-
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
Μολις αγορασα το Panda Dualogic. Το αλλο υποψηφιο ηταν το AYGO. Το Παντα ειναι ημιαυτοματο 5αρι (ιδιας φιλοσοφιας με το MMT). 4κύλινδρο 1.2, με χαμηλοτερη ιπποδυναμη, αλλα μεγαλυτερη ροπη. Διαφορα στην τιμη μετρητοις (στην οποια η Φιατ ειχε εκπτωση 950 Ε) περιπου 1.800 Ε!
Συνολικα το Παντα πιστευω ειναι πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο.Καλορίζικο και καλοτάξιδο! Μετά από 11.000 χλμ, είμαστε υπερ-ευχαριστημένοι. Ένα μικρό, αξιόπιστο αυτοκινητάκι, με άριστη εκμετάλλευση χώρων, που καίει ελάχιστα, χωράει παντού και σου φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που το οδηγείς. Α, να μην το ξεχάσω, ταξιδεύει ανετότατα!
Ασυζητητί καλύτερο value for money σε σχέση με το toyota!
-
Panda και από εμένα...
Δεν έχω διαβάσει κανένα άρθρο δοκιμής του Aygo αλλά από προσωπική εμπειρία ενώ ήθελα να μου αρέσει πολύ εν τέλει με χάλασε το γεγονός οτι χοροπηδούσε ο εμπρός άξονας (ουκ ολίγον) στις (ουκ ολίγες) ανωμαλίες του οδοστρώματος. Έχει γραφτεί κάτι τέτοιο ή εμένα μου φάνηκε έτσι; -
Kαλύτερα να προτιμήσεις ένα Picanto...φτηνότερο και καλύτερο.
-
Κατανάλωση του Πάντα; Ισχύουν αυτές οι τιμές που είχα διαβάσει, που ο 1.8Τ VAG φαινόταν αγγελούδι και υπεροικονομικός δίπλα του;
Άσχετο: kantoniou, μήπως το πήρες κίτρινο;
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
άσε που δε θα κάνεις γιόγκα κάθε φορά που θα θες να ανοίξεις το τζάμι του συνοδηγού.
Τι εννοείς; Για εξήγησε; Ειναι κακό εργονομικά;
Απλώς υπάρχει ένας και μοναδικός διακόπτης για το τζάμι του συνοδηγού, και αυτός είναι από τη μεριά του, με αποτέλεσμα όποτε ο οδηγός θέλει να κατεβάσει το τζάμι να πρέπει να σκύβει μέχρι την άλλη πόρτα! Είπαμε, μείωση κόστους, αλλά όχι κι έτσι!
Δεν ειναι και κατι τρομερο, και στο ΣΜΑΡΤ το ιδιο συμβαινει, και δεν τρεχει και τιποτα...Ειδικα σε ενα αμαξι με τοσο μικρο πλατος....
Κατα την γνωμη μου ειναι πολυ καλη επιλογη με 6ετη εγγυηση, φτηνα σερβις και λογικα πολυ χαμηλη καταναλωση.....
Και σιγουρα πολυ καλυτερη ποιοτητα κατασκευης απο Πικαντο και Σεισεντο..... -
Ρε παιδιά το παντα πρέπει να'ναι κάπως μεγαλύτερο..
μικρό αυτοκίνητο πόλης ζήτησε.
Εμένα μου αρέσει το aygo, η τσιγγουνιά με τα ηλεκτρικά παράθυρα δε νομίζω ότι είναι λόγος να απορρίψεις ένα αυτοκίνητο..
