-
Δεν έχω μπει σε aygo, αλλά αν έχει έστω και ένα κλικ καλύτερη ηχομόνωση σε σχέση με το cuore, τότε για μένα αυτό είναι λόγος επιλογής. Σε cuore φίλου ο θόρυβος από τον κινητήρα ήταν εκνευριστικός. Μετά τα 80 ειδικά σε πιάνει το κεφάλι σου...
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Δεν έχω μπει σε aygo, αλλά αν έχει έστω και ένα κλικ καλύτερη ηχομόνωση σε σχέση με το cuore, τότε για μένα αυτό είναι λόγος επιλογής. Σε cuore φίλου ο θόρυβος από τον κινητήρα ήταν εκνευριστικός. Μετά τα 80 ειδικά σε πιάνει το κεφάλι σου...Δεν ξερω για το cuore αλλα το Aygo/C1/107 δεν εχουν καθολου ηχομονωση. Ιδιαιτερα ο κινητηρας και ο τραχυς ηχος του ακουγονται αρκετα κυριως σε επιταχυνσεις και οδηγηση ανω των 3000σαλ.
-
To οδηγουσα συχνοτατα για πανω απο 1,5 χρονο...αν εξαιρεσουμε μια ''τσιγκινη'' αισθηση ποιοτητας που εβγαζε, μια χαρα αυτοκινητακι ειναι για μεσα στην πολη....ελαφρυ, οικονομικοτατο, ευελικτο και με μηδενικες βλαβες. Δηλαδη τι αλλο να θελει καποιος απο ενα προορισμενο για αστικη χρηση αμαξι?
-
Μου αρέσει αυτό το
'τσιγκινη'' αισθηση ποιοτητας
ταιριάζει γάντι αυτή η φράση.
Οι αναρτήσεις του panda είναι καλύτερες, έχω οδηγήσει. Από την άλλη δεν πιστεύω πώς χώνεται παντού μιας και δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις στενό. Το φάρδος του εγώ το θεωρώ πλεονέκτημα πάντως, και λόγω συμπεριφοράς και λόγω απόστασης οδηγού - συνοδηγού.
Νομίζω πως τα έχουν βελτιώσει στην ηχομόνωση (το δικο μου είναι 2008) και επίσης με το start-stop δεν θα ενοχλεί ο ήχος του ρελαντί. Κάποια στιγμή μπήκα σε ένα νεότερο 107 και μου φάνηκε αρκετά ποιο αθόρυβο (και περιέργως με καλύτερες αναρτήσεις !; )
Είδα και μια διαφήμιση στην TV και με εκνεύρισε πόσο έχει πέσει η τιμή του -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Είδα και μια διαφήμιση στην TV και με εκνεύρισε πόσο έχει πέσει η τιμή του
- τα τελη.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Δεν ξερω για το cuore αλλα το Aygo/C1/107 δεν εχουν καθολου ηχομονωση. Ιδιαιτερα ο κινητηρας και ο τραχυς ηχος του ακουγονται αρκετα κυριως σε επιταχυνσεις και οδηγηση ανω των 3000σαλ.Για οδήγηση εντός πόλης, η κακή ηχομόνωση δεν μου φαίνεται και τόσο σημαντικό πρόβλημα (πόσες φορές υπερβαίνεις τις 3.000 rpm;)
Άλλωστε, μετά το 106 rallye (το οποίο χρησιμοποιούσα ως αυτοκίνητο πόλης μέχρι πρότινος), οτιδήποτε άλλο θα μου φαίνεται πολυτελείας. -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
- τα τελη.
Γι' αυτό κι εγώ ψήνομαι να πάρω το νέο 107 ως δεύτερο αυτοκίνητο.
-
Κάποια στιγμή μπήκα σε ένα νεότερο 107 και μου φάνηκε αρκετά ποιο αθόρυβο (και περιέργως με καλύτερες αναρτήσεις !;)Νόμιζα ότι πρόκειται για ολόιδια αυτοκίνητα.
Υπάρχει περίπτωση το καθένα από τα aygo/c1/107 να έχει διαφορετικές επιμέρους ρυθμίσεις; -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
- τα τελη.
Γι' αυτό κι εγώ ψήνομαι να πάρω το νέο 107 ως δεύτερο αυτοκίνητο.
Γιατι να πάρεις 2ο αυτοκίνητο; Πόσα χρόνια θα κάνεις να το αποσβέσεις σε σύγκριση με το να κινείσαι με το 1ο;
-
Γιατι να πάρεις 2ο αυτοκίνητο; Πόσα χρόνια θα κάνεις να το αποσβέσεις σε σύγκριση με το να κινείσαι με το 1ο;Αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση, την οποία έκανα κι εγώ στον εαυτό μου.
