-
Καλησπέρα,
σας ευχαριστώ **όλους **για τις ευχές σας........σε αυτόν που ρώτησε(taurus), ναι με φυσιολογικό τοκετό όπως και τα άλλα 2 τις προηγούμενες φορές....
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,σας ευχαριστώ **όλους **για τις ευχές σας........σε αυτόν που ρώτησε(taurus), ναι με φυσιολογικό τοκετό όπως και τα άλλα 2 τις προηγούμενες φορές....
Καλός τα δεχτήκατε φίλε. να σας ζήσει και να το δείτε όπως αυτό ποθεί.
fixed!
Παρεπιπτόντως κάτι που μου έλεγε η δικιά μου σήμερα και είχα φρικάρει. Η κουμπάρα της γέννησε πρόσφατα και επειδή η κοπέλα μου είναι δασκάλα, την παρακάλεσε μέχρι να κάνει το μικρό τα εμβόλιά του να μην πηγαίνει σπίτι, λόγω αυξημένου κινδύνου ιώσεων. Αυτό ας θεωρήσουμε οτι ισχύει (και λέω 'ας θεωρήσουμε', γιατί με αυτή τη λογική μια δασκάλα δεν πρέπει να κάνει ποτέ παιδί). Την ίδια στιγμή το σπίτι είναι κέντρο διερχομένων, όποιος θελήσει παίρνει το παιδί αγκαλιά (αυτό γινόταν και από το μαιευτήριο ακόμα) και επιπλέον η μάνα καπνίζει (της έχουν πει οτι 'αν κάνει το τσιγάρο 3 ώρες πριν θηλάσει, δεν υπάρχει θέμα') και βγαίνει σε καφετεριούλες κάθε τρεις και λίγο. Αποτέλεσμα ΚΑΙ η μάνα να αρπάξει ίωση και το παιδί μικρόβιο από το πολύ πάρε-δώσε με τον καθένα που τους επισκεπτόταν.
Ανωριμότητες και ανευθυνότητες. -
Ε, καλά... οι υπερβολές με τα μωρά πάνε σύννεφο...
Σε κάτι γνωστούς ο παιδίατρος τους είχε πει ότι μέχρι το μωρό να σαραντήσει στο δωμάτιο να μπαίνει μόνο η μαμά και ο μπαμπάς και όποιος θέλει να το δει από την πόρτα και στα γρήγορα... Φυσικά την 41η μέρα συντελείται το θαύμα και το μωρό αποκτά ανοσία και μπορεί να το δει και ο παπούς και η γιαγιά χωρίς να το κολλήσει χολέρα-πανούκλα και ότι άλλο κυκλοφορεί... Οι ξένοι μετά το τρίμηνο... Προσοχή, μιλάμε για να το δουν, όχι για αγκαλιές και λοιπές ανοησίες που είναι μόνο για να μεταδίδονται οι αρρώστιες!
Δεν διευκρινήστηκε αν οι γονείς μπορούν στο διάστημα αυτό να βγαίνουν από το σπίτι για δουλειά ή προς εύρεση τροφής και λοιπών απαραίτητων ή θα πρέπει να τους παραδίδονται μέσω ειδικού αποστειρωμένου θαλάμου, αφού ψεκαστούν με αντιβιωτικά και αντισηπτικά... ήταν ένα προβληματικό σημείο....
Άντε να τα λένε οι γονείς (που συχνά την έχουν τη δόση τους ή/και ψιλοπελαγώνουν, ιδίως στο πρώτο), αλλά να τα λένε και οι 'γιατροί'...
-
Και όμως, απ' όσα έχω διαβάσει το 40ημερο (+- εννοείται) έχει και ιατρική βάση (όπως και τα εννιάμερα σύμφωνα με Dr Ασκητή ). Μετά από αυτό το διάστημα αρχίζει και αποκτά μια 'άμυνα' ο οργανισμός του βρέφους. Φυσικά είμαι ενάντιος σε όποια υπερβολή. Και ο παππούς να το δει και η γιαγια και μια βόλτα να πας. Αλλά αν π.χ. ο θείος έχει ίωση καλό θα ήταν να μην το πλησιάσει.
Αλλωστε ας μην λησμονούμε ότι ο σβέρκος της σύγχρονης ελληνίδας δεν σηκώνει και πολλά πολλά. Τι θηλασμός και πράσσειν άλογα σου λένε 9 στις 10. Πάρε από το φαρμακείο και είμαστε οκ. Τα αντισώματα και όλα όσα ακόμη θετικά περνάνε από τη λεχώνα στο βρέφος διαμέσου του θηλασμού σχεδόν καμία δεν τα σκέφτεται (από όσες γνωρίζω).
-
+1...