αλλά, όπως και το smart (σε μεγαλύτερο βαθμό), έχει τσακωθεί με το value for money.. -
**[b]στον SKYE [/b]**ΤΟ SΜΑΡΤ Α ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΕΙΧΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΛΛΑ.......ΤΟ ΦΟΒΑΜΑΙ !!(ΣΤΡΟΦΕΣ , ΚΡΑΤΗΜΑΤΑ ΚΛΠ)
***[b]ΣΤΟΝ TAZZ ***[/b]ΔΕΝ ΜΕ ΧΑΛΑ Ο ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ, Η ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΟΡΡΤ ΜΠΑΓΚΑΖ, ΑΛΛΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΕΝΑ ΤΟΥ. ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ PANDA ΜΗΠΩΣ EXEI ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ?( ΡΕΠΡΙΖ Π.Χ.0 ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΣΕ 'ΠΡΟΔΟΣΕΙ' ?. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SEISENTO : TO XEIROTERO CRASH TEST ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ) ΤΟ AYGO ΝΟΜΙΖΩ ΕΒΓΑΛΕ 3 ΑΣΤΕΡΙΑ)
*ΣΤΟΝ KANTONIOY * TA ΛΕΣ ΟΡΘΑ . ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PANDA ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΕΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ
ΣΤΟΝ SITA STAK ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΕΑ ΣΟΥANΑΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
-
Για μενα περιμενε να δεις και τα C1 και 107 που εχουν πιο φρεσκια εξωτερικη εμφανιση (εσωτερικα ειναι ολοιδια),και θα ειναι και σαφως πιο φθηνα...
Οντως το Panda ειναι παρα πολυ καλο αλλα λιγο πιο μεγαλο απο αυτο που θελει ο φιλος μας...
Παντως εξισου μια καλη επιλογη ειναι και το Picanto, το οποιο ειναι εκτος των αλλων και πολυ αξιοπιστο... -
Ο χρήστης eye έγραψε:
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ PANDA ΜΗΠΩΣ EXEI ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ?( ΡΕΠΡΙΖ Π.Χ.0 ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΣΕ 'ΠΡΟΔΟΣΕΙ' ?Για να ξεκαθαρίσω κάτι σχετικά με τις επιδόσεις του panda: το αυτοκίνητο δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να βάλει φωτιά στην άσφαλτο. Δεν το έχω μετρήσει σε 0-100 (ο κατασκευαστής δηλώνει 14 secs), παρ' όλα αυτά όπως είπα και παραπάνω ταξιδεύει ανετότατα (και στο λέω αυτό όντας συνηθισμένος στο 1600άρι 307). Ίσως να βοηθάνει οι εξτρά 14άρες ζάντες, αλλά μέχρι τα 150 είναι ιδιαίτερα ευθύβολο (στο κοντέρ έχω δει μέχρι 160). Από κει και πέρα, αν προγραμματίζεις τις κινήσεις σου στην Α.Ο. ή στην εθνική, αποκλείεται να σε προδώσει, αρκεί να μάθεις να χρησιμοποιείς τη φόρα του, γιατί η αλήθεια είναι ότι αν κόψεις, θέλει λίγη δουλειά με το κιβώτιο (το οποίο παρεμπιπτόντως είναι εξαιρετικό σε αίσθηση, αλλά με σχετικά μακριές σχέσεις) για να ανακτήσεις την ταχύτητά σου.
μικρό αυτοκίνητο πόλης ζήτησε.αν το panda δεν είναι μικρό αυτοκίνητο πόλης, τότε ποιο είναι; εκτός αν τα δέκα εκατοστά επιπλέον μήκος από το aygo το καθιστούν 'μεγάλο'.
Κατανάλωση του Πάντα; Ισχύουν αυτές οι τιμές που είχα διαβάσει, που ο 1.8Τ VAG φαινόταν αγγελούδι και υπεροικονομικός δίπλα του;
είδα κι εγώ στο τεστ των 4Τ κατανάλωση 8,9 και απόρησα. Η δοκιμή πρέπει να έγινε σε ρυθμούς ειδικής διαδρομής, με το στροφόμετρο μονίμως στα κόκκινα (που δεν έχει και πολύ νόημα με το συγκεκριμένο κινητήρα, που δε συμπαθεί τις υψηλές στροφές), αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η κατανάλωση. Όταν το οδηγάω εγώ, το trip computer δείχνει μέση κατανάλωση γύρω στο 6,5, όταν το οδηγάει η ιδιοκτήτριά του πέφτει στο 5,8.
anyways, τα παραπάνω δεν τα λέω με καμία δόση οπαδισμού, απλώς προσπαθώ να απαντήσω στις απορίες των ενδιαφερόμενων.
