-
Ρε στη Νυμφων γραφουν απο τοτε που η Μεταξα ηταν ακομα χωματοδρομος
Απο εκεινη την εποχη περιπου υπαρχει και μια παραδοσιακη ταβερνα στη Σακη Καραγιωργα που ξερουν ολοι οι παλιοι Γλυφαδιωτες -
Toν τελευταίο χρόνο τραβιέμαι με μια μαλακία με το ολλανδικό δημόσιο. είχα ασφάλεια υγείας στην ελλάδα, μέχρι το 2008 αναγνωρίζονταν, μετά ο νόμος άλλαξε και επέβαλε να ασφαλίζεσαι στην ολλανδία όντας εργαζόμενος, δεν το ήξεραν στο πανεπιστήμιο, και μου ήρθε ένα μπουγιουρντί 2000€ αναδρομικά ασφάλιστρα Να μην τα πολυλογώ, έχω ενα φίλο συνάδελφο ολλανδό, το παλέψαμε με επιστολές κόντρα επιστολές κλπ, να ναι καλά το παιδί και απ ό,τι φαίνεται τα γλυτώσα .
/
Του είχα υποσχεθεί λοιπόν δείπνο σε όποιο εστιατόριο θελήσει, χωρίς να σκεφτεί budget
περίμενα να μου εμφανίσει κανενα michelin star restaurant, αλλά βρήκε αυτό
http://www.dieheeresewentien.nl/
koutsan θα σου έλεγα να προτείνεις τπτ απ το μενού, αλλά δεν ξέρεις ολλανδικά
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:offtopicviii:
Toν τελευταίο χρόνο τραβιέμαι με μια μαλακία με το ολλανδικό δημόσιο. είχα ασφάλεια υγείας στην ελλάδα, μέχρι το 2008 αναγνωρίζονταν, μετά ο νόμος άλλαξε και επέβαλε να ασφαλίζεσαι στην ολλανδία όντας εργαζόμενος, δεν το ήξεραν στο πανεπιστήμιο, και μου ήρθε ένα μπουγιουρντί 2000€ αναδρομικά ασφάλιστρα Να μην τα πολυλογώ, έχω ενα φίλο συνάδελφο ολλανδό, το παλέψαμε με επιστολές κόντρα επιστολές κλπ, να ναι καλά το παιδί και απ ό,τι φαίνεται τα γλυτώσα ./
Του είχα υποσχεθεί λοιπόν δείπνο σε όποιο εστιατόριο θελήσει, χωρίς να σκεφτεί budget
περίμενα να μου εμφανίσει κανενα michelin star restaurant, αλλά βρήκε αυτό
http://www.dieheeresewentien.nl/
koutsan θα σου έλεγα να προτείνεις τπτ απ το μενού, αλλά δεν ξέρεις ολλανδικά
TARTAAR and PETRUS for me πες και εισαι Ok
-
Ο δικος μας θα πληρωσει.Μια φετα και νερο και πολυ του ειναι του Ολλανδου.
-
Ο χρήστης koutsan έγραψε:
Όπως στα λέει ο Asimov : γράφουν συνέχεια εκεί.
Τα αυτοκίνητα τριγύρω είναι φορτωμένα κλήσεις, αν ρίξεις μια ματιάΕπειδή μ' αρέσει το Οικείο θα ξαναβρεθώ εκεί, ούτως ή άλλως πάω συχνά. Θα το κοιτάζω από δω και πέρα.
Προ μιάμιση ώρας είπα να πάω να περπατήσω όπως κάθε παππούδι που σέβεται τον εαυτό του και πέρασα από τη Νυμφών. Ε γέλασα πολύ καθώς υπήρχε περιπολικό παρκαρισμένο και 3 μπάτσοι ταυτόχρονα έγραφαν ό,τι υπήρχε στην πλατεία.
Όλα πήραν τη ροζ κλησούλα τους και μπήκε λίγο χρώμα στην πλατείαXάρη σε μένα έγινε αυτό, δέχομαι συγχαρητήρια: άνοιξα το δρόμο!
Στενοχωριέμαι όμως που ο koutsan δεν αναγνωρίζει το δράμα μου και χαίρεται με τον πόνο μου...
Ντροπή!
Είναι φανερό πως ζηλεύει τα νιάτα την ομορφιά και την (μισή) BMW μου....
-
Χθες τσάκισα κάτι γκουρμέ γυρόνια το κάτι άλλο
Ασύγκριτη ευχαρίστηση + αραχτός στον καναπέυ.γ. και εντελώς τσίπικα
-
Ουυυυυ μακρόσυρτο. Εκτός αν ήταν από κανένα γαλλικό εστιατόριο και έδωσες κανένα δεκάευρο το ένα, τότε είσαι ΟΚ και γκλαμ.
