-
Ο χρήστης tasosdev έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο που ζούμε με δανεικά (από τους τοκογλύφους)Ποσα λεφτα απο το πακετο 'στηριξης'ειπαμε οτι πηγαν σε μισθους και συνταξεις?? οι άξιοι πολιτικοί μας άφησαν να κλείσουν 1.000-2.000 επιχειρήσεις.Στη περιοχη μου παντως εκλεισαν δυο μικρα s/m (μπακαλικα θα τα ελεγα) και ανοιξε ενα Lidl και οσονουπω ενα Καρφουρ Μαρινοπουλος.'Ανταγωνισμος', 'δυναμεις της αγορας' 'ελευθερη οικονομια' αλλα προπαντων Αστικη Ηθικη.Κι οποιος δε καταλαβαινει δε ξερει που πατα και που πηγαινει.
Αν οι μισθοί δεν πέσουν κάτω από τα 200 ευρώ θα είναι κατόρθωμα.ε, να μειωθουν λιγο ρε παιδι μου...Με 590 βασικο δεν ειμαστε 'ανταγωνιστικοι'.Ασε που για καποιους εδω μεσα μπορει καποιος να ζησει ανετα με 450...Απο τις υπολοιπες μπουρδες μερι διαχωρισμου ΔΥ και ΙΥ τι να σχολιασει κανεις??
Αρκει μια αναγνωση στο παρον θεμα να δει κανεις ποιος ειναι υπερ του διαχωρισμου και ποιος οχι.Κοίταξε, μπορεί να μην τα καταλαβαίνεις αλλά δεν είναι δύσκολα.
Οι μισθοί των ΔΥ πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (ή τα δανεικά).
Καθώς κλείνουν καθημερινά επιχειρήσεις που παράγουν προϊόντα το κράτος έχει ολοένα λιγότερα λεφτά.
Βγάλε συμπέρασμα.Οι μισθοί των ΙΥ ου θα προσφέρουν τις υπηρεσίες των ΔΥ δεν θα πληρώνονται από τα έσοδα του κράτους (ή τα δανεικά) αν πάψουν να υπάρχουν οι ΔΥ;
Στη κατάσταση που έχει φτάσει η οικονομία ότι και να κάνεις το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Αθώα απορία:
Aν οι ΙΥ είχαν γίνει ΔΥ στα πλαίσια κάποιου προγράμματος 'προβληματικών επιχειρήσεων' αλλά 80's, τι θα έλεγαν σήμερα τα ΜΜΕ, τα κόμματα και οι φορουμίστες για τις απολύσεις τους;Υπάρχουν και συνφορουμίστες σου που έχουν δώσει περισσότερα απ όσα νομίζεις για την μη απόλυση ιδιωτικών υπαλλήλων. Εγκυκλοπαιδικά στο λέω.
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
1.Το πακετο στηριξης παει σε μισθους-συνταξεις αραγε?? Αυτό, μπορεί να μας το πει κανείς...;; Γνωρίζει το ποσό που χρειάζεται η χωρα για μισθούς και συνταξεις καθε μηνα...;;4.Οι λεφταδες τωρα ειναι εδω και τα λεφτα εξω.Ποια η διαφορα απο το οι λεφταδες να ειναι εξω και τα λεφτα εξω?? Οντως.... Αν κάνει βέβαια και βαθύνει στα σοβαρά η κρίση κι εξω, να δούμε πόσο παραέξω θα πρέπει να πάνε....Είναι για να αλλάζουν πλανήτη μετά...!
-
delete
-
Ναι, ΟΚ, αρκετά με τα θεωρητικά και τα εγκυκλοπαιδικά όταν εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με απτά παραδείγματα.
Απολύθηκαν δεκάδες χιλιάδες ΙΥ και καταγράφηκαν ως ένα νουμεράκι στα ΜΜΕ, με ένα τυπικό ενημερωτικό quote στο φόρουμ και με ευχολόγια/καταρολόγια από τα κόμματα.
ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ, ακόμα και για επιδόματα προβληματικών ή μη κερδοφόρων (που θα μπορούσαν να είναι κερδοφόρες) ΔΕΚΟ που σχεδιάζεται να μειωθούν, έγιναν συζητήσεις επί συζητήσεων.Λοιπόν, κάποιοι κατούρησαν στο πηγάδι και κάποιοι άλλοι έπεσαν στη χύτρα με τον μαγικό ζωμό. Αυτό είναι κατάντια - τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας μοιάζουν με τα γόνατα αναπήρου πολέμου: του χτυπάς με σφυράκι το αριστερό πόδι και τραβάει κλωτσιά σαν μουλάρι, του χτυπάς το δεξί και ακούς έναν υπόκωφο ήχο.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ναι, ΟΚ, αρκετά με τα θεωρητικά και τα εγκυκλοπαιδικά όταν εδώ πέρα έχουμε να κάνουμε με απτά παραδείγματα.Δεν κατάλαβες καλά, αν θες να σου στέλνω πμ να πηγαίνουμε και παρέα σε διαμαρτυρίες για απολύσεις ΙΥ. Οι θεωρίες είναι δικός σου χώρος, εμένα με απασχολεί μόνο η πράξη, την θεωρία την έχω χεσμένη πρώτος και καλύτερος. Οπως έχεις ακριβώς απολύτως χεσμένες στην πράξη εσύ τις απολύσεις των ΙΥ
-
Καμμιά φορά καλό είναι να βλέπουμε λίγο και τη θεωρία για να ξέρουμε τι ισχύει και να ξέρουμε προς τα πού να πετάξουμε την πέτρα...
-
Εντάξει λοιπόν, πες μου πόσα χλμ πρέπει να γράψω στο κοντέρ του gps για να επαναπροσληφθούν οι ΙΥ που έμειναν χωρίς θέσεις εργασίας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;Κοιτα να δεις.Προσωρινη λυση θα ειναι.
Την Τελικη Λυση την εχω γραψει πριν καμμια τρακοσαρια σελιδες:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ των ΔΥ και μισθος 190 ευρω.
**
Μονο τοτε ΙΣΩΣ παψει ο κ.Δαυιδ να απειλει με αποχωρηση της 3Ε απο την Ελλαδα, και θα ξανανοιξουν οι 2.000 επιχειρησεις που εκλεισαν (μαζι και τα δυο μπακαλικα που εγραψα νωριτερα) και θα εισαστε*** ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα.*****(εγω και μερικοι αλλοι εδω μεσα, θα εχω εκτελεστει απο το εκτελεστικο αποσπασμα του Πανοςςς του Μανοσκ και του Εντη)
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
1.Το πακετο στηριξης παει σε μισθους-συνταξεις αραγε?? Αυτό, μπορεί να μας το πει κανείς...;; Γνωρίζει το ποσό που χρειάζεται η χωρα για μισθούς και συνταξεις καθε μηνα...;; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εντάξει λοιπόν, πες μου πόσα χλμ πρέπει να γράψω στο κοντέρ του gps για να επαναπροσληφθούν οι ΙΥ που έμειναν χωρίς θέσεις εργασίας.Δεν ξέρω πόσα, ξέρω πως είχα την χαρά να δω στην ζωή μου μετά απο εκδηλώσεις που συμμετείχα γκαρίζοντας ανακλήσεις απολύσεων. Είμαι απίστευτα υπερήφανος γι αυτό, και δείχνει πως η αλληλεγγύη μεταξύ ομοιοπαθούντων φέρνει αποτελέσματα.