-
Τα Aygo,C1 και 107 βαθμολογήθηκαν με 4 αστέρια.
http://www.euroncap.com/content/safety_ ... =1&id2=218
Πάντως εγώ θα το αγόραζα το Aygo ( ίσως και το C1 αν η τιμή του είναι δελεαστικότερη της εξαετούς εγγύησης της Toyota ) το θεωρώ το καλύτερο στην κατηγορία του και ας έχει αρκετές τσιγκουνίες. Το Picanto είναι μια άλλη ενναλακτική όσο για το Panda. Δεν χωράω μέσα σε αυτό το πράγμα με τίποτα. Η κεντρική κονσόλα είναι πάρα πολύ φαρδιά για ένα τόσο στενό αμάξι και τα καθίσματα του τα πιο άβολα που έχω κάτσει ποτέ. Πολύ στενά και μικρά για τα γούστα μου. Το δε μοτέρ ας το αφήσουμε καλύτερα.
Υ.Γ. Δεν έχω οδηγήσει ακόμα το Aygo αλλά σύντομα θα το κάνω test drive και τότε θα μπορώ να μιλήσω και για το μοτέρ του. -
Ο χρήστης tazz έγραψε:
μικρό αυτοκίνητο πόλης ζήτησε.αν το panda δεν είναι μικρό αυτοκίνητο πόλης, τότε ποιο είναι; εκτός αν τα δέκα εκατοστά επιπλέον μήκος από το aygo το καθιστούν 'μεγάλο'.
δεν ήξερα ότι έχουν τόσο μικρή διαφορά, δέκα εκατοστά.. (δεν το έχω ψάξει, αλλά για να το λες..)
στο μάτι φαίνεται μεγαλύτερη η διαφορά.Όσον αφορά το σμαρτ, εκτός του ότι είναι πανάκριβο γι'αυτά που προσφέρει, δε με ενθουσίασε καθόλου στην οδήγηση.. εκτός του ότι δε με εμπνέει καθόλου και δε θα το πίεζα (εκτός από την ευθεία, που έχει πολύ χαβαλέ), έχει τιμόνι με χάλια αίσθηση, αλλά αυτό που με χάλασε περισσότερο είναι ότι κοπανάει πιο πολύ και από χαμηλωμένο σαραβαλάκι 10ετίας.. καμία άνεση στους απαράδεκτους ελληνικούς δρόμους. βέβαια, χώνεσαι παντού κ στο παρκάρισμα.. και έχει και σχετικά χαμηλή κατανάλωση.. αλλά κάπου εκεί τελειώνουν τα + (για μένα)..
-
Ίσως και το Cuore να αξίζει προσοχής σε αυτήν την κατηγορία...
-
Ο χρήστης vinman407 έγραψε:
Για μενα περιμενε να δεις και τα C1 και 107 που εχουν πιο φρεσκια εξωτερικη εμφανιση (εσωτερικα ειναι ολοιδια),και θα ειναι και σαφως πιο φθηνα...Μην είσαι τόσο σίγουρος, πρόκειται για φτηνό αμάξι δεν χωράει μεγάλες διαφοροποιήσεις στην τιμή. Προσωπικά πιστεύω ότι όποιο σου αρέσει περισσότερο ,αυτό παίρνεις.
Το Panda πάντως είναι αυτοκίνητο άλλης κατηγορίας (πιο μακρύ πιό ψηλό) , περίπου μικρό πολυμορφικό. Από σύντομη επφή που είχα με ένα (καινούργιο) νοικιάρικο είναι ευχάριστο, το μοτέρ Ιταλικό αλλά μόλις βάλεις 4η βλέπεις ότι του λείπουν άλογα. Αν το μαστιγώνεις βέβαια (όποιος έχει μεγαλώσει με 127 καταλαβαίνει) έχει πλάκα.