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Χθες τσάκισα κάτι γκουρμέ γυρόνια το κάτι άλλο
Ασύγκριτη ευχαρίστηση + αραχτός στον καναπέυ.γ. και εντελώς τσίπικα
με μαχαιροπήρουνα τα έφαγες ;
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Χθες τσάκισα κάτι γκουρμέ γυρόνια το κάτι άλλο
Ασύγκριτη ευχαρίστηση + αραχτός στον καναπέυ.γ. και εντελώς τσίπικα
Και ο koutsanάκος όταν δίνει τα 120+€ το άτομο, τσίπικα το θεωρεί, αφού του τρέχουν από τα μπατζάκια!
Είναι γνωστός κεφαλαιοκράτης των Νότιων Προαστίων , σεσημασμένος!
Αλίμονο σε μας τα φτωχαδάκια, που μισή BMW έχουμε , και γι' αυτήν η τροχαία μοιράζει κλήσεις!
Ωϊμέ, αλί και τρισαλί, σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;
-
Οι τιμές των εστιατορίων στην Αθήνα είναι τριπλάσιες από τις τιμές στη Θεσσαλονίκη.
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια.
γιατί δεν μπορούν να ανεβαίνουν σαλονίκη για ένα πιάτο φαΐ
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια.
γιατί δεν μπορούν να ανεβαίνουν σαλονίκη για ένα πιάτο φαΐ
O γύρος και στην Αθήνα φτηνός είναι πάντως...
-
Γκουρμέ είναι?
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια.
γιατί δεν μπορούν να ανεβαίνουν σαλονίκη για ένα πιάτο φαΐ
Βλακώδης συλλογισμός
Η σωστή απάντηση στην πολύ λογική παρατήρηση του Λεωνίδα είναι ότι στην Αθήνα έχουμε άπειρα φράγκα και δεν μετράμε τσίπικα φραγκοδίφραγκα για να φάμε ένα πιάτο φαγάκι
-
Αφηνουμε κ 10 φραγκοδιφραγκα για πουρμπουαρ
το ατομο
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Χθες τσάκισα κάτι γκουρμέ γυρόνια το κάτι άλλο
Ασύγκριτη ευχαρίστηση + αραχτός στον καναπέυ.γ. και εντελώς τσίπικα
**
Και ο koutsanάκος όταν δίνει τα 120+€ το άτομο, τσίπικα το θεωρεί, αφού του τρέχουν από τα μπατζάκια!Είναι γνωστός κεφαλαιοκράτης των Νότιων Προαστίων , σεσημασμένος! **
Αλίμονο σε μας τα φτωχαδάκια, που μισή BMW έχουμε , και γι' αυτήν η τροχαία μοιράζει κλήσεις!
Ωϊμέ, αλί και τρισαλί, σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας Νίκο Τσιαμτσίκα;
συγνώμη κύριε δεν είναι έτσι τα πράγματα
τα έχει πει ο ακαφε -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια.
γιατί δεν μπορούν να ανεβαίνουν σαλονίκη για ένα πιάτο φαΐ
O γύρος και στην Αθήνα φτηνός είναι πάντως...
όχι ρε συ ακα-εφε, δε μπορώ να το βλέπω αυτό!
Για να εξηγούμαστε:
- σουβλάκι είναι κρέας σε καλαμάκι
- γύρος είναι το κρέας που κόβουμε απ το ντόνερ ( το οποίο...γυρίζει)
- και πίτα γύρο ή πίτα σουβλάκι είναι το σύνολο με τα τζατζικοκρέμμυδα!
Μη τα μπερδεύουμε! Ακούω κάτι 'σουβλάκι με γύρο', 'γύρο με σουβλάκι', 'σουβλάκι με καλαμάκι'
Και φυσικά είναι γκουρμέ
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Δεν ξέρω γιατί έχουν κόσμο τα Αθηναϊκά εστιατόρια.
γιατί δεν μπορούν να ανεβαίνουν σαλονίκη για ένα πιάτο φαΐ
O γύρος και στην Αθήνα φτηνός είναι πάντως...
όχι ρε συ ακα-εφε, δε μπορώ να το βλέπω αυτό!
Για να εξηγούμαστε:
- σουβλάκι είναι κρέας σε καλαμάκι
- γύρος είναι το κρέας που κόβουμε απ το ντόνερ ( το οποίο...γυρίζει)
- και πίτα γύρο ή πίτα σουβλάκι είναι το σύνολο με τα τζατζικοκρέμμυδα!
Μη τα μπερδεύουμε! Ακούω κάτι 'σουβλάκι με γύρο', 'γύρο με σουβλάκι', 'σουβλάκι με καλαμάκι'
Και φυσικά είναι γκουρμέ
Κάνετε λάθος αγαπητέ, καταρχήν εγώ δεν είμαι Αθηναίος, είμαι μέτοικος (γι' αυτό και είμαι φτωχαδάκι και τρώω από τα λεφτά του daddy, ενώ ο koutsan πχ είναι μεγαλοκεφαλαιοκράτης και τρώει γκουρμέ αηδίες... ) εν Αθήναις γι' αυτό και δεν υποπίπτω σε τέτοια γλωσσικά ατοπήματα!
