-
Χτες το βράδυ γυρίζοντας απ το Λονδίνο στον M20, μετά από καιρό είχα παρολίγον επαφή με μπάτσους
Είχαμε αργήσει για το τρένο (ας όψεται η αριστέρωση με fish & chips and guiness για τους υπόλοιπους )και είπα να το πατήσω λίγο
εκεί που πηγαίναμε με κάμποσα, μπανίζω περιπολικό στην δεξιά λωρίδα, κόβω και συνεχιζω μαλακωσά.
Τσεκάρω καθρέφτη, το περιπολικό χάθηκε, και ανεβάζω στα 140.Μετά απο κανα 5λεπτο τον βλέπω να με προσπερνάει, και λέμε πόσο να είανι το πρόστιμο τώρα άραγε
Ανάβει σειρήνα, και στην οροφή είχε ηλεκτρονική επιγραφη, μου γράφει LIMIT, με κόβει στα 110, και φεύγει
στην επόμενη έξοδο την έκανε, αλλά δεν ρίσκαρα να το πατήσω, και καλά έκανα, γιατί μου φάνηκε ότι τον ξαναείδα στον καθρέφτηΦτηνά την γλιτώσαμε
-
ναι ειναι Ninjah οι ατιμοι και οι ολλανδοι και οι φιλανδοι ειδικα σε κατι σημεια που λες θα το πατησω μιας που δεν βλεπω μπατσο τσουπ κυριολεκτικα απο το πουθενα σου σκανε 100-200
-
Καλησπέρα.Επειδή πρόκειται να κάνω ένα 4ημερο ταξίδι στην Αυστρία με το αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πει κάποιος τι πρέπει να προσέξω.Φαντάζομαι και στην Αυστρία,όπως και εδώ{Σλοβακία},ισχύει ο νόμος των ανοιχτών φώτων ακόμα και την ημέρα,σωστά?Επίσης εκτός από την κάρτα που πρέπει να αγοράσω για να χρησιμοποιώ τους αυστριακούς δρόμους πρέπει να εξοπλιστώ με κάτι άλλο?
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Καλησπέρα.Επειδή πρόκειται να κάνω ένα 4ημερο ταξίδι στην Αυστρία με το αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πει κάποιος τι πρέπει να προσέξω.Φαντάζομαι και στην Αυστρία,όπως και εδώ{Σλοβακία},ισχύει ο νόμος των ανοιχτών φώτων ακόμα και την ημέρα,σωστά?Επίσης εκτός από την κάρτα που πρέπει να αγοράσω για να χρησιμοποιώ τους αυστριακούς δρόμους πρέπει να εξοπλιστώ με κάτι άλλο?Ναι τα φωτα ανοιχτα συνεχεια.Να παρεις vignette με το μπεις στα συνορα.Και να φορας χειμερινα ελαστικα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Καλησπέρα.Επειδή πρόκειται να κάνω ένα 4ημερο ταξίδι στην Αυστρία με το αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πει κάποιος τι πρέπει να προσέξω.Φαντάζομαι και στην Αυστρία,όπως και εδώ{Σλοβακία},ισχύει ο νόμος των ανοιχτών φώτων ακόμα και την ημέρα,σωστά?Επίσης εκτός από την κάρτα που πρέπει να αγοράσω για να χρησιμοποιώ τους αυστριακούς δρόμους πρέπει να εξοπλιστώ με κάτι άλλο?
Ναι τα φωτα ανοιχτα συνεχεια.Να παρεις vignette με το μπεις στα συνορα.Και να φορας χειμερινα ελαστικα.
Ευχαριστώ για την απάντηση!!Ελπίζω να απολαύσουμε τη διαδρομή.Δυστυχώς θα ταξιδεύουμε βράδυ και δε θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε την υπέροχη αυστριακή ύπαιθρο.Ελπίζω όμως, η θέα από το χιονοδρομικό να μας αποζημειώσει!!
-
Austria
Winter tyres are mandatory in Austria. The law states that passenger cars with a permissible maximum weight of up to 3.5 tonnes may be operated only between 1 November and 15 April in winter conditions such as snow, slush or ice if winter tyres have been installed on all wheels. All-season tyres are also considered winter tyres if they have the 'M + S' mark.As an alternative to winter tyres, snow chains may be used on at least two driving wheels, however, these may only be used in case the road is covered by a complete or scarcely broken snow cover or sheet of ice. Failure to comply with the law results in a fine up to 5,000 Euros and the vehicle could be impounded. Insurance is deemed void if a vehicle which is involved in an accident between November 1 and April 15 is not fitted with winter tyres
Κοινως δεν ειναι απαραιτητα...
-
Αφού πάει σε χιονοδρομικό και το αμάξι είναι Σλοβακία πιστεύω πως θα τα έχει
Κυριάκο τι έκανες τελικά με το αμάξι; -
Σε 2 εβδομάδες έχω σκοπό να ανέβω Σκόπια με αυτοκίνητο.
Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να αντιμετωπίσω.
Επίσης δεν έχω ούτε διαβατήριο.
Κάποια χρήσιμη πληροφορία που πρέπει να ξέρω; -
Ο χρήστης teox έγραψε:
Καλησπέρα.Επειδή πρόκειται να κάνω ένα 4ημερο ταξίδι στην Αυστρία με το αυτοκίνητο θα ήθελα να μου πει κάποιος τι πρέπει να προσέξω.Φαντάζομαι και στην Αυστρία,όπως και εδώ{Σλοβακία},ισχύει ο νόμος των ανοιχτών φώτων ακόμα και την ημέρα,σωστά?Επίσης εκτός από την κάρτα που πρέπει να αγοράσω για να χρησιμοποιώ τους αυστριακούς δρόμους πρέπει να εξοπλιστώ με κάτι άλλο?Από ένα βενζινάδικο θα πάρεις μια κάρτα που κάνει 7€ και ισχύει για 15 ημέρες. Ρώτα ρε συ στο πανεπιστήμιο. Συνέχεια εκεί οι Έλληνες νοικιάζουν αυτοκίνητα και πάνε για σκι. Ή στο parndorf...
