει.
Αν οι μισθοί δεν πέσουν κάτω από τα 200 ευρώ θα είναι κατόρθωμα.ε, να μειωθουν λιγο ρε παιδι μου...Με 590 βασικο δεν ειμαστε 'ανταγωνιστικοι'.Ασε που για καποιους εδω μεσα μπορει καποιος να ζησει ανετα με 450...Απο τις υπολοιπες μπουρδες μερι διαχωρισμου ΔΥ και ΙΥ τι να σχολιασει κανεις??
Αρκει μια αναγνωση στο παρον θεμα να δει κανεις ποιος ειναι υπερ του διαχωρισμου και ποιος οχι.Κοίταξε, μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις αλλά δεν είναι δύσκολα.
Οι μισθοί των ΔΥ πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (ή τα δανεικά).
Καθώς κλείνουν καθημερινά επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα το κράτος έχει ολοένα λιγότερα λεφτά.
Βγάλε συμπέρασμα. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Αρκει μια αναγνωση στο παρον θεμα να δει κανεις ποιος ειναι υπερ του διαχωρισμου και ποιος οχι.Κοίταξε, μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις αλλά δεν είναι δύσκολα.
Καθώς κλείνουν καθημερινά επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα το κράτος έχει ολοένα λιγότερα λεφτά.
Βγάλε συμπέρασμα.Οι μισθοί των ΙΥ ου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες των ΔΥ δεν θα πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (ή τα δανεικά) αν πάψουν να υπάρχουν οι ΔΥ;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;Όχι. Αλλά δεδομένου ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική υποτίμηση θα πρέπει να κάνουμε εσωτερική. Δηλάδη να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αφού το έκαναν αυτό μέχρι το σημείο που θεωρούν ότι δεν πάει άλλο θα προχωρήσουν και σε μείωση προσωπικού. Δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά 'λήξη συμβάσεων' (για ευνόητους λόγους τα '').
Το ερώτημα δεν είναι αυτό αλλά 'Πρέπει να μειωθεί η σύνταξη στα 200 ευρώ ή να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία για να 'σωθούν' παχυλές παροχές, παχυλοί μισθοί και λοιπά κρατικοδίαιτα τρωκτικά;'
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα δημόσιος τομέας. Χάρη στο κομματικό κράτος (που μας έφτασε στο σημερινό χάλι-μην το ξεχνάμε αυτό) μπορεί να δούμε τον 2ο ή 3ο μισθό ενός αόρατου 'διευθυντή' να μένει ανέπαφος εις βάρος 5-6 συμβασιούχων.Πάντως το τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει δεν είναι σαφές.
-
Αθώα απορία:
Aν οι ΙΥ είχαν γίνει ΔΥ στα πλαίσια κάποιου προγράμματος 'προβληματικών επιχειρήσεων' αλλά 80's, τι θα έλεγαν σήμερα τα ΜΜΕ, τα κόμματα και οι φορουμίστες για τις απολύσεις τους; -
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Βγάλε συμπέρασμα.Οι μισθοί των ΙΥ ου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες των ΔΥ δεν θα πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (ή τα δανεικά) αν πάψουν να υπάρχουν οι ΔΥ;
Στη κατάσταση που έχει φτάσει η οικονομία ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αθώα απορία:
Aν οι ΙΥ είχαν γίνει ΔΥ στα πλαίσια κάποιου προγράμματος 'προβληματικών επιχειρήσεων' αλλά 80's, τι θα έλεγαν σήμερα τα ΜΜΕ, τα κόμματα και οι φορουμίστες για τις απολύσεις τους;Υπάρχουν και συνφορουμίστες σου που έχουν δώσει περισσότερα απ όσα νομίζεις για την μη απόλυση ιδιωτικών υπαλλήλων. Εγκυκλοπαιδικά στο λέω.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
1.Το πακετο στηριξης παει σε μισθους-συνταξεις αραγε?? Αυτό, μπορεί να μας το πει κανείς...;; Γνωρίζει το ποσό που χρειάζεται η χωρα για μισθούς και συνταξεις καθε μηνα...;;4.Οι λεφταδες τωρα ειναι εδω και τα λεφτα εξω.Ποια η διαφορα απο το οι λεφταδες να ειναι εξω και τα λεφτα εξω?? Οντως.... Αν κάνει βέβαια και βαθύνει στα σοβαρά η κρίση κι εξω, να δούμε πόσο παραέξω θα πρέπει να πάνε....Είναι για να αλλάζουν πλανήτη μετά...!