Η απάντηση είναι ότι πιθανότατα δεν θα αποσβέσω ποτέ το 2ο αυτοκίνητο.
Όμως, την εποχή των παχιών αγελάδων έκρινα ότι μου χρειαζόταν ένα σχετικά μεγάλο (σε διαστάσεις) αυτοκίνητο, το οποίο δυστυχώς δεν βολεύει καθόλου στις καθημερινές μετακινήσεις στην πόλη.
Εξάλλου, πολύ συχνά χρειάζομαι αυτοκίνητο ταυτόχρονα με τη γυναίκα μου...
Γι' αυτό, μου χρειάζεται ένα μικρό δεύτερο αυτοκίνητο.
Επιπλέον, μ' αυτόν τον τρόπο, θα μειώσω και τις λιγοστές καταθέσεις μου, ώστε να μην λυπηθώ πολύ όταν με το καλό η αξία τους πέσει στο 1/2 ή 1/3 λόγω χρεωκοπίας... -
Εμείς στην οικογένεια έχουμε ... 3! αυτοκίνητα
... και κάθονται αφού χρησιμοποιεί πλέον σύζυγος και εγώ ποδήλατο.Ένα μεγάλο όμως το χρειαζόμαστε τα ΣΚ λόγω ελάχιστου χώρου αποσκευών στο aygo.
Έτσι τις λέω να δώσουμε το aygo αλλά ... δεν θέλει
ΥΓ
Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, θα πρότεινα να πάρεις κάτι άλλο με αυτά τα χρήματα, οικόπεδο π.χ
Ακόμα και στο χρηματιστήριο να τα βάλεις δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα τα χάσεις όσο είναι με ένα όχημα. -
Το αυτοκίνητο δεν είναι επένδυση, θα πρότεινα να πάρεις κάτι άλλο με αυτά τα χρήματα, οικόπεδο π.χ
Ακόμα και στο χρηματιστήριο να τα βάλεις δεν είναι τόσο σίγουρο πως θα τα χάσεις όσο είναι με ένα όχημα.Μα δεν θέλω να επενδύσω τα χρήματά μου, θέλω απλώς να αγοράσω κάτι που θεωρώ ότι μου χρειάζεται.
-
Αν οι αποστάσεις που κάνεις δεν είναι μεγάλες μπορείς να σκεφτείς και ένα ηλεκτρο-υποβοηθούμενο ποδήλατο ή σκουτερ/παπί κλπ. Το πρόβλημα με την το e-ποδήλατο (έχουμε και topic) είναι το βάρος του που δυσκολεύει πολύ την μεταφορά του σε μετρό/τρένο/σκάλες.
Εμείς επιμένουμε με κλασικό ποδήλατο, οι αποστάσεις είναι μικρές (η γυναίκα μου - καμία σχέση παλαιότερα με την άθληση - κάνει και 60χλμ την εβδομάδα - μικρές συχνές διαδρομές )
Όταν φθάνει στο σχολείο τον χειμώνα για 2 ώρες δεν καταλαβαίνει τίποτα από κρύο ενώ οι υπόλοιποι ... γκρινιάζουν.
πχ. http://www.lamdagreen.gr/prod.aspx?id=2
κουβέντα και εδώ.
sorry για το οff-topic (μάλλον πρέπει να αλλάξω forum ) -
Οι αποστάσεις είναι μικρές: περίπου 5 διαδρομές καθημερινά της τάξης των 5 χλμ η καθεμιά.
Αλλά επειδή όλες έχουν να κάνουν με μεταφορά παιδιού, όπως καταλαβαίνεις ένα μικρό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο. -
Πριν λίγο πέτυχα σε λευκό Aygo με 5 άτομα μέσα και κάτι γλάστρες με φυτά στο πορτμπαγκάζ που κάλυπτε όλο το πίσω τζάμι.
Απλά τραγικό.
Το αυτοκίνητο είχε κάτσει εντελώς και σερνόταν στην κυριολεξία. Σε φανάρι με το ζόρι έφυγε.
Πρέπει να είχε και AC ανοιχτό γιατί είδα κλειστά τα τζάμια. Γυναίκα οδηγούσε.Δεν ξέρω τι κινητήρα έχουν αυτά τα μαραφέτια αλλά νομίζω ότι είναι επικίνδυνα όταν γεμίζουν με τόσο φορτίο.