Αφού πάει σε χιονοδρομικό και το αμάξι είναι Σλοβακία πιστεύω πως θα τα έχει
Κυριάκο τι έκανες τελικά με το αμάξι;Ακόμα τίποτα. Φεύγω για Μόσχα Σάββατο πρωί, και ασχολούμαι με αυτό τώρα. Μάλλον θα αγγαρέψω κανένα συνεργάτη από το πρακτορείο...
Σε 2 εβδομάδες έχω σκοπό να ανέβω Σκόπια με αυτοκίνητο.
Δεν έχω ιδέα τι πρόκειται να αντιμετωπίσω.
Επίσης δεν έχω ούτε διαβατήριο.
Κάποια χρήσιμη πληροφορία που πρέπει να ξέρω;Που πας ρε Καραμήτρο;;(που πας χωρίς διαβατήριο;;)
-
Μου είπαν οτι μπαίνεις και χωρίς διαβατήριο. Δεν παίζει;
-
Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος βιασύνης πάντως. Τα best rates είναι ίδια όποτε κι αν τα κλείσεις. Αν έχεις κάρτα μιλίων με αεροπορική κοίτα αν παίζουν εκπτώσεις και εγγυήσεις για best rate
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μου είπαν οτι μπαίνεις και χωρίς διαβατήριο. Δεν παίζει;Πιστεύω ότι δεν θα ήθελες να μάθεις αν ειναι απαραίτητο το διαβατήριο όταν θα φτάσεις στο σημείο ελέγχου και να γυρίσεις πίσω ..... . Εγώ δεν θα το ρίσκαρα. Τέσπα.
Στο διαδίκτυο (απο 2-3 διαφορετικές πηγές), βρήκα αυτό : .
... -
Ναι έχω διαβάσει και εγώ κάτι σχετικά, αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει εμπειρία.
-
Τελευταία περνάς υποτίθεται με ταυτότητα αλλα μην το δένεις και κόμπο!
Ειναι με τις ορέξεις τους αυτοί εκει γιαυτό κ οι περισσότεροι (μη πω σχεδόν όλοι) χωρίς διαβατήριο κόβουν απο Βουλγαρία-Ρουμανία για να βγουν πιο πάνω!
Οτι ισχύει όμως αυτο που ποσταρε ο dbekos πάνω ισχύει 100%
-
Ναι έχω διαβάσει και εγώ κάτι σχετικά, αλλά έλεγα μήπως υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που να έχει εμπειρία.Οπως είπε και ο GeorgT, σε τέτοια κράτη και ειδικότερα με τις διπλωματικές σχέσεις που έχουμε με το συγκεκριμένο, δεν συνιστάται η 'δοκιμή'.
-
Καμιά άλλη πληροφορία για το ταξίδι στα σκόπια;
Ξέρουμε όρια ταχύτητας;
Γράφουν εκεί; Τροχαία υπάρχει;
Έχουν ΣΕΑ στο δρόμο;
Πόση ώρα είναι απο τα σύνορα μέχρι την πόλη;
Ο κόσμος εκεί ξέρει ελληνικά;
Αυτά τα λίγα! (προς το παρόν ) -
Αν δεν βιάζεσαι μέχρι αύριο, έχω ένα σερβιτόρο από τα Σκόπια. Θα μιλήσω το πρωί μαζί του, και θα σου πω
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αν δεν βιάζεσαι μέχρι αύριο, έχω ένα σερβιτόρο από τα Σκόπια. Θα μιλήσω το πρωί μαζί του, και θα σου πωΚαι μεθαύριο μη σου πω.
Σε δύο εβδομάδες ανεβαίνω.
Αφου βρήκαμε την πηγή ας προσθέσω μερικές απορίες ακόμη στο ερωτηματολόγιο.Έχει αξιοθέατα;
Είναι επικίνδυνα να μένεις εκεί;
Τι παραδοσιακά φαγητά έχουν;
Συμπαθούν τους Έλληνες;
Έχει πιο πολύ κρυο απο εδώ; -
O jarnoT παει συχνα οποτε οταν το δει θα σου απαντησει..κανε και μια ερωτηση στο μεγκαν3 που το κοιταει τακτικα
-
Αν δεν βιάζεσαι μέχρι αύριο, έχω ένα σερβιτόρο από τα Σκόπια. Θα μιλήσω το πρωί μαζί του, και θα σου πω
Και μεθαύριο μη σου πω.
Σε δύο εβδομάδες ανεβαίνω.
Αφου βρήκαμε την πηγή ας προσθέσω μερικές απορίες ακόμη στο ερωτηματολόγιο.Έχει αξιοθέατα; Όχι
Είναι επικίνδυνα να μένεις εκεί; Όχι
Τι παραδοσιακά φαγητά έχουν; Έχουν ωραία αλμυρά και παμφθηνα
Συμπαθούν τους Έλληνες; Όχι
Έχει πιο πολύ κρυο απο εδώ; ΝαιΕίχα πάει πριν 3 χρόνια στο γάμο του πάνω.... Αλλά είμασταν σαν 'επίτιμοι' καλεσμένοι(τα είχε κανονίσει όλα), οπότε δεν ήμουνα ο τυπικός τουρίστας...
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες