-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Nομίζω στο προσκλητήριο που λαβαίνεις, γράφει ποιά έτη εγκαλείσαι να περαιώσεις. Λες να μπορείς να διαλέξεις κιόλας?μαλλον οχι στο τελος η σελιδα λεει: συνολικη οφειλη.... 2 νουμερα ενα προ εκπτωσης και ενα μετα εκπτωσης!!!!
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μπορείς να κάνεις επιλεκτικά περαίωση ή πρέπει να τα περαιώσεις όλα ?Μπορεις να κανεις επιλεκτικα περαιωση,πλην ομως θα πρεπει τα ετη να ειναι συνεχομενα,και να ξεκινας απο το πιο παλιό έτος.
-
Ο χρήστης cpp έγραψε:
...
Πάντως για να είμαστε αντικειμενικοί και από την πλευρά σου δεν είχαν γίνει όλα σωστά.
Κι όμως, έγιναν απολύτως σωστά, διότι πήγα και πήρα ΟΛΕΣ τις βεβαιώσεις που ήξερα ότι υπήρχαν.
Δεν μπορώ να γνωρίζω όμως, αν μία σχολή αποφάσισε το 2009 να με πληρώσει δεδουλευμένα του 2007-08 που θεωρητικά μου είχε ξεπληρώσει εντός του 2008. Άλλωστε, το ποσό (98€) είναι γελοίο και σίγουρα δεν αφορά σε φυσιολογική μισθοδοσία, αλλά σε κάποιο υπόλοιπο δώρου από ότι μου είπαν και αυτοί. Πώς να το γνωρίζω και να πάω αν δε με ειδοποιήσουν;
Για ΟΕΕΚ, ακόμα χειρότερα γιατί ήταν η 1η φορά που άκουσα να πληρώνουν τόσο νωρίς (και αυτοί το ίδιο μου είπαν), οπότε, έπρεπε να με ενημερώσουν να πάω να τα πάρω. Οι συγκεκριμένοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου (πιο ανοργάνωτους δεν έχω δει), οπότε να ένας ακόμα λόγος να ενημερώσουν όταν για 1η φορά ήταν συνεπείς.
Όταν τα εξήγησα για 1η φορά, μετά τις σχετικές φωνές, στην εφοριακό, τα κατάλαβε υποτίθεται και μου είπε: 'κι εγώ πού να το ήξερα; ο προηγούμενος τα είχε κρύψει τα εισοδήματά του'. Στη συνέχεια, όταν εξήγησα ότι δεν έχω λόγο να κρύψω κάτι αφού ουσιαστικά 'κρύβοντας' 4,5€ φόρου κρύβω και πολλαπλάσια επιστροφή, μου είπε ότι δε θα φάω πρόστιμο, αν είναι έτσι τα πράγματα (που φαινόταν ήδη, αλλά λέμε τώρα...), αφού: (1) το λάθος δεν είναι δικό μου και (2) αυτός που ουσιαστικά χάνει είμαι εγώ και όχι το κράτος που θα πληρώσει μεγαλύτερη επιστροφή με το λάθος διορθωμένο.
Και για να το κλείσω, στη σχολή, με παρακάλεσαν να μην αναφέρω ότι δε με ειδοποίησαν γιατί θα τους βάλουν πάλι χέρι, όπως και στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο. Άρα, το ίδιο το είχαν ξανακάνει και υπήρχαν και άλλα θύματα εκτός από εμένα.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
....απο μενα δεν εχει μια παντως.... δεν εχω λογο να πληρωσω εξτρα.... εβαζα συντελεστη 72% στα ποσα απο το μπλοκακι...Μας εξασφαλίζει αυτό σε ενδεχόμενο έλεγχο; Γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα κάθε φορά (+ αυτοπεραίωση).
Σιγά μην τους δώσω από €700!!Κι αλήθεια, έχει νόημα η περαίωση για χρήσεις με ακαθάριστα έσοδα κάτω του αφορολογήτου ορίου;
-
Ο χρήστης JarnoT έγραψε:
....απο μενα δεν εχει μια παντως.... δεν εχω λογο να πληρωσω εξτρα.... εβαζα συντελεστη 72% στα ποσα απο το μπλοκακι...
Μας εξασφαλίζει αυτό σε ενδεχόμενο έλεγχο; Γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα κάθε φορά (+ αυτοπεραίωση).
Σιγά μην τους δώσω από €700!!Κι αλήθεια, έχει νόημα η περαίωση για χρήσεις με ακαθάριστα έσοδα κάτω του αφορολογήτου ορίου;
Φιλος που εκανε αυτοπεραιωση για ολες τις χρησεις παρελαβε χθες σημειωμα για περαιωση των ιδιων χρησεων!!
ΘΑ παει σημερα στον λογιστη του να ρωτησει τι γινεται. -
Ρωτα και τον λογιστη σου αλλα με οσους μιλησα σαν εμενα, κανενας δεν θα παει να δωσει τα 700 τον χρονο....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
....απο μενα δεν εχει μια παντως.... δεν εχω λογο να πληρωσω εξτρα.... εβαζα συντελεστη 72% στα ποσα απο το μπλοκακι...