Είχε προκαλέσει κομφούζιο στην Λεωφόρο Κηφισίας και πήγαινε και στην μεσαία λουρίδα. -
1000 άρης τρικίλυνδρος με 68 άλογα... Το κακό είναι ότι λόγω κυβικών με το φόρτωμα πέφτει αρκετά, πόσο μάλλον αν είχε και A/C αναμένο... Λογικό να πηγαίνει αργά έως πολύ αργά.Φαντάζομαι ότι ούτε τα άτομα μέσα την διασκέδαζαν την μεταφορά. Αυτό είναι το κακό με τους κουβάδες, ότι όταν παρουσιαστεί ανάγκη για σοβαρή μεταφορά θα σου σπάσουν τα νεύρα.
Από εκεί και πέρα, ώς κινητήρα δεν τον λές κακό. Τα είχαμε μετρήσει με έναν φίλο μου (με το 107 βέβαια) και μέχρι τα 50 ήταν μπροστά από το φελιτσια (68 άλογα και αυτό), στα 100 φτάσαμε περίπου μαζί, και μετά το 107 εξαφανίστηκε από δίπλα μου, λες και του τελειώσαν οι βιταμίνες, ενώ το ταπεινό σκοντάκι ανέβαζε χαλαρά κι άλλο!!
-
Ο χρήστης pl1987 έγραψε:
Φαντάζομαι ότι ούτε τα άτομα μέσα την διασκέδαζαν την μεταφορά.Μπα. Δεν τους είδα και πολύ ενοχλημένους. Οι άλλοι οδηγοί είχαν φρικάρει και μάλλον και το Aygo που αγκομαχούσε...
Φαντάζομαι ότι και η κατανάλωσή του θα είχε εκτοξευθεί... -
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Οι αποστάσεις είναι μικρές: περίπου 5 διαδρομές καθημερινά της τάξης των 5 χλμ η καθεμιά.
Αλλά επειδή όλες έχουν να κάνουν με μεταφορά παιδιού, όπως καταλαβαίνεις ένα μικρό αυτοκίνητο είναι απαραίτητο.η γυναίκα μου βάζει την κόρη μου πίσω στην σχάρα και την πάει σχολείο. Βέβαια είναι πολύ κοντά ούτε ένα χλμ
Από την άλλη πιστεύω πως υπάρχουν άλλα μικρά αυτοκίνητα ποιό κατάλληλα για τους γεμάτους λακκούβες δρόμους των ελληνικών πόλεων.
Όπως έχω ξαναγράψει στο aygo κάποια τμήματα την ανάρτησης βρίσκουν συχνά κάτω κάνοντας τον γνωστό ανατριχιαστικό θόρυβο (με 106 δεν είχα ποτέ αυτό το θέμα). Ο κινητήρας πάρα πολύ καλός αλλά η ανάρτηση χάνει καθώς και το πορτ μπαγκαζ είναι ιδιαίτερα μικρό και δύσκολο στην φόρτωση. Ψάξε και άλλες επιλογές. -
Από την άλλη πιστεύω πως υπάρχουν άλλα μικρά αυτοκίνητα ποιό κατάλληλα για τους γεμάτους λακκούβες δρόμους των ελληνικών πόλεων. Όπως έχω ξαναγράψει στο aygo κάποια τμήματα την ανάρτησης βρίσκουν συχνά κάτω κάνοντας τον γνωστό ανατριχιαστικό θόρυβο (με 106 δεν είχα ποτέ αυτό το θέμα). Ο κινητήρας πάρα πολύ καλός αλλά η ανάρτηση χάνει καθώς και το πορτ μπαγκαζ είναι ιδιαίτερα μικρό και δύσκολο στην φόρτωση. Ψάξε και άλλες επιλογές.Μη μου λες τέτοια και έχω ήδη παραγγείλει το 107! (Ίσως η συζήτηση θα έπρεπε να μεταφερθεί στο αντίστοιχο θέμα).
Νομίζω πάντως ότι για τη χρήση που το θέλω θα είναι οκ.
Όσο για το 106 (που το είχα κ εγώ), θα συμφωνήσω μαζί σου. Δυστυχώς δεν έκανε για τη χρήση που το ήθελα (είχα βλέπεις το Rallye) κ έτσι έπρεπε να το δώσω. -
Το θεμα ειναι οτι το 'ανοιγουν' ευκολα... (4 φορες το δικο μας) αλλα χωρις ζημιες!!! οποτε δεν αφηνετε τιποτα μεσα... ουτε και στο πορτ μπαγκαζ... Εαν ριξεις τα πισω καθισματα εχει χωρους.... δεν ειναι ολα μαυρα... υπαρχουν λυσεις... 6 ετων οχημα... πορτες και μονο ετησια σερβις... λαδοξυδα... φιλτρα φρενα.
TOYOTA AYGO