-
Δυστυχώς έτσι είναι. Εδώ σε πολλές κακοφαίνεται που θα πρέπει να κόψουν το κάπνισμα και το αλκοόλ (ορισμένες απλά το περιορίζουν), ο θηλασμός θα τους απασχολήσει;
-
O γιατρός έχει δίκιο. Το βηχαλάκι του ενήλικα μπορεί να οδηγήσει το βρέφος σε διασωλήνωση. Οι αποστειρώσεις των μπιμπερό και λοιπών αξεσουάρ δεν γίνονται χάριν γούστου.
Εφόσον το μικρό παιδί καταπονηθεί τόσο νωρίς από ασθένειες, ΔΕΝ αποκτά ανοσία, απεναντίας πέφτουν οι αντιστάσεις του ανοσοποιητικού του και περνάει μια μεγάλη περίοδο ευπάθειας σε ιώσεις μέχρι να κατορθώσει να στήσει άμυνες.
Στην τελική, αν το παιδί αρρωστήσει, δεν θα ταλαιπωρηθούν/ξενυχτίσουν/τρελαθούν οι γούτσου-γούτσου καλοκάγαθοι συγγενείς και φίλοι, αλλά το ζευγάρι. Ξυδάκι σε όσους ξυνίσουν. -
Με την προοπτική έλευσης του πρώτου μωρού γνωστής μου και μετά το αρχικό μπέρδεμα αυτής και του συζύγου της ανέλαβα την μελέτη και έρευνα αγοράς του θέματος καθισματάκι-καροτσάκι-πορτμπεμπε-καλαθούνα κλπ.... Εγώ επιλέχθηκα λόγω μεγαλύτερης άνεσης και αντίληψης σχετικά με τα μηχανικά πράματα και όχι λόγω εμπειρίας (δεν έχω παιδί).
Οι άνθρωποι δεν είναι ιδιαίτερα εκδρομικοί αλλά κάνουν κάποια λίγα ταξίδια και με αεροπλάνα και είναι αρκετά κοινωνικοί (επισκέψεις, έξοδοι). Το σπίτι τους δεν είναι πολύ μεγάλο και δεν θέλουν να το γεμίσουν με μωροπράματα... Αυτοκίνητα διαθέτουν με μεσαία πορτπαγκάζ. Προσπαθώ να καταλάβω τι χρειάζονται και να τα συνδυάσω με όσο γίνεται πρακτικότερο και οικονομικότερο τρόπο. Ζήτησα ήδη κάποιες συμβουλές από άλλους φίλους με σχετική εμπειρία αλλά οι γνώμες ποικίλλουν. Κατέληξα να μου προσφερθούν τρία καροτσάκια το ένα με επιπλέον πορτμπεμπέ και κάθισμα αυτοκινήτου και άλλα είδη. (προβλέπεται να έχω πρόσβαση σε ακόμα περισσότερα από άλλους φίλους) Μπορώ να επιλέξω από αυτά ή καινούργια.- Η καλαθούνα όπως κατάλαβα είναι κάτι ευτελούς κατασκευής, σύντομης χρήσης 2-3 μηνών και μπορεί να συνδυαστεί με βάση κουνιστή. Όμως χρειάζεται ή καλύπτεται από το πορτμπεμπέ; Ή με αυτό δεν αερίζεται καλά;...
- με κάτι ρελάξ, παρκοκρέβατα κλπ δεν ασχολούμαι ακόμα γιατί μπερδεύτηκα με τις παραλλαγές.
- Το παιδικό κάθισμα αφού υπάρχει και είναι καλής μάρκας θα καλύψει τις αρχικές ανάγκες. Για περισσότερα θα αποτανθώ αργότερα στο σχετικό θέμα του forum μας.
- Το βασικό πρόβλημα όπως καταλαβαίνω είναι το καροτσάκι. Υπάρχουν σε πολλά μέρη, πολλά σχέδια και τεράστιο εύρος τιμών από πχ
-
Χωρις παρεξήγηση ελπίζω.
-
Λοιπόν βάρος, εργονομία, εύκολο άνοιγμα - κλέισιμο, σχετικά φθηνό :
(προσοχή καλύπτει απο 3 μηνών και πάνω περίπου)Για design, εξαιρετική εργονομία, από 0 μηνών, απίστευτη θέση παιδιού (κοιτάει προς τον γονιό και είναι σε πολύ ψηλή θέση) κοιτάς εδώ :
http://www.quinny.com/ot-en/strollers/buzz-3
καλό άγιο και state of the art στα καρότσια αλλά έχει 2 θεματάκια:
-
Με το 3πλό σύστημα (port bebe, κάθισμα αυτοκινήτου, καροτσάκι )θα βγεί γύρω στα 1200 ευρώ αν θυμάμαι καλά
-
Στο πορτ μπαγκάζ του Ε36 ΔΕΝ χωρούσε (για αυτό και δεν το αγόρασα τελικά ) Οπότε θέλει μεγάλο αυτοκίνητο ...