-
Εγώ τον χαβά μου: Daihatsu Sirion. Μου αρέσει, τι να κάνουμε;
http://www.daihatsu.gr/sirion_gen.html
Θυμίζω ότι στην Ιαπωνία κυκλοφορεί ως Toyota (η Daihatsu είναι θυγατρική της). -
Λοιπον:
Ο χρήστης tazz έγραψε:
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!Thanks
Στις τυποποιημενες και στα τεστ το Aygo ειναι πιο οικονομικο (μαλλον λογω τριων κυλινδρων). Το Παντα στον Υπολογιστη εχει μεχρι τωρα 6.4 (αλλα μονο 800 χλμ μικτης χρησης). Πραγματικη καταναλωση δεν εχω μετρησει ακομα.
Άσχετο: kantoniou, μήπως το πήρες κίτρινο;
Ναι.
ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ PANDA ΜΗΠΩΣ EXEI ΑΣΧΗΜΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ?( ΡΕΠΡΙΖ Π.Χ.0 ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ ΘΑ ΣΕ 'ΠΡΟΔΟΣΕΙ' ?
*ΣΤΟΝ KANTONIOY * TA ΛΕΣ ΟΡΘΑ . ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PANDA ΚΟΛΛΑΩ ΣΤΕΙΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥΟσα γραφει ο tazz (που το ξερει και καλυτερα) ειναι σωστα. Το αυτοκινητο ειναι απλα αξιοπρεπες. Το AYgo υστερει σε ροπη, πιθανως αυτο να επηρεαζει τις ρεπριζ. Το Παντα δεν 'σερνεται', λογικα παντως το Αygo θα ειναι ταχυτερο. Σημαντικη παντως για ταξιδι ειναι και η ανεση (θορυβος-ποιοτητα κυλισης), οπου το Παντα ειναι παρα πολυ καλο.
Για μενα περιμενε να δεις και τα C1 και 107 που εχουν πιο φρεσκια εξωτερικη εμφανιση (εσωτερικα ειναι ολοιδια),και θα ειναι και σαφως πιο φθηνα...
Οντως το Panda ειναι παρα πολυ καλο αλλα λιγο πιο μεγαλο απο αυτο που θελει ο φιλος μας...
Παντως εξισου μια καλη επιλογη ειναι και το Picanto, το οποιο ειναι εκτος των αλλων και πολυ αξιοπιστο...Το Picanto είναι μια άλλη ενναλακτική όσο για το Panda. Δεν χωράω μέσα σε αυτό το πράγμα με τίποτα. Η κεντρική κονσόλα είναι πάρα πολύ φαρδιά για ένα τόσο στενό αμάξι και τα καθίσματα του τα πιο άβολα που έχω κάτσει ποτέ. Πολύ στενά και μικρά για τα γούστα μου. Το δε μοτέρ ας το αφήσουμε καλύτερα.
Για την κονσολα σωστο. Να το δοκιμασεις. Εμενα, αν και δεν ειμαι κοντος (1.85) δεν με ενοχλει, γιατι μου αρεσει να στηριζω το ποδι εκει.
Ο φιλος εγραψε για αυτοματο. Cuore & Picanto ειναι off, γιατι εχουν κλασικο 4αρι αυτοματο με μετατροπεα ροπης, που δεν ταιριαζει σε τοσο μικρα αυτοκινητα (βαρος, καταναλωση, επιδοσεις). Το Sirion ειναι πιο ακριβο και εχει κι αυτο 4αρι κιβωτιο. Η διαφορα στο μηκος ειναι 14 εκ. Δεν νομιζω αυτο να αποτελει κριτηριο.
Αν καταληξεις στο AYgo, περιμενε τα C1/107 (ερχονται συντομα). Θα εχουν το sensodrive της PSA και θα ειναι πιο φτηνα (μηχανικα ειναι ολοϊδια).
ΓΕΝΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΓΩ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ SENSODRIVE ΣΤΟ C3-XTR ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΤΟ DUALOGIC ΤΟΥ PANDA ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΜΜΤ ΤΗΣ ΤΟΥΟΤΑ, ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ YARIS, ΟΙ 4Τ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΣΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ AYGO ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ, ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ SOFTWARE.
Το τονιζω, γιατι στην αγορα αυτοματου, αυτο που θα κρινει την αγορα δεν ειναι τα ηλεκτρικα παραθυρα ή 1,5 sec στο 0-100, αλλα το κιβωτιο και η ευχρηστια του αυτοκινητου. Και σε αυτο το Παντα παιρνει αριστα. -
Ο χρήστης kantoniou έγραψε:
ΓΕΝΙΚΑ, ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΗΜΙΑΥΤΟΜΑΤΟ, ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ. ΕΓΩ ΔΟΚΙΜΑΣΑ ΤΟ SENSODRIVE ΣΤΟ C3-XTR ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ. ΤΟ DUALOGIC ΤΟΥ PANDA ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΟ. ΤΟ ΜΜΤ ΤΗΣ ΤΟΥΟΤΑ, ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ YARIS, ΟΙ 4Τ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΣΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ AYGO ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ, ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ SOFTWARE.
Το τονιζω, γιατι στην αγορα αυτοματου, αυτο που θα κρινει την αγορα δεν ειναι τα ηλεκτρικα παραθυρα ή 1,5 sec στο 0-100, αλλα το κιβωτιο και η ευχρηστια του αυτοκινητου. Και σε αυτο το Παντα παιρνει αριστα.Καταπληκτικό ημι-αυτόματο ήταν και το Speedgear CVT στο Punto... κρίμα που δεν το βγάζουν ακόμα..
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Το τονιζω, γιατι στην αγορα αυτοματου, αυτο που θα κρινει την αγορα δεν ειναι τα ηλεκτρικα παραθυρα ή 1,5 sec στο 0-100, αλλα το κιβωτιο και η ευχρηστια του αυτοκινητου. Και σε αυτο το Παντα παιρνει αριστα.Καταπληκτικό ημι-αυτόματο ήταν και το Speedgear CVT στο Punto... κρίμα που δεν το βγάζουν ακόμα..
Ναι ρε γμτ, τι γινεται με τα CVT;;; Το Punto ηταν πραγματικα καταπληκτικο (το εχω οδηγησει πολυ, ενω κοντεψα να αγορασω ενα μεταχειρισμενο), το ιδιο (λενε) και για το προηγουμενο Μicra. Μονο η Honda στο Jazz συνεχιζει. Ειναι πιο ακριβα, βγαζουν προβληματα ή κατι αλλο συμβαινει; Γιατι η Φιατ καταργησε ενα κορυφαιο κιβωτιο; Κριμα
-
Έχει πάρει κάποιος το Aygo MMT να μας πει εντυπώσεις;
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Έχει πάρει κάποιος το Aygo MMT να μας πει εντυπώσεις;παρε το DRIVE που κυκλοφορει............(αλλα 11,000 ευρο για τετοιο αμαξι??? μπααααα)
-
Ο χρήστης BugsBunny έγραψε:
Έχει πάρει κάποιος το Aygo MMT να μας πει εντυπώσεις;ΤΟ ΜΜΤ ΤΗΣ ΤΟΥΟΤΑ, ΣΤΟ ΤΕΣΤ ΤΟΥ YARIS, ΟΙ 4Τ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, ΣΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ AYGO ΕΓΡΑΨΑΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΟ, ΛΟΓΩ ΝΕΟΥ SOFTWARE.
Το ιδιο (οτι δηλ το ΜΜΤ ειναι βελτιωμενο) εγραψαν οι 4Τ και στη γνωριμια του νεου YARIS. Eγω αν και εψαξα, οταν ενδιαφερομουν, δεν βρηκα καποιον που να εχει το Aygo MMT (ηθελα να το δω/οδηγησω, γιατι στη Θεσσαλονικη δεν υπηρχε διαθεσιμο test drive).
TOYOTA AYGO