Θα ήθελα να μου πείτε πότε για τελευταία φορά στην ζωή σας συμπράξατε με άλλους ανθρώπους για να καταφέρετε ένα στοιχειώδες αποτέλεσμα σαν κομμάτι ενός συνόλου, σαν κοινωνία. (copyright ερωτήματος mjacob) -
Τυπική αντίδραση ΔΕΚΟ. Για να είμαι ειλικρινής δεν περίμενα κάτι διαφορετικό...
Γιατί για να μην ξεχνιόμαστε στη ΔΕΗ δεν γίνονται διορισμοί συμβασιούχων από το παράθυρο, δεν υπάρχουν υπερβολικά αμοιβόμενοι αργόμισθοι και όλα γίνονται με τάξη και αρμονία...
Αν αποφασίσεις να μιλήσεις σοβαρά τα ξαναλέμε. -
τι αξία έχουν πλέον οι αναλύσεις, διαπιστώσεις, προτάσεις όταν για τους αποφασίζοντες (τρόικα) και εκτελούντες (κυβέρνηση) όλα αποτελούν σενάριο μαθηματικών πράξεων και μόνο.
το πρωί η tv είχε απομαγνητοφώνηση βρετανού σύμβουλου της κυβέρνησης του λονδίνου όπου σε μια συζήτηση, που δεν γνώριζε την ύπαρξη μικροφώνου, ερμήνευσε την απόλυση 100.000 εργαζομένων ως περιθώριο στατιστικού λάθους σε σχέση με το εργατικό δυναμικό των 30 εκατ. εγγλέζων !!!!
έτσι λοιπόν αντιμετωπίζεται ο λαός, όπως οι στρατιώτες στον πόλεμο...ο στρατηγός γνωρίζει ότι θα υπάρχουν απώλειες για να καταλάβει το κάστρο αλλά δεν έχει σημασία το νούμερο...σημασία έχει η νίκη και για τον ίδιο και για τον βασιλιά του.
όποιος αντιδράσει στην επίτευξη του στόχου είναι απλώς λιποτάκτης και πρέπει να κρεμαστεί...
θα την κάνουμε όπου φύγει-φύγει μόνον όταν σκοτωθεί ο στρατηγός και σαλπίσει υποχώρηση...με τα γνωστά αποτελέσματα για τους ηττημένους... -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Μονο τοτε ΙΣΩΣ παψει ο κ.Δαυιδ να απειλει με αποχωρηση της 3Ε απο την Ελλαδα, και θα ξανανοιξουν οι 2.000 επιχειρησεις που εκλεισαν (μαζι και τα δυο μπακαλικα που εγραψα νωριτερα) και θα εισαστε***** ολοι μια ωραια ατμοσφαιρα.
Και οι απολυμένοι ΙΥ να πάνε να πνιγούν, στα @@ σου.
-
Ο χρήστης vice246 έγραψε:
τι αξία έχουν πλέον οι αναλύσεις, διαπιστώσεις, προτάσεις όταν για τους αποφασίζοντες (τρόικα) και εκτελούντες (κυβέρνηση) όλα αποτελούν σενάριο μαθηματικών πράξεων και μόνο.
το πρωί η tv είχε απομαγνητοφώνηση βρετανού σύμβουλου της κυβέρνησης του λονδίνου όπου σε μια συζήτηση, που δεν γνώριζε την ύπαρξη μικροφώνου, ερμήνευσε την απόλυση 100.000 εργαζομένων ως περιθώριο στατιστικού λάθους σε σχέση με το εργατικό δυναμικό των 30 εκατ. εγγλέζων !!!!
έτσι λοιπόν αντιμετωπίζεται ο λαός, όπως οι στρατιώτες στον πόλεμο...ο στρατηγός γνωρίζει ότι θα υπάρχουν απώλειες για να καταλάβει το κάστρο αλλά δεν έχει σημασία το νούμερο...σημασία έχει η νίκη και για τον ίδιο και για τον βασιλιά του.
όποιος αντιδράσει στην επίτευξη του στόχου είναι απλώς λιποτάκτης και πρέπει να κρεμαστεί...
θα την κάνουμε όπου φύγει-φύγει μόνον όταν σκοτωθεί ο στρατηγός και σαλπίσει υποχώρηση...με τα γνωστά αποτελέσματα για τους ηττημένους...Αν ήξερε όμως πως αν αντιμετωπίσει τον λαό του σαν στατιστικό λάθος θα εισπάξει τις ανάλογες στατιστικές κλωτσομπουνιές δεν θα το τολμούσε τόσο χαλαρά υποθέτω.
έτσι είναι αυτά, ο καθένας όσο τον παίρνει... -
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
η λύση στο πρόβλημά μας είναι δηλ να απολυθούν 500-600.000 ΔΥ ;
Όχι. Αλλά δεδομένου ότι δεν μπορούμε να κάνουμε νομισματική υποτίμηση θα πρέπει να κάνουμε εσωτερική. Δηλάδη να μειώσουμε μισθούς και συντάξεις. Αφού το έκαναν αυτό μέχρι το σημείο που θεωρούν ότι δεν πάει άλλο θα προχωρήσουν και σε μείωση προσωπικού. Δεν θα γίνουν απολύσεις αλλά 'λήξη συμβάσεων' (για ευνόητους λόγους τα '').
Το ερώτημα δεν είναι αυτό αλλά 'Πρέπει να μειωθεί η σύνταξη στα 200 ευρώ ή να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία για να 'σωθούν' παχυλές παροχές, παχυλοί μισθοί και λοιπά κρατικοδίαιτα τρωκτικά;'
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα δημόσιος τομέας. Χάρη στο κομματικό κράτος (που μας έφτασε στο σημερινό χάλι-μην το ξεχνάμε αυτό) μπορεί να δούμε τον 2ο ή 3ο μισθό ενός αόρατου 'διευθυντή' να μένει ανέπαφος εις βάρος 5-6 συμβασιούχων.Πάντως το τι θα γίνει και τι πρέπει να γίνει δεν είναι σαφές.
προσεξε τωρα που ειναι η προπαγανδα:
λες για μειωσεις ΔΥ. Ακουγεται σωστο. Μεχρι να ζητησω ΜΙΑ μελετη που να αποδεικνυει το αυτονοητο: οτι υπαρχουν ΔΥ που περισσευουν και σε ΠΟΙΕΣ θεσεις!
δε τους νοιαζει! Απλα να δειξουν οτι απολυουν! Ασχετο ποιοι ειναι αυτοι, τι δουλεια κανουν, αν δουλευουν ενω καποιοι αλλοι καθονται κτλ κτλ...επισης θα πρεπει να μας πουν οτι απολυοντας τοσους θα εξοικονομηθουν τοσα. Ειμαι σιγουρος οτι θα ειναι ψιχουλα.
τελος, θα μου επιτρεψεις να ξαναρωτησω τι θα γινει το 2013 και μετα...
-
Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβοί είμαστε.
Άκουσα στο χαζοκούτι πριν από κανά δυό χρόνια ότι η Νέα Ζηλανδία, κράτος με παραπλήσιο πληθυσμό του ελληνικού, είχε κάποτε 400.000 δημόσιους υπαλλήλους και έκρινε ότι έπρεπε να τους μειώσει. Μετά από προσπάθεια σχεδόν 10 ετών, ριζικό επανασχεδιασμό του κράτους και αξιοποίηση της τεχνολογίας της πληροφορικής, κατάφερε αφενός να τους μειώσει κάτω από τις 200.000 , αφεδύο να αυξήσει το παραγώμενο από τον κρατικό τομέα έργο .Πως είπατε?
-
λες για μειωσεις ΔΥ. Ακουγεται σωστο. Μεχρι να ζητησω ΜΙΑ μελετη που να αποδεικνυει το αυτονοητο: οτι υπαρχουν ΔΥ που περισσευουν και σε ΠΟΙΕΣ θεσεις!