Όταν λοιπόν λέω γύρο, εννοώ το πράγμα που βρίσκεται πάνω στην σούβλα και γυρίζει , αυτό που είπες εσύ ντόνερ - λανθασμένα, αφού το ντόνερ είναι άλλο πράγμα (ρώτα και κάνα Τούρκο... ).
Φτηνός γύρος, εννοούμε το... κιλό, είτε τον βάλεις σε πίτα (ΠΙΤΑ, όχι σουβλάκι, το σουβλάκι ΔΕΝ γεμίζεται , σουβλίζεται! ), είτε τον φας σε μερίδα.
Μετά απ' όλα αυτά, να καταθέσω βέβαια πως απεχθάνομαι τον γύρο, εδώ και χρόνια δεν τρώω τον χοιρινό και εδώ και κάνα χρόνο έκοψα και τον κοτόπουλο.
Λογικά πρέπει να είναι γκουρμέ, γι' αυτό και δεν τον τρώω. Λογικά επίσης και ο τραχανάς είναι γκουρμέ, ούτε αυτόν τρώω, ενώ και κάτι ζαμπόνια , λουκάνικα και λοιπά λιπαρά που επίσης δεν τρώω, είναι κι αυτά γκουρμέ.
-
Συνεπώς αγαπητέ ακ-εφε συμφωνούμε!
Η παρερμήνευση αφορούσε σε τι αναφερόσουν λέγοντας 'γύρος' στο προηγούμενο ποστ..Ντόνερ λέγεται κατά βάση ο μηχανισμός που περιστρέφει και ψήνει το κρέας. Έτσι το ονομάζουν αυτοί που πωλούν εξοπλισμό καταστημάτων. Έχει ταυτιστεί κακώς αποκλειστικά με τους Τούρκους. Ο λόγος είναι απλός: οι Τούρκοοι έκαναν διάσημα τα διάφορα κεμπάμπ και ντόνερ στην Ευρώπη και ειδικότερα στη Γερμανία, απ όπου (αν δεν κάνω λάθος) προέρχεται η λέξη ντόνερ.
Τώρα για τον τραχανά τι να πω.. Ξυνός ή γλυκός σταρένιος, είναι total respect!
-
Oρθώς το ντονέρ, και όχι ντόνερ , λέγεται γύρος, αφού οι τούρκικες λέξεις 'ντονέρ κεμπάπ' μεταφράζονται επακριβώς στα ελληνικά ως 'γυριστό κεμπάπ', επί το απλούστερο γύρος.
Ανάλογα με το κρέας, παίρνει και το αντίστοιχο όνομα. Τα βασικά είδη στην Ελλάδα είναι το χοιρινό και το κοτόπουλο, αλλά πιο σπάνια βρίσκει κανείς μοσχαρίσιο (όι μανούλαμ ), και μόνο σε μία περίπτωση που ήξερα στα Παγκράτι έβρισκα και γύρο αρνίσιο (βάι - βάι , ευτυχώς έκλεισε γιατί θα είχα γίνει διπλός).
Εννοείται δε πως όποτε επισκέπτομαι την φίλη και σύμμαχο Τουρκία συνήθως ΔΕΝ τρώω τίποτα άλλο εκτός από τέτοια μπινελίκια.Το σουβλάκι τώρα σύμφωνα με τη νέα μόδα που παίζει πολύ στη Θεσ/νίκη, δεν είναι αποκλειστικά μόνο από κρέας. Υπάρχουν μαγαζιά που γενικώς σουβλάκι ονομάζουν κάτι που σουβλίζεται με καλαμάκι και μπορεί να είναι εκτός από τα κλασσικά χοιρινό ή κοτόπουλο, νέα είδη όπως τυρί χαλούμι, μανιτάρια, λουκανικάκια με μπέικον κ.τ.λ., η δε έκφραση 'τσάκω ένα σουβλάκι καλαμάκι' που έπαιζε επί δεκαετίες και εννοούσε το κλασσικό χοιρινό σουβλάκι με μία φέτα ψωμί καρφωμένη στο καλαμάκι θεωρείται πλέον :
α. ατελής, αφού δεν έχεις προσδιορίσει ως όφειλες το υλικό που θα έχει το σουβλάκι και
β. πλεονασμός ως προς το δεύτερο συνθετικό, αφού σουβλάκι σημαίνει πλέον κάτι σε καλαμάκι, άρα ο λεκτικός προσδιορισμός καλαμάκι περισσεύει.
Gourmet Εστιατορια στην Ελλαδα (και οχι μονο !!!)