Μας εξασφαλίζει αυτό σε ενδεχόμενο έλεγχο; Γιατί κι εγώ το ίδιο έκανα κάθε φορά (+ αυτοπεραίωση).
Φιλος που εκανε αυτοπεραιωση για ολες τις χρησεις παρελαβε χθες σημειωμα για περαιωση των ιδιων χρησεων!!
ΘΑ παει σημερα στον λογιστη του να ρωτησει τι γινεται.Με αυτοπεραίωση η χρήση θεωρείται κλειστή, οπότε και δεν θα έπρεπε να εμφανίζεται στο σημείωμα της περαίωσης, εκτός από τις εξής περιπτώσεις:
Α. Για τις χρήσεις 2008 & 2009 αν έγινε αυτοπεραίωση πληρώνεται επί πλέον το μισό της ελάχιστης καταβολής, δηλαδή για βιβλία Β' κατηγορίας 250€ οι εμπορικές επιχειρήσεις και 350€ οι Ε.Ε. για κάθε χρήση.
Β. Για τη χρήση 2006, όσοι έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 8 και σύνολο δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων πάνω από 120,000€ και υπέβαλλαν δηλώσεις αυτοελέγχου μέχρι τις 7/11/2007 υπάγονται σε περαίωση. [Δείγμα προς έλεγχο βάση ΠΟΛ 1130/2007 και ΠΟΛ 11049/2008]
Γ. Επίσης για τη χρήση 2006 όσοι υπέβαλλαν σημείωμα αυτοπεραίωσης μετά τις 7/11/2007, και για τη χρήση 2007 όσοι υπέβαλλαν σημείωμα αυτοπεραίωσης μέχρι τις 11/3/2009, και έχουν ΑΦΜ που λήγει σε 19, 39, 49, 59, 79 και σύνολο δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων πάνω από 70,000€, υπάγονται στην περαίωση. [Δείγμα προς έλεγχο βάση ΠΟΛ 1035/2009 και 1072/2009] -
ακριβώς έτσι που τα λέει ο StavroG μου τα είπε πριν λίγο και ο λογιστής που έχω στην προσωπική μου, επίσης μου πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε περαίωση για 3-4 τιμολόγια τον χρόνο. Αν θέλουν ας έρθουν να τα ελέγξουν, το οποίο όπως μου είπε και δεν θα κάνουν για γελοία ποσά και για 3-4 τιμολόγια, προηγούνται άλλοι ...
-
Δεν το πιστεύω, μου ήρθε ένα ευτελέστατο (καμία σχέση με το ωραίο που κατεβάζεις από το Taxisnet) ασπρόμαυρο, σαν κακια φωτοτυπία χαρτί περαίωσης για τα οικονομικά έτη 2001 και 2002 μου ζητάνε από 500 ευρώ, σύνολο 1000 με έκπτωση 950! Μου ήρθε σήμερα και θέλει λέω να πληρώσω μέχρι 11/11/2010!
Και γιατί μου φαίνεται περίεργο;; Γιατί έκανα ελεύθερο επάγγελμα με χαμηλές απολαβές για πρώτη φορά και μόνο για τους πρώτους 6-7 μήνες το 1999. Το υπόλοιπο του 1999 και το μισό του 2000 πληρωνόμουνα από το δημόσιο. Μετά έφυγα στο εξωτερικό και γύρισα μέσα 2001 που διορίστηκα και πληρωνόμουνα πάλι από το δημόσιο από όπου πληρώνομαι μέχρι τώρα. Οπότε αν τυχόν υπήρχε θέμα θα ήταν μόνο για το οικ έτος 2000 που ασχολείται με τα έσοδα του 1999 που όντως άσκησα επάγγελμα... Τα ακαθάριστα έσοδα, αποκρυβείσα ύλη είναι μηδενικά.
Ενδιαφέρον ότι για το 2001 λέει την εφορία ελ. επαγγελμάτων ενώ για οικ έτος 2002 την απλή. Θα κοιτάξω να δω αν έχω χαρτί διακοπής ελεύθερου επαγγέλματος και πότε. Γενικά φυλάω όλα τα χαρτιά οπότε ελπίζω να το βρω κάπου στο πατρικό σπίτι... Το κακό είναι ότι τότε τις δηλώσεις στην εφορία τις έκανε ο πατέρας μου με κάποιον γνωστό του φοροτεχνικό και δεν ξέρω τι μπορεί να λένε γιατί δεν τις έχω... (έχω από Οικ έτος 2003 που τις κατέβασα από το Taxisnet). Να προσπαθήσω να τον βάλω να τις βρει; Μήπως μετά από τόσα χρόνια δεν υποχρεούμαινα έχω φυλάξει τίποτα και να τους γράψω καταλλήλως;; Γενικά τι λέτε να το ψάξω, μπορώ τηλεφωνικά ή να πάω από τη ΔΟΥ ή να αδιαφορήσω;; -
πρέπει να γίνεται χαμός.