-
delete
-
Ναι, ΟΚ, αρκετά με τα θεωρητικά και τα εγκυκλοπαιδικά όταν εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με απτά παραδείγματα.
Απολύθηκαν δεκάδες χιλιάδες ΙΥ και καταγράφηκαν ως ένα νουμεράκι στα ΜΜΕ, με ένα τυπικό ενημερωτικό quote στο φόρουμ και με ευχολόγια/καταρολόγια από τα κόμματα.
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ακόμα και για επιδόματα προβληματικών ή μη κερδοφόρων (που θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες) ΔΕΚΟ που σχεδιάζεται να μειωθούν, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων.Λοιπόν, κάποιοι κατούρησαν στο πηγάδι και κάποιοι άλλοι έπεσαν στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό. Αυτό είναι κατάντια - τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας μοιάζουν με τα γόνατα αναπήρου πολέμου: του χτυπάς με σφυράκι το αριστερό πόδι και τραβάει κλωτσιά σαν μουλάρι, του χτυπάς το δεξί και ακούς έναν υπόκωφο ήχο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, ΟΚ, αρκετά με τα θεωρητικά και τα εγκυκλοπαιδικά όταν εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με απτά παραδείγματα.Δεν κατάλαβες καλά, αν θες να σου στέλνω πμ να πηγαίνουμε και παρέα σε διαμαρτυρίες για απολύσεις ΙΥ. Οι θεωρίες είναι δικός σου χώρος, εμένα με απασχολεί μόνο η πράξη, την θεωρία την έχω χεσμένη πρώτος και καλύτερος. Οπως έχεις ακριβώς απολύτως χεσμένες στην πράξη εσύ τις απολύσεις των ΙΥ
-
Καμμιά φορά καλό είναι να βλέπουμε λίγο και τη θεωρία για να ξέρουμε τι ισχύει και να ξέρουμε προς τα πού να πετάξουμε την πέτρα...
-
Εντάξει λοιπόν, πες μου πόσα χλμ πρέπει να γράψω στο κοντέρ του gps για να επαναπροσληφθούν οι ΙΥ που έμειναν χωρίς θέσεις εργασίας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;Κοιτα να δεις.Προσωρινη λυση θα ειναι.
Την Τελικη Λυση την εχω γραψει πριν καμμια τρακοσαρια σελιδες:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ των ΔΥ και μισθος 190 ευρω.
**
Μονο τοτε ΙΣΩΣ παψει ο κ.Δαυιδ να απειλει με αποχωρηση της 3Ε απο την Ελλαδα, και θα ξανανοιξουν οι 2.000 επιχειρησεις που εκλεισαν (μαζι και τα δυο μπακαλικα που εγραψα νωριτερα) και θα εισαστε*** ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα.*****(εγω και μερικοι αλλοι εδω μεσα, θα εχω εκτελεστει απο το εκτελεστικο αποσπασμα του Πανοςςς του Μανοσκ και του Εντη)
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
1.Το πακετο στηριξης παει σε μισθους-συνταξεις αραγε?? Αυτό, μπορεί να μας το πει κανείς...;; Γνωρίζει το ποσό που χρειάζεται η χωρα για μισθούς και συνταξεις καθε μηνα...;;
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!