Με αυτοκινητιστικούς όρους για να καταλάβεις :
Every day καροτσάκια( mothercare, chico, per perego κλπ κατασκευαστές που φτιάχνουν και άλλα παιδικά ήδη)
Premium καροτσάκια ( maclaren, Inglesina )
Super cars ( quinny )
Να φανταστείς ότι η quinny έχει και designer καλύμματα για τα καροτσάκια, αριθμημένα και μοναδικά (τα οποία στοιχίζουν 2-3000 ευρώ )
-
-
Βασικό επίσης !!!
ΌΧΙ ομπρέλα σε νεογέννητο από 9 μηνών και πάνω περίπου, σε ομπρέλα
Μέχρι 3 - 4 μηνών τα μωρά πρέπει να μετακινούνται οριζόντια !!!!
-
Παρε το πιο ελαφρυ που πιανει τον μικρωτερο χωρο..... Εγω εποχη 80'.... την εβγαλα με το τοτε, Μακλαρεν.... ενα καροτσι και για τα δυο παιδια... μετα το εδωσα σε συγγενη για τα δικα του.... ειναι σημαντικο να ειναι μανιτζεβελο.. και να χωραει 'παντου'... πολυτελειες πολλες δεν χρειαζονται... ενα πορτ μπεμπε ομως στην αρχη, κουνιστο, ναι χρειαζεται... για να κοιμουντε ευκολα
-
Για το προφυλακτικό είναι πια αργά, το περιμένουν να σκάσει μύτη σε λίγες εβδομάδες. Εκτός αν εννοείς ότι το φοράς στο μωρό και το μεταφέρεις σαν σακί; Είναι και διαφανές και το βλέπεις καλά. Δεν ξέρω αν ξαπλώνει και αν αερίζεται καλά όμως! Άσε που μπορείς να το κουβαλάς στην τσέπη σου σαν τον σπορτ μπίλυ ή τον Mr Gadget ένα πράμα...
Επειδή μετέφερα στο αυτοκίνητό μου τα 3 καροτσάκια (ένα με πλήρες σύστημα, ένα μέτριο και ένα ομπρέλα) που τους προσφέρθηκαν κατάλαβα ότι το θέμα δίπλωμα, φόρτωμα, ξεφόρτωμα και χώρο που πιάνουν είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Οι περισσότεροι που ρώτησα λένε ότι παίρνεις το καλό και μετά από λίγο βλαστημάς και παίρνεις την ομπρέλα και το άλλο ψιλοαχρηστεύεται. Νομίζω ότι από λίγων μηνών και μετά μάλλον οποιοδήποτε απλό τύπου ομπρέλας σε καλύπτει. Πλέον όμως είδα ότι υπάρχουν ομπρελοειδή που κάνουν από νεογέννητα γιατί έχουν πλάτη που πέφτει πλήρως.
Λέω να τους προτείνω το καροτσάκι να μείνει σαν βάση με ρόδες του πορτμπεμπέ για ύπνο στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν το αυτοκινήτου μόνιμα στο αυτοκίνητο και κάποιο ομπρελοειδές από νεογέννητο. Στο mothercare τέτοια έχει ένα O'Baby, ένα δικό της κι ένα Chicco (που έχει και ποδόσακο) όλα στα 130-140 και Maclaren στα 325-430. Αξίζουν τα διπλά τριπλά λεφτά ώστε από τα everyday να πάμε στα premium; Ή τριπλά ως εξαπλά+ για τα supercars από bugaboo και quinny που ναι μεν μπορεί να έχουν ελαφριά μοντέλα αλλά όχι στενόμακρα;
Θα πάω να τα δω από κοντά για να αποφασίσω αν αντιλαμβάνομαι διαφορές που να δικαιολογούν τη διαφορά τιμής (υλικά, συναρμογή, πληρότητα, κύλιση, μηχανισμοί, ανάρτηση, ρόδες κλπ). Διαβάζω και reviews σε διάφορα μέρη και βλέπω απίστευτα σχόλια που δεν μπορούσα να φανταστώ.... πχ διπλώνει δύσκολα με το ένα χέρι, δεν κρατιέται κλειστό, σκαλώνει η ρόδα, μέγεθος σκιαδίου, έλλειψη ποτηροθήκης ή χώρου αποθήκευσης ή πλάτους και άλλα!.... -
+Maclaren, μας έχει βολέψει πολύ καλά .... ελαφρύ, ποιοτικό και δεν πιάνει πολύ χώρο στο χώρο αποσκευών
-
Maclaren xlr μάλλον η καλύτερη λύση ...