μιλάμε για απελπισία χωρίς τέλος. -
Γενικά οι αυτοπεραιώσεις, ετεροπεραιώσεις, αντιπεραιώσεις και σκέτες ώσεις είναι η ομολογία ενός αποτυχημένου κράτους ότι δεν μπορεί να ελέγξει τους φορολογούμενούς του και ότι προσπαθεί να τα αρπάξει απ΄όσα κορόιδα το εμπιστευτούν ή, εναλλακτικά, απ΄όσους όντως ευνοούνται (πχ. Βοσκόπουλος). Και όλα αυτά τελείως νταβατζιλίδικα και αντιεπαγγελματικά (είναι δυνατόν να στέλνουν κλήση για έλεγχο με απλό ταχυδρομείο ? 'Συγνώμη ρε παιδιά, απλό ταχυδρομείο είναι, χάθηκε' ), προκαλώντας το γέλωτα τις περισσότερες φορές (πχ. περαίωση σε μηδενικές χρήσεις).
Εδώ είμαι, δεν έχω τίποτα να κρύψω, ας μου κάνουν έλεγχο αν μπορούν (επί 18 χρόνια ούτε μία φορά) και τότε τα λέμε, μέχρι τότε όλα αυτά στον κάλαθο της ανακύκλωσης.
(Οι ΠΟΛ που αναφέρονται παραπάνω δεν είναι νόμοι του κράτους άρα ο φορολογούμενος δεν έχει ουδεμία υποχρέωση να τις γνωρίζει)
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
καμία σχέση με το ωραίο που κατεβάζεις από το TaxisnetΤο κατέβασα κι εγώ... και όπως το περίμενα, δεν μου έχουν 'αναγνωρίσει' την αυτοπεραίωση που έκανα στις δηλώσεις μου. Μου 'ριξαν έτσι 700άρια.
Θα σκεφτώ τι θα κάνω... ποιος τρέχει τώρα ξανά στην εφορία για διορθώσεις (από 10/11 θα έχουν το 'ειδικό' λογισμικό, διαβάζω). Η ανακύκλωση πιο κοντά είναι ,χε,χε! -
τι λενε ρεε....απο όσους εχουν καθαρη τη φωλια τους ή 'παιζουν' με μικρα ετησια ποσα ετησιως κανεις (ελπίζω) δεν θα πληρωσει νταβατζο-περαιωση. Για μαλακ€ς ψάχνουν? Ας ερθον να με ελεγχουν και αμα βρουν κατι παρανομο να πλερωσω!
-
Μου ρθε σήμερα το χαρτί της περαίωσης:
όλα καθαρά, καμία παράβαση, τίποτα το αδήλωτο κτλ,
συνολική περαίωση 1.200 €.
Εννοείται πως ΔΕΝ πληρώνω...
-
'Λεφτα υπάρχουν'!!! Οχι στις τσεπες ομως τις δικες μας...
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μου ρθε σήμερα το χαρτί της περαίωσης:όλα καθαρά, καμία παράβαση, τίποτα το αδήλωτο κτλ,
Γιατι εχω την εντυπωση οτι θα γινει οτι εγινε και με την δωρεα οργανων;
Θυμαστε εκει τι ηταν διαθεσιμοι μερικοι να δωσουν
-
Η περαιωση βολευει καποιους με πολλα τιμολογια και πολλα κερδη.
Οι δε εταιρειες του ΧΑΑ νομιζω εξαιρουνται της πειραιωσης.
Οποτε τα χρηματα που θα μαζεψουν ειναι σαφως λιγα αλλα αυτο το ξερουν ηδη οι δικοι μας υποθετω,απλως με αυτα τα σημειωματα θα αθροιζουν τα νουμερα και θα λενε στο ΔΝΤ 'κοιταξτε ενα πακτωλο χρηματων που θα μαζεψουμε σε λιγο καιρο,δεν χρειαζεται να παρουμε αλλα μετρα' -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
Μου ρθε σήμερα το χαρτί της περαίωσης:όλα καθαρά, καμία παράβαση, τίποτα το αδήλωτο κτλ,
Επειδή είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, τι δικαιολογία αναφέρεται για αυτά τα 1200 € ή δεν αναφέρεται;;;
-
Η στανταρ ταρίφα: 'Ναι μεν είσαι καθαρός αλλά επειδή ξέρουμε οτι αν σε ελέγξουμε όλο και κάτι θα βρούμε πλήρωσε αυτά να ησυχάσεις'
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μου ρθε σήμερα το χαρτί της περαίωσης:
όλα καθαρά, καμία παράβαση, τίποτα το αδήλωτο κτλ,
Επειδή είμαι βλάκας και δεν καταλαβαίνω, τι δικαιολογία αναφέρεται για αυτά τα 1200 € ή δεν αναφέρεται;;;
Δεν αναφέρεται καμία δικαιολογία...Ούτε παράβαση, τίποτα απολύτως. Απλώς στο κουτί 'Φόρος Περαίωσης' αναφέρει για τα δύο τελευταία οικονομικά έτη 500 € και 700 € ...
TAXIS NET - φορολογία εισοδήματος