Αν υπήρχε λίγη τσίπα (sic) σε κάποια άτομα από εδώ που τυγχάνει να τιμούν με την παρουσία τους το ελληνικό δημόσιο θα μάθαινες ότι τέτοια μελέτη δεν πρόκειται να δεις. Αν το ψάξεις λίγο θα δεις ότι σε αρκετές περιπτώσεις εδώ και χρόνια οι μόνιμοι το είχαν ρίξει στο βαθύ ξύσιμο αφήνοντας τη δουλειά στους συμβασιούχους οι οποίοι συμβασιούχοι είχαν φτάσει να αρχίσουν και αυτοί το ξυσιματάκι αφήνοντας τη δουλειά για τους στάζιερς.
Άσχετα με αυτό, όταν μια εταιρεία έχει πρόβλημα προβαίνει σε μείωση προσωπικού ακόμα και αν δεν της περισσεύουν οι θέσεις. -
απο το να απολύσουμε μερικούς και να χρεοκοπήσουμε στη συνέχεια εγώ προτιμώ να μην απολύσουμε κανέναν και να χρεοκοπήσουμε τώρα. έτσι θα δοθεί σε όλους η ευκαιρία, ΙΥ, ΔΥ, μικρούς, μεγάλους, αριστερούς, δεξιούς, μορφωμένους, αμόρφωτους,ορθόδοξους, εβραίους, άθεους, μωαμεθανούς κλπ να αποδείξουν στη πράξη το λειτουργικό τους ρόλο στη κοινωνία μας και οτι αξίζουν τα λεφτά/προνόμια/αλληλεγγύη που διεκδικούν.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο που ζούμε με δανεικά (από τους τοκογλύφους)Ποσα λεφτα απο το πακετο 'στηριξης'ειπαμε οτι πηγαν σε μισθους και συνταξεις?? οι άξιοι πολιτικοί μας άφησαν να κλείσουν 1.000-2.000 επιχειρήσεις.Στη περιοχη μου παντως εκλεισαν δυο μικρα s/m (μπακαλικα θα τα ελεγα) και ανοιξε ενα Lidl και οσονουπω ενα Καρφουρ Μαρινοπουλος.'Ανταγωνισμος', 'δυναμεις της αγορας' 'ελευθερη οικονομια' αλλα προπαντων Αστικη Ηθικη.Κι οποιος δε καταλαβαινει δε ξερει που πατα και που πηγαινει.
Αν οι μισθοί δεν πέσουν κάτω από τα 200 ευρώ θα είναι κατόρθωμα.ε, να μειωθουν λιγο ρε παιδι μου...Με 590 βασικο δεν ειμαστε 'ανταγωνιστικοι'.Ασε που για καποιους εδω μεσα μπορει καποιος να ζησει ανετα με 450...Απο τις υπολοιπες μπουρδες μερι διαχωρισμου ΔΥ και ΙΥ τι να σχολιασει κανεις??
Αρκει μια αναγνωση στο παρον θεμα να δει κανεις ποιος ειναι υπερ του διαχωρισμου και ποιος οχι.Δηλαδή, αν δηλώσω ότι είμαι κατά του διαχωρισμού, αυτός θα σταματήσει να υπάρχει;
όταν οι αναρχικοί στην Πάτρα κλείνανε το carrefour γιατί απέλυε στο χύμα εργαζόμενους, αφού τους είχε γ#μήσει τη μάνα, πήγε κανένας απ το συνάφι σας να συμπαρασταθεί, ή σας χάλαγαν τη μόστρα που δεν μπορούσατε να ψωνίσετε?
Άντε, γιατί μας τά χεις κάνει ζέπελιν εδω με΄σα
ΔΝΤ, eurogroup, κούρεμα, μνημόμιο ΙΙ, σωθήκαμε!!!