Αν και ...
http://www.cpsc.gov/cpscpub/prerel/prhtml10/10033.html
Το οποίο βέβαια είναι και καλό και κακό, από τη μία νοιάζονται και το ψάχνουν απο την άλλη έχουν προκληθεί μικροτραυματισμοί ....
-
Αξίζει να το έχουμε εδώ σαν ξεχωριστό θέμα ή να το ενσωματώσουμε στους γονείς και κηδεμόνες;; Αρχικά εκεί έλεγα να ρωτήσω αλλά εκεί μοιάζει να ασχολούνται με πολύ πιο προχωρημένα πράματα. Εσείς τι λέτε;
-
Συμφωνώ με το να υπάρχει ξεχωριστό θέμα αλλά καλό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, με κάποιον τρόπο (φαντάζομαι δεν είναι ιδιαίτερα εύκολος) να ενσωματωθούν και όλες οι συζητήσεις για παιδικά καθίσματα που έγιναν το άλλο τόπικ.
-
H λύση που βρήκα σε αντίστοιχη περίπτωση: Inglesina Zippy. Τόσο ο κουμπάρος μου όσο και ο γαμπρος μου κατόπιν της δικής μου εμπειρίας αγόρασαν τέτοιο και είναι υπερευχαριστημένοι (ο κουμπάρος μου μάλιστα δε θυμόταν τι ήταν το δικό μου και μου είπε 'βρήκα ένα καροτσάκι καλύτερο από το δικό σου, φανταστικό' και τελικά ήταν το ίδιο απλά το νεώτερο μοντέλο )
Τα 'τέρατα' με τις 18άρες ζάντες είναι τόσο βαριά και άβολα που είναι άχρηστα. Επίσης έχουν σα 'φάκελο χρήσης' μη ρεαλιστικές επιδιώξεις, πχ. να ανεβαίνεις στην πλαγιά trekking με το μωρό α-τ-σ-α-λ-ά-κ-ω-τ-ο Ενα καροτσάκι πρέπει ΙΜΗΟ να:
ο Ανοίγει-κλείνει με το ένα χέρι
ο Είναι το πολύ 10 κιλά
ο Δεν έχει πολύ μικρές ρόδες αλλά ούτε και πολύ μεγάλες, να μπορεί να ανεβοκατέβει ένα πεζοδρόμιο, όχι όμως και να ανέβει στο Εβερεστ
ο Ξαπλώνει τελείως
ο Χωράει άνετα στο πορτ-μπαγκαζ ενός κανονικού αυτοκινήτου, όχι να πρέπει να αγοράσεις MPV για να κουβαλάς τα τζάντζαλα του παιδιούΤα υπόλοιπα είναι φρου-φρου και αρώματα.
Η καλαθούνα είναι άχρηστη μετά από 1-2 μήνες το μωρό θέλει να κάθεται για να βλέπει γύρω του όταν δεν κοιμάται, οπότε θέλει κάτι σαν κούνια.
Οταν το μωρό μας μεγάλωσε πήραμε και ένα Mclaren για να χωράει μεταξύ εμπρός και πίσω καθισμάτων ώστε να απελευθερώσουμε χώρο στο πορτ-μπαγκαζ για μεγάλες εκδρομές.
-
Φοβερή αγορά!
Το αγόρασα όλο το σετ το 2002 (την τότε version) και έβγαλε και τα 2 παιδιά μου μέχρι το 2006. Μετά το έδωσα σε φίλο για άλλα 2 χρόνια και ακόμη αντέχει. Τώρα θέλω να το δώσω σε κάποιον άλλο γιατί μου πιάνει τόπο. -
Με βάση τα παραπάνω κριτήρια (χώρος, βάρος, ευκολία) εμείς επιλέξαμε πρόσφατα το Quinny Senzz. Τόσο πρόσφατα που δεν μας έχει έρθει ακόμα!!! Είναι κατάλληλο για μωρά >6μηνών, αλλά αν κουμπώσεις επάνω το Maxi-Cosi Pebble χρησιμοποιείται από την 1η ημέρα.
Γενικότερα μιλώντας δεν νομίζω τα Quinny να είναι αντίστοιχα των supercars. Κάτι τέτοιο είναι μάλλον τα Stokke, της οποίας το μοντέλο Xplori θα αγοράζαμε αν το κόστος δεν ξέφευγε.
Τη διαφορά μεταξύ καλαθούνας και πορτ-μπεμπέ δεν την έχω καταλάβει ακόμη, όσους κι αν ρώτησα!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...